دوشنبه ؛ 23 تير 1404
پرسش و پاسخ های سیاسی

موضع اروپا در جنگ چگونه بود؟

موضع اروپا در جنگ چگونه بود؟ اکنون تا چه حد در اجرای مکانیسم ماشه جدی هستند؟ اگر مکانیسم ماشه را اجرا کنند چه پیامدهایی خواهد داشت؟
کد خبر : 19397

تبیین:

اروپا در قبال درگیری مستقیم ایران و رژیم صهیونیستی موضعی چندوجهی اتخاد کرد که وجه غالب آن مخالفت با ایران و حمایت از رژیم صهیونیستی بود:

1-                 اتحادیه اروپا، به‌ویژه سرویس اقدام خارجی اروپا (EEAS) و کشوری مانند ایتالیا بدون محکومیت صریح رژیم صهیونیستی، پس از حملات اولیه رژیم صهیونیستی به تأسیسات هسته‌ای و نظامی ایران، خواستار کاهش تنش‌ها و خویشتنداری طرفین شدند،

2-                برخی کشورهای اروپایی و مقامات آنها به‌طور صریح یا ضمنی از حملات رژیم صهیونیستی حمایت کردند. برای مثال  صدراعظم آلمان، فردریش مرتس، به‌طور صریح از حملات رژیم صهیونیستی حمایت کرد و آن را «کار کثیف» برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای توصیف نمود. او اظهار داشت که ارتش اسرائیل شجاعتی برای انجام این اقدام از خود نشان داده است.

3-                در مقابل، برخی کشورهای اروپایی و نمایندگان آنها حملات رژیم صهیونیستی را محکوم کردند و آن را نقض حاکمیت ایران و قوانین بین‌المللی دانستند. برای مثال نماینده اسپانیا در پارلمان اروپا حملات رژیم صهیونیستی و حمایت ایالات متحده از آن را بزرگ‌ترین تهدید برای بشریت توصیف کرد و از سکوت دیگر کشورهای اروپایی انتقاد نمود.

4-                مکانیسم ماشه(اسنپ‌بک) به معنای بازگرداندن تحریم‌های سازمان ملل علیه ایران طبق قطعنامه 2231 است که پیش از این در یکی از پرسمان‌هفته‌های قبلی پیرامون آن و احتمالات پیش‌رو سخن گفته شد.

5-                پس از جنگ تحمیلی اخیر، رژیم صهیونیستی به‌ویژه وزیر خارجه آن، یعنی گیدئون ساعر، از تروئیکای اروپا خواست تا این مکانیسم را به دلیل عدم پایبندی ایران به تعهدات هسته‌ای فعال کنند. با این حال، جدیت اروپا در اجرای مکانیسم ماشه به عوامل متعددی مانند فشارهای اسرائیل و آمریکا، سنجش رفتار احتمالی ایران، تاثیر آن بر محیط منطقه‌ای، رفتارکشورهای همسایه و....  بستگی دارد.

6-                برخی از رسانه‌ها و تحلیل‌گران خارجی مبتنی بر مواضع اخیر ایران گفته‌اند که تهران در پاسخ، احتمالاً از NPT خارج شده، حملات سایبری و استفاده از متحدین منطقه‌ای را تشدید و پیگیری پیمان‌های جدید منطقه‌ای را در دستور کار خود قرار خواهد داد. همچنین فعالیت‌های هسته‌ای را گسترش و از ابزارهای نظامی و دیپلماتیک برای مقابله استفاده خواهد کرد و... البته همه این گمانه‌زنی‌ها صرفا احتمالاتی است که در رسانه‌ها یا اظهارات کارشناسان بیان شده است.

7-                با توجه به این عوامل هر چند احتمال فعال سازی مکانیسم ماشه بالاست ولی اروپا در حال حاضر رویکردی محتاطانه دارد و به نظر می‌رسد اجرای مکانیسم ماشه به‌عنوان آخرین گزینه آنهاست.

ارسال نظرات