هفته گذشته اتحادیه پرستاران کالج سلطنتی پرستاری به برگزاری اعتصابات گسترده در سراسر انگلیس، ولز و ایرلند شمالی و در اعتراض به شرایط کاری دشوار و دستمزدهای پایین، رأی دادند.
در همین حال هزاران نفر از ماماها، فیزیوتراپها و پزشکان جوان و تازه استخدامشده نیز قصد شرکت در اعتصابات سراسری را دارند، این در حالی است که درحال حاضر اعتصابات گستردهای در بسیاری از بخشهای دیگر بریتانیا در جریان است. حدود ۳ روز پیش، برای اولین بار در حدود ۴۰ سال گذشته، معلمان مدارس ابتدایی و متوسطه و بسیاری از مهدکودکهای محلی در سراسر این بخش انگلیس در اعتراض به پیشنهاد نرخ افزایش برای دستمزدها دست از کار کشیدند.
همچنین کارمندان ۱۵۰ دانشگاه در اعتراض به پایین بودن دستمزدها، شرایط کاری و کاهش حقوق بازنشستگان اعتراض کردند. روز پنجشنبه گذشته نیز، کارمندان ارائهدهنده خدمات پستی رویال میل دوباره برای چند روز کار خود را متوقف کردند.
خبرها حاکی از آنست که دولت انگلیس در نظر دارد برای مقابله با اعتصابات کادر درمان در زمستان پیشِرو، از نیروهای مسلح این کشور استفاده کند. براساس این تصمیم اضطراری دولت، کادر نیروهای مسلح میتوانند در صورت اعتصاب مجدد کادر درمان و کارکنان بیمارستانها در ماههای پیشِرو، بهعنوان راننده آمبولانس و یا حتی بهعنوان بهیار ارتش در بیمارستان، فعالیت کنند. بنابه نوشته تایمز، در این طرح جدید دولت میتواند از کمک نظامی در پروتکل مقامات شهری موسوم به ماکا استفاده کند تا ارائه خدمات کلیدی در سرویس سلامت ملی در صورت اعتصابات گسترده همچنان ادامه یابد. پیشتر از ماکا در دوران همهگیری کووید۱۹ برای کمک به کادر درمان در زمینه واکسیناسیون، آزمایش و پخش تجهیزات حفاظتی در برابر این ویروس، استفاده میشد، این در حالی است که وزارت بهداشت و مراقبتهای اجتماعی تاکنون هیچ درخواست کمک رسمی به وزارت دفاع ارایه نکرده است، اما یکی از سخنگویان دولت اظهار کرد که در حال رایزنی و تعامل با مسئولان سرویس سلامت ملی در مورد پارهای از گزینهها برای مدیریت اختلالات احتمالی در سرویس سلامتی و مراقبتی در حین اعتصابات هستند.
با تهدید اتحادیه های راه آهن و هوانوردی سراسر اروپا به اعتصاب در ماه های دسامبر و ژانویه (آذر و دی) این احتمال وجود دارد که اختلالهای گسترده ای در سفرهای پیش روی تعطیلات سال نو ایجاد شود.
گزارش ها حاکی است بیش از ۱۰۰ کارمند بخش امنیتی راه آهن بین المللی “یورواستار” قرار است در آستانه کریسمس اعتصاب کنند. آنها اعلام کردهاند که در روزهای ۱۶، ۱۸، ۲۲ و ۲۳ دسامبر (۲۵، ۲۷آذر و ۱ و ۲ دی) اعتصاب میکنند و اتحادیه ملی حمل و نقل دریایی و زمینی (RMT) اعلام کرده است که این اعتصابها به شدت بر مسافرت های پیش رو تاثیر میگذارد.
اتحادیههای کارگری فرانسه نیز از تاریخ ۲ تا ۴ دسامبر (۱۱ تا ۱۳ آذر) اعلام اعتصاب کردهاند. گفته میشود این امر بدون شک باعث ایجاد اختلال گسترده در شبکه ریلی کشور می شود.
اتحادیه های کارگری فرانسه همچنین شرکت هواپیمایی ارزان قیمت “ایزی جت” را تهدید کردهاند تا در تعطیلات پیش رو اقدامی در پیش گیرد. اتحادیه SNPNC-FO که نماینده مهمانداران هواپیما است، نسبت به خطر قریب الوقوع اعتصاب هشدار داده است. هرچند هنوز تاریخ دقیقی در این مورد ارائه نشده است.
خدمه شرکت هواپیمایی پرتغالی TAP Air نیز برای تاریخ های ۸ و ۹ دسامبر (۱۷ و ۱۸ آذر) به دلیل کاهش دستمزد، کمبود کارکنان و شرایط بد کاری اعلام اعتصاب کردهاند. این شرکت هواپیمایی در حال حاضر لغو ۳۶۰ پرواز را اعلام کرده و پیشبینی شده نزدیک به ۵۰ هزار مسافر تحت تاثیر این امر قرار گیرند.
راه آهن بریتانیا نیز برای ماه های دسامبر و ژانویه (آذر و دی) اعلام اعتصاب کرده است. اتحادیه کارگران راه آهن، دریانوردی و حمل و نقل (RMT) اعلام کرده است که ۴۰ هزار عضو این اتحادیه به مدت هشت روز از تعطیلات پیش رو را دست به اعتصاب می زنند. تاریخ اعتصاب ۱۳-۱۴ (۲۲ و ۲۳ آذر) و ۱۶-۱۷ (۲۵ و ۲۶ آذر) دسامبر و همچنین ۳-۴ (۱۳ و ۱۴ دی) و ۶-۷ ژانویه (۱۶ و ۱۷ دی) خواهد بود.
اعضای اتحادیه خدمات عمومی و بازرگانی انگلیس که نماینده اداره گذرنامه و کارکنان نیروهای مرزی است نیز به اعتصاب در کریسمس رای دادهاند. هنوز تاریخ دقیق این اعتصاب تایید نشده اما گفته میشود این اقدام میتواند منجر به ایجاد صفوف طولانی در فرودگاهها و بنادر شود.
کمتر از سه ماه پیش بود که در پی افزایش شدید هزینههای زندگی در اروپا، هزاران نفر از مردم اتریش در اعتراض به سیاستهای «جهانیسازی» دولت این کشور، به خیابانها آمدند.
براساس گزارش مطبوعات محلی، حدود ۳ هزار نفر از مردم اتریش در اعتراض به سیاستهای دولت، دست به اعتصاب و اعتراض زدهاند.
تظاهراتکنندگان، دولت اتریش را به تضعیف مردم این کشور و اقدام در راستای منافع «جهانیسازی» خود متهم کرده و برخی از فعالان، واکسیناسیون اجباری کووید -۱۹ را تقبیح کردند اما پسزمینه غالب این تظاهرات، قیمتهای سرسامآور انرژی و بحران تورم بود.
برخی از معترضان، خواستار رفع تحریمها علیه روسیه شدند؛ تحریمهایی که نام آن را «خودکشی» نهادهاند. برخی دیگر نیز «جنگطلبی ناتو» و فشار ملموس این ائتلاف برای نظامیسازی اروپا را محکوم کردند.
بیشتر بخوانید:
اعتصاب کارکنان خدمات آمبولانس در انگلیس
در ادامه اعتراضات به افزایش هزینههای انرژی در اروپا، پراگ، پایتخت جمهوری چک نیز صحنه تظاهرات گسترده و ۷۰ هزار نفری مردم بود. آنها از دولت خواستند تا با عرضهکنندگان گاز از جمله روسیه، قراردادهای مستقیم و بیواسطه امضا کرده و از این طریق، جلوی افزایش شدید بهای انرژی را بگیرد. تظاهراتکنندگان همچنین با محکوم کردن ناتو و اتحادیه اروپا، از دولت جمهوری چک خواستند تا از لحاظ نظامی موضع بیطرفانه اتخاذ کند.
صدها معترض آلمانی نیز در هفته گذشته به خیابانهای لایپزینگ آلمان آمدند تا علیه تورم، افزایش قیمت انرژی در این کشور تظاهرات کنند.
آنها همچنین سیاست دولتمردان این کشور در حمایت از اوکراین در شرایط فعلی و آسیب به زندگی خود را غیر منطقی خوانده و خواستار توقف آن و رسیدگی به نیازهای مردم آلمان شدند.
معترضان ارسال اسلحه به اوکراین و هزینههای نظامی برای این کشور را در شرایطی که بحران انرژی در کشور رو به افزایش است، غیر منطقی خوانده و خواستار توقف آن و رسیدگی به نیازهای مردم آلمان شدند.
بر اساس این گزارش موارد بالا تنها بخشی از اعتصابات در کشورهای غربی است و بهدلیل طولانیشدن مطلب از ذکر سایر موارد صرفنظر میشود اما سوالی که مطرح میشود این است کشورهایی که خود با اعتصابات گستردهای مواجه هستند و بحرانهای اقتصادی فراوانی گریبان آنها را گرفته است چرا به این موارد نپرداخته و نسخه اعتصابات اجباری را برای ایران تجویز میکنند؟
ارسال نظرات