روزنامهها در لابهلای گزارشها و سرمقالهها، قسمتی از صفحات خود را به اخبار روزهای گذشته یا اخبار ویژه اختصاص می دهند که در ادامه به آنها اشاره میشود.
یک تحلیلگر ارشد جهان عرب تصریح کرد: ایرانیان مردانی واقعی هستند ودولت ترامپ بهخاطر مقاومت ایرانیها، به گدایی مذاکره افتاده است.
عبدالباری عطوان در رایالیوم نوشت: ایرانیان مردانی واقعی هستند که نه تنها در برابر شرطهای آمریکا تسلیم نشده و نمیشوند بلکه کاری کردهاند که واشنگتن برای گفتوگو با تهران گدایی کند.
امارات، عربستان و نروژ که نفتکشهای آنها در بندر الفجیره منفجر شد، یک ماه پس از انفجار، گزارش اولیهای به شورای امنیت سازمان ملل ارائه کردند. مسئله قابل توجه در این گزارش این است که آنها به هیچ عنوان به ایران اشاره نکردند و گفتند برخی طرفهای ناشناس اقدام به این حمله کردند.
چرا آنها به نام ایران اشاره نکردند؟ آنها گفتند که فقط یک کشور میتواند چنین حملهای انجام دهد. چرا این کشور ناشناس است؟ پمپئو مدعی شده بود ایران این حمله را انجام داده است. بولتون هم گفته بود همه گمانهزنیها علیه ایران است. پس چرا آنها ترسیدند نام ایران را ببرند؟ آنها به دو علت ترسیدند. علت اول این است که آنها ادله کافی ندارند چون عملیات بسیار با دقت انجام شده بود.
آنها اگر بخواهند به نفتکشهای حامل نفت حمله کنند، باعث ایجاد بحران در منطقه خلیج فارس خواهند شد. تصور کنید چهار نفتکش غولپیکر منفجر شد. غواصان به این نفتکشها رسیدند و در آنها مین قرار دادند و نفتکشها را منفجر کردند. غواصان عمداً به نفتکشهایی که حامل نفت نبودند، حمله نکردند.
آنها عمداً طوری حمله کردند که هیچ نفتی از نفتکشها نشت نکند. اینها پیام است. غواصان اقدام به این حملات کردند و با قایقهای تندرو به عقب بازگشتند و هیچکس آنها را رصد نکرد. شما که صدها میلیارد دلار برای دستگاههای رادار و برای رصد کردن و بهدست آوردن اصلاعات هزینه میکنید، چطور این قایقهای تندرو را ندیدید؟ فایده این سلاحها و رادارها و میلیاردها دلاری که تلف میکنید، چیست؟
مسئله دوم به نظر من این است که اگر آنها بگویند ایران این حملات را انجام داده است، در این صورت آمریکا باید پاسخ دهد. اما آمریکا نمیخواهد پاسخی دهد. چون دچار وحشت شده است. اگر آمریکا پاسخ دهد، در این صورت همه هواپیماها، کشتیها و نفتکشهای این کشور منفجر خواهد شد.
این یک پیام بود؛ مبنی بر اینکه ما توانستیم به چهار نفتکش برسیم و مسئله تمام شد. همه منطقه خلیج فارس پُر از نفتکش است. اگر آنها تنگه هرمز را نبندند، در این صورت نفتکشها را ویران میکنند. در این صورت آمریکا میخواهد چهکار کند؟ آمریکاییها ترسیدهاند. آمریکا اکنون برای گفتوگو (با ایران) گدایی میکند.
ایرانیان مرد هستند. آنها میگویند ما نمیخواهیم بازیچه باشیم و با شما گفتوگو کنیم. باید در وهله نخست تحریمها را لغو کنید. ما درباره مسئله موشکهای بالستیک بههیچ عنوان مذاکره نمیکنیم و باید (آمریکا) به توافق هستهای بازگردد. کسی که قوی باشد شرطهای خود را تحمیل میکند. اما ما (عربها) فرمانبر و مزدور هستیم.
این فاجعهای است که ما (عربها) با آن روبهرو هستیم. ایرانیان تظاهرات روز قدس را برپا کردند. میلیونها نفر در این روز تظاهرات کردند. اما ما قدس و فلسطین را فراموش کردهایم. آنها (حکام عرب) میگویند نزاع میان فلسطین و اسرائیل است. آنها برای اجرای معامله قرن بسیج شدهاند و میخواهند نشستی در این زمینه در منامه برگزار کنند اما اکنون فهمیدهاند که هیچکس در این نشست شرکت نمیکند.
آنها فهمیدند پیش از آنکه در بحرین گرد هم آیند، محور مقاومت معامله قرن را نابود کرد. این مردانگی است. آنها (مقاومت) کاملاً معامله قرن را لغو کردند. موشکهای مقاومت و سخنرانی سیدحسن نصرالله در روز جهانی قدس، معامله قرن را کاملاً لغو و نابود کرد.
«انصاف نیست که وزیر نیرو بگوید چینیها با یک وعده غذا هم رفع گرسنگی میکنند و اینجا در ایران از سه وعده هم میگذرند»
روزنامه آرمان ضمن انتشار این نقد نوشت: در اقتصاد خانوارهای ما هم حتی با همین وضعیت فعلی، مردمی هستند که با سیلی صورت خود را سرخ نگه داشتهاند و با همه فراز و نشیبهای اقتصاد کلان که مسبب آن تصمیمسازان، تصمیمگیرندگان و دولت است، ساختهاند و کنار آمدهاند و صدایشان هم در نیامده است. بنابراین نمیتوانیم این مقایسه را انجام دهیم و بگوییم کمتر بخوریم و یک وعده بخوریم! چرا ساختار شکلگیری بافت مردمی ما با آمریکا و اروپا یا همین کشور ترکیه مورد مقایسه قرار نمیگیرد.
ترکیه با یک سوم هزینههایی که ما برای کشور اختصاص میدهیم، خود را اداره میکند و فعالیتها را به بخش خصوصی واگذار کرده است اما ما حتی دلمان نمیآید که دو تا باشگاه پرسپولیس و استقلال را واگذار کنیم چون دولت میخواهد حتی دستی در فوتبال هم داشته باشد!
بهنظر میرسد دولت و هرکدام از عزیزان وزرا باید سعی کنند در حیطه خود کار را به نهایت و درستی انجام دهند و یک رفاهی را برای شکلگیری حال مردم قرار دهیم. اگر آب، برق، گاز درست مصرف نمیشود و اگر مصرف بنزین در حد بالایی است، نگاه کنیم که به امکانات زیربنایی مثل سیستمهای ریلی در حمل و نقل چقدر پایبند بودهایم و چقدر در این زمینه سرمایهگذاری کردهایم که مردم به جای استفاده از ماشینهای شخصی بهخصوص در تعطیلات که جادهها در حال انفجار است از آن سیستم استفاده کنند؟ در سیستمهای حمل و نقل هوایی چقدر سرمایهگذاری وسیع انجام دادهایم که از مردم بخواهیم در این شرایط کمتر بنزین مصرف کنند؟
دور از انصاف است که بگوییم یک کشور یک وعده غذا میخورند و اینجا از سه وعده هم میگذرند! این نوع تحلیل نمیتواند قابل پذیرش و قابل ارزش برای مردم باشد بلکه دولت و مجلس باید برای رفاه مردم قدم بردارند. تصور کنیم که در این چندسال اخیر واقعاً چه قدمی برای مردم به لحاظ رفاه و اقتصادی برداشتهایم؟ آیا از دست دولت جز گرانکردن کار دیگری هم برآمده؟ همه خدمات نظیر آب، برق، گاز، تلفن، ارز، متعاقب آن محصولات کارخانجات، صنعت و همه آنچه در اختیار دولت بوده و مردم نیاز داشتند، گران شده و مردم هم زیر بار این بار سنگینی تحمل کردهاند و صدایشان درنیامده است.
ما زندگی مردم را به اقتصاد نفتی گره زدهایم و اثر آن را با بالا و پایینرفتن قیمت نفت روی ارز و تکتک آحاد مورد مصرف یک مصرفکننده شاهدیم. از کالای مصرفی گرفته تا کالاهای سرمایهای مثل مسکن و خودرو و امثالهم. قیمت یک پراید که به ۲۰ میلیون تومان رسید یک باره به بالای ۵۰ میلیون تومان رسیده و انگار نه انگار. مسکن یکباره چندبرابر افزایش پیدا کرد و بهطور میانگین بیش از ۵۰ درصد افزایش یافت و تمام اینها به این دلیل است که به عامل مردم توجهی نداریم. در حالی که نقدینگی کشور در اختیار ۱۰ درصد جامعه و به همین میزان هم سرمایه و پول در اختیار دارند، رستورانها و خودروهای آنچنانی مورد استفاده این گروه اقلیت است.
یک روزنامه زنجیرهای، از اصلاحطلبان خواست ماجرای جنایت محمدعلی نجفی علیه همسرش را درز بگیرند و موجب آبروریزی بیشتر علیه اصلاحطلبان در شرایطی که از چشم مردم افتادهاند، نشوند.
آفتاب یزد مینویسد: مسئله پیرامون نجفی و اعترافات تلخ او طی روزهای اخیر بهانهای برای برخی از اصلاحطلبان جهت تسویه حسابهای حزبی و فردی و انتقادات تند و تیز نسبت به برخی دیگر از احزاب این جریان بهوجود آورد. مصداق بارز این وضعیت، توئیت و یادداشت اخیر غلامحسین کرباسچی دبیر کل حزب کارگزاران سازندگی است.
او در نخستین توئیتش طی واکنشی به قتل میترا استاد نوشته بود: «نمیتوان مسئولیت کسانی را که این چاه ویل را برای اصلاحات و نجفی حفر کردند، نادیده گرفت.» کرباسچی در روزنامه سازندگی به شفافسازی درباره توئیت اخیرش پرداخت و حزب اتحاد و مشارکت را در شهردار شدن نجفی مقصر دانست و گفت که اصرار برخی از دوستان اصلاحطلب علیرغم اطلاع داشتن از مسئله نجفی منجر به شهردارشدن و در نتیجه حوادث مربوط به او شد.
در بحبوحه ماجرای قتل «میترا استاد» همسر دوم نجفی در حالی که رسانهها و افکار عمومی، ناباورانه به ابعاد فاجعه و اعتراف شهردار سابق اصلاحطلب مینگریستند، توئیت غلامحسین کرباسچی دبیر کل حزب کارگزاران سازندگی شوکزدگیها را دوچندان کرد او در شرایطی که افکار عمومی به دنبال چیستی و چرایی ابعاد فاجعه بودند، مسائلی را مطرح کرد که نه تنها به ابهامات پیرامون نجفی دامن زد بلکه به نحوی، اصلاحطلبان را نزد افکار عمومی در این مسئله مقصر نشان داد.
اظهارات کرباسچی آنهم در شرایط کنونی که فضا چندان به نفع اصلاحطلبان نیست، چه مفهومی جز سوءاستفاده حزبی و فردی میتواند داشته باشد؟ امری جز زیان و ضرر متوجه مجموعه جریان اصلاحات نمیسازد.
حتی اگر اصرار اصلاحطلبان منجر به شهردارشدن نجفی و مشکلات کنونی پیرامون او شده باشد، باز هم طرح چنین مباحثی در رسانهها و شبکههای اجتماعی جای هیچگونه توجیه ندارد. چرا که طرح این قبیل از مسائل در رسانهها بیشتر به شائبهها و ابهامات پیرامون نجفی و اصلاحطلبان دامن زده و اعتماد افکار عمومی را نسبت به این جریان تقلیل خواهد داد.
به همین دلیل شرایط کنونی به ویژه پس از اعترافات شهردار سابق نسبت به قتل میترا استاد ایجاب میکند که دعواهای جناحی به سطح رسانه و افکار عمومی سرایت نکند. به عبارتی، نه تنها مصالح حزبی بلکه منافع جامعه نیز چنین الزامی را به وجود میآورد که هر یک از احزاب اصلاحطلب که دیگری را در شهردار شدن نجفی مقصر میداند، مسائل مربوط به نجفی و سهم هر یک از اصلاحطلبان در شهردار شدن او را پشت درهای بسته مورد نقد و بررسی قرار دهند.
یک روزنامه حامی دولت میگوید گرانی ناشی از بیتدبیری، سفره ۷۰ درصد مردم را کوچک کرده است.
روزنامه جهان صنعت نوشت: ادامه گرانی کالاهای اساسی سفره نزدیک به ۷۰ درصد از مردم را کوچک کرد. دقیقاً کالاهایی با افزایش قیمت بیش از دو برابری روبهرو شدند که دولت با ۲۴ میلیارد دلار ارز ۴۲۰۰ تومانی سعی در تامین و کنترل قیمت آنها در بازار را داشت. قیمتها افزایش یافت، صفهای طولانی مردم تشکیل شد و ارزهای دولتی برنگشت.
این سه جمله نتیجه سیاستهای تجاری و تنظیم بازار دولت از سال گذشته تاکنون است. از طرفی بسیاری از تولیدیها به دلیل مشکلاتی که در تامین مواد اولیه با ارز دولتی یا حتی نیمایی داشتند قیمت محصولات خود را به همان نسبت گران کردند و شرایط بهگونهای پیش رفت که بعضی از کالاها بدون مجوز سازمان حمایت از مصرفکنندگان و تولیدکنندگان گران شدند.
بازاریان از کمبود میگفتند و دولتمردان تکذیب میکردند اما هر هفته علاوه بر خبر گرانی یکی از اقلام اساسی، خبرهای کشف انبارهای احتکار کالاهای اساسی (که برخی دولتی بودند) سوژه داغ بازار شد. نهادهای نظارتی انگشت اتهام را به سمت یکدیگر گرفتند و وزیر «صمت» از ورود حدود سه هزار بازرس به اصناف خبر داد. با مرور ماجرای گرانی کالاهای اساسی میتوان دو عامل را دلیل آشفتگی بازار دانست؛ ضعف دولت در مدیریت بازار و به دنبال آن حضور چشمگیر دلالان.
در کنار مدیریت، ضعف نظام توزیع بازار نیز بیش از پیش نمایان شد. با دستورالعملهای خلقالساعه تجاری روند واردات و صادرات کالا در گمرک و بنادر با مشکل روبهرو شد. این اتفاق صدای تجار را درآورد به طوری که آنها اعلام کردند دستور ترخیص کالا با تاخیرهایی صادر میشود و هزینههای مضاعفی را به واردکنندگان و تجار وارد میکند.
البته این اظهارات در واکنش به اعلام آماری مبنی بر میزان جابهجایی و تبادل کالا در بندر امام از سوی سازمان بنادر بود. از اینرو گمرک نیز که بر اساس دستورالعملهای دولت روند نظارت و ترخیص کالاهای وارداتی و صادراتی را تشدید کرده بود بر اساس دستورالعملهایی از ارائه راهکارهایی برای تسهیل امر تجارت خبر داد.
اما سوال اینجاست که چرا پس از حدود یک سال آشفتگی بازار دولت تصمیم به ارائه راهکارهای تسهیلات تجاری گرفته است آن هم در زمانی که با محدودیتهای منابع ارزی مواجه است؟ به نظر میرسد ضعف مدیریت و به دنبال آن قیام قیمتها در بازار باعث شده که دولت تصمیماتی کوتاهمدت صرفاً برای مدیریت لحظهای بازار بگیرد فارغ از اینکه در تنشهای اقتصادی تصمیمات کوتاهمدت باید در بستر سیاستهای بلندمدت تبیین شوند. زنجیره مشکلات در بنادر، گمرک و بازار باعث شد که کالاهایی که قرار بود در شرایط جنگ اقتصادی به قیمت دولتی به دست مردم برسند، از ارز صادراتی «نیمایی» هم عبور کردند و با قیمت آزاد به بازار عرضه شدند.
بینظمی نظام توزیع
مردم ضعف مدیریت تنظیم بازار را از سال گذشته به صورت مستمر در افزایش قیمتها لمس کردند. به گزارش مرکز آمار ایران نرخ تورم ۱۲ ماهه منتهی به فروردین ماه ١٣٩٨ به ۳۰/۶ درصد رسیده است.
آخرین آماری که بانک مرکزی ایران درباره تورم منتشر کرده به آبان ماه پارسال برمیگردد که نرخ آن را ۱۸/۴ درصد اعلام کرده بود و با احتساب فروردین و اردیبهشت امسال، حدود شش ماه است که بانک مرکزی گزارش جدیدی در این باره منتشر نکرده است.
نمیتوان از مشکلاتی که تحریمهای ایالات متحده آمریکا برای تجارت کشور و تامین کالاهای اساسی ایجاد کرده گذشت اما بسیاری از کارشناسان ضعف مدیریت نظام توزیع را بیش از تاثیرات خارجی مسبب و دلیل آشفتگیهای کنونی میدانند.
یحیی آلاسحاق رییس اتاق بازرگانی ایران و عراق و وزیر بازرگانی دولت سازندگی یکی از کارشناسانی است که ساماندهی نظام توزیع را ملزم میداند. او به «جهان صنعت» گفت: در حال حاضر که در بسیاری از کالاهای اساسی مانند گندم و شکر خودکفا هستیم این ضعف و فساد سیستم توزیع است که مردم کالا را گرانتر از قیمت واقعی خریداری میکنند.
خبر اول اینکه، اینترسپت در مقالهای به قلم مرتضی حسینی فاش کرده که منبع مورد استناد مقامات کاخ سفید برای توجیه خروج امریکا از برجام ساختگی بوده و واقعیت خارجی ندارد. بر این اساس کاخ سفید سال ۲۰۱۸ ادعا کرد که توافق هستهای برجام به ایران اجازه داد تا بودجه نظامی خود را افزایش دهد. «سالوادور ریزو» و «مگ کلی»، خبرنگاران روزنامه واشنگتن پست از کاخ سفید درخواست کردند که مدرکی برای این ادعای خود ارائه کند.
مقامات امریکا در پاسخ، به مقالهای در سایت فوربز استناد کردند که توسط نویسندهای به نام حشمت علوی نوشته شده بود. به گزارش انتخاب، در ادامه این مطلب آمده که به نظر می رسد آقای علوی یک شخص واقعی نیست. دو منبع موثق در مصاحبه با ما فاش کردند که حشمت علوی یک هویت ساختگی است.
این هویت جعلی برای پیاده سازی یک عملیات پروپاگاندا علیه ایران خلق شد که یک سازمان مخالف ایران با نام گروه مجاهدین خلق مدیریت آن را برعهده دارد. حسن حیرانی از اعضای سابق سازمان مجاهدین خلق در ارتباط با این موضوع گفت: «حشمت علوی یک هویت ساختگی است که شاخه سیاسی سازمان مجاهدین خلق از آن برای پیشبرد اهداف و سیاستهای خود استفاده میکند. آنها دیدگاههای رهبران سازمان را با کمک این شخصیت ساختگی در رسانهها منتشر میکنند. این هویت هیچ وقت به یک شخص واقعی تعلق نداشته است.»
خبر دیگر اینکه، جماران به نقل از برخی منابع خبری ادعا کرده که پارهای از محدودیتهای ارتباطی میرحسین موسوی و زهرا رهنورد برطرف شده است. بر این اساس، زهرا رهنورد از این پس میتواند در صورت تمایل از تلفن همراه استفاده کرده و همچنین اعلام آمادگی شده تا محصورین بتوانند با نصب دستگاه ماهواره به برخی کانالهای محدود تلویزیونی دسترسی داشته باشند. در همین راستا، خبرنگار جماران با پیگیری این خبر از نرگس موسوی، دختر نخستوزیر دوران دفاع مقدس از درستی آن اطمینان حاصل کرده است.
دست آخر اینکه، روزنامه سعودی «مکه» به نقل از «منابع آگاه» نوشت که: شرکتهای ماهوارهای عربی به اجماع توافق کردند که همه قراردادها با شبکههای تلویزیونی و رسانههای ایرانی را در منطقه متوقف کنند. به گزارش تابناک، این روزنامه نوشت، این توافق بعد از آن حاصل شد که رهبران عرب در اجلاس اخیر مکه درخصوص بند مربوط به ممنوعیت پخش همه کانالهای تلویزیونی ایران یا کانالهایی که ایران از آنها حمایت مالی میکند و نیز توقف پخش سه کانال از این کانالها در شرکت ماهواره نایل ست مصر به توافق رسیدند. روزنامه مکه به نقل از منبع ویژه در یکی از شرکتهای ماهوارهای عربی منطقه نوشت که دستورات لازم در این مورد به آنها ابلاغ شده است.
در حالی که بر اساس مصوبه سال ۱۳۹۵ شورای عالی عتف که با تایید حجت الاسلام روحانی رئیس جمهور، به دستگاه های مربوطه ابلاغ شده، تصویب کلیه آیین نامه ها و دستورالعمل های مربوط به حمایت از شرکت ها و مؤسسات دانش بنیان به یک کمیسیون دایمی تفویض شده بود، این مصوبه با شکایت رئیس دیوان عدالت اداری، مورد رسیدگی قرار گرفته و ابطال آن به علت مغایرت با قانون، طی روزهای اخیر به مسئولان دولتی ابلاغ شده است.
یک مسئول ارشد اجرایی در بخشنامه روزهای اخیر از مسئولان اقتصادی کابینه خواسته است با فراهم کردن شرایط اداری، مالی و قانونی، به انعقاد قرارداد داخلی یا بین المللی لازم برای انتشار اوراق مالی اسلامی به صورت ارزی تا سقف معادل مبلغ ۶۰ هزار میلیارد ریال و صدور تضمین های لازم اقدام کنند؛ البته با توجه به این شرط که باید طرح های اولویت دار مصارف ارزی، تعیین و به دولت اعلام شوند.
شنیده شد که المار نور علییف، کشتیگیر آذربایجانیالاصل اوکراینی که در مسابقات کشتی کشور اوکراین موفق به کسب مدال طلا شده بود با پیراهنی که تصویر حضرت آیتا… خامنهای رهبر انقلاب بر آن نقش بسته بود به روی سکوی دریافت جوایز رفت.
شنیده شد که حمید بعیدینژاد سفیر ایران در انگلستان در حساب توئیتری خود نوشت: بعد از تلاش منتقدین رسانهای در افشای هویت ساختگی شخصی بهنام حشمت علوی که مرتب در رسانههای متعدد آمریکایی بهویژه فوریز مقاله مینوشت، توئیتر این حساب را به تعلیق درآورده است.
بررسیها نشان داده است که چنین فردی وجود خارجی ندارد و این حساب توسط سازمان منافقین از آلبانی اداره میشد. سازمان منافقین امروزه عملیات نظامی خود را در مسیر جنگ رسانهای تعریف نموده است و هزاران نیروی این سازمان با قویترین امکانات رسانهای که توسط آمریکا و اسرائیل در اختیار این سازمان در آلبانی قرار داده شده، روزانه به نشر هزاران توئیت و دیگر مطالب در شبکههای اجتماعی میپردازند که هدف آنان براندازی و در همین چارچوب پروژه ناامیدساختن جامعه ایران است.
شنیده شد که یک رسانه کروات نوشت که باشگاه الاهلی عربستان برای جذب برانکو پیشنهاد ۴میلیون یورویی ارائه داده است. پس از اینکه صفحه توئیتر سایت خبری سعودی ۳۶۰ عربستان، از عقد قرارداد برانکو ایوانکوویچ با باشگاه الاهلی این کشور خبر داد و نوشت باشگاه الاهلی قرارداد اولیهای با برانکو امضا کرده و این مربی کروات قرار است در راستای فسخ قراردادش با باشگاه پرسپولیس با توافق طرفین اقدام کند، سبب شد تا هواداران تیم سرخپوش نگران جدایی سرمربی کرواتشان باشند، اما مدیران پرسپولیس در اینباره بیان کردند که جای نگرانی نیست و طلب یکمیلیون یورویی این مربی بهزودی پرداخت میشود.
شنیده شد که برخی منابع به نقل از رئیسجمهور لبنان اعلام کردند که وی درمورد پرونده نزار زاکا با رئیسجمهور ایران گفتوگو کرده است و یک مقام لبنانی را مسئول این پرونده قرار داده تا زاکا را به بیروت بازگرداند. برخی منابع که به قصر بعبدا رفتهاند و با میشل عون، رئیسجمهور لبنان دیدار کردهاند به نقل از وی ادعا کردند که از زمان بازداشت نزار زاکا در تهران پیامهایی دریافت کرده و با خانواده او دیدار کرده است. میشل عون اعلام کرده است: مذاکراتی را که در این راستا برگزار شد اما موفقیتآمیز نبود، پیگیری کردم و تشخیصم این بود که مساله زاکا نباید طولانی شود، بنابراین خودم اقدام کردم. رئیسجمهور لبنان گفته است: نزار زاکا قبل از اینکه آمریکایی باشد لبنانی است و نباید او را تنها رها کرد. این منابع به نقل از عون ادعا کردند که در این رابطه با حسن روحانی، رئیسجمهور ایران گفتوگو کرده و او نیز پاسخ مثبت داده و مسئولیت این پرونده به سرلشکر عباس ابراهیم، مدیرکل اداره امنیت عمومی لبنان سپرده شده است.
شنیده شد که رئیس مجلس از کمیسیون امنیت ملی مجلس خواست موضوع برگزاری مهمانیها در برخی سفارتخانهها را پیگیری کند. علیرضا سلیمی در تذکری در جلسه علنی صبح دیروز گفت: متأسفانه در کشور ما برخی از سفارتخانههای خارجی مهمانیهای مختلط برگزار کردند و در ماه مبارک رمضان مشروب سرو کردند. همچنین برخی از هنرمندنماها در این مراسم شرکت میکنند که جای تعجب دارد. وی افزود: انگلیسیها در شرایط کنونی از هر ابزاری برای پیشبرد اهداف خود استفاده میکنند؛ لذا یک روز مراسم افطاری برگزار کرده و یک روز مهمانی مختلط میگیرند. ما از وزارتخانههای خارجی و ارشاد میخواهیم جلوی این هنجارشکنیها را بگیرند. علی لاریجانی رئیس مجلس در پاسخ به این تذکر از کمیسیون امنیت ملی خواست تا موضوع را پیگیری کند.
شنیده شد که «احمدی نژاد شخصیتی غیرقابل پیشبینی است»، این تحلیل را خیلی از صاحبنظران عرصه سیاسی درباره او بیان میکنند. مثلث نوشت: روزگاری که در ریاستجمهوری بود، همه تلاش خود را بهکار گرفت تا مجمع تشخیص مصلحت نظام حذف یا تضعیف شود، اما بعد از ترک پاستور، برخلاف تصور همگان عضویت در مجمع تشخص مصلحت نظام را پذیرفت و حضوری فعال از خود در جلسات نشان داد. در روزهایی که اصولگرایان و اصلاحطلبان برای انتخاب سرلیست تردید دارند و با وجود نامهای متنوع، نتوانستند به اجماع برسند؛ احمدینژاد میخواهد با نامزدی در رقابت سیاسی پیشرو بازی هر دو جریان را با چالش جدی مواجه کند. تصور او این است که با نامزدی و سرلیست قرارگرفتن از حوزه انتخابیه تهران در انتخابات مجلس، شاید نتواند اکثریت کرسیهای مجلس را به دست گیرد، اما این امکان را پیدا میکند که مانع ورود چهرههای اصولگرا و اصلاحطلب به مجلس شود.
شنیده شد که برخی منابع خبری از رفع پارهای از محدودیتهای ارتباطی میرحسین موسوی و زهرا رهنورد خبر دادهاند. براساس این گزارش، زهرا رهنورد از این پس میتواند در صورت تمایل از تلفن همراه استفاده کرده و همچنین اعلام آمادگی شده تا محصورین بتوانند با نصب دستگاه ماهواره به برخی کانالهای محدود تلویزیونی دسترسی داشته باشند. در همین راستا، خبرنگار جماران با پیگیری این خبر از نرگس موسوی، دختر نخستوزیر دوران دفاعمقدس از درستی آن اطمینان حاصل کرده است.
شنیده شد که عباس عبدی نوشت: این روزها فیلم کوتاهی را دیدم از بابک تختی درباره قتل یا خودکشی پدرش مرحوم غلامرضا تختی که در این فیلم اعلام میکند بسیاری از افراد یک عذرخواهی به آقای ساعد، مدیر هتل آتلانتیک بدهکارند؛ هتلی که تختی در آنجا خودکشی کرد. اگر از بنده بپرسند بزرگترین افتخار و میراث تختی چیست، باید گفت بزرگترین میراث او چنین فرزندی است که حقیقت را قربانی منافع و دروغ نکرده است. فرهنگ زشت و مبتذل میراثخواری خانوادگی در ایران را کنار گذاشت و مثل خیلیهای دیگر از پدرش امامزاده دروغین درست نکرد تا از این طریق نان بخورد.
ارسال نظرات