روزنامهها در لابهلای گزارشها و سرمقالهها، قسمتی از صفحات خود را به اخبار روزهای گذشته یا اخبار ویژه اختصاص می دهند که مشرق در ادامه به آنها اشاره میکند.
**********
پاسکاری مقامات دولتی در مقابل گرانیهای چراغ خاموش
«در حالی که اکثر کالاهای اساسی شاهد گرانیهای چند باره بودهاند، مسئولان دولتی صرفاً مشغول پاسکاری مسئولیت هستند.
این موضوع را روزنامه اصلاحطلب آرمان مورد توجه قرار داده و مینویسد: بررسیها نشان میدهد در حالی در اکثر کالاهای اساسی با سونامی افزایش قیمت مواجه هستیم که مسئولان دولتی تمامی تمرکز خود را به انتخابات و مذاکرات وین معطوف کردهاند و با وجود انباشت حدود ۶ میلیارد دلار کالای اساسی در گمرک همچنان روند رو به رشد قیمتها در اکثر کالاهای اساسی ادامه دارد. بر این اساس بررسیهای میدانی نشان میدهد در روزهای اخیر روغن، شکر و نان افزایش قیمت چشمگیری داشتند. افزایش قیمت ۳۵ درصدی روغن مایع و ۳۰ درصدی روغن جامد بهطور غیررسمی از سوی مسئولان تایید و در نهایت در سامانه ۱۲۴ که ملاک عمل بازرسان صنفی است اعمال شد اما هنوز هیچ مقام مسئولی حاضر به توضیح درباره چرایی این افزایش قیمت در رابطه با کالایی که همچنان ارز ۴۲۰۰ تومانی دریافت میکند نشده است. اما بههرحال روغن گران شد و قیمت مصوب هر بطری روغن مایع سرخکردنی ۸۱۰ گرمی از ۹۶۵۰ تومان به حدود ۱۳ هزار تومان، روغن مایع آفتابگردان از ۹۹۰۰ تومان به حدود ۱۳ هزار و ۳۵۰ تومان، روغن نیمه جامد ۴.۵ کیلویی از ۵۱ هزار تومان به ۶۶ هزار و ۳۰۰ تومان و روغن نباتی ۱۶ کیلویی از ۱۷۹ هزار و ۵۰۰ تومان به حدود ۲۳۳ هزار و ۵۰۰ تومان رسیده است. مشاهدات میدانی نیز نشان میدهد که قیمتهای جدید در بازار اعمال شده، اما همچنان روغن جامد کمیاب است. البته مشکلات بازار روغن محدود به افزایش قیمت نیست بلکه در ماههای اخیر بازارروغن بارها با تلاطم، کمبود و افزایش قیمت مواجه شد؛ تا جایی که حتی با تشکیل صفهای طولانی و حواشی دیگر از جمله دریافت کارت ملی برای ارائه روغن در برخی فروشگاهها مواجه شد و شواهد حاکی از این است که تامین بازار روغن جامد همچنان با مشکلاتی مواجه است. مشاهدات نشان میدهد قیمت شکر نیز در بستههای ۹۰۰ گرمی در مغازهها به ۱۵ تا ۱۸ هزار تومان رسیده است.
در این رابطه هر یک از نهادهای متولی نظارت بر بازار توپ را به زمین دیگری انداخته بهگونهای که مسئولان سازمان صنعت، معدن و تجارت که مسئول نظارت بر بازار هستند، ستاد تنظیم بازار و سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان را متولی پاسخگویی معرفی میکنند و مسئولان این دو بخش نیز همچنان از اظهار نظر و شفافسازی خودداری میکنند. گرانی نان نیز وضعیت مشابهی را طی میکند. در بحبوحه گرانیهای چراغ خاموش در بازار هیچ مقام مسئولی درباره دلایل این سونامی افزایش قیمت کالاهای اساسی توضیحی ارائه نمیدهد که نارضایتی بیشتر جامعه بهویژه اقشار آسیبپذیر را بهدنبال خواهد داشت.
روایت روزنامهنگار اصلاحطلب از پیشتازی رای رئیسی
مدیرمسئول روزنامه اصلاحطلب آفتاب یزد میگوید: اقبال به آقای رئیسی بیشتر از سایر نامزدهاست.
منصور مظفری به نامهنیوز گفت: آیتالله رئیسی مورد اقبال مردم است. او چهار سال قبل ۱۶ میلیون رای کسب کرد. از زمان ریاست بر قوه قضائیه، دوره تحول در دستگاه قضا را آغاز کرد و شناخت مردم درباره او بیشتر شده است. تا اینجای کار هم اقبال به آقای رئیسی بیشتر از سایر کاندیداها بوده است.
(طبق نظرسنجی مرکز افکارسنجی ایسپا نزدیک به دولت، که در تاریخ ۲۷ تا ۳۰ اردیبهشتماه انجام شده، ۳۶/۷ درصد مردم گفتهاند به سیدابراهیم رئیسی رای میدهند و آرای بقیه نامزدهای احتمالی نیز به این شرح بوده است. پزشکیان ۲/۱ درصد، جهانگیری ۱/۶ درصد، رضایی ۲/۸ درصد و لاریجانی ۳/۵ درصد.)
مدیرمسئول آفتاب یزد میافزاید: آقای جهانگیری در دولتهای مختلف به عنوان استاندار و وزیر حضور داشت، ۸ سال نیز معاون اول دولت آقای روحانی بود که طبق قانون اساسی اختیارات زیادی از سوی رئیسجمهور به معاون اول تفویض میشود بنابراین دارای اختیارات بوده و بالطبع عملکرد دولت دقیقا به پای آقای جهانگیری هم نوشته شده، در انتخابات نیز این مسئله مورد قضاوت مردم قرار خواهد گرفت.
این روزنامهنگار اصلاحطلب، با اشاره به سوابق علی لاریجانی یادآور شد: آقای لاریجانی وزیر ارشاد، رئیس سازمان صداوسیما، دبیر شورای عالی امنیت ملی و ۱۲ سال رئیس مجلس بود. او در زمان ریاست بر صداوسیما برنامه عصر عاشورا، برنامه هویت و نحوه اصلاعرسانی درباره کنفرانس برلین را در کارنامه دارد. شخصا درباره آقای لاریجانی قضاوت نمیکنم، قطعا ایشان مورد قضاوت پایگاه رای جریان اصلاحات قرار خواهد گرفت، هرچند که حتی برخی بزرگان جریان اصلاحات نظر دیگری داشته و فراموشکار شده باشند.
وی افزود: آقای پزشکیان یک دوره وزیر و چند دوره نماینده مجلس بود. او فردی پاکدست است اما کار اجرایی کلان در سطح ریاستجمهوری نداشته و همین مسئله مورد قضاوت مردم قرار خواهد گرفت.
مظفری درباره دیگر نامزدها یادآور شد: آقای محسن رضایی در چند دوره نامزد انتخابات ریاستجمهوری بود. آقای رستم قاسمی نیز یک دوره وزیر نفت بود. عملکرد او در حوزه دور زدن تحریمها و اینکه نگذاشت اقتصاد کشور روی زمین بماند، مورد قضاوت مردم قرار خواهد گرفت.
«لبه پرتگاه» نمیدانید یعنی چه؟ یا میخواهید پاسخگو نباشید؟
علی لاریجانی در توییتر نوشت نگذاشتیم تندروها کشور را به لبه پرتگاه ببرند(!)
اخیراً اکانت توییتری سعید جلیلی به نقل از وی تصریح کرده بود: کشور با علی لاریجانی در پاسخ به این توییت جلیلی نوشت: احتراماً باید عرض کنم مهمترین دستاوردمان این بود که با اجماع ملی اجازه ندادیم اقلیت بیمنطقی، ایران را با تندروی به لبه پرتگاه ببرند. شما سرنوشت مردم را به شوخی گرفتید که به عنوان یار کمکی آمدید تا ضعفهای کاندیدای اصلی را بپوشانید؛ البته اگر «مواضع خطرناک» شما را گردن بگیرند.
این موضعگیری به نام علی لاریجانی در توییتر در حالی است که نیمی از قطعنامههای صادر شده در شورای امنیت علیه ایران، قبل از دبیری سعید جلیلی در شورای عالی امنیت ملی و در دوره مذاکرات آقای لاریجانی صادر شده است. ثانیاً تعبیر غلطانداز «لبه پرتگاه» بیش از این که زیبنده عملکرد سعید جلیلی باشد، متناسب با عملکرد ائتلاف حاکم بر دولت و مجلس نهم (پسابرجامی) و دهم است که آقای لاریجانی جزو ارکان آنست و هم اینک رکوردهای تورم بالای ۴۰ درصد، ریزشهای سرسامآور بورس، گرانی ۶۸۰ درصدی مسکن، افزایش چند روز یک بار کالاهای اساسی، افزایش شکاف طبقاتی، افول ۶ پلهای رتبه اقتصادی ایران، مفاسد اقتصادی سیزدههزار میلیاردی و حیف و میل بیتالمال برنامه خصوصیسازی، تشدید بیکاری و تعطیلی کارخانهها و... را روی دست مردم گذاشته است. اما عجیب است که آقای لاریجانی و تیم تبلیغاتی (بخوانید عملیات روانی فراهم آمده به دور وی) به جای پرداختن به این مصایب حاصل از ائتلاف مدعی اعتدال و اصلاحات، اصرار دارد با آقای جلیلی گلاویز شود و ادعا هم بکند که نگذاشتیم شما کشور را به لبه پرتگاه ببرید!
دولت روحانی دقیقا با بورس چه کرد؟
در حالی که دولت روحانی سال گذشته، حداقل ۶۰ هزار میلیارد تومان درآمد از طریق بورس کسب کرد، این بازار با سقوط تاریخی ۴۰ درصدی و زیان سهامداران روبهرو بوده است.
به گزارش روزنامه فرهیختگان، آقای روحانی اخیرا باز هم روی اعصاب سهامداران و فعالان بازار بورس راه رفت و بدون آنکه شوخی کند، از موفقیت دولتش در بهاوج رساندن بورس و حمایت از آن سخن گفت. روحانی حتی در لحظه ایراد جمله دولت کار بسیاری در بورس انجام داده است خندهای روی لب نداشت. منظور از موفقیت، ریزش ۴۵ درصدی شاخص و ضرر ۵۰ درصدی مردم است؟ یا مثلا فراری دادن ۷۰ هزار میلیارد تومان نقدینگی حقیقی و فرصتسوزی بزرگ برای تامین مالی بنگاهها را موفقیت خود میداند. روحانی گفته است که دولت در بازار دخالت نکرده و فقط آن را یاری کرده است؛ قابلباور است که تامین مالی ۲۱۰ هزار میلیارد تومانی دولت برای رفع کسری بودجه خود بدون مداخله در بازار رقم خورده باشد؟ ۹۵ درصد دارایی صندوق تثبیت بازاری هم که از آن حرف میزنید صرفا در صنایع بزرگ در حال فعالیت است، در حالی که عمده ضرر سهامداران خرد در سهمهای کوچک و متوسط رقم خورده است؟ قابل توجه رئیسجمهور باید عنوان کرد که اتفاقات بازار بورس در یکسال اخیر به بدنه اجتماعی و اعتماد مردم به سیاستگذاران لطمه جدی وارد کرده و نگاه خرد دولت به بورس ممکن است انتفاع کلان و بلندمدت از آن را برای همیشه از دولتهای بعدی سلب کند.
روحانی راست میگوید، دولت کار بسیار عظیمی در بازار سرمایه انجام داد و نگرشهای جدیدی به بازار مالی تزریق کرد که میتواند الگویی برای دیگر کشورها باشد. اقدامات عظیم دولت و پیامدهای آنها در بازار سرمایه شامل ۱۰ مورد است؛ ۱- سقوط ۴۵ درصدی شاخص کل (شدیدترین سقوط) در حد فاصل ۱۹ مرداد ۹۹ تا روز گذشته ۲- از دست رفتن در حدود ۴۰ درصد از دارایی ۴۶ درصد از مردم ۳- بیاعتمادی عمیق و از بین رفتن سرمایه اجتماعی در مواجهه با سیاستگذاریهای اقتصادی ۴- ترویج فرهنگ سفتهبازی و تشویق مردم به دوری از فعالیتهای مولد و ارزشزا ۵- درآمد ۲۱۰ هزار میلیارد تومانی دولت از بازار سرمایه و تامین بخشی از کسری بودجه ۶- عدم تامین مالی مولد و فروش شرکتهای دولتی با سازوکار مناسب ۷- آزادسازی غیرهدفمند سهام عدالت و تهییج بازار در روزهای حیاتی ۸- دخالتهای خلقالساعه و شبانه مدیران و اعضای هیئت دولت در بازار سرمایه ۹- عدم کمک صندوق تثبیت بازار با وجود الزام در متن قانون ۱۰- خلق نقدینگی از طریق پرداخت تسهیلات کلان بانکی به کارگزاران و افراد حقیقی و حقوقی خاص.
بر اساس برآوردها دولت در تامین ۳۱۰ هزار میلیارد تومان از بودجه خود در سال ۹۹ با چالشهای جدی روبهرو بوده است که به نظر میرسد از این مقدار کسری؛ ۲۱۰ هزار میلیارد تومان آن از طریق بازار سرمایه و ۱۰۰ هزار میلیارد تومان دیگر نیز از پایه پولی تغذیه شده است. از ۲۱۰ هزار میلیارد تومانی که دولت از بازار بورس در سال ۹۹ درآمد داشته؛ ۱۵۰ هزار میلیارد تومان از طریق فروش اوراق بدهی و ۶۰ هزار میلیارد تومان دیگر نیز با مالیات و فروش شرکتهای دولتی تامین شده است.
یادآور میشود بورس، روز اول هفته جاری را نیز با ریزش ۲۷ هزار واحدی شاخص پشتسر گذاشت.
آفتاب یزد: جهانگیری این بار هم نامزد پوششی است
یک روزنامه اصلاحطلب میگوید؛ اسحاق جهانگیری نامزد مهیای اصلاحطلبان نیست.
سردبیر آفتاب یزد در سرمقالهای نوشت: من هم دل خوشی از اسحاق جهانگیری ندارم. او وقتی فهمید جایگاه قبلی را در دولت دوم روحانی ندارد و حلقه واعظی قدرت بیشتری گرفته باید عطای معاون اولی را به لقایش میبخشید. اما وی ماند و اکنون بخش اعظم سوء مدیریتها در دولت به نام او نوشته میشود. به هر حال این روزها رسانههای دست راستی سیبل خوبی پیدا کردند و تصور میکنند اسحاق جهانگیری پلهای است برای رسیدن به عرش. در واقع اینگونه عنوان شده هر چقدر بهتر و سنگینتر معاون اول زده شود نظر بیشتری از مردم را میتوان جلب کرد و تمام!
چندی پیش در گزارشی عنوان کردیم که لازم است اسحاق جهانگیری کاندیدا شود و از کارنامه دولت در مناظرهها دفاع نماید.
از همین رو او اکنون پا به میدان گذاشته تا همین اقدام را انجام دهد ولی سؤال اینجاست آیا او کاندیدای هدف اصلاحطلبان است و یا مانند سال ۱۳۹۶ بناست در قامت یک کاندیدای پوششی باشد؟
صاحب این قلم تصور میکند اسحاق جهانگیری کاندیدای اصلی و هدف جریان اصلاحات نیست و تقریباً همان نقش پوشش را بازی خواهد کرد. البته به نظر میرسد این موضوع محتوم نیست ولی اگر شرایط به همین منوال ادامه پیدا کند حضور جهانگیری دو حسن را میتواند داشته باشد. اول برداشتن باری از روی دوش کاندیدای اصلی و هدف و دوم گیج کردن رسانههای پرمدعا و بیادب دست راستی. تا اینجای کار او حداقل توانسته هدف دوم را محقق سازد. غالب انرژی استراتژیستهای رسانهای محافظهکاران درگیر اسحاق جهانگیری شده این یعنی تنفس و فرصت کاندیدای هدف.
در سال ۱۳۹۶ نیز اسحاق جهانگیری در قامت پوششی به خوبی توانست از رئیس دفاع کند و به نظر میرسد در ۱۴۰۰ نیز بتواند هم محذوریتهای دولت را بگوید و هم میدان بازی را به میل اصلاحطلبان تغییر دهد.
سازندگی: رأی رئیسی ۳۰ درصد از بقیه نامزدها بیشتر است
ارگان حزب اشرافی کارگزاران میگوید با وجود تبلیغات اندک و کمرنگ آیتالله رئیسی، وی پیشتاز رأی مردمی در نظرسنجیهاست.
روزنامه سازندگی در گزارشی با عنوان «ضعیف در تبلیغات» نوشت: رئیسی در زمان ثبتنام گفت که باید شرایط تغییر کند و بانیان و شرکای وضع موجود نمیتوانند تغییردهنده اوضاع باشند. با این وجود تا این لحظه رئیسی با ثبتنام و تشکیل منسجم ستاد و تبلیغ شعارهایش نشان داده که میداند دست برتر را دارد؛ هم سبد رأی اصولگرایان را در اختیار دارد و هم این که نماد مبارزه با ناکارآمدی و فساد نشان داده میشود.
رئیسی که در سال ۹۶ با شعار دولت کار و کرامت در عرصه انتخابات حاضر شده بود این بار در بیانیه در زمان انتخابات بر موضوع تحول تمرکز داشت. برخی منابع از همان زمان ثبتنام تاکید کردند که رئیسی با شعار «مبارزه با فساد» و «دولت کارآمد» در انتخابات حاضر میشود.
مشخصا بیش از این که ابراهیم رئیسی اصراری بر نزدیک شدن به اصولگرایان داشته باشد اصولگرایان اصرار به نزدیک شدن به او دارند.
فارغ از تقسیمبندی فردی و جناحی در شرایط فعلی رئیسی در نظرسنجیها صدرنشین است. براساس تازهترین نظرسنجی ایسپا در تاریخ ۲۷ تا ۳۰ اردیبهشت ماه رئیسی با اختلاف سی درصدی از دیگر کاندیداها جلوتر است.
در بررسی آرای منفی کاندیداها نیز جهانگیری ۲۱ درصد، لاریجانی ۸ درصد، احمدینژاد ۶ درصد و رئیسی ۴/۷ درصد آرای منفی را به خود اختصاص دادهاند.
سیدابراهیم رئیسی، در هنگام ثبتنام در بیانیهای با نفی «تعارفات سیاسی و زد و بندهای جناحی»، گفت که برای رسیدن به «ایران قوی» به «تحول همهجانبه و نظاممند» نیاز است. او در این بیانیه سیاههای از انتقادهای شدید خود به عملکرد دولت را اینگونه آورده است: «ضعف مدیریت اجرایی، تقلیل توجه به آرمانهای مبنایی یا انحراف از آن، بخشینگری، گم کردن اولویتها، تن دادن به ساختار فرسوده، جهتگیریهای چندگانه و متعارض، بوروکراسی ناکارآمد و مزاحم، سیاستزدگی، چشم دوختن به بیرون و تحقیر توان داخلی.»
پیشبینی نماینده روسیه از زمان احیای برجام
خبر اول اینکه، نماینده روسیه در سازمانهای بینالمللی در وین میگوید نهایی شدن مذاکرات احیای توافق هستهای در وین ممکن است اوایل ماه ژوئن (هفته آینده) محقق شود. به گزارش ایسنا به نقل از خبرگزاری تاس، میخائیل اولیانوف نماینده روسیه در سازمانهای بینالمللی در وین در گفتوگویی با شبکه رادیویی اکو درباره تاریخی که ممکن است مذاکرات احیای توافق هستهای که در وین جریان دارد به نتیجه برسد، گفت: در واقع، حدس زدن کار بیحاصلی است. اگر نظر شخصیام را بخواهید، میگویم اوایل ماه ژوئن میتواند ضربالاجل واقع بینانهای باشد. حداقل الان برایم این طور به نظر میرسد. این دیپلمات روسی همچنین گفت که مذاکرات احیای برجام(توافق هستهای) در مسیر درستی پیش میروند. او اضافه کرد: فکر میکنم مرحله آخر ممکن است هفته آینده شروع شود. امیدوارم این طور باشد.
تعبیر وارونه «گاندو» در «تعبیر وارونه یک رؤیا»
خبر دیگر اینکه، عصر ایران در یادداشتی به بهانه بازپخش سریال «تعبیر وارونه یک رؤیا» ساخته فریدون جیرانی در شبکه آی فیلم به تفاوتهای سیاسی- امنیتی آن با سریال «گاندو» پرداخته است. نویسنده با اشاره به دیالوگ دو مأمور امنیتی که یکی میگوید: «من که ۱۰ بار گفته بودم بهترین دفاع، حمله است. اطلاعات مربوط به خانههای موساد کامل شد؟» و پاسخ مأمور دیگر با بازی داریوش ارجمند که میگوید: «آنها با این ترورها میخواهند مذاکرات را بفرستند هوا. آن وقت تو میگویی خودمان شروع کننده باشیم؟» نوشته که جان کلام و تفاوت این سریال با «گاندو» در همین است. گاندو مذاکره کنندگان داخلی را سادهلوح یا فریبخورده یا در بازی دشمن تعریف میکرد. «تعبیر وارونه....» اما ترور دانشمندان هستهای (و در این سریال البته ربودن به قصد انتقال به باکو) را با هدف «تأثیرگذاری بر مذاکرات» میداند. نویسنده افزوده که راز تفاوت در کارگردانی فریدون جیرانی در «تعبیر وارونه» است که حرفهای و با سابقه روزنامهنگاری است و نمیخواست به برجام خنجر بزند. یا اینکه چون در سال ۹۴ ساخته و پخش میشد و در تیرماه همان سال هم توافق وین یا برجام نهایی شده بود و جامعه به آن توافق امید فراوان بسته بود؟ نوع نگاه «تعبیر وارونه» به مذاکرات هستهای، درست وارونه «گاندو» است و همان است که از نیروهای امنیتی و سیاسی انتظار میرود: همسویی با تصمیمات کلان و منافع ملی.
محکومیت عامل تلاش برای انفجار خودروی سفارت ایران در انگلیس
دست آخر اینکه، یک ایرانی پناهنده در انگلیس به جرم تلاش برای انفجار خودروی سفارت ایران در لندن، به بستری اجباری و نامحدود در بیمارستان روانی محکوم شد.به گزارش عصرایران، «سام پارسا» یک پناهنده سیاسی ایرانی ساکن لندن، برای اقدام به آتش کشیدن خودروی سفارت ایران در لندن، به حصر در بیمارستان اعصاب و روان محکوم شده است. سام پارسا ۶۰ ساله در اگزوز یکی از خودروهای متعلق به سفارت ایران در لندن یک بطری حاوی سوخت را جاسازی کرده بود. بیبیسی با انتشار این خبر نوشت: اینکه نقشه او پیش نرفت و خودرو نسوخت، «یک تصادف محض» بود، چرا که ۳۰ ساعت پس از جاسازی وسیله آتشزا کسی از خودرو استفاده نکرده بود و قبل از آنکه کسی بخواهد خودرو را براند یک نفر متوجه آن شد. او این اقدام را در شهریور ۱۳۹۷ انجام داده بود. چند ماه پیش از آن هم شماری از مخالفان حکومت ایران به سفارت در لندن حمله کرده و پرچم آن را پایین کشیدند.
بازگشت رئیسی به صدر
با پایان مهلت ثبتنام داوطلبان نامزدی در انتخابات ریاستجمهوری ۱۴۰۰، واکنشها و اخبار در فضای مجازی شکل تازهای به خود گرفته است. گزارش تحلیلی دیتاک از رصد بسترهای تلگرام، توئیتر و اینستاگرام در ۷ روز منتهی به ۲۷ اردیبهشتماه، افزایش ۱۲۰ میلیونی مجموع محتوا و توجه کاربران فضای مجازی را تنها در دو روز اول پس از ثبتنامها نشان میدهد. روند صعودی توجه به رئیسی که اصلیترین کاندیدای اصولگراها به شمار میرود، وی را در هفته منتهی به ۲۷ اردیبهشت، به جایگاه اول لیست رسانده است. در مجموع در فضای مجازی، شاهد افزایش محتوا و توجهات حول کاندیداهای احتمالی بهویژه چهرههایی همچون قاضیزاده، پزشکیان، لاریجانی، جلیلی، جهانگیری و دیگر کاندیداها پس از ثبتنام هستیم.
تجمع هواداران پرسپولیس
تعدادی از هواداران تیم فوتبال پرسپولیس در اعتراض به احکام صادر شده علیه سیدجلال حسینی، فرشاد فرجی و این باشگاه در پروندههای دیدار سرخپوشان با سپاهان و استقلال مقابل ساختمان فدراسیون فوتبال تجمع کرده و ضمن حمایت از بازیکنان و مسئولان تیم محبوبشان، علیه ریاست فدراسیون و اعضای کمیته انضباطی شعار دادهاند. در جریان این اعتراضها تعدادی از هواداران پرسپولیس توسط نیروی انتظامی مستقر در محل بازداشت شدهاند که با وساطت مدیرعامل پرسپولیس به جز یک نفر سایر بازداشتشدگان آزاد شدهاند.
تکذیب خبر استعمال قلیان در سینماها
در برخی رسانههای مجازی مطرح شده که در برخی سینماها قلیان با شرایط خاصی سرو میشود. به عنوان مثال خبر اکران اختصاصی فیلم با حضور جمعیت بالای بیست نفر با بلیت نفری ۵۰ هزار تومان و اکران بین ۱۰تا ۲۰ نفر با بلیت نفری ۱۰۰ هزار تومان و قلیان دو نفره در برخی رسانهها منتشر شده است. محمدرضا صابری دبیر انجمن سینماداران در این خصوص گفت: این حرفها درست نیست. قلیان کجا بود؟! این خبر صحت ندارد.
استفتاء تاجزاده از علمالهدی
کاندیدای انتخابات ۱۴۰۰ در توئیتی سوالی از علمالهدی مطرح کرد. مصطفی تاجزاده، کاندیدای انتخابات ۱۴۰۰ در توئیتی نوشت: فرض کنیم حق با امام جمعه مشهد باشد: «کسانی که میگویند مردم در انتخابات شرکت نکنند، کافرند.» آقای علمالهدی بفرماید کسانی که با ردصلاحیتها، میلیونها نفر را از مشارکت در انتخابات باز میدارند، کافرند یا مسلمان؟
کشف زمینخواری ۲۰۰ میلیاردی
فرمانده انتظامی هرمزگان گفت: زمینخواری به ارزش ۲۰۰ میلیارد ریال درشهرستان پارسیان کشف شد. سردار غلامرضا جعفری اظهار داشت: در بررسیهای میدانی به عمل آمده توسط ماموران پلیس امنیت اقتصادی پارسیان مشخص شده فردی با اقدامات غیرقانونی و بدونمجوز ۴۳ هکتار از اراضی دولتی را به تصرف خود درآورده است وی گفت: در رابطه با این پرونده یک متهم دستگیر و پس از تشکیل پرونده به مراجع قضائی تحویل شد.
جعل تست کرونا در تیم مهدی طارمی!
آزمایش کرونا در فوتبال پرتغال مشکوک به جعل و دستکاری است. سه باشگاه پورتو، اسپورتینگ لیسبون و پورتومیننزه و همچنین آزمایشگاههای Unilabs و Germano de Sousa نهادهایی هستند که تحتتحقیقات پلیس قضائی در پرتغال قرار دارند. روزنامه «رکورد» پرتغال خبر داد در ارتباط با باشگاه پورتو، جستوجو و تحقیق در ورزشگاه خانگی پورتو و آزمایشگاه Unilabs به اتهام جعل تست کرونای «ناکاجیما» بازیکن ژاپنی پورتو انجام شده است. بازرسان و ناظران بیش از ۱۴ ساعت در آزمایشگاه Unilabs حضور داشتهاند و این محل را ساعت ۱۱ شب جمعه ترک کردهاند
۲ ایرانی در تیم ملی آذربایجان!
جمهوری آذربایجان ورزشکاران ایرانی زیادی در رشتههای مختلف ورزشی از کشتی گرفته تا تکواندو و سایر ورزشها را با پیشنهادهای مالی چشمگیر به عضویت تیمهای ملی خود درآورده است؛ اما قوانین سفت و سخت فیفا برای خرید بازیکن و اعطای ملیت جدید به او در تیمهای ملی، باعث شده این رویه به فوتبال کشیده نشود. حالا پس از یک فصل حضور دو بازیکن سابق تیمهای استقلال و سپاهان و همچنین پیکان، فدراسیون فوتبال این کشور، زمینه قانونی برای عضویت این دو بازیکن را زیر پرچم تیم ملی آذربایجان فراهم کرده است.
عارف نباید انصراف میداد
محمد سلامتی معتقد است که ترکیب نامزدها حکایت از رقابت جریان های اصلاح طلب، معتدلین و اصولگرایان دارد.او انصراف عارف را تصمیم درستی نمی داند اما این را هم می گوید که سازوکار اجماع بر روی کاندیدای نهایی دموکراتیک و تعریف شده است. او میگوید: تصمیم آقای عارف قابل احترام است اما به نظر من ایشان نمیبایست انصراف میدادند. بعید میدانم موضوع اجماع علت اصلی انصراف ایشان باشد چون مکانیزم اجماع و تعیین کاندیدای نهایی در جریان اصلاحطلب، شیوه دموکراتیک و قابل قبولی است.
جدال توئیتری جلیلی و لاریجانی
رئیس پیشین مجلس با اشاره به انتقاداتی که جلیلی علیه وی مطرح کرد، گفت: با اجماع ملی اجازه ندادیم اقلیت بیمنطقی، ایران را با تندروی به لبۀ پرتگاه ببرند.علی لاریجانی در حساب توئیتری خود با اشاره به سخنان دبیر پیشین شورای عالی امنیت ملی نوشت:« احتراماً باید عرض کنم مهمترین دستاوردمان این بود که با اجماع ملی اجازه ندادیم اقلیت بیمنطقی، ایران را با تندروی به لبۀ پرتگاه ببرند.
بازداشت داماد متخلف در طبس
بازپرس دادگستری شهرستان طبس خراسان جنوبی گفت: داماد طبسی به علت سلب آسایش در مراسم عروسی و اعتراض شهروندان دستگیر شد. ابراهیمی اظهار کرد: متاسفانه علی رغم تذکرات متعدد، شرکت کنندگان در کارناوال عروسی توجهی به اخطارهای انجام شده، نکرده، لذا با صدور دستور بازپرس کشیک دادسرای عمومی و انقلاب طبس نسبت به دستگیری و بازداشت تمام مجرمان و بخصوص برگزار کنندگان این مراسم اقدام شد.
قطع برق ۴ سازمان پرمصرف دولتی
برق ۴ سازمان دولتی به دلیل عدم رعایت الگوی مصرف اعلام شده، با ابلاغ قبلی، قطع شد. سخنگوی صنعت برق از وزارت صمت، بانک ملت(مرکزی)، بنیاد تعاون و سازمان ثبت و اسناد کشور۴ ساختمانی هستند که برق آنها دیروز با هماهنگی و ابلاغ قبلی، قطع شد. به گفته مصطفی رجبی مشهدی، براساس ابلاغ صورت گرفته توسط وزارت نیرو، سازمان های دولتی باید مصرف برق خود را ۵۰ درصد کاهش دهند.
ارسال نظرات