پنجشنبه ؛ 29 شهريور 1403
08 آذر 1401 - 15:07

وضعیت اقتصادی عربستان/ کاهش ذخایر ارزی به همراه افزایش نرخ تورم

خبرها از کاهش ذخایر ارزی عربستان سعودی حکایت دارد.
کد خبر : 13079

پایگاه رهنما:

بر اساس گزارش رسانه‌های سعودی دارایی‌های ذخیره ارزی بانک مرکزی عربستان طی ماه گذشته کاهش یافت .

دارایی‌های ذخیره ارزی بانک مرکزی عربستان در اکتبر گذشته کاهش یافت و به 0.9 درصد رسید.

به گزارش الخلیج اونلاین، دارایی‌های ذخیره ارزی بانک مرکزی عربستان ماهانه تا اکتبر گذشته بالغ بر 1740.5 میلیارد ریال (464.1 میلیارد دلار) بوده که 4.2 میلیارد دلار کاهش داشته است.

این ذخایر تا سپتامبر گذشته به 1756.2 میلیارد ریال (468.3 میلیارد دلار) رسید.

درآمدهای عربستان سعودی که به نفت به عنوان منبع اصلی درآمد وابسته است، تحت تأثیر کاهش قیمت و تقاضای نفت خام به دلیل شیوع ویروس کرونا قرار گرفت که ذخایر این کشور را در ماه می 2021 به پایین‌ترین سطح در 10 سال اخیر رساند.

عربستان سعودی در مارس و آوریل سال2020، 50 میلیارد دلار ذخایر خارجی خود را از دست داد که طی این ماه‌ها ، 150 میلیارد ریال (40 میلیارد دلار) از ذخایر خارجی بانک مرکزی برداشت شد و به تأمین هزینه‌های صندوق سرمایه‌گذاری اختصاص یافت. این اقدام موجب کاهش ذخایر خارجی شد و هدف از آن حمایت از طرح‌های سرمایه‌گذاری بود تا بتواند در شرایطی که تمامی کشورهای جهان با ویروس کرونا دست و پنجه نرم می‌کنند در بازارهای بین‌المللی سرمایه گذاری و از این فرصت سوء استفاده کند.

عربستان سعودی توزیع دارایی‌های ذخیره خود از ارزهای خارجی یا حتی ماهیت دارایی‌ها به صورت نقدی یا اوراق قرضه را اعلام نمی‌کند.

مجموع دارایی‌های ذخیره بانک مرکزی عربستان سعودی شامل: طلا، حق برداشت ویژه، ذخایر نزد صندوق بین‌المللی پول، ارز و سپرده‌های خارج از کشور و سرمایه‌گذاری در اوراق بهادار خارج از کشور است.

از سوی دیگر، تورم در عربستان سعودی برای نهمین ماه متوالی به افزایش خود ادامه داد.

رسانه های سعودی اعلام کردند که نرخ تورم سالانه در این کشور در ماه سپتامبر بیش از  3 درصد افزایش یافت که این تورم به دلیل افزایش قیمت مواد غذایی، انرژی و املاک و مستغلات بوده است.

بر اساس داده های اداره کل آمار عربستان سعودی امروز پنجشنبه شاخص بهای مصرف کننده در سپتامبر نسبت به ماه مشابه سال قبل 3.1 درصد و به طور ماهانه 0.3 درصد افزایش یافت.

اداره کل آمار عربستان سعودی افزایش قیمت مواد غذایی و آشامیدنی را 4.3 درصد و قیمت مسکن، آب، برق، گاز و سایر سوخت‌ها را 3.2 درصد عنوان کرده است.

از ابتدای سال جاری، تورم در عربستان  از 1.2 درصد در ژانویه افزایش یافته است که به طور متوسط ​​تا ماه گذشته 1.9 درصد بوده است.

بر اساس آمار منتشر شده از سوی اداره کل آمار عربستان سعودی نرخ تورم سالانه در این کشور در ماه آگوست 3 درصد افزایش یافت.

اداره کل آمار عربستان سعودی دلایل این تورم را افزایش 4.3 درصدی قیمت مواد غذایی و 4 درصدی قیمت حمل و نقل عنوان کرد که حمل و نقل تحت تأثیر افزایش 4.7 درصدی قیمت خودرو بوده است.

منبع: الوقت

ارسال نظرات