15 آبان 1402 - 22:26

تل‌آویو دست به دامان سازمان ملل و روسیه شد؛ بازگشت میانجی‌ها به مرزهای جولان اشغالی؟/گزارش اختصاصی

رژیم صهیونیستی بعد از حملات هوایی و موشکی به سوریه، این بار دست به دامان نیروهای مرزبان سازمان ملل و روسیه شد تا مانع تحرکات مقاومت در استان قنیطره و مرزهای جولان اشغالی شوند.
کد خبر : 15430

پایگاه رهنما:

استان قنیطره سوریه و منطقه اشغال‌‌شده «جولان» یکی از چالش‌های مهم رژیم صهیونیستی به‌شمار می‌رود؛ زیرا نگران است که با بومی شدن مقاومت در این منطقه، تجربه لبنان تکرار شود و اشغالگران مجبور به ترک منطقه شوند.

در همین راستا، نیروهای «اندوف» (زیر نظر سازمان ملل) که از سال 2016 حضور مؤثری در این منطقه نداشتند، بار دیگر فعالیت را از سر گرفته و در طول نوار مرزی منطقه اشغالی (خط حائل قنیطره و ارتفاعات جولان) به گشت‌زنی و دیده‌بانی مشغول شده‌اند. رژیم صهیونیستی بیم آن دارد که با حضور مقاومت در این منطقه، درهای جهنم به‌رویش گشوده شود. واقعیت این است که طی سال‌های اخیر، مقاومت اسلامی لبنان (حزب‌الله) و مستشاران ایرانی حضور چشمگیری در این منطقه دارند.

در واکنش به این وضعیت، رژیم صهیونیستی ابتدا استقرار و تقویت گروه‌های مسلح شورشی هم‌پیمان خود را در دستور کار قرار داد؛ اما گروه‌های تروریستی در برابر اراده مقاومت و ارتش سوریه شکست خورده منطقه را ترک کردند. این بار اسرائیل تلاش کرد با اقناع مسکو برای حضور نظامی پررنگ در قنیطره، عرصه را برای نیروهای مقاومت تنگ کند.

در همین راستا، «حسام زیدان» خبرنگار و کارشناس سوری می‌گوید: «رژیم اشغالگر صهیونیستی در جبهه جنوبی سوریه و جبهه شمالی فلسطین اشغالی به‌ویژه مثلث مقاومت فلسطین، سوریه و لبنان نگرانی‌های زیادی دارد. اسرائیل دائماً در تلاش است از طریق پایگاه‌های خود ـ پهپادها و هواپیماهای شناسایی ـ هرگونه حضور نیروهای مقاومت را در جولان اشغالی یا در مناطق جنوب لبنان بررسی و شناسایی کند. اسرائیل از پیشروی سازمان‌یافته محور مقاومت برای ورود به عملیات طوفان الاقصی و پاسخ به تجاوزات در غزه می‌ترسد.»

جبهه جولان اشغالی، طی سال‌های اخیر نوسان زیادی داشته است. در سال 2018، ارتش و گروه‌های مقاومت مردمی سوریه پایگاه‌های نظامی اشغالگران را هدف قرار دادند، این اولین تهدید واقعی برای تل‌آویو بود، تهدیدی که امروزه به یک واقعیت جاری تبدیل شده و در بیانیه‌های مکرر اسرائیل مبنی بر هدف قرارگرفتن مواضع ارتش خود توسط جبهه مقابل در مناطق درعا و قنیطره به‌وضوح قابل مشاهده است. سکوت دمشق در قبال اظهارات مقامات تل‌آویو، پیچیدگی و ابهام  مسائل را بیش‌تر می‌کند و سردرگمی در اسرائیل را افزایش می‌دهد.

«معتصم عیسی» کارشناس سیاسی در این مورد اظهار داشت: «از سویی، ارتش اسرائیل در حال تجهیز سربازان و فراهم کردن امکانات بیش‌تر برای آنها در جولان است و هرگونه پیشروی نیروهای مقاومت در منطقه را رصد می‌کند، از سوی دیگر محور مقاومت تأکید دارد با ادامه تجاوزات علیه غزه اتفاقات غیرمنتظره‌ای رخ خواهد داد و نیروهای مقاومت نسبت به جنایاتی که در غزه رخ می‌دهد، ساکت نخواهند ماند.»

ضرب‌المثل معروفی در سوریه وجود دارد که می‌گوید: «من یهاب شیئاً سیقع فیه» (هر که از چیزی بترسد دچار آن می‌شود) که به این معناست که "از هرچه بترسیم بر سرمان می‌آید."، اسرائیل می‌داند که تلاش‌هایش برای جلوگیری از فعالیت جبهه مقاومت جولان نتیجه‌ای نخواهد داشت. دمشق بر حق تمام و کمال خود در جولان اشغالی و آبهای دریاچه طبریا تأکید دارد.

در پایان باید گفت جبهه مقاومت جنوب سوریه پیچیده‌ترین جبهه برای تل‌آویو است، این پیچیدگی و ابهام خواب را از مقامات نظامی اسرائیل گرفته است، درگیری در جبهه جنوب مانند دیگر جبهه‌ها نیست، اشغالگران اسرائیلی به نیمی از نیروهای خود نیاز دارند تا بتوانند مقاومت این جبهه را محاصره کنند.

منبع: تسنیم

ارسال نظرات