روزنامهها در لابهلای گزارشها و سرمقالهها، قسمتی از صفحات خود را به اخبار روزهای گذشته یا اخبار ویژه اختصاص می دهند که در ادامه به آنها اشاره میشود.
******
یک روزنامه صهیونیستی از نفوذ سایبری ایران نسبت به مقامات رژیم صهیونیستی ابراز نگرانی کرد.
القدس العربی به نقل از هاآرتص نوشت: حوادث سالهای اخیر پرتاب موشکهایی از غزه و افشا شدن موضوع هک تلفن همراه نامزد انتخابات ریاست دولت اسرائیل، بنی گانتس- میتواند سرنوشت انتخابات را مشخص کند. اتفاق غافلگیرکنندهای که فلسطینیها با پرتاب موشک بر منطقه دان ترتیب دادند، در حال حاضر در صدر عناوین رسانههای عبری قرار دارد. اما خبر مربوط به هک گوشی همراه نامزد نخستوزیری اسرائیل، تاثیرات بلندمدتی دارد، نه به این دلیل که نتانیاهو به آن نیاز دارد، بلکه از این جهت که این مسئله میتواند حزب روسای ستاد مشترک را به جایگاهی برساند که در ابتدا انتظار آن را نداشتند.
طی دو سال اخیر به دنبال انتخاب ترامپ، استفاده از اصطلاح رومی «کومبرومات» افزایش یافته است. عبارتی مبنی بر وجود اطلاعات محکومکنندهای که دستگاههای اطلاعاتی خارجی یا مخالف، میتوانند در زمان درست برای اهداف خود از آنها استفاده کنند. هر شخصی اسراری دارد و عدهای به شکلی غیرمحتاطانه بخش بزرگی از اطلاعات شخصی خود را در تلفنهای همراهشان نگاهداری میکنند. در سالهای اخیر، نظام سایبری در دولتهای زیادی توسعه یافته که ایران یکی از پیشتازان در این زمینه است. علاوه بر اینکه تلاشها برای سرقت اطلاعات از گوشیهای شخصی نیز افزایش یافته است.
گانتس یک شخصیت عقلانی شناخته میشود که تاکنون هیچیک از احزاب راستگرای اسرائیلی موفق به راه یافتن به پیکره عظیم خزانه اطلاعات وی نشدهاند. تلاش برای چسباندن برچسب فساد اخلاق با او نیز با موفقیت همراه نبود. اما این بار، صحبت از داستان جدیدی است، در صورتی که ایران تلفن همراه رئیس ستاد مشترک سابق اسرائیل که اکنون نامزد انتخابات نخستوزیری است را هک کرده باشد، باید اینطور فرض شود که تمام اطلاعات موجود در این گوشی همراه، اکنون نزد ایران است.
این یک زلزله بسیار بزرگ است، به دو دلیل: اول آنکه نشاندهنده رفتار غیرمحتاطانه یک شخصیت امنیتی در اسرائیل است و دوم اینکه شاباک به گانتس در مورد هک تلفن همراهش هشدار داده بود و این به زمانی برمیگردد که گانتس حزب خود را تاسیس نموده و رسماً اعلام نامزدی کرده بود. چند هفته بعد، با «یوجد مستقبل»، یئیر لبد و حزب مشترک متحده شده و به بالاترین رتبه در جریان نظرسنجیها دست یافت.
به بیان دیگر، ایران اکنون اطلاعات شخصی کسی را در اختیار دارد که ممکن است نخستوزیر اسرائیل شود، به این ترتیب، ایران میتواند در آینده و در زمانی مناسب از این اطلاعات برای باجگیری از گانتس و اسرائیل استفاده کند و از این جهت است که این خطر را از شلیک موشکها از غزه، برای اسرائیل بزرگتر میدانیم.
عضو حزب منحله مشارکت گفت اعتدالیهای اطراف روحانی مگر چقدر نیرو و تشکیلات دارند که حرف از ائتلاف با اصلاحطلب میزنند؟!
علی تاجرنیا از اعضای فراکسیون مشارکت در مجلس ششم به روزنامه آرمان گفت: باید مشخص کرد که اعتدالیون چه کسانی هستند و اصلاحطلبان کیستند و وزن اعتدالیون در عرصه سیاسی کشور چقدر است؟ حزب هستند یا جریان و تشکل سیاسی؟ گفتمان هستند و یک عقبه اجتماعی برحسب گفتمان خود دارند؟ این پرسشها باید پاسخ داده شود اعتدالگرایی مشی و روش است که اتفاقاً با اصلاحطلبی ممزوج شده است. بنابراین جریانی به اسم اعتدالی یا اعتدالگرایی نداریم.
وی میافزاید: افرادی که عمدتاً در بدنه دولت تمرکز دارند و پستهای بالای دولت را هم در اختیار دارند، میتوان گفت که بخشی از جریان اصولگرایی (راست میانه) است که به دلیل رفتارهای تند بخشی از جریان اصولگرایی و تقویت موضع این افراطیون، از آنها فاصله گرفتهاند. طبیعتاً به دلیل شرایط خاص کشور و محدودیتهایی که برای اصلاحطلبان و حضور آنها در قدرت و مناصب انتخابی وجود داشته، این طیف اصولگرای جدا شده از تندروها، مورد اقبال اصلاحطلبان قرار گرفتند. امروز این عده هم در دولت و هم در مجلس حضور دارند، اما این جریان یا این طیف پس از گذشت ۵سال از مطرح شدن خود، هنوز نتوانستهاند یک هویت سیاسی و تشکیلاتی برای خود دست و پا کنند و مانند یک حزب سیاسی عمل نمایند. حتی برخی از افرادی که در ابتدای مسیر به دنبال این بودند که مجموعه اعتدالیون را تبدیل به یک جریان سیاسی کنند، اکنون به آن باور که میتوانند هویت مستقلی برای خود داشته باشند، معتقد نیستند.
وی در ادامه گفته است: بله، خاطرم هست که سال ۹۲ آقای محمد شریعتمداری به شدت از افرادی که همراه آقای روحانی به صحنه آمده بودند دفاع میکرد و آنها را جریانی اعتدالی قلمداد میکرد که در میان جریان اصولگرایی و اصلاحطلبی قرار دارند. اما تصور میکنم پس از ۵ سال آقای شریعتمداری که اتفاقاً از رفتارها و سخنانش هم میتوان چنین استنباط کرد که از آن افراد حلقه اول آقای روحانی فاصله گرفته و دیگر اعتقادی به جریان میانه و اعتدالی به آن شکل ابتدای حضور آنها در سیاسی ندارد. در هر صورت بهنظرم کسانی که خلف وعده کردند، برخی از آنها از همین حلقه نزدیک رئیسجمهوری بودند آن زمانی که در مجلس دهم و پس از رأیآوری با لیست اصلاحطلبان به آقای عارف برای ریاست مجلس رأی ندادند (بهرغم اینکه آقای عارف از صحنه انتخابات سال ۹۲ کنار کشیدند و موجبات ریاستجمهوری آقای روحانی را فراهم آوردند)، همگان شاهد چرخش اعتدالیها به سمت اصولگرایان بودند. بعدها هم در تشکیل دولت دوم آقای روحانی، ردپای فاصلهگرفتن و حساب خود را از اصلاحطلبان جدا کردن افراد اعتدالی دیده میشود. پس از آغاز دولت دوم روحانی، فاصله گرفتن با جریان اصلاحات تشدید شد.
یک نماینده مالی دولت تصریح کرد دولت روحانی نام اعتدال را خراب کرد.
کاظم جلالی در گفتوگو با روزنامه اعتماد اظهار داشت:
مردم نسبت به وضعیت اداره کشور نقد دارند، نقد جدی هم دارند اما در عین حال به نظر میرسد چند اصل برایشان حائز اهمیت است. یکی اینکه اصل نظام باید حفظ شود، دوم اینکه امنیتشان دچار خدشه نشود و سوم اینکه بالاخره مردم ما مردم متدینی هستند، یعنی به لحاظ مذهبی، پایبند هستند و نمیخواهند این اصول دینی و مذهبی، آسیب ببیند.
وی میافزاید: کشور در حال حاضر به چه جریانی نیاز دارد؟! به نظر میرسد این جریان یک؛ باید عقلانی باشد و عاقلانه فکر کنند. دوم؛ متعادل باشد و تندروی نکند و سوم؛ کارآمد باشد و بلد باشد چهکار کند.
جلالی گفت: اتفاقی که تا به حال در دولتها و جریانهای سیاسیمان افتاده، این است که هر کدام با اسمی آمدهاند اما چون نتوانستهاند خوب کار کنند، اسمها را هم خراب کردهاند… وقتی میآیید و میگویید اعتدال؛ مثلاً الان شما شاید بگویید این جریانی که شما از آن نام میبرید؛ میشود همین اعتدال. ما میگوییم نه! حضرت علی (ع) فرمود: «اعرف الحق». اول حق را بشناس، بعد اهلش را بشناس. ما میخواهیم با اهلش بیاییم. میخواهیم بگوییم این آدمهایی که امروز آمدند و گفتند اعتدال، نتوانستند به آن نقطه برسند و در برخی موارد، حتی چالش و دعوا راه انداختند.
وی با انتقاد از برخی منفیبافیها گفت: اینکه هر روز برای مردم مرثیه بخوانیم که نمیشود. بگوییم ای مردم گردنه سختی پیشرو داریم، ای مردم دارد سونامی میآید، ای مردم قرار است سال آینده خیلی اتفاقات بیفتد، اینکه هنر نیست. در سال پنجاهونه، صدام آمد و فرودگاه مهرآباد را در قلب تهران زد، برخی از مسئولان بلندپایه کشور سراسیمه رفتند خدمت حضرت امام (ره) و گفتند چه نشستهاید که صدام آمد! امام (ره) هم فرمود «یک دزدی آمد، یک سنگی پرت کرد، فرار کرده، رفته است سرجایش. او میرود و ما آن چنان سیلیای به صدام بزنیم که دیگر قدرت بلندشدن نداشته باشد». بحثم این است که مسئول باید از وزانتی قابلقبول برخوردار باشد. من برخی دوستان را در داخل دولت میبینم که هر روز حرفهای ناامیدکننده میزنند. ما باید برنامهریزی داشته باشیم. میگویند فردایمان فردای سختی است، خب پس باید برای این فردای سخت برنامه داشته باشیم، بدون برنامهریزی که نمیتوانیم پیش برویم.
اگر از هر ناظر بیطرفی در مورد عدم وجود چند ماهه سخنگو در دولتی پرسش شود نخستین پاسخ این خواهد بود؛ دولتی که سخنگو ندارد عملکردی برای ارائه به جامعه ندارد. این در حالی است که همگان معتقدند دولت حسن روحانی در بسیاری از حوزهها عملکرد مطلوبی داشته، اما عدم حضور سخنگو برای بیان این عملکردها و دستاوردها موجب شده تا مردم این چنین استنباط کنند که سخنان مخالفان در مورد ناکارآمدی دولت در عرصههای مختلف امری صحیح است.
روزنامه آرمان ضمن انتشار تحلیل فوق نوشت: شاید اگر تا چند ماه پیش به این مقوله که دولت سخنگو ندارد میپرداختیم برخی میگفتند مسائل مهمتری وجود دارد که عدم وجود سخنگوی دولت را در مراحل دوم یا سوم قرار میدهد، اما همان زمان نیز میگفتیم که دولتی که سخنگو ندارد نمیتواند عملکردها، دستاوردها و حتی کاستیهای خود را با جامعه در میان بگذارد. هر چه گفتیم رئیسجمهور علی برکتا… شنید، اما گوش نکرد لذا چون گوش نداد عمل نکرد. از این جهت بود که وقتی در حوزههای مختلف به خصوص حوزه اقتصادی و معیشتی مردم اشکالاتی بروز کرد خلأ وجودی کسی که بخواهد اقدامات و برنامههای دولت را برای مردم تشریح کند به وضوح به چشم آمد و روحانی فهمید که دیگر سخنگو نه تنها در اولویت چندم، نخستین اولویت دولت است. لذا برای انتخاب سخنگو افراد متفاوتی مطرح شدند. گرچه در این میان ۲ رویکرد بروز کرد. رویکرد نخست انتخاب سخنگو از میان دولتیها بود که در این میان افرادی چون اسحاق جهانگیری، رحمانی فضلی، آذری جهرمی، حسامالدین آشنا و… مطرح شدند. رویکرد دیگر انتخاب سخنگو از خارج از دولت بود که پای علی ربیعی وزیر سابق کار، علی جنتی وزیر اسبق ارشاد و… را به ماراتن انتخاب سخنگو باز میکرد، اما در همین اثنایی که همگان منتظر انتخاب سخنگوی دولت بودند خبری همه تحلیلها را برهم ریخت. بررسی رویدادها خبر از این میداد که با همه حدس و گمانها در خصوص یک نفر جایگزین محمدباقر نوبخت دولتیها به ترکیبی جدید دست یافتند. به نوعی که ۲نفر همزمان به سخنگویی دولت بپردازند. با این رویکرد که علیرضا معزی به عنوان دبیر شورای اطلاعرسانی دولت فعالیت کند و خبرهای دولت را پوشش دهد و محمود واعظی سخنگوی رئیسجمهور شود. چند ماهی این قضیه پیش رفت، اما هنوز که هنوز است خلأ سخنگوی دولت که بتواند همه جوانب دولت را پوشش دهد به چشم میخورد و معلوم نیست رئیسجمهور کی این خلأ را حس خواهد کرد. در پنج سال گذشته، طبقه هشتم ساختمان کوثر ریاستجمهوری تقریباً هر سهشنبه میزبان خبرنگاران رسانههای مختلف بوده تا محمدباقر نوبخت به عنوان سخنگوی دولت پاسخگوی سوالات خبرنگاران و بازتابدهنده نظرات، تصمیمات و اقدامات دولت حسن روحانی باشد. اما اکنون چند ماهی میشود که پس از آخرین دیدار نوبخت در سمت سخنگو نه خبرنگاران به طبقه هشتم ساختمان کوثر میروند و نه سخنگویی وجود دارد که اقدامات دولت را به سمع و نظر رسانهها برساند. گرچه هرچند بسیاری از نحوه عملکرد نوبخت در سازمان برنامه و بودجه رضایت نداشتند، اما وی ترجیح داد که طبق گفته خودش برای تمرکز بیشتر روی سازمان از سخنگویی کنار برود. شاید جلسات آقای سخنگو معمولاً با زیرکی خاص نوبخت عایدی چندانی برای خبرنگاران نداشت، اما به هر صورت ارائه آمارهای درست از اقدامات دولت و شفافسازی و روشن کردن برخی مواضع دولت به خصوص در شرایط کنونی کشور میتوانست کمی فضای رسانهای را تحت تاثیر قرار دهد.
عضو فراکسیون مشارکت در مجلس ششم گفت: برخی نزدیکان روحانی، با دفاع، به او لطمه میزنند.
مهدی آیتی درباره اظهارات نزدیکان روحانی (ازجمله داماد وی که روحانی را تنها و مظلوم خواند) به روزنامه آرمان گفته است: یکی از انتقاداتی که از همان سال ۹۲ مطرح بود، به حلقه نزدیک و مشاوران، دوستان و فامیل آقای روحانی برمیگشت. در صورت ورقزدن آرشیو سیاسی اطرافیان آقای روحانی متوجه میشوید که چنین اظهارنظرها و حرفهای ناپخته تنها برای دولت جنجال و چالش کرده است. در مواردی موجب افزایش تضادها میشد که اغلب از سوی اطرافیان آقای رئیسجمهور به جامعه تزریق و رسانهای میشد. اگر قبلاً آقایان واعظی، نوبخت و آشنا صحبت میکردند، اکنون مشاهده میشود برخی که در عالم سیاست چندان هم شناخته شده نیستند اظهارنظر میکنند؛ افرادی که چهره سیاسی نیستند و در طیف سیاستمداران قرار نمیگیرند و به برکت دولت آقای روحانی سیاستمدار شدند. اگرچه اظهارنظر حق هریک از شهروندان است اما باید درنظر داشت که اظهارنظر در حوزههای مهم نباید به موضوعی پیشپا افتاده تبدیل شود که افراد صرفاً به جهت نسبتی که با چهرههای سیاسی و مسئولان دارند اظهارنظر کنند. مطمئناً برخی کارها و سخنانی که در این سالها مطرح شده، به ضرر آقای روحانی تمام شده است. خود مسئولان باید توجه داشته باشند که اگر کسی که چندان تجربهای ندارد، از آنها دفاع کند، بیشتر از آنکه به نفع آن مسئول باشد، به ضرر او خواهد بود. در سوی دیگر اگر چنین سخنانی با خودمحوری و خودستایی هم همراه شود، تأثیر منفی به مراتب بیشتری خواهد داشت. تردیدی نیست که خودمحوری و خودستایی باعث دافعه در جامعه میشود.
وی افزود: قطعاً آقای روحانی که یک شخصیت حقوقدان و سیاستمداری باتجربه است و در پستهای حساس قرار داشته، به بازخورد سخنان در جامعه توجه دارد. بطور کل باید بگویم که استفاده از کلمات مظلومترین و تنهاترین و… اگر با سخنان دیگری که دور از واقعیت است مطرح شود، در شأن مسئولان بلندمرتبه کشور نیست.
آیتی گفت: اگر این سخنان بارها و بارها به زبان بیاید، نشاندهنده این است که درک روشنی وجود ندارد که به این نکته مهم توجه شود که این سخنان نه تنها سودی ندارد بلکه به زیان گوینده تمام میشود. برخی سخنانی که مطرح شده موجب ریزش محبوبیت میشود و باید به این مسئله مهم توجه داشت و از تکرار این سخنان خودداری کرد. نمیتوان همه مشکلات را به گردن دیگران انداخت. نمیتوان با انداختن همه مشکلات به گردن دیگران خود را مبرا دانست. اینکه گفته شود چرا مملکت را باید ۲۰-۱۰ نفر اداره کنند، چندان درست نیست. اینکه گفته میشود افرادی که دارای تفنگ، پول و نفت هستند در همه چیز مداخله میکنند، تنها موجب التهابآفرینی میشود. به عبارت دیگر اگر به مجلس، قوهقضائیه و… هجمه انتقادات سخت صورت گیرد، به ضرر همه خواهد بود. برخی مسائل را نمیتوان از پشت تریبون حل و فصل کرد. از نظر کارشناسان مشخص است که چه بخشی از نقصانها و ناکارآمدیها به دولت مربوط است و چه بخشهایی هم به دولت مربوط نیست؛ مردم هم این را میدانند. از این نظر نیازی به مطرحکردن حرفهای تنشزا نیست.
خبر اول اینکه، ادامه جلسات دادگاه رسیدگی به پرونده متهمان موسوم به فعالان محیط زیست که تاکنون پنج جلسه آن بهصورت گروهی و سه جلسه بهصورت انفرادی برگزار شده، به سال ۹۸ موکول شد. این تصمیم با توجه به قرار داشتن در روزهای پایانی سال و اینکه قاضی صلواتی، قاضی شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب رسیدگی به پرونده متهمان مؤسسات مالی را هم در شعبه چهارم دادگاه ویژه مفاسد اقتصادی بر عهده دارد، گرفته شده است. بهگزارش ایرنا، پرونده موسوم به فعالان محیط زیستی بازداشت شده، هشت متهم دارد که چهار نفر از آنها به افساد فی الارض، سه نفر به جاسوسی و یک نفر به همکاری با دول متخاصم متهم شدند. مراد طاهباز، سام رجبی، امیرحسین خالقی، هومن جوکار، سپیده کاشانی، نیلوفر بیانی، طاهر قدیریان و عبدالرضا کوهپایه متهمان این پرونده هستند که همگی در بازداشت موقت به سر میبرند. کاووس سیدامامی نیز از متهمان این پرونده بود که سال گذشته در زندان اوین بنابر آنچه توسط مسئولان قضایی اعلام شد، خودکشی کرد. در این پرونده پنج وکیل حضور دارد که سه نفر از وکلا از وکلای فهرست مورد تأیید رئیس قوه قضائیه و دو وکیل دیگر هم، وکلای غیر از این لیست هستند.
خبر دیگر اینکه، به دنبال مطرح شدن ادعاهایی مبنی بر هک شدن تلفن همراه رئیس ستاد کل ارتش اسرائیل و رقیب انتخاباتی نتانیاهو توسط ایران، نخستوزیر رژیم صهیونیستی مدعی شد که ایران «به طور آشکار» از رقبای انتخاباتی وی یعنی «بنی گانتس» و «یائیر لاپید» حمایت میکند.بهگزارش ایسنا، به نقل از هاآرتص، نتانیاهو با انتشار ویدئویی در توئیتر خود درباره دلیل این ادعا گفت: «آنها حامی توافق هستهای ایران (برجام) بودند و من مخالف آن.» اخیراً میان نتانیاهو و رقبای انتخاباتی او یک کشمکش بر سر هک شدن تلفن همراه بنی گانتس، رئیس سابق ستاد کل ارتش رژیم صهیونیستی بهوجود آمده است. گانتس و هم پیمان او لاپید مدعی هستند که نتانیاهو پشت هک کردن گوشی بوده است. برخی منابع رسانهای و حتی نهادهای امنیتی این رژیم هم مدعی هستند که این کار توسط ایران انجام شده است.
دست آخر اینکه، یک زوج ایرانی با ارائه پاسپورت جعلی در آرژانتین دستگیر شدند. به گزارش ایلنا، زن و شوهر ایرانی با پاسپورت جعلی در آرژانتین دستگیر شدند. براساس این خبر، دو تن از شهروندان ایرانی در روز شنبه در بوینس آیرس دستگیر شدند، پلیس اینترپل تأیید کرده که این زوج با هویتی دیگر وارد آرژانتین شدند اما هویتهای این افراد جعلی است. مرد ۲۷ ساله خود را به عنوان سجاد ناصرانی معرفی کرده و مدعی شد که یک عکاس است. زن ۳۱ ساله هم خود را مهسوره سبزعلی معرفی کرد و گفت که مهندس معمار است. اشکالات فاحش در پاسپورتهای این زوج ایرانی شک مأموران را برانگیخت و موجب دستگیری این دو تن در بوینس آیرس آرژانتین شد. این زن و مرد ایرانی اکنون در زندان به سر میبرند.
در حالی که بر اساس مصوبه دی ماه هیئت دولت، شرایط جدیدی برای حل اختلافات گمرکی در واردات کالا به کشور تعیین شده بود، علی لاریجانی رئیس مجلس در نامه روزهای اخیر خود به حجت الاسلام روحانی رئیس جمهور، به دولت متذکر شده با توجه به اینکه طبق قانون مصوب سال ۱۳۹۰ مجلس، نماینده قانونی صاحب کالا حق پیگیری این موضوعات را دارد، تحدید حقوق صاحبان کالا با مصوبه جدید کابینه، مغایر با قانون بوده و باید اصلاح یا لغو شود.
گزارش یک مسئول مهم دولتی به مدیران ارشد نهاد ریاست جمهوری نشان می دهد با توجه به اینکه شهر تهران به عنوان پایتخت کشور، دارای حجم عظیمی از تاسیسات بوده که به سبب حساسیت بالای آنها به پایداری زمین، به شدت توسط پدیده فرونشست تهدید می شود، تعدادی از سازمان های مسئول دولتی و شهری با تشکیل کارگروهی به تدوین برنامه های پیشگیرانه و کاهش اثرات فرونشست زمین اقدام کرده اند اما آخرین بررسی ها نشان دهنده گسترش وسعت عرصه درگیر این پدیده در محدوده دشت تهران است.
شنیده شد که دفاتر فرهنگی جهاد دانشگاهی در دانشگاه علوم پزشکی تهران شنبه ۲۵ اسفند توسط دانشگاه علوم پزشکی تهران پلمب شد. در پی پلمب دفاتر فرهنگی جهاد دانشگاهی در دانشگاه علوم پزشکی تهران طی تماسی با رئیس جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران از چند و چون این ماجرا باخبر شدیم.؛ دکتر سید مهدی طبایی درباره پلمب این دفاتر گفت: متأسفانه برخی مسئولان دانشگاه علوم پزشکی تهران در یک اقدام یکطرفه و به دور از شئون اداری و شئون رفتاری و با هتک حرمت نهاد جهاد دانشگاهی اقدام به تعویض قفلها و پلمب برخی دفاتر فرهنگی که طی ۴۰ سال گذشته در اختیار دانشجویان این نهاد بوده کردند.وی ادامه داد: متأسفانه در آستانه ۴۰ سالگی انقلاب این گونه رفتارها با نهادی مثل جهاد دانشگاهی جای پرسش اساسی دارد. امیدوار هستیم که با وساطت مسئولان ارشد دانشگاه و با توبیخ عوامل اجرایی این اقدام غیر معمول تبدیل به بحران بزرگتری در میان دانشجویان نشود.
شنیده شد که «مارک زید»، وکیل خانواده مایکل وایت، شهروند نظامی آمریکایی مدعی شده است که وی با دو اتهام به حبس در ایران محکوم شده است.ایلنا نوشت؛ این اتهامات شامل توهین به مقامهای ایرانی و انتشار عمومی عکسی خصوصی میشود. این وکیل در ادامه مدعی شد که مایکل وایت به ۱۰ سال حبس در ایران محکوم شده است. وکیل این پرونده در مورد اتهامات وارده گفت صحت اتهام اولی کاملاً واضح نیست.و دلیل این اتهام هنوز در ابهام است اما در مورد انتشار عکس خصوصی، احتمالاً این اتهام به زمانی برمیگردد که مایکل وایت عکس خود و یک فرد ایرانی را در فضای مجازی منتشر کرده است. «مارک زید» گفت که مقامهای وزارت خارجه ایالات متحده و خانواده وایت همچنان در تلاش هستند تا بدانند دلیل بازداشت و احکام صادره، مسائل سیاسی است و یا دلایل دیگری دارد.
شنیده شد که در نسخه جدید اندروید اپلیکیشن «بله»، در منوی انتخاب زبان علاوه بر زبانهای فارسی و انگلیسی، زبان آذری نیز در دسترس قرار گرفته است. کاربران برای بهره مندی از این امکان جدید، می توانند نسخه قبلی اپلیکیشن خود را به روزرسانی کنند. زبان آذری برای کاربران ios نیز به زودی ارائه میشود. «بله» به عنوان تنها اپلیکیشن ارتباطی و بانکی کشور، ضمن دارا بودن قابلیت های متداول یک پیام رسان، امکان بهره مندی از خدمات مالی نیز نظیر کارت به کارت، دریافت موجودی، دریافت صورت حساب، پرداخت قسط بانکی، درخواست پول و… را نیز برای کاربران خود فراهم کرده است. اپلیکیشن «بله» هماکنون بیش از ۳ میلیون کاربر دارد و علاوه بر بانک ملی ایران، ۱۸ بانک دیگر به این شبکه متصل هستند و کاربران می توانند از کارتهای این بانک ها به عنوان کارت مبدا استفاده کنند.
شنیده شد که نماینده کردکوی و ترکمن در مجلس از وزیر ورزش خواست تا رئیس فدراسیون سوارکاری را برکنار کند. رامین نورقلی پور با اشاره به اصل ۱۹ قانون اساسی، گفت: براساس این اصل مردم ایران از هر قوم و قبیلهای از حقوق مساوی برخوردار بوده و رنگ، نژاد، زبان و مانند اینها سبب امتیاز نخواهد شد. بر همین اساس در تذکری به وزیر ورزش از ایشان تقاضا میشود تا رئیس فدراسیون سوارکاری را که به قوم ترکمن اهانت کرده بود برکنار کنند. وی ادامه داد: اخیراً فایلی صوتی منتسب به رئیس فدراسیون سوارکاری در فضای مجازی دست به دست شده است. در این فایل صوتی ایشان به صورت بیشرمانه اظهارات غیرمسئولانهای و نژادپرستانهای را در قبال قوم ترکمن داشتند. ایشان با ادبیاتی بسیار سخیف این قوم را مورد تاخت و تاز قرار دادند.
شنیده شد که نشریه اشپیگل در گزارشی مدعی شد که دو شهروند آلمانی افراطگرا که احتمالاً به دنبال انجام حملات تروریستی بودهاند، در ایران بازداشت شدهاند. این ادعای نشریه آلمانی اشپیگل تاکنون از سوی مقامات کشورمان تأیید یا رد نشده و اطلاعات دقیقی درباره آن منتشر نشده است. بنا بر اعلام اشپیگل، این دو شهروند آلمانی در اواخر سال گذشته (میلادی) در ایران به زندان افتادهاند و احتمال میرود که به ظن اقدامات تروریستی دستگیر شده باشند. اشپیگل میگوید، مقامات وزارت امورخارجه آلمان از همکاران ایرانی خود در این باره کسب اطلاع کرده اما اطلاعات دقیقی درباره هویت دو آلمانی دستگیرشده دریافت نکردهاند.این نشریه آلمانی در ادامه گزارش داد که دو فرد دستگیرشده از آلمانیهای ترکتبار هستند.
شنیده شد که زن و شوهر ایرانی، با پاسپورت جعلی در آرژانتین دستگیر شدند. ایلنا نوشت؛ بر اساس این خبر، دو تن از شهروندان ایرانی در روز شنبه در بوینس آیرس دستگیر شدند، پلیس اینترپل تایید کرده که این زوج با هویتی دیگر وارد آرژانتین شدند اما هویتهای این افراد جعلی است. مرد ۲۷ ساله خود را به عنوان سجاد ناصرانی معرفی کرده و مدعی شد که یک عکاس است. زن ۳۱ ساله هم خود را مهسوره سبزعلی معرفی کرد و گفت که مهندس معمار است. اشکالات فاحش در پاسپورتهای این زوج ایرانی شک ماموران را برانگیخت و موجب دستگیری این دو تن در بوینس آیرس آرژانتین شد. این زن و مرد ایرانی اکنون در زندان به سر میبرند.
شنیده شد که بسیج دانشجویی دانشگاه خواجه نصیر الدین طوسی در نامهای خطاب به رضا رشید پور، علی کریمی و نوید محمدزاده از آنها برای حضور در اردوی جهادی دعوت کرد. در این نامه آمده است: اینک در دومین گام انقلاب اسلامی، در بیستمین هجرت، بر آن شدیم تا در جهت گسترش فرهنگ جهاد و جهادگری عرصه را برای چهرههای مردمی و عزیزانی که همواره از کوچکترین تریبونی استفاده کردهاند تا دغدغهمندی خود را ابراز نموده و همراه مردم باشند، باز کنیم. اکنون وقت جهاد است، وقت پا در گود گذاشتن و امیدواریم مشغله این سه عزیز مانع بررسی مناطق محروم و مردمی که همواره برایشان احساس همدردی کردهاند، نشود.
شنیده شد که محمد بحرانی، بازیگر و صداپیشه، شامگاه شنبه ۲۵ اسفند، مهمان علی ضیا در برنامه نوروزی «فرمول یک» بود، او در بخشی از این برنامه با انتقاد از نبود مدیریت درست در کشور، گفت: تعداد زیادی بنیادهای خیریه در کشور در حال فعالیت هستند که به ظاهر نیز اتفاق خوبی است و بیانگر این است که ما مردم همدیگر را دوست داریم، اما به نظرم این اتفاق خوبی نیست. اگر در کشوری اوضاع درست باشد ما به این همه خیریه و خیر احتیاج نداریم بلکه به مدیریت درست نیاز داریم.
ارسال نظرات