17 مهر 1402 - 11:17

«طوفان الاقصی» موازنه قدرت را به نفع مقاومت تغییر خواهد داد

عملیات «طوفان الاقصی» از سوی جنبش حماس، چنان ضربه سهمگینی را بر دشمن صهیونیستی وارد کرده که پس‌لرزه‌های آن سراسر سرزمینهای اشغالی را فرا گرفته است. مقاومت فلسطین با طراحی دقیق نبرد و با تغییر قواعد بازی، علاوه‌بر اینکه پوشالی بودن ارتش اشغالگر و ضعف سرویس‌های جاسوسی آنرا نشان داد، به جهانیان نیز این پیام را مخابره کرد که با دید جدید به مناقشه فلسطین نگاه کنند.
کد خبر : 15249

پایگاه رهنما:

 رژیم صهیونیستی از حمله گسترده و موشکافانه مقاومت فلسطین در  سحرگاه شنبه غافلگیر شد، زیرا هیچ اطلاعات امنیتی و نظامی مبنی بر آمدن طوفان از سمت غزه در اختیار نداشت که در همان ساعات اولیه منجر به فروریختن خطوط پدافندی دشمن شد. جنبش حماس با شروع عملیات «طوفان الاقصی» چنان سریع در عمق سرزمینهای اشغالی نفوذ کرد که فرصت تصمیم گیری را به دشمن نداد و گشت‌زنی نیروهای مقاومت در کوچه و خیابانهای شهرکهای صهیونیست‌نشین، نشان داد که حصار امنیتی در سرزمین‌های اشغالی برخلاف ادعای مقامات تل‌آویو بیشتر به «قلعه‌شنی» شباهت دارد که عبور از آن کار سهل و آسانی به نظر می‌رسد. کشته شدن دهها سرباز صهیونیست و دستگیری ده‌ها تن نشانه‌هایی از افول رژیم صهیونیستی را به دست می‌دهد، تا جایی که شهروندان اسرائیلی هم اعتمادی به نیروهای امنیتی خود ندارند و با لشگرکشی به فرودگاههای تعطیل فرار را بر قرار ترجیح می‌دهند.

ضعف امنیتی صهیونیست‌ها و قدرت نمایی مقاومت غزه بارقه‌های امید را در مورد آینده معادلات فلسطین بوجود آورده است که برای برسی ابعاد مختلف این موضوع، الوقت، با حسن هانی‌زاده، کارشناس مسائل غرب آسیا گفتگو کرده است.

حماس با چه تحلیل و ارزیابی وارد جنگ با رژیم صهیونیستی شده است؟ 

عملیات طوفان الاقصی یک عملیات پیچیده و راهبردی و تاثیرگذار است که عنصر غافلگیری در آن پررنگ بود و علی‌رغم حضور دستگاههای اطلاعاتی و جاسوسان صهیونیستی موساد و شاباک و شین بت در نوار غزه، رزمندگان فلسطینی در طول هفته‌های اخیر توانستند این عملیات را طراحی و اجرا کنند. شکل‌گیری اتاق عملیات مشترک بین رزمندگان فلسطینی نشان داد که دستگاههای اطلاعاتی اسرائیل کارایی خودشان را در برابر فلسطینیان از دست داده‌ و به نهادهای فرسوده تبدیل شده‌اند.

به لحاظ میدانی هم شلیک بیش از 5000 موشک با برد 300 کیلومتر و حملات حدود یکصد پهپاد رادارگریز به سمت تاسیسات نظامی و اقتصادی رژیم صهیونیستی که شرایط سختی را برای دشمن رقم زده است، نشان داد که سامانه گنبد آهنین که نماد قدرت بازدراندگی این رژیم بود، در در رهگیری موشکهای مقاومت ناکام مانده است.   

موضوع دیگر، ارتش صهیونیستی در مدت چند ساعت به دلیل شکست در برابر حماس، کلیه نیروهای احتیاط و ذخیره خود را فراخوانده است و حکایت از این دارد که ارتش اسرائیل در جنگهای میدانی و متقارن قادر به مدیریت نبرد نیست. لذا، با توجه به اینکه صهیونیستهای افراطی در یکسال گذشته چندین بار به مسجدالاقصی یورش بردند و به نمادهای اسلامی توهین کردند و اینکه ارتش این رژیم هم اخیرا به دانشکده نظامی سوریه در شهر حمص حمله کرد و تعدادی از افسران سوری را به شهادت رساند، مجموعه این رخدادها سبب شد تا حماس و جهاد اسلامی وارد عمل شده و پاسخ کوبنده به رژیم غاصب نشان دهند که آثار آن در تعییر موازنه قدرت به سود ملل منطقه به ویژه محور مقاومت نمود پیدا خواهد کرد.

همانطور که گفتید با وجود جاسوسان زیادی که تل‌آویو در غزه دارد و پروازهای مداوم پهپادهای جاسوسی و رصد ماهواره‌ای‌ و با وجود حضور سازمانهای امنیتی مختلف، اما صهیونیست‌ها در برابر حماس غافلگیر شدند، دلیل این غافلگیری‌ چه بود؟

دلیل اصلی این است که الان جوانان فلسطینی به خوبی تاکتیک‌های اطلاعاتی و حفاظتی را یاد گرفته‌اند و حتی جاسوسان اسرائیلی را که در درون غزه حضور داشتند، آنها را شناسایی کرده‌اند و نشان می‌دهد که حماس و جهاد اسلامی به لحاظ تاکیتیکی و اطلاعاتی به تراز بسیار بالایی برای مقابله با ارتش صهیونیستی دست پیدا کرده‌اند و این بخشی از پازل پیروزی‌های طوفان الاقصی است که الان شرایط را برای دشمن صهیونیستی دشوار کرده است. فراخوان نیروهای ذخیره و همچنین تعطیلی کلیه فرودگاهها و برخی از مراکز اقتصادی در اراضی اشغالی و فرار هزاران صهیونیست به پناهگاه‌ها نشان می‌دهد که وضعیت ناپیداری در سرزمینهای اشغالی حاکم است. 

جنگ با ارتش صهیونیستی که به سلاحهای پیشرفته مجهز است و بسیار خشن عمل می‌کند، نیازمند سلاحهای متقابل است. اما با وجود نابرابری در تجهیزات تلفات اسرائیل بیش از جنگهای این رژیم با اعراب بود، حماس به عنوان نیروی غیرکلاسیک چگونه توانسته خود را به این سطح از توانایی برساند؟  

عملیات رزمندگان فلسطین در سه دهه گذشته، تجربه کاملا گران بهایی است و به اعتبار این تجارب جوانان فلسطینی با اتکا به عمل بیشتری به لحاظ راهبردی، تاکتیکی و اطلاعاتی به یک نقطه قدرتمندی رسیده‌اند و نقاط ضعف رژیم صهیونیستی را هم به خوبی آموخته‌اند و مجموعه این عوامل باعث شده تا ابتکارعمل میدانی به دست گروههای مقاومت بیفتد.  

این عملیات تا چه حد می‌تواند به انتفاضه سوم بینجامد؟ آیا احتمال ورود گروههای مقاومت از جمله حزب‌‌الله به عرصه میدانی وجود دارد؟ 

در واقع، تحولات آتی به این بستگی دارد که وضعیت میدانی به چه سمت و سویی خواهد رفت. الآن گروههای حماس و جهاد اسلامی برتری میدانی را در اختیار دارند و اگر شرایط اقتضا کند جنگ از اراضی اشغالی به سایر کشورهای محور مقاومت از جمله لبنان کشیده خواهد شد و یک جبهه گسترده‌ای علیه اشغالگران شکل خواهد گرفت. از روز شنبه نیروهای حزب‌الله در جنوب لبنان به حالت آماده‌اش درآمده‌اند و نشان می‌دهد که منطقه به سمت یک درگیری بزرگ پیش می‌رود. اگر بازیگران منطقه‌ای و بین‌المللی وارد عمل نشوند این درگیریها ادامه خواهد یافت و برخی کشورهای اسلامی را هم درگیر خواهد کرد.

الان وظیفه کشورهای اسلامی در قبال قیام فلسطینی‌ها چیست؟

عملیات فلسطینیان یک آزمون جدید برای کشورهای عربی و ملل مسلمان است. ملت‌های منطقه در مقایسه با دولت‌های خود حمایت بیشتری از مردم مظلوم فلسطین انجام داده‌اند و همواره از آرمان قدس حمایت کرده‌اند و همانگونه که رهبر انقلاب در سخنرانی اخیر خودشان فرموند، کشورهای عربی نباید روی اسب بازنده شرط بندی کنند. بنابراین، این عملیات هشداری از سوی رزمندگان فلسطین به اعراب سازشکار است که توافقات «آبراهام» محکوم به شکست است و عادی سازی روابط هم نمی‌تواند امنیت را به صهیونیست‌ها هدیه دهد.

 

برآیند جنگ در روزهای آینده چگونه پیش خواهد رفت؟

طبیعی است که وضعیت میدانی هر لحظه تغییر خواهد یافت. الآن تعدادی از شهرک‌های صهیونیست‌نشین که افراطی‌ها از آنجا برای حمله به مسجدالاقصی سازماندهی می‌کردند توسط گروههای مقاومت آزاد شده‌اند. این اقدام پیامی برای رژیم اشغالگر است که در آینده در سیاستهای تهاجمی خود در برابر مردم فلسطین تجدیدنظر کند، در غیر این صورت تمام شهرکهای صهیونیستی توسط موشکهای مقاومت مورد هدف قرار خواهند گرفت.

سران تل‌آویو گفته‌اند که می‌خواهند وضعیت شکلی غزه را تغییر دهند. آیا چنین توانی دارند و منظورشان از این تغییرات چیست؟

ارتش صهیونیستی خود را برای حمله گسترده به غزه آماده می‌کند و آنرا بار دیگر تحت اشغال خود درآورد اما این اقدام هزینه‌های زیادی را برای تل‌آویو خواهد داشت. جامعه جهانی چنین اجازه‌ای را به رژیم صهیونیستی نخواهد داد و این اقدام باعث می‌شود تا انسجام بین محور مقاومت و کشورهای اسلامی به نفع فلسطین تغییر پیدا کند و این رژیم آسیب جدی خواهد دید. آثار زیانبار پیش از اشغال غزه برای رژیم صهیونیستی از هم الان نیز آشکار شده است و با گذشت کمتر از دو روز از عملیات مقاومت، گفته می‌شود که اقتصاد سرزمین‌های اشغالی فلج شده است و حتی دستگاه‌های آب شیرین کن در شهر حیفا هم تعطیل شده‌اند. بنابراین، رژیم صهیونیستی نمی‌تواند برای مدت طولانی با گروه‌های مقاومت بجنگد و ارتش این رژیم هم ثابت کرده که در جنگ‌های نامتقارن به شدت آسیب پذیر است.

تاثیر این عملیات بر عادی سازی روابط اعراب و اسرائیل چه خواهد بود؟

عربستان سعودی اخیرا بیانیه‌ای صادر کرد و در آن حملات رژیم صهیونیستی را محکوم کرد و این نشان می‌دهد که عربستان در برقراری عادی سازی روابط با تل‌آویو شتاب زده عمل کرد و این موضوع تاثیر زیادی بر روند عادی سازی روابط اعراب با رژیم صهیونیستی خواهد داشت و سبب می‌شود تا روند سازش به حاشیه رانده شود.

منبع: الوقت

ارسال نظرات