روزنامهها در لابهلای گزارشها و سرمقالهها، قسمتی از صفحات خود را به اخبار روزهای گذشته یا اخبار ویژه اختصاص می دهند که در ادامه به آنها اشاره میشود.
***********
سخنان رئیسجمهور مبنی بر اینکه تورم اجارهبها ۳۰ درصد است و این رقم امیدوارکننده میباشد، با تعجب و انتقاد مطبوعات در طیفهای مختلف قرار گرفت.
روزنامه جوان در این زمینه نوشت: اگرچه اعمال سیاست رهاسازی بازارها در دولت یازدهم و دوازدهم دیگر بر کسی پوشیده نیست، اما همزمان با فرارسیدن فصل جابهجایی مستأجران در سال ۹۸ تقریباً در حدود ۵ میلیون خانوار اجارهنشین از ناحیه تورم اجارهبها دچار فشار مضاعف معیشتی شدهاند. در این میان در شرایطی که رسانه وظیفهاش انعکاس آنچه در جامعه و بازارها میگذرد است، اما گویی انعکاس حقایق موجود در بازارهایی چون مسکن و اجارهبها چندان به مذاق رئیسجمهور خوش نمیآید.
قابل درک است که دولت محترم با تمام تلاشهایی که طی شش سال گذشته در حوزههای مختلف کشید، اما دستاورد چندانی حداقل در حوزه اقتصادی برای مردم نداشته است. بهویژه آنکه سوءبرداشتی در حوزه سیاست آزادسازی اقتصادی انجام گرفت و عدهای آن را با رهاسازی بازارها اشتباه گرفتند و نتیجهاش آن شده است که قیمت در بازارها بدون منطق اقتصادی و گاهی در اثر سفتهبازی و دلالبازی به شکل مصنوعی و کاذب بهشدت جهش مییابد که مصداق این موضوع را میتوان در بازار مسکن و اجارهبها مشاهده کرد، حال ایکاش رئیسجمهور بهجای اینکه رسانهها را به شکل تلویحی در افزایش بهای اجاره مقصر بداند پیشقدم میشد و بهسرعت مقدمات عملیاتیکردن طرحهای ساماندهی مشاوران املاک مجاز و غیرمجاز، مالیات بر عایدی سرمایه، مسکن، خانههای خالی، دوم، سوم و... و معاملات مکرر مسکن و انتشار تمامی اطلاعات نهانی حوزه زمین و ساختمان را فراهم میآورد.
در همین حال روزنامه آفتاب یزد در نقد سخنان روحانی نوشت: بهدلیل عدم تکمیل سامانه ملی املاک و اسکان کشور، بسیاری از دادههای مربوط به بخش مسکن قابل مناقشه است. در صورتیکه راهاندازی این سامانه برای رصد و برنامهریزی و اجرای مالیاتهای تنظیمی بسیار ضروری بود.
دادههای مربوط به تورم اجارهبها معمولاً توسط مرکز آمار منتشر میشود که دادههای مربوط به تابستان و بهار امسال هنوز منتشر نشده است. رسانهها نیز معمولاً بهصورت میدانی گزارشهایی از بازار مسکن و تحولات آن منتشر میکنند که افزایش ۵۰ درصدی و بعضاً بیشتر نیز در شهرهای بزرگ مشاهده شده است.
اگر مبنای آمار رئیسجمهور همان محاسبات و دادههای مرکز آمار باشد، بازهم نرخ ۳۰ درصد بسیار بالاست. زیرا از بهار ۹۲ تاکنون، عدد تورم اجارهبها بالای ۳۰ درصد هم نرسیده است. بنابراین همین ۳۰ درصد هم نشانگر شرایط بحرانی بازار است.
همانطور که گفته شد دادههای مربوط به مسکن مخصوصاً اجارهبها بهخاطر عدم ثبت رسمی همه قراردادها مخصوصاً قراردادهایی که مربوط به تمدید اجارهبهاست، قابل مناقشه است. لذا اگر همه قراردادها ثبت شود مشخصاً این عدد نیز افزایش مییابد.
لازم بهذکر است معمولاً در بازار، نرخ اجارهبها تابعی از تورم عمومی کشور و تورم قیمت مسکن است. در این صورت هم افزایش ۳۰ درصدی قیمت اجارهبها قابل مناقشه است. زیرا در شهر تهران مطابق گزارشهای بانک مرکزی در تمامی ماههای اخیر تورم نقطه به نقطه حدود ۱۰۰ درصد بوده است.
از سوی دیگر روزنامه اصلاحطلب هفت صبح در گزارشی تأکید میکند: روحانی روی موضوعاتی مثل نوسازی بافت فرسوده پافشاری کرده و طرحهای متعددی از جمله مسکن اجتماعی و مسکن امید هم در دولت مطرح شده که مشخص هم نیست هیچکدام به نتایج مشخصی رسیده یا نه.
در واقع یکی از ایراداتی که کارشناسان به طرحهای مسکن دولت میگیرند همین طرحهای متشتت است که در خود مجموعه دولت هم اختلافنظرهایی درباره اجرای آنها همواره وجود داشته. بهطور مثال عباس آخوندی با رئیسجمهور و اکبر ترکان بر سر نحوه نوسازی بافت فرسوده اختلافنظر داشت و کار درحدی بالا گرفت که خود روحانی در جلسه رأی اعتماد آخوندی در دولت دوازدهم به این موضوع اشاره کرد.
یا مثلاً طرح مسکن اجتماعی که در دولت اول روحانی مطرح شده بود آنقدر معطل ماند تا اسلامی وزیر جدید مسکن کلاً گفت با آن مخالف است زیرا این طرح در هر جای دنیا اجرا شده ناموفق بوده است.
اگر عقبتر برویم باز از این طرحهای مسکن در دولت سراغ داریم که در مورد به سرانجامرسیدن آنها از ابتدا تردیدهایی وجود داشت. وقتی عباس آخوندی در دولت یازدهم مخالفت خود را با مسکن مهر ابراز کرد گفت قصد دارد طرحی بهنام مسکن اجتماعی را جایگزین آن کند.
اینطرح آنقدر معطل ماند که اسلامی وزیر جدید مسکن آمد گفت اصلاً این طرح را قبول ندارم! باز از زمستان ۹۶ طرح دیگری مطرح شد به نام مسکن امید.
روزنامه هفت صبح در گزارش خود از اینکه روحانی گفته «میزان افزایش اجارهبها امیدوارکننده است» ابراز تعجب کرد.
دویچهوله ارگان رسمی دولت آلمان ضمن بررسی توقیف نفتکش انگلیس توسط ایران تصریح کرد انگلیس اهرم فشاری علیه ایران ندارد و مجبور است کشتی توقیفشده ایرانی را برای رفع توقیف کشتی خود آزاد کند.
سایت دویچهوله نوشت: نیروی دریایی سپاه پاسداران ایران اعلام کرد که به درخواست سازمان بنادر و دریانوردی استان هرمزگان، نفتکش بریتانیایی «استینا ایمپرو» را به دلیل نقض قوانین بینالمللی در تنگه هرمز توقیف کرده است.
این اقدام سپاه دو هفته بعد از توقیف ابرنفتکش «گریس ۱» در تنگه جبلالطارق و نیروی دریایی انگلیس انجام گرفته است.
حسین آرین، تحلیلگر امور نظامی میگوید هدف ایران، عمل متقابل در مقابله با توقیف کشتی در جبلالطارق است. او بر این باور است که توقیف نفتکش بریتانیایی توسط سپاه پاسداران برنامهریزی شده بود. بهویژه اینکه با چندین قایق رفتند و هلیکوپتر هم بالاسرش بوده و کاپیتان کشتی مجبور شده به دستورات سپاه پاسداران عمل بکند.
به گفته آرین، اقدام ایران هزینه سنگینی برای کشورهای اروپایی خواهد داشت زیرا برایان هوک، رئیس گروه اقدام ایران در وزارت امور خارجه آمریکا، اخیراً در واشنگتن اعلام کرد که هر کشوری باید نفتکش خود را اسکورت بکند.
آرین اضافه کرد با اینحال هنوز مشخص نیست کشورهایی مثل آلمان و فرانسه با آن موافقت بکنند. تا بهحال این دو کشور با این موضوع منفی برخورد کردهاند.
حسین آرین ضمن اشاره به واکنش جرمی هانت درباره پاسخ قاطع بریتانیا در توقیف کشتی خود در تنگه هرمز گفت که نکته مثبت در موضعگیری بریتانیا این است که این کشور قصد دارد مسئله توقیف کشتیها را هرچه سریعتر از طریق دیپلماتیک حل کند.
آرین درباره اهرمهای فشار انگلیس علیه ایران در ارتباط با کشتی توقیفشدهاش گفت: «من فکر نمیکنم که بریتانیا اهرمی برای فشار به ایران داشته باشد برای اینکه بریتانیا دیگر نیروی دریایی قوی و مقتدری ندارد و منابعش تحلیل رفته است.
آرین بر این باور است که توقیف نفتکشها از راه دیپلماسی و مذاکره حل خواهد شد. او پیشبینی میکند که بین ایران و بریتانیا احتمالاً مبادله کشتیها صورت بگیرد.
دبیر کل حزب اتحاد ملت میگوید مردم از اصلاحطلبان ناامید شدهاند.
علی شکوری راد در گفتوگو با روزنامه همشهری ضمن بیان اینکه مردم محصولی از برجام ندیدند، میگوید: مردم ناراضیاند چون ما هم تبیین کافی نکردیم و هم اینکه شرایط اقتصادی و معیشتی خوبی ندارند. ببینید اگر آمریکا در برجام میماند و همان گشایشها و همان فضای تنفس مردم در زمان حصول برجام بیشتر ادامه مییافت، نگاه مردم به انتخابشان بهتر بود. اما با بازگشت تحریمها و سیاستهای تحریمی زندگی مردم دشوارتر شده است.
البته من همه کاستیها را مربوط به تحریمها نمیدانم و بخشی از این مشکلات را به حساب سیاستهای اشتباه اقتصادی دولت میگذارم و منکر این موضوع نیستم اما میخواهم بگویم چون مردم زندگیشان به هم ریخته است، دیگر امنیت خاطری بابت آینده خودشان و فرزندانشان ندارند و ناراضیاند. مردم امیدشان را از دست دادهاند؛ در حالی که این دولت بنا بود دولت امید باشد.
وی برخلاف عملکرد خائنانه افراطیون مدعی اصلاحات در فتنه و آشوب ۸۸ مدعی شد؛ ما اصلاحطلبان نه تنها سرنگونی نظام را نمیپسندیم و با آن مخالف هستیم، بلکه به آنهایی که فکر میکنند سرنگونکردن نظام موجود راه تغییر است، میگوییم اینراه شدنی نیست؛ چون این نظام پایههایش بهاندازهای قوی است که کودتا در آن رخ ندهد و بهاندازهای هم قوی است که با تهاجم خارجی سرنگون نشود؛ از سوی دیگر بحث فروپاشی از درون را هم منتفی میدانیم؛
چراکه معتقدیم نظام توان حفظ خودش را دارد؛ چرا که نظام از نظر مالی، رسانهای و تعداد نیروهای هوادار آنقدر پشتوانه دارد که اگر بخواهد خودش را حفظ کند، میتواند؛ یعنی اینطور نیست که با شورش این نظام در معرض سقوط قرار گیرد؛ بههمین دلیل ما گزینه سرنگونی و فروپاشی نظام را منتفی میدانیم چون نه تنها شدنی نیست، بلکه اساساً به آنها اعتقاد و باوری هم نداریم.
شکوریراد درباره عملکرد دولت روحانی گفت: روحانی حرفهای خیلی خوبی زد، مردم هم رأی خیلی خوبی به او دادند. اما همین روحانی که در شعارهایش اعلام کرده بود به عقب باز نمیگردیم در چینش کابینهاش به عقب بازگشت، در رویکردهایش در دوره دومش رو به جلو حرکت نکرد و بلکه به مطالبات مردم هم بیتوجه بود.
وی میگوید: مشکل اساسی دولت دوم روحانی فقدان رابطه مستقیم رئیسجمهور با مردم و حامیانش است؛ اگر این ارتباط برقرار بود، او دچار اشتباه نمیشد؛ مثلاً در بحث تیم اقتصادی دولت، رئیسجمهور صدای حامیانش را نشنید. او وزیر اقتصادش را که توانایی مقبولی داشت، برداشت. این درحالی بود که مشکل اصلی کشور اقتصاد بود و کابینه باید وزیر اقتصاد قَدَری میداشت. مگر یک دولت چقدر مهلت دارد؟ وقتی دولت در مهمترین گزینهاش که وزیر اقتصاد است دچار اشتباه میشود، یعنی مهمترین موضوع کشور فروگذار شده است.
روحانی باید تیم اقتصادی قویتری میداشت؛ در حالیکه تیم اقتصادی دولت دومش از دولت اولش ضعیفتر است. به محاقرفتن اسحاق جهانگیری در دولت دوم روحانی هم دور از انتظار بود؛ او همچنین گفته است: ما حامی دولت بودیم و باید این حرفهایمان را خصوصی به دولت میزدیم. دولت اما کانالی را که ما بتوانیم حرفهایمان را خصوصی با دولت بزنیم باز نکرد. در سطح جامعه هم بالاخره دولتی را که خودمان رویکار آوردیم بهراحتی نمیتوانستیم نقد کنیم.
معاون سیاسی وزارت خارجه انگلیس گفت یازده تعهدی را که وزیر امور خارجه ایران بهعنوان تعهدات اروپا در توافق مطرح میکند، به رسمیت نمیشناسیم.
ریچارد مور در نشست توجیهی با خبرنگاران خارجی مقیم انگلیس افزود: سه کشور اروپایی با نهایت حسننیت درباره برجام عمل کردهاند. اینکه ایران همواره انگشت اتهام را به سمت سه کشور اروپایی نشانه میرود من را ناراحت میکند. اروپا هرکاری توانسته انجام داده اما اینکه آمریکاییها دست به کاری (تحریم) زدهاند، ما کار زیادی از دستمان برنمیآید.
وی گفت: ما تلاش کردیم ایران را فریب ندهیم به همین خاطر وعدههایی که از عهده آن برنمیآمدیم ندادیم. اما هر بار میبینیم آقای عراقچی که دوست من است و آقای ظریف، درباره یازده تعهدی صحبت میکند که ما آنها را به رسمیت نمیشناسیم.
مور در پاسخ به این سؤال که اروپا چه تعهدی برای جلب رضایت ایران بهمنظور باقیماندن در برجام انجام داده، گفت: ما تعهدی ندادیم. اگر شما به بیانیه پایانی نشست کمیسیون مشترک برجام نگاه کنید ما تعهدی ندادیم. این بیانیه یازده بند دارد که ما تمایلات خود را مطرح کردیم.
وی ادامه داد: شما به کاری متعهد میشوید که از پس آن بر میآیید، اما در مواجهه با تحریمهای آمریکا ما عاجز هستیم و بهصراحت این را گفتهایم.
وی توضیح نداد که چرا همین واقعیت را هنگام انعقاد برجام تصریح نکردند؟!
مور درباره اینستکس هم توضیحاتی را ارائه داد و در واکنش به خبری که دیروز درباره تمایل روسیه برای پیوستن روسیه به این سازوکار منتشر شده بود گفت: نه بهخاطر اینکه من انگلیسی هستم و با روسیه مشکل داریم اما به حسننیت روسها در این رابطه شک دارم. بعید است آنها با نیت خیر چنین پیشنهادی را مطرح کرده باشند.
وی با بیان اینکه اینستکس در درازمدت پذیرای سایر کشورهای علاقهمند به این سازوکار خواهد بود گفت: اما فعلاً نگاه ما به آن بهعنوان یک ابزار اروپایی است. شاید در آینده برخی کشورها نظیر نروژ به آن اضافه شود اما فعلاً در این زمینه برنامهای نداریم.
مور مدعی شد که ایران در حال حاضر تعهداتش در برجام را نقض کرده و ما بهزودی نشست کمیسیون مشترک برجام را در این زمینه برگزار خواهیم کرد.
وی با بیان اینکه «ایران ادعا میکند اقداماتی را که انجام داده قابل بازگشت است» افزود: این حرف درست است و بهراحتی میتوان به عقب بازگشت اما مسئله اینجاست، زمانی که این گامها برداشته میشود به ناچار بایستی واکنش نشان داد.
مور در عین حال تصریح کرد: اگر ایران در این مسیر حرکت کند و بخواهد سطح غنیسازی را به ۲۰ درصد افزایش دهد حفظ برجام خیلی سخت خواهد بود.
وی افزود: ما بهصراحت به ایران گفتهایم که نمیخواهیم به سلاح هستهای دست پیدا کند. ایران هم اعلام کرده که خواهان سلاح هستهای نیست اما بالاخره باید به تعهدات برجام عمل کرد و ما تمایل داریم از طریق دیپلماسی این مسئله را حل و فصل کنیم.
او گفت: سازوکار اینستکس، عملیاتی شده اما شرکتها بایستی با آن کار کنند. ما نمیتوانیم آنها را وادار کنیم که با ایران کار کنند.
این مقام انگلیسی توضیح نداده که اگر اروپاییها برای خود در برجام، تعهدی نمیشناسند، چرا باید طرف ایرانی خود را به توافق متعهد بداند؟!
یک روزنامه فرانسوی نوشت: ایران، کره شمالی نیست که ترامپ بتواند با آن عکس یادگاری بگیرد و در انتخابات استفاده کند.
فیگارو مینویسد: دولت ایران در پاسخ به خروج دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا از توافق اتمی برجام و برقراری شدیدترین تحریمها علیه اقتصاد ایران، تصمیم گرفته است تا با کاهش تدریجی تعهدات خود در قبال این توافق هستهای، کشورهای اروپایی امضاکننده برجام را وادار کند که برای نجات این توافق اقدام کنند.
این روزنامه مینویسد که دولت ایران هشدار داده است در صورتی که ایران نتواند نفت خود را صادر کند، این کشور از ابتدای ماه سپتامبر، دوباره نسبت به کاهش تعهدات برجامی خود اقدام خواهد کرد.
فیگارو در سرمقاله خود با تیتر «نمایش سایه»، با اشاره به سیاست مبهم دونالد ترامپ در برابر ایران، نقل قولی آورده است از «هنری کیسینجر» سیاستمدار، وزیر امور خارجه و مشاور امنیت ملی پیشین آمریکا که گفته بود: «هنگامی که نمیدانیم به کجا میرویم، تمامی راهها به هیچستان ختم میشود».
سرمقالهنویس فیگارو ضمن مذبوحانه خواندن تلاشهای اروپا تاکید کرد: ایران مانند کره شمالی نیست که دونالد ترامپ بتواند از آن همچون دستاوردی در یکی از نمایشهای تبلیغاتی خود استفاده کند؛ ایران کشوری بزرگ و پهناور است که در خاورمیانه از قدرت و نفوذ زیادی برخوردار است.
خبر اول اینکه، محمدرضا باهنر از چهرههای شاخص اصولگرا گفته است که ایده گفتوگوی ملی ارتباطی با طرح آشتی ملی سید محمد خاتمی ندارد. پیش از این سایت رجانیوز، ارگان جبهه پایداری در گزارشی با حمله به ایده گفتوگوی ملی، آن را ادامه طرح آشتی ملی سید محمد خاتمی دانسته بود.
محمدرضا باهنر اما در گفتوگو با نامه نیوز گفته است: آقای خاتمی بحثی را به نام آشتی ملی مطرح کرد که در پاسخ گفته شد «ملت که با همدیگر قهر نیستند، اگر هم قهری است شما سیاسیون با همدیگر قهرید.» ملت دارند با هم کار و زندگی میکنند.
گفت و گوی ملی اصلاً آن تم را ندارد ما صحبتمان این است که اولاً رقبایی که میگوییم همه را در چارچوب نظام میگیریم. موقعی که میگوییم گفتوگوی ملی مقصودمان فتنهگران نیستند. مقصودمان انحرافیهای این طرفی هم نیستند که یک موقع منتسب به اصولگرایی بودند. وی افزود: ما گفتوگو را بین جریاناتی میدانیم که در چارچوب نظام هستند.
میگوییم اینها که در چارچوب نظام هستند، باید رقابت بکنند. رقابت هم نشاط و هم شادابی و هم جمعیت پای صندوق میآورد. این رقابت لابد است و اصلاً انتخابات یعنی رقابت. اما ما در بسیاری از مسائل با همدیگر اختلاف موضع نداریم. جاهایی که با همدیگر اختلاف موضع نداریم باید با همدیگر همکاری کنیم.
خبر دیگر اینکه،شبکه الجزیره در گزارشی مدعی شد: به موازات افزایش تنشها در تنگه هرمز بین ایران از یک سو و امریکا و بریتانیا از سوی دیگر، عملاً کانالهای تماس بین دو طرف گشوده شده و این بدان معناست که هر دو طرف تلاش میکنند فیتیله این بحران را بکشند تا مانع از شعلهور شدن جنگی بزرگ شوند.
به گزارش انتخاب، در بخشی از این گزارش آمده است: افزایش تنشها در تنگه هرمز، با تلاشهایی همزمان شده است که در واشنگتن، لندن و نیویورک، با هدف آتشبس صورت میگیرد و دیگر گزارشها حاکی از گشودن کانالهایی برای برقراری ارتباط بین دولت ترامپ و نظام ایران است.
در همین رابطه، ترامپ تصریح کرده است که با درخواست سناتور راند پل، برای ایفای نقشی از سوی او در پرونده ایران موافقت کرده و هر درخواست دیگری از طرف اعضای کنگره برای دخالت در بحران با تهران را نیز میپذیرد. در این میان، وزیر خارجه ایران از دیدار خود با برخی اعضای کنگره که نمایندگان ملت امریکا و نه دولت ترامپ هستند، پرده برداشته است.
لندن هم مانند واشنگتن، از تمایل خود برای آتشبس سخن میگوید و در این راستا، وزیر خارجه بریتانیا تأکید کرده است که کشورش به دنبال گزینههای نظامی علیه ایران نیست و تنها به راه دیپلماتیک برای حل بحرانها فکر میکند.
دست آخر اینکه، اقدامات حاشیهساز جواد کریمی قدوسی حالا بعد از دولت به نظر میرسد دامن نمایندگان مجلس را هم گرفته است. بر اساس تذکر دیروز جلیل رحیمی جهانآبادی نماینده تربتجام، کریمی قدوسی در سفری به تربتجام، مردم این شهرستان را تحریک کرده که علیه نماینده خود در مجلس امضا جمع کنند تا وی تأیید صلاحیت نشود.
بر همین اساس رحیمی جهانآبادی که رئیس فراکسیون اهل سنت مجلس هم هست، با انتقاد شدید از نماینده مشهد گفت: تذکر من به آقای جواد کریمی قدوسی نماینده مردم شریف مشهد است، کسانی که از ایشان حمایت کردند تا این وضع در مملکت ایجاد شود. «یکی بچه گرگ میپرورید، چو پرورده شد خواجه هم بر درید.»
به گزارش «خبرآنلاین»، وی خطاب به نماینده مشهد گفت: شما چکاره مملکت هستید که به وزیر، به رئیس جمهوری و حالا به نماینده مردم در مجلس میتازید و ما را غیرانقلابی مینامید و خطاب میکنید؟! شما به شهر تربتجام آمدید و به مردم گفتهاید نماینده شما انقلابی نیست و نامه جمع کنید تا رد صلاحیت شود.
وی ادامه داد: چه کسی به شما شناسنامه ایرانی داده است، چه کسی به شما اجازه داده است به ارکان نظام بتازید، چند روز سابقه جبهه دارید، چند تا عملیات شرکت کردهاید که به درجه سرداری رسیدید؟
گزارش یک مقام مسئول به مدیران ارشد اجرایی نشان می دهد در حالی که از زمان انعقاد قرارداد تامین ۳۱۵ دستگاه واگن مترو بین وزارت کشور و یک شرکت چینی در سال ۱۳۸۷ تاکنون، ۱۰۰ دستگاه واگن در کشور چین تولید شده و برای تقویت سیستم مترو به سه شهر تبریز، اصفهان و شیراز تحویل داده شده، به پیشنهاد یک عضو کابینه مقرر شده به منظور تامین ناوگان متروی یکی دیگر از شهرهای کشور نیز، تولید ۸۰ دستگاه واگن به قرارداد مذکور اضافه شود.
در حالی که لایحه نحوه کمک های اشخاص حقیقی و حقوقی به سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور، در تاریخ ۱۳ آذر سال ۱۳۹۱ از سوی دولت محمود احمدی نژاد برای بررسی و تصویب به مجلس ارسال شده، این لایحه همچنان در نوبت تصویب قرار داشته اما طی روزهای اخیر به پیشنهاد یک عضو کابینه و تایید هیئت وزیران به استناد ماده ۱۰۰ قانون آیین نامه داخلی مجلس، برای بررسی سریع تر آن در قوه مقننه، درخواست اولویت رسمی آن تایید و برای رئیس مجلس ارسال شده است.
ارسال نظرات