22 ارديبهشت 1398 - 10:03
اخبار ویژه روزنامه‌ها

۲۲ اردیبهشت ماه / اروپا با چه زبانی بگوید نه می‌تواند و نه می‌خواهد؟ / ترامپ شماره تماس داد/ دستور دولت به مدیران برای کشف «دفاتر دوم»

مدیران همه سازمان‌ها و ادارات دولتی موظف شده‌اند با تکمیل زیرساخت‌ها، امکان استعلام اطلاعات مورد نیاز حسابرسان و بازرسان قانونی را جهت اظهارنظر، بازرسی و کشف دفاتر دوم با کمک وزارت اقتصاد فراهم کنند.
کد خبر : 2928

پایگاه رهنما :

روزنامه‌ها در لابه‌لای گزارش‌ها و سرمقاله‌ها، قسمتی از صفحات خود را به اخبار روزهای گذشته یا اخبار ویژه اختصاص می‌دهند که  در ادامه به آنها اشاره می‌شود.

******

کیهان

 

تعهد اروپا لغو تحریم‌ها در چارچوب برجام است، نه اینستکس

وزیر اسبق امور خارجه می‌گوید: اروپا با تسریع در اجرایی کردن اینستکس، از مرگ برجام جلوگیری کند.


کمال خرازی «رئیس شورای راهبردی روابط وزارت خارجه» در دیدار رئیس کمیسیون روابط خارجه مجلس فرانسه گفته است: مردم ایران نسبت به اروپا به‌دلیل اجرا نکردن تعهدات برجامی و تبعیت از سیاست‌های تحریمی ترامپ به شدت بدبین هستند.


وی افزوده است: فرصت دو ماهه، فرصت خوبی برای اروپاست که با تسریع در اجرایی کردناینستکس برای تسهیل در مبادلات تجاری و مالی، کندی اقدام گذشته خود را جبران و از مرگ برجام جلوگیری کند.
درباره این سخنان گفتنی است که آقای خرازی به درستی به بدبینی شدید ملت ایران نسبت به دولت اروپایی اشاره کرده است. اما بخش دوم سخنان وی، کاملاً نادرست و آدرس اشتباهی است.
تعهد اروپا در برجام، عبور از تحریم‌های نفتی و مالی و بانکی بوده است. برجام از اروپا اینستکسنمی‌خواهد، ما نیز همین طور.


اروپا عمداً در یک سال گذشته، تعهدات برجامی را به وعده راه‌اندازی کانال مجعولی به نام SPV فروکاست و وعده کرد مدل مبادله نفت با غذا و دارو را به اجرا بگذارد. آنها این وعده را تا اواخر پاییز طول دادند اما با آغاز سال میلادی جدید، مدعی شدند جای SPV می‌خواهند کانالINSTEX را راه‌اندازی کنند که چهار پنج ماه است روی کاغذ مانده و مدعی‌اند #شرط راه اندازی این کانال هم، اجرای مطالبات و استانداردهای FATF توسط ایران می‌باشد!
این گروکشی در حالی است که طبق ادعا، اروپا قرار است از طریق INSTEX، در ازای دریافت پول نفت فروخته شده ایران به کشورهای غیراروپایی، به ایران فقط غذا و دارو بفروشد و خود، به تحریم‌های نفتی و مالی و بانکی آمریکا پایبند می‌ماند.


فارغ از سود و زیان واقعی معاملات پسابرجامی با شرکت‌های اروپایی مانند توتال، رنو، پژو و زیمنس و…، حداقل انتظار برجامی ایران از اروپا، عمل این شرکت‌ها به تعهدات و توافقات خود با ایران است. ضمن اینکه باید تحریم‌های مالی و بانکی در اروپا برداشته شود تا به تعبیر آقای خرازی بتوان برجام را از مرگ نجات داد، نه اینکه وزیر خارجه بگوید حتی یک حساب بانکی هم نمی‌توانیم در لندن افتتاح کنیم.

اروپا با چه زبانی بگوید نه می‌تواند و نه می‌خواهد؟

دولت پاسخی را که اروپا باید ۶۰ روز دیگر می‌داد، گرفت. آنها می‌گویند هیچ اقدام جدیدی نخواهیم کرد. بنابراین در همین حال باید قدم بعدی را محکم‌تر و زودتر برداشت.
رجانیوز با انتشار این تحلیل می‌نویسد: اتحادیه اروپا پنجشنبه با صدور بیانیه‌ای هرگونه «اولتیماتوم» از سوی ایران درباره برجام را رد کرد. اتحادیه اروپا در واکنش به مهلت ۶۰ روزه ایران برای اجرای تعهدات بانکی و نفتی اروپا و همچنین توقف برخی اقدامات ذیل برجام، اعلام کرد که هیچ ضرب‌الاجلی را از سوی تهران نمی‌پذیرد. همچنین هر یک از کشورهای اروپایی عضو برجام نیز به صراحت اعلام کردند که هیچ تغییر رویکردی درباره عمل به تعهدات خود نخواهند داشت.


با این وصف دیگر ضرب‌الاجل شصت‌روزه به کشورهای اروپایی عضو برجام معنای خود را از دست داده و قطعاً اروپا قدمی در راستای بهبود عمل به تعهداتش برنخواهد داشت. این به معنای آن است که دولت از هم‌اکنون باید گام‌های بعدی در کاهش تعهدات خود به سوی خروج از برجام را «زودتر» و «محکم‌تر» از قبل بردارد. تجربه وقت‌کشی‌های قبلی نشان می‌دهد که از دست رفتن زمان تنها به‌نفع طرف مقابل به‌ضرر ما خواهد بود.

 

آیت‌الله مصباح: برجام گواه درستی راه امام (ره) شد

آیت‌الله مصباح یزدی گفت قرار بود برجام، نماداشتباه امام (ره) باشد اما گواه درستی راه امام شد.
رئیس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی در جلسه کانون طلوع گفت: با توجه به تأثیر عوامل گوناگون بر مسائل فرهنگی، در بسیاری از موارد نمی‌توان اولویت قطعی آینده را دقیقاً مشخص کرد؛ هرچند برخی امور کلی را می‌توان پیش‌بینی نمود؛ همان‌گونه که مسئله دشمنی با آمریکا به عنوان رأس عالم استکبار، امری تقریباً مشخص است؛ لذا امام (ره) از همان سال‌های اول انقلاب در این مسئله با سیاستمدارانی که عمدتاً از ملی‌گراها بودند، اختلاف نظر داشت.
وی با اشاره به این‌که ملی گراها معتقد بودند باید با گفت‌وگو با آمریکا سعی کنیم تا حد مقدور، منافع خود را تأمین کنیم، ادامه داد: برخی از آنها رسماً به آمریکا تعلق خاطر داشتند و آن را با صراحت اظهار می‌کردند، اما عده‌ای نیز منافقانه عمل کرده و در ظاهر با نظام همراهی می‌کردند، ولی در باطن خواهان کنار آمدن با آمریکا بودند.


عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم ادامه داد: اگر امروز ما می‌بینیم گوشه و کنار کسانی در صددند که با آمریکا رابطه برقرار کنند و روی گذشته خط قرمز بکشند و کم کم مرگ بر آمریکا را حذف کنند، نشان از این دارد که این افراد، اصلاً با امام (ره) همفکر نبودند؛ تا آنجا که در دوره‌ای، رئیس جمهور کشور به صراحت گفت که من شعار مرگ را نمی‌پسندم.


علامه مصباح یزدی ادامه داد: البته برخی هم هستند که با اصل انقلاب و قانون اساسی مخالف نیستند، ولی معتقدند که مواضع انقلابی ضداستکباری امام از روی احساسات دینی اتخاذ شده است، و توده مردم هم به‌خاطر احساسات دینی و علاقه به شخصیت امام (ره) آن را پذیرفتند، و در حال حاضر، این ضامن مصلحت کشور نیست و اگر ما عقل خود را درست به کار ببریم و مصالح کشور را در نظر بگیریم، باید آنها را تغییر دهیم!
وی ادامه داد: برخی از این افراد، واقعاً به تصور خدمت به نظام چنین می‌کنند و لذا مذاکرات را از افتخارات خود برمی‌شمارند؛ چرا که معتقدند با این کار نشان داده‌اند دوره‌ای که با زور می‌شد کار را پیش برد گذشته، و امروز با مذاکره هم می‌شود مشکلات را حل کرد و از آنها امتیاز گرفت؛درحالی که این ساده‌انگاری است.


آیت‌الله مصباح یزدی با اشاره به اینکه مسئله اصلی برای آمریکا تحول فکری مردم انقلابی و حزب‌اللهی ایران است، ادامه داد: بهترین راهی که می‌توانست دشمنان را به هدف خود برساند، این بود که الگویی را معرفی کنند تا به مردم نشان دهند که می‌توان با آمریکا کنار آمد، تا سوژه‌ای برای مطلوبیت رابطه با آمریکا و حذف شعار مرگ بر آمریکا باشد؛ البته این از حماقت آمریکایی‌هاست که خودشان همین الگوی خودشان را نیز سست کرده و کاری کردند که حتی مدافعان رابطه با آمریکا نیز مجبور شدند زبان به اعتراض باز کنند.
 

اشتباهات دولت که گردن کارشناسان وفعالان اقتصادی می‌اندازند

یک روزنامه اقتصادی همسو با دولت تصریح کرد: دولت اشتباهات ارزی خود را به گردن کارشناسان و فعالان اقتصادی می‌اندازد.


روزنامه تعادل در این باره خاطرنشان کرد: وزیر صنعت، معدن و تجارت اخیراً خواستار ریشه‌یابی علل عدم افزایش صادرات متناسب با رشد نرخ ارز (۱۴ هزار تومان) شد و گفت: «همه تشکل‌ها متفق‌القول بودند که با افزایش نرخ ارز به ۶ هزار تومان، صادرات رونق می‌یابد، درحالی اکنون ارز به ۱۴ هزار تومان رسیده، ولی صادرات به آن اندازه رشد نیافته است.» در همین ابتدا باید گفت نه تمامی صادرکنندگان، برای صادرات کالاهای خود ارز ۱۴ هزار تومان دریافت کرده و می‌کنند و هزار اما و اگر و پیمان‌سپاری‌ها در مسیر دریافت ارز حاصل ارز صادرات با قیمت‌های پایین‌تر از ۱۴ هزار تومان وجود دارد و نه آنکه می‌توان تصور نمود تشکلی ادعا کرده باشد به صرف تغییر قیمت ارز در شرایط نامناسب‌بودن فضای کسب و کار، وضع صادرات محصولات اعضای آن تشکل دگرگون خواهد شد.


نکته مهم اما در سخنان وزیر صنعت تکرار مضمونی است که با اندک تفاوتی از سوی رئیس‌جمهور در سال گذشته بیان شده بود. روحانی در جلسه هیأت دولت در آبان سال قبل گفته بود: «چند اقتصاددان بودند که در مورد قیمت ارز وقتی صحبت می‌کردیم می‌گفتند اگر قیمت آن ۴/۲۰۰ تومان بشود تمام ایران گلستان می‌شود. آنها می‌گفتند ارز ۴/۲۰۰ تومان بشود صادرات ما دوبرابر می‌شود. حالا این ۴/۲۰۰ تومان که آرزوی آن اقتصاددانان بود محقق شده (اما گلستان نشد…)»
اگر در گفتار جناب وزیر صنعت این «تشکل» ها هستند که با توصیه‌های خود دولت را دچار اشتباه محاسبه نمودند، در سخنان رئیس‌جمهور این «اساتید اقتصاد» بودند که مشاوره نادرستی به دولت دادند. جالب اما اینجاست که رئیس‌جمهور به وزیر اقتصاد توصیه می‌کند که «اگر می‌خواهید در اقتصاد پیشرفت کنید صاحبان تجربه را هم بیاورید» حال آنکه وزیر صنعت عنوان می‌کند که توصیه تشکل‌ها (یعنی همان صاحبان تجربه!) هم در این زمینه گمراه‌کننده بوده است و البته خود خواستار ریشه‌یابی علل کاهش صادرات می‌شود، لابد از اقتصاددانان! اما درست در همین روزها معاون اول رئیس‌جمهور از «صاحبنظران» خواسته است تا با اعلام‌نظر و تحلیل دولت را در انتخاب گزینه‌های کوپنی یا آزاد و رقابتی‌کردن اقتصاد یاری کنند! اینکه اما «صاحب‌نظران» چه کسانی هستند و چه کسانی صلاحیت علمی و تجربی مشورت‌دادن به مسئولان محترم دولتی را دارند، سوالی مهم است که باید بدان پاسخ داد؟!


واقعیت آن است که شواهد ومستندات بسیاری نشان می‌دهد برخلاف دیدگاه مسئولان دولتی، نظر و توصیه‌های اقتصاددانان و نیز فعالان اقتصادی در مورد «نرخ ارز» و بسیاری دیگر از چالش‌ها و مشکلات اقتصادی صحیح بوده است. متأسفانه اما مسئولان دولتی یا سخن این افراد و نیروهای اجتماعی را درست و کامل نشنیده‌اند یا شنیده‌اند اما این توصیه‌ها را یا اجرا نکرده یا نیمه‌کاره اجرا کرده‌اند.


حال که نه اقتصاددانان و نه تشکل‌ها موردعنایت و اعتماد مسئولان محترم دولتی‌اند حداقل خوب است این عزیزان گزارش نهادهای پژوهشی یا بخش‌های تخصصی وابسته به دستگاه‌های دولتی خود را مورد توجه قرار دهند.
اگر چنین بود که همه کشورها با یک دست‌کاری پولی و ارزی یک شبه ره‌صد ساله می‌رفتند! به‌نظر می‌رسد راه‌حل خروج از وضعیت دشوار فعلی آن است که به‌جای انداختن اشتباهات و تقصیرها به گردن کارشناسان و فعالان اقتصادی و صنعتی بهتر است به آنان اعتماد کنیم و توصیه‌های آنها را جدی بگیریم، والا هر روز مشکلات انبوه‌تر و ما تنهاتر خواهیم شد. مشکلاتی که قطعاً به تنهایی توان رفع آنها را نخواهیم داشت؛ چرا که این درد مشترک هرگز جدا جدا درمان نمی‌شود!

 

کواکبیان: دولت در بودجه‌بندی حرمت مجلس را نگه نمی‌دارد

عضو فراکسیون امید مجلس گفت: اگر دولت روحانی بگوید، من خودم رأی آورده‌ام، این حرف بی‌ربطی است؛ اگر ما اصلاح‌طلبان کمک نمی‌کردیم، دولت روحانی رأی نمی‌آورد.


مصطفی کواکبیان در برنامه تلویزیونی «چهل ۵۷» و در پاسخ به این سوال که آیا واقعاً مجلس در رأس امور است، اظهار داشت: در عمل این‌طور نیست و گاهی توسط خود مجلسی‌ها حرمت امامزاده نگه داشته نمی‌شود و گاهی توسط نهادهای دیگر این اتفاق می‌افتد؛ مثلاً در حوزه بودجه، دولت خیلی در نحوه بودجه‌بندی نقش دارد.


کواکبیان در پاسخ به این سوال که آیا آینده‌نگری سیاسی در خصوص آینده برجام در بین مسئولان دولت و سیاست خارجی وجود داشته یا خیر، تصریح کرد: کسی خیلی پیش‌بینی نمی‌کرد که ترامپ چنین پدیده‌ای باشد.(!)


این نماینده مجلس درباره وضعیت تعامل دولت حسن روحانی با اصلاح‌طلبان اظهار داشت: اگر دولت روحانی بگوید، من خودم رأی آورده‌ام، این حرف بی‌ربطی است؛ اگر ما اصلاح‌طلبان کمک نمی‌کردیم، دولت روحانی رأی نمی‌آورد.


کواکبیان افزود: دولت در این مدت بی مهری و کم‌لطفی به ما زیاد داشته است و البته ما قبول نداریم که دولت را باید زمین بزنیم. باید شرایط جنگ اقتصادی را قبول داشته باشیم.

 

دیگ پلوی سفارت انگلیس به عضو حلقه انحرافی ساخت


عضو دوزیست حلقه انحرافی از افطاری سفارت انگلیس استقبال کرد.


«عبدالرضا- د» در توئیتر نوشت: «توسعه ارتباط ایرانیان با همه کشورها از جمله بریتانیا و آمریکا حتماً مفید است به‌شرطی که ارتباطی عادلانه و مبتنی بر احترام و حفظ منافع متقابل باشد. ان‌شاءالله میز افطاری سفارت بریتانیا در تهران هم با چنین هدفی چیده شده است».


یادآور می‌شود اخیراً سفارت انگلیس برای عده‌ای که هویت آنها نامعلوم است، به بهانه افطار مهمانی ترتیب داد.


سابقه سفارت انگلیس در این زمینه خراب است، چنان‌که در بحبوحه نهضت عدالت‌خواهی و انحراف آن به مشروطه‌خواهی، سفارت انگلیس دیگ‌های غذای بسیاری را بار گذاشته بود و ضمن انحراف در راهبرد نهضت، از حضار در سفارت پذیرایی می‌کرد. اما آنچه در این میان جالب است، توئیت عضو حلقه انحرافی است، برخی اعضای حلقه انحرافی از طریق برخی واسطه‌ها، با محافلی در انگلیس مرتبط بوده‌اند.


همچنین درباره «عبدالرضا- د» شایان ذکر است که وی ابتدا تظاهر به اصلاح‌طلبی می‌کرد و سپس در سال ۸۴ و در مقابل احمدی‌نژاد، از مرحوم هاشمی حمایت کرد. اما به تدریج خود را به اطرافیان احمدی‌نژاد، نزدیک کرد. او اخیراً نیز در ماجرای بدگویی مشترک سرافراز و شهرزاد میرقلی‌خان علیه سپاه پاسداران، نقش‌آفرینی می‌کرد.

 

الجزیره: آمریکا می‌داند که نمی‌تواند پیامدهای جنگ با ایران را تحمل کند


کارشناس شبکه الجزیره گفت: آمریکا نمی‌تواند با ایران بجنگد و سرگرم عملیات روانی است.
هشام جابر، کارشناس مسائل نظامی و استراتژی گفت: پیام‌هایی که واشنگتن سعی می‌کند از طریق تحرکات دیپلماتیک و نظامی خود در منطقه خلیج فارس و عراق ارسال کند، چیزی فراتر از جنگ روانی نیست؛ آمریکا قصد دارد به این شکل تهران را وادار به تسلیم و محدود کردن نفوذ آن کند؛ بی‌آنکه شرایط ایران را بپذیرد.
جابر در ضمن صحبت‌های خود در برنامه «فراتر از خبر» گفت آمریکا وارد جنگ با ایران نمی‌شود؛ به این دلیل که نمی‌تواند پیامدهای چنین جنگی را تحمل کند. واشنگتن به دنبال قدرتنمایی است بی‌آنکه واقعاً قصد استفاده از آن را داشته باشد.


کارشناس الجزیره تأکید کرد جنگ منطقه‌ای، منافع آمریکا را به خطر می‌اندازد؛ چرا که افزایش تهدیدها و تحریم‌ها باعث می‌شود معارضان داخلی نظام نیز برای دفاع از کشور خود صف‌آرایی کنند.
جابر معتقد است ایران به صراحت از اینکه قصد جنگ با آمریکا را ندارد سخن گفته است، اما ممکن است با بستن تنگه هرمز دریانوردی بین‌المللی را دچار مشکل کند.
دیوید دی روش، معاون سابق وزیر دفاع آمریکا در امور خلیج فارس نیز با دیدگاه جابر در مورد عدم وقوع جنگ اتفاق نظر دارد، وی تصریح می‌کند که آمریکا تنها قصد نمایش دادن قدرت نظامی خود را دارد.

ایران

 

واکنش فرزند آیت‌الله موسوی اردبیلی به ادعای دریافت ارز دولتی

خبر اول اینکه، اخیراً از سوی بعضی رسانه‌ها عنوان شد که مؤسسه خیریه مکتب امیرالمؤمنین (ع) که قریب ۵۰ سال پیش توسط مرحوم آیت‌الله موسوی اردبیلی تأسیس شده است، سال گذشته بیش از ۶.۶ میلیون دلار و ۲.۲ میلیون یورو ارز دولتی دریافت کرده است. در این بارهمیرسعید موسوی اردبیلی، مدیرعامل مؤسسه خیریه مکتب امیرالمؤمنین (ع) به جماران گفت: مؤسسه خیریه مکتب امیرالمؤمنین (ع) نزدیک ۱۰ سال است که نه کارت بازرگانی، نه مجوز واردات و نه اجازه ثبت سفارش دارد. بنابراین اصلاً نمی‌تواند ارز برای واردات بگیرد. فرزند مرحوم موسوی اردبیلی ادامه داد: اگر به جدولی که بانک مرکزی منتشر کرده است مراجعه کنید، مشاهده می‌کنید که برای همه شرکت‌ها و اشخاص حقوقی کد ملی ثبت شده است. اما مؤسسه خیریه مکتب امیرالمؤمنین (ع) تنها جایی بود که برای آن کد ملی و شماره شناسه درج نشده است. این نشان می‌دهد موضوع غیرعادی است. میرسعید موسوی اردبیلی گفت: ما درخصوص ادعای مطرح شده اعتراض کرده‌ایم. بانک مرکزی هم به صورت شفاهی اشتباه خود را پذیرفته است. اما این اشتباه را هنوز رسماً اعلام نکرده‌اند که این مسأله یا به خاطر لجاجت است یا کند پیش رفتن امور اداری. با این حال به ما قول داده شده است که این موضوع را اصلاح کنند.

 

طرح ضد جنگی سناتورها برای مهار تندروها

خبر دیگر اینکه، تعدادی از سناتورهای امریکایی به رهبری «تام یودال» و «کریس مورفی» طرحی را برای ارائه به سنا آماده کرده‌اند که در صورت تصویب آن، دولت ترامپ اجازه نخواهد داشت بدون مجوز کنگره با ایران وارد جنگ شود. به گزارش جماران، سناتور تام یودال طی پیامی در حساب رسمی خود در توئیتر دلایلش برای ارائه این طرح ضدجنگ را چنین توضیح داد: «شکست‌های دیپلماتیک ترامپ، ما را به مسیری هدایت می‌کند که به جنگ با ایران ختم خواهد شد. همان شیوه‌ای که برای عراق استفاده شد، اکنون قرار است در مورد ایران اجرا شود. ما باید این مصوبه دوحزبی را به تصویب برسانیم تا از بروز یک جنگ نافرجام دیگر در خاورمیانه جلوگیری کنیم.» از سویی دیگر، پنتاگون در پی درخواست فرماندهی مرکزی ارتش امریکا که در اثر ادعای دولت ترامپ مبنی بر تجهیز نیروهای نیابتی درعراق و سوریه از سوی ایران برای حمله به نیروهای امریکایی مطرح شده است، آتشبار ضد موشکی و ناو جدید به خلیج فارس اعزام می‌کند. به گزارش ایسنا به نقل از نیویورک تایمز، مقامات پنتاگون [وزارت دفاع امریکا] روز جمعه اظهار کردند که این وزارتخانه امریکا یک آتشبار ضد موشکی پاتریوت را برای پشتیبانی دفاع در برابر آنچه تهدیدهای ایران خوانده شده است به خاورمیانه اعزام می‌کند که بخشی از آرایش نظامی دقیق برای جلوگیری از آنچه «حمله نیروهای ایرانی یا نیروهای نیابتی آنها» عنوان شده، می‌باشد. پنتاگون همچنین در چند روز گذشته، بمب‌افکن‌های B-52 را به قرارگاه هوایی العدید در قطر فرستاد و ناو هواپیمابر آبراهام لینکلن را از کانال سوئز به سمت خلیج فارس راهی کرد.

 

ترامپ شماره تماس داد

شنیدیم که، سی ان ان در تارنمای خود نوشت: یک منبع دیپلماتیک گفت که کاخ سفید پس از پیشنهاد دونالد ترامپ رئیس جمهوری امریکا به مقام‌های ایرانی برای تماس با وی، شماره تلفنی را به سوئیس داده که در اختیار تهران بگذارد. به گزارش ایرنا، این منبع دیپلماتیک در عین حال گفت: احتمالاً سوئیس این شماره را در اختیار ایران قرار نمی‌دهد، مگر آنکه مقام‌های ایرانی به صورت مشخص درخواست دریافت این شماره را داشته باشند؛ اما ظاهراً خیلی بعید است که ایرانی‌ها این کار را بکنند. این شبکه خبری همچنین به نقل از منابع آگاه از موضوع تبادل زندانیان گزارش داد که مقام‌های ایرانی درخواست امریکا برای آزادی «محمدباقر نمازی» زندانی ایرانی-امریکایی را رد کرده‌اند. به نوشته سی ان ان، رابرت اوبراین نماینده ویژه امریکا در امور گروگان‌ها اوایل اردیبهشت ماه در نامه‌ای به ایران، خواستار آزادی نمازی به عنوان پیش شرط برای شروع مذاکرات تبادل زندانیان شده بود. این نامه مدت کوتاهی پس از پیشنهاد محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران برای تبادل زندانیان امریکایی در ایران با ایرانیانی که در امریکا به بهانه‌هایی از جمله نقض تحریم‌ها زندانی هستند، ارسال شده است. منابع آگاه به سی ان انگفتند که طرف ایرانی این پیشنهاد را با این استدلال که هیچ پیش شرطی برای مذاکرات نباید تعیین شود، رد کرده است.

 

بازداشت تعدادی از کارگران معترض نیشکر هفت تپه

دست آخر اینکه، منابع کارگری از بازداشت شماری از کارگران معترض مجتمع نیشکر هفت‌تپه خبر می‌دهند. شماری از کارگران مجتمع نیشکر هفت‌تپه در تماس با خبرنگار ایلنا می‌گویند: به دنبال اجتماع روز پنجشنبه ۱۹ اردیبهشت ماه کارگران هفت تپه، تعدادی از همکاران آنها توسط عوامل انتظامی احضار و بازداشت شده‌اند. از قرار معلوم این اتفاق در پایان روز پنجشنبه ۱۹ اردیبهشت ماه افتاده است که در آن گروهی از کارگران مجتمع نیشکر هفت تپه بابت مطالبات صنفی خود و نارضایتی از عملکرد شورای اسلامی کار کارخانه تجمع کرده بودند. از علت بازداشت این کارگران اطلاع دقیقی در دست نیست، اما در رابطه با بازداشت کارگران، روابط عمومی مجتمع نیشکر هفته تپه گفت: از جانب کارفرما هیچ شکایتی علیه کارگران مطرح نشده، اما برخی نهادها دستور این بازداشت را به دلایل امنیتی صادر کرده‌اند.

خراسان


دستور دولت به مدیران برای کشف «دفاتر دوم»

بر اساس ابلاغیه یک مسئول ارشد اجرایی، مدیران همه سازمان‌ها و ادارات دولتی موظف شده‌اند با تکمیل زیرساخت‌ها، امکان استعلام اطلاعات مورد نیاز حسابرسان و بازرسان قانونی را جهت اظهارنظر، بازرسی و کشف دفاتر دوم با کمک وزارت اقتصاد فراهم کنند. همچنین پس از تکمیل زیرساخت‌ها، ارائه خدمات توسط دستگاه‌های دولتی به اشخاص حقوقی که صورت‌های مالی آنها فاقد ثبت رسمی و دریافت شناسه مربوط نباشد، ممنوع خواهد بود.

تصویب یک پیشنهاد پس از ۳ سال در کابینه

در حالی که وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در سال ۹۵ پیشنهادی را به شماره ۱۶۴۶۵۱درخصوص تغییر در آئین نامه اجرایی قانون بیمه بیکاری به هیئت دولت ارسال کرده بود، این درخواست طی روزهای اخیر به تأیید کابینه رسیده است و بر اساس آن، عبارت " با توافق وزرای بهداشت و کار" از آئین نامه مربوط به اجرای قانون بیمه بیکاری مصوب سال ۶۹ دولت وقت، حذف می‌شود.
 

آرمان

 

دیدار نمایندگان بارئیس قوه قضائیه

عضو هیأت رئیسه کمیسیون قضائی و حقوقی مجلس از برگزاری نشست مشترک نمایندگان مجلس با رئیس قوه قضائیه خبر داد و گفت: این دیدار به دعوت
آیت‌ا… سیدابراهیم رئیسی در قوه قضائیه انجام می‌شود.
یحیی کمالی‌پور تصریح کرد: در این جلسه درباره تعامل‌های بین دستگاهی و مسائل روز کشور گفت‌وگوهایی میان مسئولان قوای قضائیه و مقننه صورت می‌گیرد. به گفته نماینده جیرفت در مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: با توجه به اینکه مقرر است این دیدار ساعت ۱۶:۳۰ یکشنبه صورت گیرد، به احتمال زیاد کمیسیون‌های تخصصی برگزار نمی‌شوند.

 

اروپا موضع همکاری و مذاکره دارد

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس گفت که موضع جدید جمهوری اسلامی ادبیات کشورهای اروپایی را عوض کرده و درخواست مذاکره و همکاری دارند. محمدرضا پورابراهیمی با بیان اینکه جوانان ایران با توان و تلاش خودشان به دانش صلح‌آمیز هسته‌ای دست پیدا کردند که باور آن برای آمریکایی‌ها ممکن نبود، اظهار داشت: به‌رغم اینکه جنس آمریکا ادبیات قلدرمآبانه است، ایران وارد مذاکره شد و توافق کردیم که جمهوری اسلامی محدودیت هسته‌ای داشته باشد و در مقابل آمریکا رفع تحریم‌های ظالمانه را انجام دهد. وی افزود: قرار بود محدودیت‌های غیرقانونی اقتصادی را علیه جمهوری اسلامی بردارند، اما نه تنها انجام نشد که بعد از مدتی با تغییر رئیس‌جمهوری، ترامپ از برجام خارج شد و کشورهای اروپایی هم هیچ کمکی به ما نکردند و هیچ‌گونه مراودات بانکی هم اصلاً شکل نگرفت.

 

پیشنهاد شخصیت‌های عراق برای میانجی‌گری

سیدعمار حکیم و نوری المالکی خواستار حل مشکلات بین ایران و آمریکا از طریق گفت‌وگو شدند. رهبر جریان حکمت ملی عراق با تاکید بر اینکه عراق در دفاع از منافع خود در منازعه ایران و آمریکا بی‌تفاوت نخواهد ماند، تصریح کرد: سیاست به صفر رساندن صادرات نفت ایران که ایالات متحده آمریکا در پیش گرفته است به معنای گذر از سیاست فشار به سیاست در تنگنای شدید قرار دادن دولت و ملت ایران است. این اقدام آمریکا پیامدهای مخاطره‌آمیز و فاجعه‌باری بر منطقه و به‌ویژه عراق خواهد داشت. حکیم از دولت عراق خواست برای حل و فصل بحران فزاینده موجود میان ایران و آمریکا، نقش میانجی را ایفا کند. نوری مالکی نیز در بیانیه‌ای خواستار پایان دادن به تنش‌های نظامی منطقه از طریق گفت‌وگو و به دور از سیاست زورگویی شد. وی با بیان اینکه ما خواستار پایان تنش میان واشنگتن و تهران از طریق گفت‌وگو هستیم، افزود: تنش نظامی در منطقه و تهدید به جنگ همراه با تحریم‌های اقتصادی یکجانبه از سوی آمریکا علیه همسایه ما یعنی جمهوری اسلامی ایران که در تضاد با قوانین و قواعد بین‌المللی است، پیامدهای خطرناکی دارد.

 

احمدی‌نژاد به اصولگرایی بازنگشته است

نماینده اسبق اصولگرای مجلس درباره افطاری پنجشنبه جامعه اسلامی مهندسین و حضور حاشیه‎ برانگیز احمدی‎نژاد اظهار کرد: حضور آقای احمدی‎نژاد در این جلسه به معنای بازگشت اصولگرایان به احمدی‎نژاد نیست. اما از آنجایی که آقای احمدی‎نژاد در گذشته به عنوان عضو این جامعه یا از کسانی بوده که با آن در ارتباط بوده و علاوه بر این، در مجمع تشخیص مصلحت نظام هم با آقای باهنر همراه است، به این مراسم دعوت شدند. حسین سبحانی‎نیا در واکنش به توئیت علی‎اکبر جوانفکر مبنی بر اینکه دعوت احمدی‎نژاد به افطاری به معنای اذعان اصولگرایان منتقد به اشتباهاتشان است، گفت: آقای جوانفکر اشتباه می‌کند و این تحلیل، نادرست است. آقای باهنرجزو منتقدان ایشان بوده و اگر دعوتی هم شده‎ باشد، به معنای اذعان به اشتباهی‎ نیست. معمولاً اطرافیان پرشور آقای احمدی‎نژاد چنین تحلیل‌های اشتباهی می‌کنند.

 

پمپئو حامل پیام آرام‌کننده برای ایران بود

«یاسر ابوهلاله» مدیر سابق شبکه الجزیره قطر گفت: بر خلاف آنچه برخی رسانه‌ها گفتند، وزیر خارجه آمریکا برای آرام کردن اوضاع در ارتباط با ایران به عراق رفت و عراق هم از تحریم آمریکا معاف شد. ترامپ دنبال این است که توافق، توافق خودش باشد نه توافق اوباما. آنها تأکید کردند که آمریکا دنبال جنگ نیست و این چیزی است که با توئیت‌های ترامپ [در خصوص انتظارش برای تماس با او از تهران] همخوانی دارد. پمپئو حامل پیام آرام‌کننده برای ایران بود.

 

محکومیت ۴ شرکت لبنی

سخنگوی سازمان تعزیرات حکومتی از حکم ۶۶ میلیارد ریالی ۴ شرکت متخلف لبنی خبر داد و گفت: پرونده این ۴ شرکت به اتهام گران‌فروشی تشکیل شد و احکام صادره قطعی است. سیدیاسر رایگانی در این باره اظهار کرد: رأی ۴ شرکت لبنی به دلیل گران‌فروشی، ۲۸ فروردین ماه امسال در شعب تجدید نظر تعزیرات حکومتی قطعی شده و بر این اساس شرکت «می‌ماس» به پرداخت ۱۶ میلیارد و ۴۷۸ میلیون ریال به علاوه ممهور کردن شرکت به مهر تخلف مرتبه نخست، شرکت «شأن دشت (پاژن)» به پرداخت ۹ میلیارد و ۱۲۱ میلیون ریال به علاوه ممهور شدن به مهر تخلف مرتبه نخست، شرکت «لبن دشت (چوپان)» به پرداخت ۲۸ میلیارد و ۶۵ میلیون ریال به علاوه ممهور شدن به مهر تخلف نخست و شرکت «میهن» به پرداخت ۱۳ میلیارد و ۵۵۴ میلیون ریال در حق صندوق دولت محکوم شدند. وی گفت: همه این احکام قطعی است و مبلغ جرایم وصول می‌شود.

 

هشدار آمریکا به کشتیرانی‌های فعال

اداره دریانوردی آمریکا به تمامی کشتیرانی‌های فعال در آب‌های منطقه‌ای جنوب خاورمیانه درباره تهدیدهایی که ادعا کرده ممکن از سوی ایران یا نیروهای مورد حمایتش متوجه آنها باشد، هشدار داد. اداره دریانوردی آمریکا با انتشار اطلاعیه‌ای اعلام کرد: ممکن است ایران و یا نیروهای مورد حمایتش کشتی‌های تجاری، از جمله نفتکش‌های آمریکا و منافع همپیمانانش را در خلیج فارس، تنگه هرمز، دریای عمان، دریای عرب، خلیج عدن، باب‌المندب و دریای سرخ هدف قرار دهند. این نهاد آمریکایی همچنین از کشتی‌های حامل پرچم آمریکا خواسته است در صورت وقوع چنین حادثه‌ای در اسرع وقت آن را اطلاع دهند و آنهایی که مسیرشان از تنگه هرمز می‌گذرد، دو روز پیش از عبور از این تنگه به ناوگان پنجم دریایی آمریکا، مستقر در بحرین اطلاع دهند.

منبع: مشرق

ارسال نظرات