روز گذشته یک حساب کاربری در توئیتر که در زمینه تحلیل اطلاعات نظامی فعالیت میکند اسنادی را منتشر کرده است که نشانگر یک عملیات درخشان و کم نظیر توسط رزمندگان یمنی در جنگ با دشمن سعودی است.
جنگ یمن را می توان بزرگترین میدان عملی مقابله سیستم های دفاع هوایی و موشکی مشهور و پرادعای غربی در برابر موشک های بالستیک، کروز و پرنده های بدون سرنشین دانست.
ارتش سعودی هنگامی که تجاوز به خاک یمن را آغاز کرد، حتی در مخیلات فرماندهانش نیز نمیگنجید که روزی با چنین حجمی از تهدیدات موشکی و پهپادی علیه تاسیسات استراتژیک نظامی و اقتصادی در خاک خود مواجه شود. برآورد فرماندهان ارتش عربستان این بود که دارایی های ارتش یمن به چند ده فروند موشک بالستیک اسکاد و توچکا باقی مانده از دوران علی عبدالله صالح رئیس جمهور سابق این کشور محدود میشود و می توان عمده انبارها و مراکز نگهداری این موشکها را نیز در دور نخست بمبارانهای هوایی نابود کرد تا خطری برای عمق خاک عربستان نباشند.
اما با گذشت زمان، هر چه میزان دخالت و بمباران های وحشیانه ائتلاف متجاوز سعودی بیشتر میشد، عزم و اراده رزمندگان و مهندسین توانای یمنی برای پاسخ به جنایات دشمن نیز بالاتر میرفت.
در سالهای ابتدایی جنگ یمن تا ۲۰۱۹، عمده حملات انتقامی به خاک عربستان با استفاده از موشک های بالستیک کوتاه برد و میانبرد نظیر توچکا، قاهر و برکان صورت میگرفت؛ ارتش عربستان اما همواره مدعی بود که به مدد استفاده از سامانه های پدافندی امریکایی پاتریوت، اقدام به رهگیری موفق اکثر این حملات میکند.
اما از میانه سال ۲۰۱۹، دفاع هوایی عربستان با کابوسی جدید دست و پنجه نرم کرد: پهپادهای انتحاری یمنی.
شرح وقایع حملات سنگین پهپادی انصارالله یمن به تاسیسات نفتی آرامکو و فرودگاه های نظامی ارتش عربستان آنچنان عالمگیر شده است که نیازی به تکرار توضیحات در این خصوص نیست؛ ناکامی تمامی سامانه های پدافندی ارتش سعودی و در راس تمامی آنها سیستم ضد موشکی MIM-۱۰۴ پاتریوت در جلوگیری از این حملات خود به تنهایی تبدیل به بغضی فروخفته در گلوی رهبران ریاض شده بود که میلیاردها دلار صرف خرید تجهیزات نظامی از کشورهای غربی نظیر امریکا و انگلیس کرده بودند اما چند پهپاد دست ساز یا نهایتا ساخته شده در کارگاه های زیرزمینی با محدودترین امکانات و نازل ترین قیمت ممکن، بودجه سالانه ۶۰ میلیارد دلاری ارتش عربستان برای مصارف نظامی این کشور را به چالش کشیدند.
اما فرماندهان سعودی در بدترین کابوسهای خود نیز نمیدیدند که یگان پهپادی ارتش یمن مستقیما اقدام به سرکوب گرانترین وسیله دفاعی آنها در خاک سعودی کند.
ابتدا لازم است ۲ خبر مهم در خصوص وضعیت سامانههای پدافندی ارتش سعودی در ۱ سال گذشته را مرور کنیم:
آذرماه سال گذشته (دسامبر ۲۰۲۱ میلادی) خبری عجیب توسط وال استریت ژورنال به نقل از مقامات سعودی و پنتاگون منتشر شد: ذخایر موشکهای پاتریوت عربستان رو به اتمام است!
این خبر در حالی منتشر میشد که ارتش سعودی از دهه ۹۰ میلادی تا کنون بیش از ۲۵۰۰ تیر موشک پدافندی پاتریوت را با قیمت میانگین هر تیر ۳ میلیون دلار از کمپانی امریکایی ریتئون خریداری کرده بود و مشخص نیست پدافند هوایی عربستان با چه نرخ شلیکی از این موشک ها در برابر پرتابههای یمنی استفاده کرده بود که ذخیره بیش از ۲ هزار فروندی موشکهای پاتریوت را به انتهای خود رسانده بود.
اوضاع به حدی بحرانی شده بود که مقامات ریاض با پیشنهاد مالی هنگفتی از کشور یونان درخواست کردند تا موقتا ۱ آتشبار سامانه پاتریوت خود را به همراه ۱۲۰ نظامی و کاربر یونانی این سامانه به خاک عربستان منتقل کنند.
اما خبر مهم دوم در این زمینه، انتشار جزئیات قرارداد جدید فروش سامانه پاتریوت از سوی وزارت دفاع امریکا به عربستان سعودی در مرداد ماه سال جاری بود.
نگاهی به جزئیات قرارداد ثبت شده میان دو طرف نشان میداد ارتش سعودی تعداد ۳۰۰ تیر موشک پدافندی پاتریوت از مدل PAC-۲ GEM را با مبلغ ۳ میلیارد دلار یعنی ۱۰ میلیون دلار به ازای هر تیر موشک خریداری کردهاند!
این در حالی بود که سعودیها در سال ۲۰۱۷ مدل پیشرفته تر موشک پاتریوت یعنی نسخه PAC-۳ را به قیمت هر تیر ۴ میلیون دلار خریداری کرده بودند. بسیاری از کارشناسان معتقدند دلیل قیمت بسیار بالا و غیر منطقی سفارش اخیر عربستان، رشوه سنگین مقامات سعودی به شرکت سازنده این موشک یعنی "ریتئون" بوده است تا سفارش عربستان را به دلیل نیاز فوری این کشور در جنگ یمن، زودتر از نوبت نسبت به سفارشات سایر کشورهای خارجی به ریاض تحویل دهند.
کلیه این مطالب ذکر شد تا مخاطب بداند دهها میلیارد دلار هزینه خرید، التماس به کشورهایی نظیر یونان و رشوه های سنگین به کمپانی های امریکایی سازنده سلاح در نهایت منجر به چه فاجعهای خواهد شد.
به ۱ سال و ۵ ماه قبل بازمیگردیم؛ در روز ۱۵ آوریل ۲۰۲۱ میلادی، یگان موشک و پهپادی انصارالله یمن عملیات مشترکی را علیه یک مقر نظامی فوق حساس عربستان در شهر جیزان در جنوب این کشور انجام میدهند.
ترکی المالکی سخنگوی ائتلاف سعودی در شب حمله طی کنفرانس خبری مدعی شد این حمله توسط ۴ فروند پهپاد انتحاری و 5 تیر راکت و موشک یمنی به سوی یک هدف غیر نظامی یعنی دانشگاه شهر جیزان عربستان صورت گرفته است که کلیه پرتابهها توسط دفاع هوایی سعودی رهگیری و سرنگون شده و تنها سقوط بقایای این پهپاد و موشک ها منجر به وقوع آتش سوزی در این منطقه شده است!
این تنها یکی از ده ها مواردی است که به دلیل احاطه کامل رسانه ای غرب و متحدین عربی آنها در رسانههای جهان سانسور شده و ادعاهای کذب ائتلاف سعودی به عنوان "واقعیت میدانی" منتشر میشوند.
روز گذشته یک حساب کاربری در شبکه اجتماعی توئیتر با انتشار تصاویری ناب و دیده نشده، پرده از رسوایی بزرگ شبکه پدافند هوایی عربستان در شب حمله پهپادی-موشکی انصارالله یمن به جیزان برداشت.
در واقع هدفی که ارتش یمن برای حمله خود انتخاب کرده بود، یک سایت پدافند هوایی مجهز به سامانه پاتریوت در نزدیکی همان دانشگاه جیزان بود.
نیروهای انصارالله با شناسایی دقیق محل استقرار پرتابگرهای سامانه پاتریوت، ابتدا دست به شلیک چند تیر راکت توپخانه ای برای فریب پدافند سعودی میزنند و هنگامی که سامانه پاتریوت مشغول روبرو شدن با راکت های شلیک شده از یمن بود، پهپادهای انتحاری یمنی (احتمالا از مدل قاصف یا صماد) مستقیما به سمت آتشبار پدافندی سعودی رفته و یکی از پرتابگرهای سامانه پاتریوت را نابود میکنند.
به مدت ۱ سال و ۵ ماه کلیه رسانههای دنیا و حساب های کاربری که به محض وقوع هر گونه حملهای توسط اسرائیل به خاک سوریه در کمتر از ۲۴ ساعت تصاویر ماهوارهای مربوط به آن را منتشر میکنند، در خصوص این حمله درخشان و سرکوب سامانه پدافندی پر مدعای پاتریوت توسط پهپادهای یمنی سکوت کرده و از ارائه تصاویر مربوط به این حمله خودداری کرده بودند.
ارسال نظرات