روزنامهها در لابهلای گزارشها و سرمقالهها، قسمتی از صفحات خود را به اخبار روزهای گذشته یا اخبار ویژه اختصاص میدهند که در ادامه به آنها اشاره میشود.
******
فارینپالیسی: ایران قادر است تنگه هرمز را ببندد
نشریه آمریکایی فارینپالیسی در گزارشی نوشت: ایران، سلاحهای نظامی قدرتمند و بازدارندهای در مقابل آمریکا دارد.
فارینپالیسی مینویسد: تقریباً یکسوم نفت خام جهان معادل ۱۸ میلیون بشکه هر روز از این تنگه که پهنایش ۲۱ مایل است عبور میکند. همچنین ۳۰ درصد کشتیهای حامل گاز طبیعی از این مسیر برای تردد استفاده میکنند. پهنای مورد استفاده تنگه از این هم کمتر است چرا که آبهای عمیق مورد استفاده نفتکشها تنها دومایل پهنا دارند. ایران با حضور در خطوط ساحلی شمالی و تعدادی از جزایر مستقر در این منطقه، بر عبور و مرور از آن سلطه دارد.
این حضور به نیروهای مسلح ایران و سپاه پاسداران امکان میدهد که یکی از حساسترین گذرگاههای اقتصادی جهان را تهدید کنند و خسارت اقتصادی سنگینی به رقبا تحمیل کنند.
به همین دلیل است که هرگاه ایران از سوی آمریکا یا کشورهای منطقه تحت فشار قرار میگیرد، تهدید بستن تنگه را مطرح میکند. ماه گذشته در پی تصمیم دولت ترامپ برای قطع صدور نفت ایران سپاه پاسداران اعلام کرد که اگر ما نتوانیم از این تنگه برای صدور نفت استفاده کنیم، آن را خواهیم بست.
ایران راههای مختلفی برای اخلال در عبور و مرور کشتیهای تجاری از تنگه هرمز و خلیج فارس در اختیار دارد. نیروی دریایی ایران صدها کشتی و قایق تندرو مسلح به موشک و اژدر و تواناییمینریزی دارد که عبور نفتکشها از تنگه هرمز را ناممکن میکند. ایران اخیراً از دو ناو و زیردریایی جدید با توانمندی پیشرفته و پرتاب موشکهای کروز بهرهبرداری کرده و تعدادی زیردریایی دیزلی کوچک در اختیار دارد که قادرند در آبهای کمعمق اطراف تنگه هرمز عملیات انجام دهند.
سلاح مؤثر دیگر ایرانیها، موشکهای ضد کشتی قابل پرتاب از سکوهای ثابت و متحرک میباشد که در خطوط ساحلی و جزایر منطقه مستقر شدهاند. ایران ذخایر عظیمی از موشکها دارد که میتواند سیستمهای دفاع ضدموشکی در منطقه را مختل کند.
سرانجام اینکه ایران دارای طیف گستردهای از مینهای دریایی قدیمی و مدرن است. کاشتن این مینها توسط زیردریاییها، کار رهگیری آنها توسط ارتش آمریکا را دشوار میکند.
طی جنگ ایران و عراق در دهه هشتاد میلادی، هر دو کشور به محمولههای نفتی هم حمله میکردند که به جنگ نفتکشها شهرت یافت. در این جنگ ۲۰۰ نفتکش مورد حمله قرار گرفته و ۵۰ فروند از آنها آسیبدیده یا غرق شدند. در این مدت ارتش آمریکا برای تأمین امنیت صدور نفت، نفتکشها را اسکورت میکرد. با آسیب جدی به یکی از ناوهای آمریکایی، تهدید مینهای ایران برای همه آشکار شد. چنانکه تجربه بریتانیا در نبرد گالیپولی نشان میدهد، مینهای دریایی در آبهای کمعمق حتی برای ناوهای بزرگ تهدیدآمیز هستند و پاکسازی دریا پس از جنگ نیز سالها بهطول خواهد انجامید.
یکی از نقاط ضعف ارتش آمریکا توانایی در پاکسازی مینها میباشد. آمریکا ۱۱ مینروب کهنه و فرسوده دارد که چهار فروند آنها در بحرین مستقر هستند. این کشتیها آسیبپذیر هستند و به اسکورت ناوهای جنگی نیاز دارند که موجب میشود در حین عملیات کشتیهای بیشتری در معرض خطر حمله قرار بگیرند.
آنتونی کوردزمن، از مرکز مطالعات بینالملل و راهبردی معتقد است استفاده هماهنگ ایران از زیردریاییها، موشکهای ضد کشتی و تهاجمات انبوه و گسترده با استفاده از قایقهای تندرو قادر است صدمات سنگینی به نیروی دریایی آمریکا و ناوگان تجاری منطقه وارد کند.
نشنال این ترست: ایران توانمندی نظامی بالایی دارد
یک نشریه آمریکایی نوشت: ایران قدرت نظامی مرگبار و قدرتمندی دارد و میتواند ضربات جدی بر آمریکا وارد کند.
نشنال این ترست در تحلیلی خاطرنشان کرد: واشنگتن و تهران در مسابقه ژئوپولیتیک درازمدتی در خاورمیانه به سر میبرند و یک بنبست در این مسابقه ایجاد شده است.
آمریکا رقابت مشابهی را نیز با چین سالها برای نفوذ در مناطق آسیا، هند و اقیانوس آرام داشته است. ایران کشوری است که همانند چین احساس میکند که تاریخ نباید در دست غربیها باشد. تهران درصدد ایجاد یک امپراتوری در سرتاسر خاورمیانه نبوده است. اما بر روی گسترش منافع و نفوذ خود در منطقه تمرکز کرده است؛ همانند هر قدرت رو به رشد دیگری که چنین سیاستی را دنبال میکند.
این نشریه درباره قدرت بازدارنده ایران در خلیج فارس و منطقه نوشت: ایران در صورت درگیری میتواند موشکهای خود را به سوی نیروهای آمریکایی شلیک کند. ایران همچنین احتمالاً با مینگذاری در خلیج فارس ناوهای آمریکایی را به سوی میدان مین هدایت میکند تا منفجر شوند. ایران میتواند از نیروهای شبهنظامی خود برای حمله به پایگاههای هوایی و دریایی آمریکایی استفاده کند. ایران تلاش خواهد کرد تا تنگه هرمز را مسدود کند. در اینجا استفاده از زیردریاییها و مینگذاری را در دستور کار قرار خواهد داد. ایران بدون شک از تواناییهای بالای نظامی برخوردار است.
این نشریه در ادامه نوشته است: عمده توان ایران برای مقابله با آمریکا در سه حوزه است: دارا بودن زرادخانه موشکهای بالستیک، جنگ دریایی نامتقارن (به ویژه با تهدید بستن تنگه هرمز) و ارتباط با گروههای شبهنظامی غیردولتی.
کاربردیترین سلاح در دکترین نظامی ایران دارا بودن زرادخانههای عظیم حاوی موشکهای بالستیک است. این موشکها، موشکهای بالستیک از خانواده شهاب هستند. با این حال، آمریکاییها باید از سجیل ۱ و سجیل ۲ بیشتر بترسند. موشک سجیل یک موشک میانبرد دو مرحلهای است که ایران در سال ۲۰۰۸ میلادی آن را آزمایش کرد. برخلاف موشکهای شهاب، سجیل ۱ با سوخت جامد کار میکند که زمان شلیک آن را کاهش میدهد و باعث افزایش قابلیت جابجایی و تحرک موشک میشود. «رابرت گیتس» وزیر دفاع آمریکا در نوامبر ۲۰۰۹ میلادی در جلسه استماع کنگره گفته بود که موشک سجیل بردی در حدود ۲۰۰۰ تا ۲۵۰۰ کیلومتر را دارد و میتواند اسرائیل را هدف قرار دهد.
بزرگترین مزیت سجیل ۲ در دقت هدفگیری آن است که موشکهای بالستیک سنتی فاقد آن امتیاز هستند. مهمترین عامل تهدیدکننده از جانب ایران توانایی آن کشور در مسدودکردن مسیر حمل و نقل در تنگه هرمز است. ایران زیردریاییهایی دارد که میتوانند مسیر تنگه هرمز را مسدود کنند. زیردریایی ۱۵۰ تنی غدیر در این راستا مهمترین زیردریایی است که در هر درگیری نظامی مرگباری میتواند مورد استفاده قرار گیرد. این زیردریاییها اندازه کوچکی دارند و همین موضوع ردیابی و شناسایی آن را دشوار میسازد. دو لوله ۵۵۳ میلیمتری برای شلیک اژدرها در این زیردریایی در نظر گرفته شده است.
ایران دستکم ۲۰ فروند از این زیردریایی را در اختیار دارد. این زیردریایی یکی از بیسر و صداترینزیردریاییهاست.
موشک ضدکشتی خلیج فارس یکی دیگر از ابزارهای ارزشمند ایران در حوزه قابلیتهای آن کشور برای جنگ نامتقارن دریایی است. از این موشک به عنوان موشک قاتل نیز یاد میشود. یک موشک با سوخت جامد و ضدکشتی که بردی ۳۰۰ کیلومتری را طی میکند و میتواند کلاهک ۶۵۰ کیلوگرمی را حمل کند.
حزب الله لبنان دیگر توانمندی ایران است، حزبالله در دهه ۸۰ میلادی با کمک نیروهای سپاه در لبنان برای مقابله با اسرائیل ایجاد شد. اکنون حزبالله هدیهای برای ایران محسوب میشود و باعث افزایش نفوذ ایران در منطقه شده است. اقدامات حزب الله فراتر از لبنان است.
حل مشکلات اقتصادی معطل جلسات غیرعلنی بدون تصمیم
«حل مشکلات علنی اقتصادی، معطل جلسات غیرعلنی مانده است».
روزنامه جام جم ضمن گزارشی در این زمینه مینویسد: نحوه توزیع برخی کالاهای وارداتی با دلار ۴۲۰۰ تومانی همچون گوشت قرمز در سال گذشته کاملاً ناکارآمد و بدوی بود که موجب ایجاد صفهای طولانی در جلوی مراکز توزیع گوشت شد. با این حال، ورود دستگاه قضائی نشان داد بسیاری از گوشتهای وارداتی با دلار ۴۲۰۰ تومانی به جای توزیع میان مردم، احتکار شده یا به قیمت آزاد فروخته شده است. درواقع در سال گذشته برخی با سوءاستفاده از فقدان مدیریت توزیع، رانت چند ده هزار میلیارد تومانی به جیب زدند و در سوی مقابل، مردم تورم سنگین کالاهای اساسی را تحمل کردند.
بنابراین انتظار میرفت که از ابتدای سال جاری، دولت یکی از راهکارها را برای توزیع کالاهای اساسی اتخاذ کند اما با گذشت یک ماه و نیم، همچنان شاهد بلاتکلیفی در توزیع و قیمتگذاری کالاهای اساسی هستیم.
در این مدت، دولت نه کوپن را احیا کرده و نه سیستم توزیع کالاهای اساسی را سروسامان داده است. حتی شاهد آن هستیم که واردات برخی کالاهای اساسی با دلار ۴۲۰۰ تومانی متوقف شده که گرانی شدیدی را در بازار ایجاد کرده اما خبری از توزیع مابهالتفاوت دلار ۴۲۰۰ و دلار نیمایی میان مردم هم نبودهایم. نتیجه آنکه در همین یک ماه و نیمی که از سال ۹۸ میگذرد، افزایش قیمت مواد غذایی و کالاهای اساسی دوچندان شده است.
در شرایطی که انتظار میرود دولت سریعتر به مصوبه مجلس عمل کند و توزیع کالاهای اساسی را با کوپن یا کارت اعتباری انجام دهد، در روزهای اخیر اسحاق جهانگیری معاون اول رئیسجمهور از کارشناسان خواسته درباره بازگشت کوپن اعلام نظر کنند. اخیراً مجلس جلسه غیرعلنی در اینباره داشت و تازه قرار شده جلسه غیرعلنی دیگری هم در این باره با دولتیها داشته باشد. درواقع مجلس به جای آنکه پیگیر اجرای مصوبه خود برای ساماندهی توزیع کالاهای اساسی باشد، سرگرم جلسات غیرعلنی با دولت است.
نتیجه این تعللها در تصمیمگیری درباره کالاهای اساسی، افزایش گرانیها است. در واقع، سفره مردم معطل تصمیمگیری مدیران شده است.
محمدرضا پورابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس میگوید به جای برگزاری جلسه، باید قانون اجرا شود. جعفر قادری استاد دانشگاه نیز این قبیل جلسات را بیفایده میخواند.
نقاشی آبرنگ اصفهان چه پیامی برای ترامپ دارد
خبر اول اینکه، نشریه آتلانتیک در گزارشی با اشاره به نقاشی آبرنگی معروفی در یکی از کاخهای سلطنتی قدیمی اصفهان که جنگ چالدران در قرن ۱۴ میلادی بین امپراطوری عثمانی و صفوی ایران در آن تصویر شده، نوشته: ایرانیها در آن جنگ، در مقابل دشمنی که شمار نیروهایش به مراتب از آنها بیشتر بود و برخلاف ایرانیها تسلیحات سنگین زیادی داشتند، مقاومت کردند. دولت دونالد ترامپ باید از این نبرد درسی بیاموزد و آن، این است که نگاه ایرانیها به شکست چیست و چگونه آن را هضم میکنند. به گزارش انتخاب، در بخشی از این گزارش با اشاره به اعمال فشارهای شدید امریکا علیه تهران آمده است: امروزه شواهدی برای نشان دادن این موضوع وجود ندارد که سیاستهای منطقهای ایران در حال تغییر هستند یا اینکه رهبران ایران تمایلی برای بازگشت به میز مذاکره و تسلیم شدن در مقابل خواستههای دولت ترامپ داشته باشند. علاوه بر این، مشکلات اقتصادی باعث شروع ناآرامیهای مردمی گستردهای نشده است که برای بقای نظام خطرناک باشند. آتلانتیک افزوده: تحریمهای اقتصادی، تحریم مسافرتی و بیتوجهی به حس عزتنفس ایرانیها میتواند به تقویت این باور در بین شهروندان ایران منجر شود که امریکادر سیاستهایش تفاوتی درمورد مردم قائل نمیشود. این رویکرد فرمولی برای ادامه دادن حس دشمنی بین دو کشور خواهد بود. نویسنده پیشنهاد کرده: ترامپ و مشاورانش به جای تلاش برای تسلیم کردن ایران باید از گزینههای پرهزینه رویارویی پیشگیری کنند. امریکا باید از کمپین فشار حداکثری خود عقب بنشیند و تحریمها را بتدریج و به صورت مشروط لغو کند.
نمایندگان میتوانند از زندانها بازدید کنند
دست آخر اینکه، یک عضو فراکسیون امید مجلس خبر داد: در جلسه نمایندگان با رئیس قوه قضائیه مطرح شد که نمایندگان میتوانند به بازدید زندانهای شهرستانها بروند و از وضعیت آن گزارش تهیه کنند. حمیده زرآبادی در پاسخ به این پرسش که آیا وضعیت کارگران بازداشتی در جلسه دیدار نمایندگان با رئیس قوه قضائیه مطرح شد، به ایرناپلاس گفت: موضوعات کلی مطرح شد. بازداشت افراد و نحوه رسیدگی به پروندهها بهصورت کلی مطرح شد. در واقع همه موضوعاتی که مطرح شد، کلی بود. همچنین قرار شد که نمایندگان در شهرستانها بتوانند از زندانها بازدید کنند و وضعیت آن را گزارش دهند. در تهران نیز نمایندگان میتوانند این کار را انجام دهند.
زرآبادی همچنین اضافه کرد: لایحه خشونت علیه زنان هم مطرح شد که آقای رئیسی گفتند این لایحه در دست بررسی است و نهایتاً تا سه هفته دیگر، به اتمام میرسد و ارائه خواهد شد. به گفته وی، آقای رئیسی برای تعامل بیشتر از نمایندگان دعوت کرد. گفتنی است عصر دوشنبه نمایندگان مجلس با رئیس قوه قضائیه دیدار کردند.
نامه نگاری برخی دستگاهها برای «فوق العاده مدیریت بحران»
با توجه به ماده ۲۰ آئین نامه اجرایی قانون تشکیل سازمان مدیریت بحران که مقرر کرده افرادی که به هر نحوی در امر مدیریت بحران در واحدهایی که به موجب این آئین نامه تشکیل میشود به کار گرفته میشوند، در طول مدت تصدی از فوق العاده ویژه به تشخیص مقام مافوق برخوردار میشوند، نامه نگاریهایی از سوی برخی دستگاههای دولتی درگیر با حوادث اخیر با مدیران ارشد اجرایی برای اطلاع از میزان و دامنه پرداخت این فوق العاده به کارکنان خود صورت گرفته است.
شرط مبهم دولت برای گران شدن آب و برق
در حالی که هیئت دولت در مصوبه ۲۷ اسفندماه سال قبل خود تأیید کرده بود بهای آب شرب و برق از ابتدای اردیبهشت سال ۱۳۹۸ سالانه به میزان ۷ درصد افزایش یابد، طبق پیشنهاد ۲۲ اردیبهشت وزارت نیرو که همان روز نیز به تصویب کابینه رسیده، بند جدیدی به این مصوبه سال ۱۳۹۷ افزوده شده که شامل این جمله است: "مشروط بر اینکه از قیمت تمام شده در سال مربوطه، تجاوز ننماید."
تعطیلی مراکز در روز پنجشنبه
طرح تعطیلی همه مراکز اداری، آموزشی و قضائی در روز پنجشنبه اعلام وصول شد. علیرضا رحیمی در پایان جلسه علنی سهشنبه یک مورد اعلام وصول را قرائت کرد. بر این اساس طرح تعطیلی همه مراکز اداری، آموزشی و قضائی در همه استانها و شهرستانها در روز پنجشنبه به صورت عادی اعلام وصول شد.
محدودیت آمریکا برای چند شرکت چینی
واشنگتن اعلام کرد که چهار شرکت چینی به دلیل همکاری با برنامههای نظامی ایران، تحریمهای آمریکا را نقض کرده و دیگر نمیتوانند کالاها و فناوری آمریکایی را صادر کنند. وزارت بازرگانی آمریکا با صدور اطلاعیهای اعلام کرد که ۶ شرکت چینی دیگر نمیتوانند کالاها و فناوری آمریکایی صادر کنند. بنابر اعلام وزارت بازرگانی آمریکا، ۴ تا از این ۶ شرکت متهم به نقض تحریمهای واشنگتن علیه تهران به دلیل همکاری با برنامههای نظامی ایران هستند. دو شرکت دیگر نیز با سازمانهای مرتبط با ارتش چین همکاری میکردهاند. یک شرکت و پنج نهاد پاکستانی نیز که در امارات مستقر هستند در این فهرست قرار گرفتند و دیگر نمیتوانند کالاهای آمریکایی را صادر کنند. دولت آمریکا پیش از این نیز شرکتها و بانکهای خارجی را به اتهام همکاری یا تعامل با ایران در فهرست تحریمهای خود قرار داده یا تنبیه کرده است.
درخواست دبیرکل موتلفه از وزیرکشور
دبیرکل حزب موتلفه اسلامی در نامهای به وزیر کشور خواستار این شد که هزینه برگزاری انتخابات شورایاری محلات، به بازسازی مناطق سیلزده اختصاص داده شود. به گزارش ایسنا، متن این نامه به شرح زیر است: نظر به خسارات عظیم ناشی از سیل اخیر و زیاندیدگی جمع کثیری از هموطنان عزیزمان که حتی رئیسجمهور محترم از مقام معظم رهبری، تقاضای استفاده از منابع صندوق توسعه ملی را نمودند و از سوی دیگر همانگونه که اطلاع دارید وفق قانون بودجه و نیز برنامه ششم توسعه، درصدی از اعتبارات دستگاههای اجرایی اختصاص به خسارات سیل و حوادث غیر مترقبه دارد؛ پیشنهاد میشود: برگزاری انتخابات شورایاریهای محلات به وقت دیگری موکول شود و هزینه برگزاری این انتخابات جهت تأمین نیازهای فوری و زیربنایی مناطق سیل زده کشور اختصاص یابد.
زمان برگزاری انتخابات هیأت رئیسه مجلس
انتخابات هیأت رئیسه مجلس برای سال چهارم کاری دوره دهم یکشنبه ۵ خرداد برگزار میشود. بر اساس اعلام برنامه کاری مجلس، جلسات علنی تا ۵ خرداد برگزار میشود و بعد از آن جلسات برای سرکشی نمایندگان به حوزههای انتخابیه تعطیل خواهد شد. بر این اساس جلسات چهارمین هفته مجلس در روزهای شنبه و یکشنبه ۴ و ۵ خرداد خواهد بود و انتخابات هیأت رئیسه نیز ۵ خرداد برگزار میشود.
مطالبات بحق ایران در نامه روحانی
سخنگوی وزارت امورخارجه جمهوری اسلامی ایران در پاسخ به پرسشی در خصوص ادعای رویترز مبنی بر گرهزدن ماندن در برجام از سوی ایران با فروش یک و نیم میلیون بشکه نفت در روز، ضمن رد این خبرسازی گفت: نقطه نظرات و مطالبات بحق ایران در نامه ۱۸ اردیبهشت رئیسجمهور محترم کشورمان به سران کشورهای باقی مانده در برجام به وضوح و با صراحت بیان شده است. سیدعباس موسوی خاطرنشان کرد: پرداختن به این گونه خبرسازیها و گمانهزنیهای ناقص و غیردقیق در فضای رسانهای و عمومی نه تنها سازنده نیست بلکه میتواند به تخریب فضای مورد نیاز برای یک دیپلماسی جدی در شرایط کنونی منجر شود.
بیش از پیش به فکر مردم باشید
وزیر کشور در جلسه ستاد اطلاعرسانی و تبلیغات اقتصادی کشور به برخی موارد مد نظر در این جلسه ستاد پرداخت و گفت: در شرایط کنونی بازار، باید از اصناف تشکر کنیم که با کشور و دولت همراهی میکنند و تلاش میکنند تا کالاها و محصولات را با شرایط و قیمتهای مناسب به دست مردم برسانند اما کماکان نگرانیهایی در افزایش قیمتها جدای از دلایل مربوط به واردات، یا افزایش نرخ اولیه بهخصوص در نظام توزیع وجود دارد. عبدالرضا رحمانی فضلی عنوان کرد: تقاضای ما در شرایط حساس کنونی از فعالان بازار این است که بیش از پیش به فکر مردم باشند و با دولت همکاریهایی بهتر از قبل داشته باشند و تلاش کنند خودشان فضای بازار را مدیریت کنند. وی ادامه داد: گرچه در شرایط کنونی از ظرفیت میادین به خوبی در جهت توزیع کالاها با قیمت مناسب استفاده میکنیم، اما دسترسی همه مردم به میادین مساوی و راحت نیست و عموم مردم برای خرید تمام کالاها به این میادین مراجعه نمیکنند؛ بنابراین باید کالاها در قالب یک نظام جامع، توزیع شود.
حمله و درگیری کار دانشجو نیست
دبیرکل حزب اتحاد ملت با اشاره به وقایع دانشگاه تهران، گفت: حمله و درگیری کار دانشجو نیست. علی شکوری راد در صفحه شخصی خود در توئیتر نوشت: دانشجو، دانشجوست. میبیند، نظر میدهد، دور هم جمع میشوند، شعار میدهند، اعتراض میکنند و بعد پراکنده میشوند و میروند. اگر دانشجویان دیگری مخالف آنها باشند آنها هم در زمان یا جای دیگری میتوانند همین کار را بکنند. حمله و درگیری کار دانشجو نیست. دانشگاه تهران جای این کارها نیست.
معافیت بندر چابهار از تحریمهای آمریکا
معاون دستیار وزیر امورخارجه آمریکا در دیدار با وزیر امور خارجه افغانستان از معافیت بندر چابهار از تحریمهای آمریکا علیه ایران خبر داد. صبغتا… احمدی، سخنگوی وزارت امور خارجه افغانستان در پی دیدار وزیر امور خارجه این کشور با آلیس ولز، معاون دستیار وزیر امورخارجه آمریکا در بخش آسیای جنوبی و مرکزی در صفحه توئیتر خود نوشت: خانم ولز، تداوم معافیت بندر چابهار را در مواجهه با تحریمهای آمریکا علیه ایران به وزیر امور خارجه [افغانستان] اطلاع دادند.
اعلام گزارش نهایی بازار کاغذ
نایب رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس از ورود این کمیسیون برای بررسی علل نامشخص بودن سرنوشت ۹۳ درصد از کاغذ وارداتی با ارز ۴۲۰۰ تومانی خبرداد. سیدهفاطمه ذوالقدر گفت: کمیتهای مرکب از سیداحسان قاضیزاده و محمدعلی وکیلی از اعضای فرهنگی مجلس و مدیران وزارتخانههای صمت، ارشاد و اقتصاد پیگیر این موضوع است که چرا از مجموع ٢٦٢ هزار تن واردات کاغذ که با ارز دولتی به کشور وارد شده است فقط ٢٣ هزار تن توزیع شده است و بقیه این کاغذها چه شده و چرا برای توزیع در بازار نشر کشور به تأیید معاونتهای فرهنگی و مطبوعاتی وزارت ارشاد نرسیده است؟ نماینده تهران در مجلس از پیگیری موضوع کاغذ در کمیته مذکور و ارائه گزارش نهایی این مساله به صحن علنی کمیسیون فرهنگی مجلس طی هفته آینده خبر داد. دبیرخانه کارگروه ساماندهی کاغذ دهم اردیبهشت ماه جدول واردات پنج نوع کاغذ روزنامهای، تحریر، تحریر رول، بالکی و LWC از ابتدای سال ۹۷ تاکنون را در قالب اطلاعیهای منتشر کرد.
ارسال نظرات