روزنامهها در لابهلای گزارشها و سرمقالهها، قسمتی از صفحات خود را به اخبار روزهای گذشته یا اخبار ویژه اختصاص می دهند که در ادامه به آنها اشاره میشود.
******
یک روزنامه انگلیسی تصریح کرد چهل سال فشار و دشمنی آمریکا علیه ایران، بر عکس نقشههای آمریکا عمل کرده و موجب شده تا ایران به قدرت پیروز منطقهای تبدیل شود.
فایننشال تایمز نوشت: انقلاب اسلامی ایران اخیراً ۴۰ سالگی خود را با برگزاری مراسم راهپیمایی جشن گرفت. این مراسم، ویترینی از جوشش احساس شور و شعف از عمق وجود ایرانیها در کنار احساس مظلومیت بود. حتی «حسن روحانی» رئیسجمهور نسبتاً واقعبین هماکنون در شرایط پیش آمده و خروج «دونالد ترامپ» از توافق هستهای، رویکرد سیاسی خود را رو به جانب تندروها چرخانده و همصدا با همه تندروهای حاکم؛ از عمق وجود، فریادهای ضدآمریکایی سر میدهد.
او در سخنانی در «میدان آزادی» تهران به مناسبت مراسم سالگرد پیروزی انقلاب؛ گفت: «قدرت نظامی ایران در طول ۴۰ سال گذشته به خصوص در عرض ۵ سال گذشته باعث حیرت کل جهان شده است.»
روحانی در همین سخنرانی سوگند یاد کرد قدرت دفاعی کشور را ارتقاء میدهد و گفت؛ «وقتی ایران عزم خود را جزم کرد به مردم عراق، سوریه، لبنان، فلسطین یمن کمک کند، دنیا دید که دشمنان نتوانستند مقابل قدرت ملت ایران و حمایتهای ایران پیروز بشوند.»
این صحبتها؛ ابداً یک لافزنی نیست. جمهوری اسلامی همیشه در قبال دشمنانش خوششانس بوده است. دشمنان جمهوری اسلامی همیشه در مقابل او به بیراهه رفتهاند. تهران همیشه از این اشتباهات دشمن کمال بهره را برده و راهش را به سمت قدرت منطقهای شدن با عزمی جزمتر دنبال کرده است. در همیشه تاریخ؛ «پارس» نسبت به بیگانگان ظنین بوده و حسی ناسیونالیستی دانسته است.
پس از پیروزی انقلاب، صدام به ایران حمله کرد اما ایران باقی ماند. بعد از جنگ بود که ایران به فکر افتاد برای دفاع از خود و هرچه محکمتر کردن ظرفیت دفاعی، صاحب نفوذ منطقهای و دفاع از این طریق شود.
تهران آنقدر این خطوط دفاعیاش را محکم کرده بود که حتی تحت محاصره منطقهای و بینالمللی هم؛ مقابل همه دشمنانش ایستادگی کرد. در سال ۱۹۸۲، اسرائیل با چراغ سبز واشنگتن به لبنان حمله کرد.
با حمله اسرائیل به لبنان، شرایط از همه نظر مهیا شد تا رژیم ایران بیاید و درون خاک لبنان یک نیروی پیشقراول در منطقه «شامات» برای خودش خلق کند. این نیرو «حزبالله» نام دارد.
در سال ۲۰۰۳ هم آمریکا به عراق حمله کرد. این تجاوز نظامی یک سنگر و یک خاکریز محکم در برابر رژیم نوپای ایران را هم از میان برداشت.
اینجا هم جمهوری اسلامی، بختی که به او روی کرده بود را هدر نداد و فوراً دست به کار شد. در وانفسای غوغا و خونریزی ایجاد شده در عراق؛ یک حکومت شیعه همسو با او سر کار آمد. این حکومت؛ اولین حاکمیت شیعیان طی قرون متمادی در قلب جهان عرب بود.
سوریه، آوردگاه بعدی قدرتنمایی ایران بود. با ظهور داعش، ایران به همراه متحدانش به جنگ داعش رفت. در همین حال آمریکا برای حل و فصل مناقشه اسرائیل- فلسطینیان؛ بر آن شد تا یک بلوک عرب به رهبری عربستان تشکیل بدهد. اما همین تلاش ناموفق واشنگتن؛ یک فرصت طلایی بدستان تهران بود تا در کسوت «تنها قدرت» مدافع آرمان فلسطینیان؛ اعلام موضع کند. این هم یکی دیگر از ناکامیهای حماسی غرب بود.
در لبنان؛ حزبالله و در عراق هم شبهنظامیان شیعه مذهب، سال گذشته به پیروزیهای بیسابقه انتخاباتی نائل آمدند.
جمهوری اسلامی از بدو پیدایش، در راه جامه عمل پوشاندن به آرمانهایش و گسترش آن لحظهای از پای ننشسته است. اکنون محوری قدرتمند تشکیل شده که از «دریای خزر» آغاز میشود و تا سواحل «مدیترانه» امتداد دارد و مجرای انتقال آن نیز از بغداد و دمشق و بیروت میگذرد. تهران در این کارزار؛ موفق بوده است. از این چشمانداز، ایران توانسته موازنه قدرت را در منطقه برهم بزند.
غرب در ویترین سیاست خارجی جمهوری اسلامی؛ همیشه دو وجه از ایران را مشاهده کرده: یکی «قاسم سلیمانی» فرمانده کارکشته قشونکشیهای «سپاه پاسداران»، و دیگری «محمد جواد ظریف» وزیر خارجه ابریشم گونه او که امضا کننده توافق هستهای بود.
اما تهران؛ این تقسیمبندی را قبول ندارد و همواره سعی کرده است وانمود کند این دو روی سکه ایران نیست؛ بلکه هر دو تصویر در حقیقت، یک روی سکه جمهوری اسلامی است. ظریف خودش پیشتر اشاره کرده که «ما همه در یک کشتی هستیم.»
اما متأسفانه در سیاست غرب در قبال ایران، متاع قابل بحثی وجود ندارد که بتواند جمهوری اسلامی را تشویق کند از این دو وجهی عمل کردن؛ روی برگرداند.
محمد صدر عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام میگوید نپیوستن ایران به FATF، ترامپ را خوشحال میکند.
وی به «جماران» گفت: در مجموع پیوستن کشور به FATF بیشتر به نفع جمهوری اسلامی است. زیرا اگر ما نپیوندیم، ترامپ را خوشحال کرده و کمک میکنیم تا تحریمهایی که علیه ایران وضع کرده، گستردهتر شود.
وی در واکنش به این حرف مخالفین FATF که تصویب آن را مصادف با خود تحریمی میدانند، گفت: اتفاقاً درست عکس این مطلب صادق است. من نمیدانم چرا برخی افراد متوجه نیستند، خودتحریمی زمانی به وجود میآید که ما این لوایح را تصویب نکنیم. وقتی تصویب نکنیم همان دولتها و شرکتهایی که با ما روابط تجاری دارند نیز در معاملات و روابط با ایران دچار مشکل خواهند شد.
صدر همچنین در واکنش به این دلیل مخالفین که میگویند«خود رئیسFATF در وزارت خزانهداری آمریکا حضور دارد و مسئول میز تحریم ایران بوده است» نیز گفت: این مسئله اهمیت چندانی ندارد و ریاست این نهاد دورهای است و همین که ۴ ماه دیگر مهلت ایران را تمدید کردند نشان میدهد که این دلیل برای مخالفت، نمیتواند اهمیت داشته باشد.
وی بااشاره به دلیل دیگر مخالفین مبنی بر بدعهدی اروپاییها در قرارداد برجام گفت: بحث برجام که اروپا علیرغم خروج آمریکا، پایبندی خود را به آن نشان داده، در واقع اقدامی سیاسی است که در برابر ترامپ و آمریکا انجام داده و در سابقه اروپا چنین چیزی وجود نداشته که موضعی علیه آمریکا بگیرد. همین که اروپا چنین موضعی میگیرد و از برجام خارج نمیشود، به منزله اتخاذ موضعی قوی در برابر آمریکاست.
وی افزود: منتها اروپا نشان داده که توان اقتصادی لازم برای ایستادن در برابر آمریکا ندارد و باید توجه کرد که تا همین مقدار مقاومت نیز بسیار خوب بوده است. البته من نیز معتقدم اروپاییها در دادن بیانیه و تاکید بر تصویب FATF از سوی ایران در ازای داشتن روابط با آنها اندکی بدسلیقگی کردند که نشاندهنده ضعف آنها در برابر آمریکا بود، برای آنکه بگویند ما اقداماتی را در جهت برآورده شدن خواست شما انجام دادیم.
اظهارات آقای صدر در حالی است که مقامات ارشد خزانهداری و وزارت خارجه آمریکا بارها ابراز امیدواری کردهاند به واسطه تبعیت ایران از FATF بتوانند دسترسی بهتری به مجاری دور زدن تحریمها توسط ایران (برای انسداد آنها) داشته باشند و ضمناً بتوانند تحریم را به داخل مرزهای ایران (همان خودتحریمی) گسترش دهند. بنابراین خوشحال کردن ترامپ، به واسطه ورود در محدودیتها و حصارهای تنگ FATF حاصل میشود.
ثانیاً شبیه این اظهارات که «اگر همکاری نکنیم و به توافق نرسیم امکان معاملات محدود میشود»، در توجیه ضرورت توافق برجام هم گفته میشد اما حالا که اروپا و آمریکا امتیازات نقد و غیرقابل بازگشت را از ما گرفتهاند، به سادگی زیر تعهدات خود زدهاند به نحوی که همین حالا اروپاییها از ما نفت نمیخرند و همکاری مالی و بانکی نمیکنند.
ثالثاً تمدید مهلت ۴ ماهه از سوی FATF، به خاطر دست نگاه داشتن مجمع در تصویب دو لایحه مدنظر FATF است و اگر خر آنها از پل گذشته بود، همانند ماجرای برجام، عملاً وزارت خارجه ما را دست میانداختند.
رابعاً اروپایی که ۹ ماه است سر میدواند و به حداقل تعهدات ضدتحریمی خود عمل نمیکند، ماندنش در برجام چه ارزشی جز فریب طرف مذاکره ایرانی برای ادامه تعهدات و محرومیتها و محدودیتهای برجامی (هستهای) دارد؟! آیا این هم فاکتور کردنی است آقای صدر یا مایه عبرت است؟!
آنچه آقای روحانی با افتخار، افزایش ۳۰۰ درصد صادرات گفت، همین مایحتاج عمومی بود!
حسین راغفر کارشناس اقتصادی و عضو هیئت علمی دانشگاه الزهرا در مورد ریشه تحولات اخیر در حوزه توزیع کالاهای اساسی بویژه گوشت گفت: شرایط کنونی قطعاً نتیجه سیاستهای دولت است و این کمبودها نه به خاطر کمبود ارز بلکه به دلیل سوءمدیریت در فرآیند تخصیص ارز بوجود آمده است، متاسفانه ارز کشور به افرادی تخصیص یافته که فاقد صلاحیت هستند از همین روی ارز تخصیصی در بیشتر اوقات تبدیل به کالاهای مورد نظر نشده است.
همچنین از اوایل سال بارها تذکر دادیم که کالاهایی که با ارز ارزان وارد شده و به دلیل کاهش قدرت خرید مردم در انبارها بودند با افزایش نرخ ارز به کشورهای همسایه صادر شدند که مافیای درون قدرت و بویژه برخی از اعضای اتاق بازرگانی تهران بخش قابل توجهی از این کالاها را به اسم صادرات به این کشورها فروختهاند.
وی ادامه داد: حتی رئیسجمهور نیز در یک سخنرانی با افتخار صحبت از افزایش ۳۰۰ درصدی صادرات در یک ماه کردند که همین مایحتاج عمومی مردم مانند گوشت و دام زنده بود که صادر شد و البته این روند ادامه هم دارد. متاسفانه حالا تصمیم داریم همان کالاها را با ارز گران وارد کنیم و این امتیاز را به کسانی بدهیم که صلاحیت کافی برای واردات گوشت را ندارند و تنها از کارت بازرگانی خود استفاده میکنند.
حتی آقای رئیسجمهور بخشنامه ناقصی را ابلاغ کردند مبنی بر اینکه کسانی که کارت بازرگانی قدیمی داشته باشند، میتوانند کالا و گوشت وارد کنند در حالی که این افراد همین کارت را در اختیار واسطهگران قرار دادهاند. بنابراین این فرآیند معیوب از نحوه تخصیص ارز به افراد شروع شده و تا واردات کالاهای اساسی و گوشت ادامه مییابد.
این استاد دانشگاه با اشاره به تاثیر افزایش نرخ ارز در نابسامانیهای اخیر گفت: ما از ابتدای سال مبالغ هنگفتی را برای واردات کالاهای اساسی در نظر گرفتیم که متاسفانه بیشتر آنها یا وارد نشدند اگر هم وارد شدند کالاهای مورد نظر نبودند یا با قیمت بالا در اختیار مردم قرار گرفت.
راغفر ادامه داد: فرآیندهای اداری مجوز برای واردات در وزارت جهادکشاورزی، وزارت صمت و بانک مرکزی موجب پیچیدهتر شدن روندها و مشکل کمبودها شده است.
این کارشناس اقتصادی گفت: راهکارهای اصلی بازگشت نرخ ارز به مبالغ پایین و تقویت پول ملی در کنار جلوگیری از واردات کالاهای غیراساسی و سهمیه بندی است، منتها هیچیک از این راهکارها با منافع تصمیمگیران و نورچشمیها همسویی ندارد به همین دلیل اقدامی هم صورت نمیگیرد.
راغفر متذکر شد: بسیاری از کالاهای وارداتی قابل تولید در داخل است اما ناف مملکت را به منافع تجار بستند، در حالیکه اکثر این افراد ارز حاصل از صادرات را به کشور بازنمیگردانند و این عدم تعادلهای عرضه و تقاضا را باعث میشوند.
البته بخش قابل توجهی از این مشکلات سالها پیش هم قابل پیشبینی و رصد کردن بود منتها سیاستهای نادرست توسط دولت و مجلس اتخاذ شد و امروزه مهر سران قوا را پای آن دارد و به باور بنده تحریمها پنج تا ده درصد در این مشکلات تاثیر دارند.
استاد اقتصاد دانشگاه الزهرا با بیان اینکه تعمدی در شکلگیری این شرایط وجود دارد، گفت: بنده بارها اعلام کردهام که این برنامهها برای بهم ریختن اوضاع کشور است و متاسفانه سیاستهای بخش عمومی نیز از طریق رشد نارضایتیها همسو با این اهداف است. باید توجه داشت که هدف اصلی از این برنامه فرسایش اعتماد عمومی نسبت به حاکمیت است.
آخرین بیانیه FATF در کشور از سوی برخی رسانهها، اشتباه ترجمه شد.
روزنامه فرهیختگان در اینباره نوشت: بیانیه میگوید: در صورتی که ایران تا چهار ماه آینده این هفت بند ذکرشده را اجرایی نکند، «نظارتهای بیشتر» بر بانکهای ایران و مخصوصاً شعب خارجی آنها اعمال خواهد شد.
این توضیح درخصوص متن بیانیه البته با اتکا به ترجمه واژهبهواژه آن است؛ ترجمهای که متاسفانه در بسیاری از رسانههای کشور مطلقاً منتشر نشده و صرفاً با اتکا به خبری که برخی شبکههای خارجی مانند رویترز بیان کردهاند، تحلیلهایی ارائه شده است.
قریب به اتفاق همین رسانهها مدعی شدند که اولاً FATF گفته است ایران تنها چهار ماه دیگر فرصت دارد و در پایان این مهلت اگر هفت بند یادشده را اجرایی نکند، به لیست سیاه برگشته و در کنار کره شمالی قرار میگیرد؛ ثانیاً ذکر کردهاند مشکلات اقتصادی امروز کشور مانند مسئله کمبود گوشت قرمز و افزایش قیمت سرسامآور آن ناشی از محدودیتهایی است که FATF برای ایران در نظر گرفته است. خوب یا بد، محرمانه یا غیرمحرمانه، ایران بیش از ۵۰ درصد Action Plan را اجرا کرده که از نظر FATF اقدامات قابلتوجهی است.
این نکته در پاراگراف اول متن مربوط به ایران به دقت گفته شده و مراحل آن از سال ۲۰۱۶ تاکنون مرور شده است. براساس همین اقدامات هم مهلت چهار ماهه دوباره در نظر گرفته شد. بیانیه در مرحله بعد خواستههای خود را عنوان کرده و در نهایت ذکر کرده که «اگر ایران تا ژوئن ۲۰۱۹ قوانین باقیمانده استانداردهای FATF را تصویب نکند، FATF خواستار افزایش بازرسیهای نظارتی از نهادهای مالی مستقر در ایران و زیرشاخههای آنها خواهد شد.»
آنچنان که مشخص است، افزایش نظارت تنها تهدید این بیانیه است و هیچ کجا هم این مطلب ذکر نشده که افزایش نظارت به معنای بازگرداندن ایران به لیست سیاه است. نهایتاً اینکه ترجمه غلط یا تفسیر بهرای از این عبارت تحت عنوان «تهدید بزرگ FATF » در برخی رسانهها توصیف شده است که اساساً پایهای ندارد.
گفتهاند که عدم توانایی در تبادلات بانکی ناشی از فشارهای FATF باعث محدودیت برای بازار شده و مشکلات پدیدآمده برای بازار گوشت حاصل آن است. اولاً از حدود دو سال گذشته تاکنون هیچ تفاوتی درخصوص جایگاه ایران در لیستهای FATF ایجاد نشده، پس مشکلی را که مربوط به دو یا سه ماه اخیر است نمیتوان به گردن FATF انداخت.
ثانیاً اینکه نه اعضای دولت و دیپلماتهای وزارت خارجه و نه مدافعان رسانهای یا حقوقی دولت و نه حتی طرفهای خارجی هیچگاه نگفتهاند اگر ایران تمامی Action Plan را اجرا کند، مشکل بانکی نخواهد داشت و بالاتر اینکه هیچکس حاضر نیست ادعا کند اگر FATF ایران را به کلی از لیست سیاه و خاکستری و… خارج کرد و در لیست سفید و همکار تمامعیار خود قرار داد، مشکلات بانکی ایران مرتفع خواهد شد.
صریحاً باید گفت از هنرهای دولت گره زدن افکار عمومی به تصمیمات کشورهای خارجی و نوع روابط ما با آنهاست و همچنان هم در این مسیر گام برمیدارد. در واقع دولت به جای اینکه هر کاری را از مسیر خود حل کند، برای پیشبرد مقاصدی که استدلال کافی برای آنها ندارد، به فضاسازی متوسل شده و تلاش میکند با تمرکز بر افکار عمومی آنها را به حمایت از خود وادارد، آن هم در جایی که مسائل حقوقی و بسیار تخصصی در جریان است.
همه کارشناسان به خوبی میدانند که تحریم ایالات متحده بسیار فراتر از نظارت، تهدید و حتی قرار دادن نام ایران در لیست سیاه FATF است و مادامی که این تحریمها برقرار باشد، نظر FATF بر روابط اقتصادی ایران فاقد کمترین حد از اثر است و لذا باید به مبارزه با تحریمهای آمریکا از مسیرهای دیگری رفت.
خبر اول اینکه، اردشیر زاهدی آخرین سفیر رژیم پهلوی در ایالات متحده، خروج «دونالد ترامپ» از توافق هستهای ایران را «بزرگترین اشتباه» این کشور توصیف کرده و گفت: امضای یک کشور را آن هم به دلیل اینکه رئیسجمهوری قبلی سیاهپوست بود و من از او خوشم نمیآید، نمی توان بیاعتبار کرد، اما این بهانه خوبی برای یک کشور نیست.
پس امروز حتی اگر آنها (ایران) بخواهند مذاکره کنند، چگونه میتوانند خود را مجاب کنند که دفعه بعد نیز (امریکا) زیر قول خود نمیزند؟ معتقدم که آنها (امریکا) بیانصافی و اشتباه میکنند و به نظرم راهی که میروند، آسیب زدن به خودشان است.
به گزارش فارس، زاهدی در گفت و گو با نشریه «امریکن هرالد تریبیون» با اشاره به آخرین تجمع تروریستهای منافقین و حامیان غربی آنها در پاریس، با طرح این سؤال که چه کسی به آنها پول میدهد؟ چه کسی از آنها حمایت میکند؟ به حضور جولیانی وکیل ترامپ و جان بولتن مشاور امنیت ملی کاخ سفید در جمع منافقان اشاره کرد و گفت: این دو نفر، نزدیکترین افراد به رئیسجمهوری امریکا هستند. تجارت آنها چیست، از نظر من، هر کسی که برای خارجیها کار کند و خودش را به آنها بفروشد، خائن است.
داماد محمدرضا پهلوی با «خوشخیالی» توصیف کردن برنامههای اعلامی اپوزیسیون ضدایرانی ادامه داد: «امریکا به دنبال تغییر رژیم است و او (رضا پهلوی) یکی از گزینههاست. این خوشخیالی است… من این را نمیخواهم، زیرا او مانند پسر من یا عضوی از خانواده من است.
اما اگر بخواهم کلی در مورد اپوزیسیون بگویم، آنها پولشان را از چه کسی میگیرند؟ چه کسی قرار است از آنها پشتیبانی کند؟ چقدر نیروی نظامی با خود دارند؟ به همین راحتی که نمیشود به ایران رفت. قرار است جت ویژهای آنها را ببرد و… اینها خوشخیالی است. من به آنها توجهی نمیکنم، چون میتوانم بگویم که متأسفانه خیلی از آنها فاسد هستند.»
وی همچنین درباره گفتوگوی «ویلیام سالیوان» آخرین سفیر امریکا در ایران با محمدرضا پهلوی در آخرین روزهای این رژیم گفت: او (شاه) از او پرسید که به نظرت چه زمانی باید کنار بروم و او نیز به ساعتش نگاه کرد که این یعنی همین الان، بهتر از دیر شدن است.
بعد از تمام ملاحظات، غرب تصمیم گرفت که او (شاه) را مانند یک تکه سنگ کنار بیندازد. من خوشبینم، البته شاید زیادی خوشبین باشم، زیرا گمان میکنم که شاید شاه، در احترام گذاشتن بیش از حد به غرب اشتباه میکرد و غرب نیز زمانی که نیاز داشتیم پاسخ نداد.
خبر دیگر اینکه، وزیر امور خارجه روسیه با اشاره به تأثیر مثبت نشست آستانه بر روند صلح سوریه، اظهار کرد که عملیات نظامی مشترکی از سوی روسیه، ایران و ترکیه در خاک سوریه رخ نخواهد داد.به گزارش ایسنا، سرگئی لاوروف، تصریح کرد: ما برنامهای برای انجام دادن عملیات نظامی که روسیه، ترکیه و ایران در آنها درگیر باشند، نداریم.
روسیه و ایران با دعوت دولت قانونی سوریه در این کشور فعالیت دارند. ترکیه نگرانیهای امنیتی خود را در نظر گرفته است اما دولت سوریه، حضور نظامی ترکیه را مورد انتقاد قرار میدهد. وی در ادامه اشاره کرد: با این حال، دمشق از نشست آستانه که «یک آتشبس واقعی در بیشتر جاهای سوریه را تضمین کرده و موجب ایجاد گفتمان مستقیم میان دولت و گروههای مخالف مسلح شد»، حمایت کرد.
با خبر شدیم که، فرمانده نیروی هوافضای سپاه گفت: امریکاییها یک پررویی کردند و گفتند به صنایع موشکی ما قطعات معیوب فرستادهاند. ما به سیستمهای آنها نفوذ کردهایم و این جواب آن پررویی بود.
به گزارش تسنیم، سردار امیرعلی حاجیزاده در جمع خبرنگاران با اشاره به هک کردن پهپادهای امریکایی در عراق گفت: امریکاییها زمانیکه به عراق آمدند، گفتند این جنگ ۳۰ سال طول میکشد. همت سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با محوریت نیروی قدس موجب شد مدت زمان این جنگ به ۳ سال کاهش یابد.
اگر ما امروز این موضوع را بیان میکنیم به آن دلیل است که امریکاییها یک پررویی به خرج دادند و گفتند در صنایع موشکی ما قطعات معیوب فرستادهاند. ما این کار را کردیم که به آنها بگوییم نه تنها نتوانستید به اهداف خود برسید بلکه ما به سیستمهای شما نفوذ هم کردهایم و این جواب آن پررویی امریکاییها بود.
دست آخر اینکه، بهرام قاسمی سخنگوی وزارت امور خارجه ایران به ایرنا گفت که یک تبعه فرانسه که به دلیل ورود غیرمجاز به ایران بازداشت شده بود، پس از طی مراحل قانونی و رفع سایر اتهامات در روزهای اخیر آزاد شد.
در حالی که بر اساس مصوبه آبان هیئت دولت، مقرر شده بود مازاد اعتبار به جا مانده از مبلغ ۹ هزار میلیارد تومان تخصیص برای پرداخت بسته حمایت غذایی، صرف حمایت از تولید، اشتغال و قراردادهای پیمانکاری شود، یک مسئول ارشد اجرایی در نامه جدید خود به سازمان برنامه و بودجه، تاکید کرده حسب تصمیم جدید کابینه مقرر شده این اعتبار مازاد علاوه بر موارد درج شده در مصوبه قبلی، صرف مواردی چون تنظیم بازار کالاهای اساسی و ضروری و نیز تسویه تعهدات حمایت غذایی شود.
پس از آنکه مصوبه ۱۶ دی ماه هیئت وزیران برای صدور مجوز واردات خودروهای مانده در گمرک با ایراد و تذکر قانونی رئیس مجلس در خصوص رعایت نشدن قانون حمایت از حقوق مصرف کنندگان مواجه شد، طی روزهای اخیر، اصلاحیه ای برای مسئولان اقتصادی کابینه ارسال شده که طبق آن، با درج جمله ای مبنی بر ضرورت رعایت قانون مذکور، مجدد بر صدور مجوز واردات این اقلام تاکید و انجام آن بلامانع توصیف شده است.
شنیده شد که دادستان فردیس از دستگیری پنج نفر دیگر در پرونده مرتبط با پروانههای ساختمانی خبر داد و گفت: افراد دستگیر شده از کارکنان شهرداری بودند. حسن جهانشاهلو بیان کرد: برای دو نفر دیگر نیز در این پرونده حکم جلب صادر شده است. وی خاطرنشان کرد: افراد دستگیر شده از کارکنان شهرداری بودند.
جهانشاهلو سیزدهم بهمن ماه سال جاری از دستگیری سه نفر از ماموران شهرداری در پرونده مرتبط با پروانههای ساختمانی خبر داد و گفت: دو نفر دیگر نیز در این پرونده که از عوامل غیر شهرداری بودند بازداشت هستند. وی اظهار کرده بود که این افراد از طریق تبانی و مشارکت در جعل سند رسمی و تحصیل مال از طریق نامشروع، به تضییع حقوق عمومی شهروندان اقدام کرده بودند. وی در خصوص میزان تضییع اموال نیز گفته بود که طبق مستندات موجود ۵۰ میلیارد ریال تاکنون برآورد شده و احتمال افزایش این مبلغ در صورت دسترسی به اسناد و مدارک وجود دارد.
شنیده شد که رامبد جوان پس از انتشار خبر بچهدار شدنش در رسانهها و فضای مجازی، در اینستاگرام نوشت: «سلام به شما رفقای عزیزم.چند وقته که من و نگار خوشحالیم از دختری که در راهه و هنوز نیومده روزگارمون رو پرنور کرده. میگن مردا تا دختر نداشته باشن معنی پدر بودن رو نمیفهمن، چه شود. آرزو میکنم همه بچهها در سلامت و امنیت و برکت زندگی کنن. قصدم از این پست به غیر از تشکر از همه شما و دعاهاتون و تبریکهاتون و شاکر بودن به خاطر دخترک جوان. من و نگار هردومون به تلاش کردن و احترام گذاشتن به این جهان با همه معنیهاش اعتقاد داریم برای همین معتقدیم بچهها مهمترین و باارزشترین معنای این زندگی و جهانن و وجودشون یعنی زندگی ادامه داره.
شنیده شد که دادستان زاهدان گفت: ۲ نفر از کارمندان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان در رابطه با قاچاق سازمان یافته دام دستگیر شدند. حجت الاسلام علی موحدی راد افزود: این افراد با کمک دلالان اقدام به واردات دام زنده از کشورهای همسایه میکردند. وی گفت: این افراد پس از وارد کردن دامها با استفاده از پلاکهای به جا مانده از دامهای ذبح شده و یا پلاکهایی که این ۲ کارمند جهاد کشاورزی در اختیار آنان قرار میدادند، حیوانات قاچاق را بدون معاینات بهداشتی و کنترلهای لازم به دیگر مناطق کشور ارسال میکردند. موحدی راد ادامه داد: این دامها در مرکز کشور به اسم دام سیستان و بلوچستانی شناخته میشد، در حالیکه این دامها از کشورهای همسایه وارد این استان شده بود.
شنیده شد که مدیرکل دامپزشکی استان کردستان گفت: در بازرسیهایی که امسال از مراکز عرضه فرآوردههای خام دامی داشتهایم تاکنون هیچ موردی از عرضه و فروش گوشت الاغ در استان نداشتهایم. ایسنا نوشت؛ مجتبی ورمقانی درباره انتشار یک فیلم در شبکههای اجتماعی با عنوان احتمال توزیع گوشت الاغ در شهر سنندج اظهار کرد: اداره کل دامپزشکی استان کردستان طی ماهها و هفتههای اخیر طرح ضربتی تشدید نظارت بر مراکز عرضه رستورانها، قصابیها و مرغ فروشیهای سراسر استان را به مرحله اجرا در آورده است. وی افزود: در ۷۲ ساعت گذشته بیش از ۲۵۰۰ مورد بازدید از این مراکز انجام شده است که خوشبختانه در این مراکز هیچ مورد مشکوکی مبنی بر توزیع، عرضه و فروش گوشت الاغ نداشتهایم.
شنیده شد که پایگاه نشنال جئوگرافی دراقدامی با هدف جلب رضایت واشنگتن، ایران و چند کشور را از مسابقه اینستاگرامی عکس محروم کرد. تابناک نوشت، پایگاه نشنال جئوگرافی اعلام کرد که با گذشت کاربران اینستاگرام از مرز ۱۰۰ میلیون نفر، مسابقه عکسی با عنوان سفر به تانزانیا به منظور جشن دست یابی به این رکورد را راه اندازی کرده است. بر اساس اعلام این پایگاه و در بخشی از قوانین لازم برای شرکت در مسابقه در تلاش برای جلب نظر مقامات واشنگتن آمده است: شهروندان کوبا، ایران، کره شمالی، سودان، سوریه و سایر کشورهائی که هم اکنون تحت تحریمهای آمریکا قرار دارند، نمیتوانند در رقابت مذکور حضور داشته باشند!
شنیده شد که خراسان نوشت؛ با توجه به اختیاراتی که تبصره ۲ ماده ۱۰۱ قانون برنامه ششم توسعه به دولت داده، یک مسئول ارشد اجرایی در ابلاغیهای خطاب به تعدادی از اعضای کابینه، از آنها خواسته است به منظور بهره مندی جامعه از سرمایه انسانی زنان در فرایند توسعه و تضمین مشارکت کامل و موثر آنها در سطوح تصمیم گیری سازمانی، به طراحی و تدوین دورههای آموزشی ارتقای دانش مدیریتی زنان در دستگاههای دولتی، اقدام کنند و گزارش آن را به طور سالانه در اختیار دولت قرار دهند.
شنیده شد که سعید عزت اللهی در تازهترین مصاحبه خود گفته شوخترین بازیکن تیم ملی میلاد محمدی است. وی تاکید کرده سرود ملی را هم او اشتباه نخوانده بود، بلکه آن صدا صدای رامین رضائیان بود. میلاد از نظر اکثر بازیکنان شوخترین بازیکن تیمملی است. همه هم با او شوخی دارند و میگویند واقعاً با جنبه است. حتی وقتی یکی از بازیکنان در جمع با او شوخی بدی کرد، میلاد ناراحت نشد و این مسأله باعث شد تا همه بگویند هیچکس در تیم ملی ظرفیت این بازیکن را ندارد.
شنیده شد که حمید رسایی نماینده تهران در مجالس هشتم و نهم گفت: برای انتخابات مجلس دهم به خاطر پرونده سازیهای نهاد ریاست جمهوری احراز صلاحیت نشدم، اما بعد از مشخص شدن واقعیت، برای انتخابات میان دورهای اصفهان تایید صلاحیت شدم. مجید انصاری (معاون حقوقی وقت رئیس جمهور) در جلسه مجمع روحانیون مبارز گفته بود باید کاری کنیم تا رسایی، زاکانی، حسینیان، نادران و کوچک زاده برای مجلس دهم (با پرونده سازی) رد صلاحیت شوند.
شنیده شد که وزیر ارتباطات در تازه ترین پست توئیتری از آزادی یک زندانی پس از هفت سال خبر داد. آذری جهرمی نوشت: «خبر خوب روز آدم رو میسازه. هفته پیش که هرمزگان بودم مادری دردمند کمک خواست فرزندش که به دلیل نزاع ۷ سال دربند زندان است رهایی یابند. با وساطت صورت پذیرفته خبر دادند پسر با آزادی از زندان به مادرش رسید.»
شنیده شد که تعدادی از بازنشستگان وزارت بهداشت و دانشگاههای علوم پزشکی مقابل مجلس تجمع کردند و خواستار اجرای دائمی و بدون تبعیض قانون مدیریت خدمات کشوری شدندآنها که خود را فعالان صنفی پیشکسوتان وزارت بهداشت و بازنشستگان دانشگاههای علوم پزشکی مینامیدند بر لزوم اختصاص بیمه کامل درمان، همترازی با حقوق شاغلان و داشتن رفاه اجتماعی تاکید دارند.
ارسال نظرات