دوشنبه ؛ 26 شهريور 1403
05 بهمن 1398 - 15:04
رئیس مرکز پژوهش‌های مطالعاتی و راهبردی «الامه الوحدة» لبنان:

مثلث طلایی ارتش، مقاومت و ملت با تشکیل دولت لبنان حفظ شد

دولت جدید لبنان در نهایت پس از کش‌وقوس‌های فراوان ۲۱ ژانویه (سه‌شنبه یکم بهمن‌ماه) به ریاست حسان دیاب تشکیل شد.
کد خبر : 5010

پایگاه رهنما:

دولت جدید لبنان در نهایت پس از کش‌وقوس‌های فراوان ۲۱ ژانویه (سه‌شنبه یکم بهمن‌ماه) به ریاست حسان دیاب تشکیل شد. واشنگتن که امیدوار بود از طریق احزاب وابسته به خود در لبنان و از بستر اعتراضات مردمی به هدف مهم خود یعنی حذف حزب‌الله از دولت برسد، در مرحله دوم نیز دست از این مداخلات نکشید و حتی پس از انتخاب دیاب برای تشکیل دولت جدید لبنان که برخلاف نخست‌وزیر سابق این کشور هیچ‌گونه گرایش غربی و آمریکایی نداشت؛ باز هم در تلاش برای تحریف اوضاع لبنان به سمت منافع خود بود. به هر ترتیب، کارشکنی‌های آمریکا مقابل تشکیل دولت لبنان کارساز نبود و دیاب نیز از ابتدای آغاز مأموریت خود شروع به انجام چندین دیدار با مسئولان بارز دولتی کرده و از همه فراکسیون‌های پارلمانی مشورت خواست. فادی السید، رئیس مرکز پژوهش‌های مطالعاتی و راهبردی «الامه الوحدة» لبنان در گفت‌وگویی با خبرگزاری تسنیم در خصوص تشکیل دولت جدید لبنان به ریاست حسان دیاب گفت: دولتی که دیروز متولد شد، یک دولت تکنوکرات و فن‌سالار برای رسیدگی به بحران اقتصادی در کشور است.
 
برخی طرف‌ها با شرکت در دولت مخالف هستند و مشارکت در آن را نمی‌پذیرند. این‌طرف‌ها بر شعله آتش تظاهرات و اعتراضات برای بی‌ثباتی بیشتر می‌افزایند تا از آن به‌عنوان اهرمی برای فشار هرچه بیشتر به طرف‌های دیگر به‌ویژه محور مقاومت بهره‌برداری کنند. این‌طرف‌ها همان جریان المستقبل به ریاست سعد حریری و حزب نیرو‌های لبنانی و حزب کتائب و نظایر آن هستند. دولتی که امروز دیدیم، یک دولت سیاسی برای طرح مسائل سیاسی و تسویه‌حساب نیست بلکه دولتی است که برای رسیدگی و حل‌وفصل بحران اقتصادی و پایان دادن به بحران مالی تشکیل شده است. وی با اشاره به حمایت حزب‌الله و متحدینش از دولت جدید لبنان گفت: میشل عون رئیس‌جمهور و حزب‌الله و جنبش امل و همچنین جریان المرده از دولت حمایت می‌کنند. امروز ولید جنبلاط و طلال ارسلان از دولت حمایت کردند. طرف‌های حامی محور مقاومت نیز حمایت خود را ابراز داشتند.

فادی السید درباره مشارکت نکردن گروه ۱۴ مارس در ساختار دولت و تاثیر این امر بر عملکرد دولت در حل‌وفصل مشکلات اقتصادی گفت: اولاً، سعد حریری بیشترین زیان را از این معادله و ریاست دولت جدید به چند دلیل برده است. از جمله اینکه در سطح بین‌المللی توجهی به حریری نشد و موردحمایت قرار نگرفت. حتی اکثر کشور‌های عربی امروز در حال ناخرسندی از رفتار سعد حریری هستند. این بدان معنا است که او در داخل و خارج بازنده شد. وقتی دبیر کل سازمان ملل متحد صحبت می‌کند و از دولت جدید برای حل‌وفصل بحران‌های سیاسی و اقتصادی حمایت می‌کند، این بدان معنا است که موضع بین‌المللی حامی تشکیل دولت است و از این دولت و در صدر آن حسان دیاب حمایت و پشتیبانی می‌کند. این امر بدان معنا است که امروز حریری ابزاری برای مانع‌تراشی ندارد. او با برگه (اعتراضات خیابانی) مردم بازی می‌کرد، اما ماهیت این برگه بعد از تشکیل دولت با قبل از آن تفاوت می‌کند.
 
کارشناس لبنانی مسائل غرب آسیا درباره موافقت حزب‌الله با دولتی تکنوکرات گفت: در ابتدا این‌طور نبود که حزب‌الله با یک دولت تکنوکرات موافق نیست بلکه دغدغه حزب‌الله این بود که حریری می‌خواست یک دولت تکنوکرات تشکیل دهد تا با فشار آمریکا و به‌طور خاص عربستان و همچنین امارات به محور مقاومت ضربه بزند؛ اما وقتی حزب‌الله دید که حسان دیاب و افرادی که به دولت خواهند آمد، خطوط قرمز را خصوصاً درباره عدم خیانت به مقاومت زیر پا نخواهند گذاشت و مثلث طلایی ارتش، مقاومت و ملت حفظ‌شده و کسی به آن خدشه وارد نخواهد کرد، نه‌تن‌ها هیچ مشکلی با این مسئله (روی کار آمدن دولتی تکنوکرات) نداشت بلکه امروز به لبنان به‌طور مسئولانه نگاه می‌کند و خواهان حل‌وفصل بحران شدیدی است که ملت لبنان را فرسوده کرده است. این امر هم ناشی از سطح مسئولیت‌پذیری حزب‌الله در رسیدگی به مسائل داخلی و خطراتی است که لبنان از سوی رژیم اسرائیل و تهدید‌های اخیر آمریکا با آن مواجه است.

ارسال نظرات