روز گذشته وضعیت نسبتا آرامی را در جبهههای نبرد زمینی اوکراین شاهد بودیم؛ با همکاری مشترک روسیه و سازمان ملل متحد با طرف اوکراینی، در خصوص آتش بس موقت در دو جبهه ماریوپل و خارکیف برای کمک رسانی و خروج امن غیر نظامیان از این دو شهر راهبردی، پیشروی زمینی ارتش روسیه در این این دو جبهه متوقف شد.
بزرگترین نبرد هوایی از زمان آغاز جنگ اوکراین
اما بر خلاف آرامش بر روی زمین، نبرد هوایی سنگینی را بر فراز آسمان مناطق مختلف اوکراین شاهد بودیم؛ نبردی که برای نیروی هوایی روسیه با خسارات قابل توجهی همراه بود. ارتش روسیه روز گذشته ۷ فروند هواگرد خود را بر فراز اوکراین از دست داد که از آغاز نبرد تا کنون بی سابقه بوده است.
ابتدا در جبهه شمال شهر کییف یک فروند بالگرد Mi-۳۵ که احتمالا در حال پرواز به سوی فرودگاه آنتونوف در منطقه گوستومل بود(که در روز نخست جنگ توسط یگان هوابرد روسیه تصرف شد) با شلیک یک تیر موشک پدافندی دوش پرتاب(احتمالا استینگر یا ایگلا) در ارتفاع بسیار کم سرنگون شد .کمی بعد نیز یک فروند جنگنده سوخو۳۴ نیروی هوایی روسیه که در حال پشتیبانی نزدیک از قوای زمینی در جبهه شهر چرنیگف در شمال شرقی پایتخت بود با شلیک پدافند موشکی ارتش اوکراین ساقط شد و ۱ خلبان کشته شده و دیگری نیز به اسارت اوکراین درآمد.
سومین مورد یک فروند بالگرد تهاجمی Mi-۳۵ بود که به علت نامشخص در منطقه "باشتانکا" در شمال شهر خرسون و غرب رودخانه دنیپرو سرنگون شده و از بین رفته بود.
مورد چهارم یک فروند جنگنده سوخو۳۰ روسی بود که با آتش پدافند زمینی اوکراین در اطراف شهر میکولایف ساقط شد.کمی بعد نیز یک فروند جنگنده سوخو۳۴ نیروی هوایی روسیه که در حال پشتیبانی نزدیک از قوای زمینی در جبهه شهر چرنیگف در شمال شرقی پایتخت بود با شلیک پدافند موشکی ارتش اوکراین ساقط شد و ۱ خلبان کشته شده و دیگری نیز به اسارت اوکراین درآمد.
پنجمین هواگرد سرنگون شده روسی نیز یک فروند جنگنده سوخو۳۴ در اطراف منطقه خلمنیتسکی بود که هر دو خلبان آن نیز کشته شدند و آمار سرنگونی این مدل جنگنده از ابتدای جنگ را به ۴ فروند رساند.
در حوالی بندر اودسا در جنوب غرب اوکراین نیز یک فروند بالگرد Mi-۸ با شلیک نیروهای اوکراینی سرنگون شد تا ششمین هواگرد روسی باشد که در نبردهای روز قبل سرنگون شد.
همچنین یک فروند پهپاد شناسایی Orlan-۱۰ روسی نیز هفتمین پرنده سرنگون شده نیروی هوایی روسیه در روز گذشته محسوب میشود.
تلاش برای دور زدن و محاصره پایتخت
پس از اینکه چندین مورد هجوم گسترده و ستون کشی قوای زمینی ارتش روسیه برای ورود به شهر کییف از جبهه شمالی و مرز بلاروس ناکام مانده و با حملات سنگین مدافعین اوکراینی همراه شد، ظاهرا استراتژی فرماندهان ارتش این کشور برای دستیابی به پایتخت اوکراین با تغییراتی همراه شده است.
روسها به خوبی میدانند که حجم قوای دفاعی ارتش اوکراین در شمال کییف و به ویژه دستههای ضد زره که به مدد ارسال هزاران تیر راکت و موشک از انواع مختلف نظیر جاولین، NLAW و ... توسط کشورهای غربی مجهز شدهاند مانع از عبور ستونهای زمینی و لشکرهای زرهی این کشور از شهرها و خیابانهای متراکم شمال کییف خواهد شد؛ همچنین روسها همچنان تاکید دارند که پیشروی و تصرف شهرهای اوکراینی نباید همراه با بمباران گسترده و آتش پشتیبانی سنگین باشد زیرا منجر به کشته شدن هزاران غیرنظامی و ضدیت مردم اوکراین با این کشور خواهد شد.
بنابراین روسها تلاش میکنند تا با حرکت همزمان از "سومی_پولتاوا" در شرق و "بوچا_ایرپین" در غرب، به تدریج به سمت جنوب کییف که مدافعین کمتری دارد حرکت کرده و پایتخت را به محاصره درآورند. در صورتی که ارتش روسیه موفق به محاصره کامل پایتخت شود احتمال اینکه شهر با وساطت سازمان ملل و موافقت دولت اوکراین بدون درگیری که منجر به نابودی زیرساختها و کشته شدن هزاران غیر نظامی شود به ارتش روسیه تحویل داده شود.
انتقال گاز به اروپا قطع شد
روسیه انتقال گاز از طریق خط لوله یامال-اروپا را به طور کامل متوقف کرده است.
حدود ۱.۵ میلیون پناهنده اوکراینی در یازدهمین روز درگیریها
به گزارش رویترز، انتظار میرود که تعداد پناهجویان اوکراینی امروز (یکشنبه) به ۱.۵ میلیون نفر برسد. طبق این گزارش، افرادی که توانستهاند از اوکراین فرار کنند، به کشورهای همسایه از جمله لهستان، رومانی و اسلواکی رفتهاند.
ارسال نظرات