31 مرداد 1401 - 12:51

پرونده مناقشه مرزی لبنان و فلسطین اشغالی در انتظار مواضع جدید سید حسن نصرالله/ رفتار محتاطانه صهیونیست‌ها ادامه دارد

در شرایطی که شایعات متعددی درباره تحولات مثبت و منفی پرونده ترسیم مرزهای دریایی میان لبنان و فلسطین اشغالی منتشر شده است همه منتظر مواضع جدید سید حسن نصرالله هستند که احتمالاً امشب اعلام خواهد شد.
کد خبر : 12482

پایگاه رهنما:

میان تحولات جدید در پرونده مناقشه مرزی لبنان و فلسطین اشغالی و درحالی که روز گذشته یک منبع لبنانی در گفتگو با خبرگزاری اسپوتنیک از احتمال رسیدن به توافق با رژیم صهیونیستی در مرزبندی دریایی و روشن شدن تکلیف این پرونده در ماه سپتامبر صحبت کرده بود، شبکه 12 تلویزیون رژیم اسرائیل در گزارشی اعلام کرد که توافق در پرونده مرزبندی لبنان و اسرائیل ممکن است در هفته آینده انجام بگیرد.

در این حال شبکه المیادین به‌نقل از رسانه‌های صهیونیست گزارش داد که ارتش اسرائیل از ترس اقدام حزب‌الله به انجام عملیات نظامی قبل از توافق در پرونده مناقشه مرزی، در جبهه شمالی فلسطین اشغالی اعلام آماده‌باش کرده است.

از طرف دیگر منابع آگاه در گفتگو با شبکه ال‌بی‌سی اعلام کردند که اگر تماس میان طرف‌های مربوطه بدون مانع انجام بگیرد می‌توان گفت که تا روز چهارشنبه ممکن است تحولات جدیدی رخ دهد و در این میان برخی به‌دنبال بازی با زمان هستند.

این منابع افزودند، لبنان منتظر پاسخ «آموس هوکشتاین» فرستاده آمریکایی (که نقش میانجی را در پرونده مناقشه مرزی لبنان و فلسطین اشغالی ایفا می‌کند) مانده است و ارتباطات با وی همچنان ادامه دارد، اما درباره پاسخ طرف آمریکایی و این‌که پرونده مرزبندی دریایی لبنان و رژیم صهیونیستی به‌زودی حل خواهد شد، نه می‌توان خیلی خوشبین و نه خیلی بدبین بود.

روزنامه الاخبار در این زمینه به‌نقل از منابع مربوطه اعلام کرد که آمریکایی‌ها سیگنال‌های مثبتی ارسال کرده‌اند اما همچنان شاخص‌های منفی زیادی وجود دارد که نشان می‌دهد ممکن است رژیم صهیونیستی در صدد انجام معامله جدیدی در پرونده مرزبندی با لبنان باشد که این کشور قطعاً نخواهد پذیرفت.

این منابع ابراز نگرانی کردند که نباید به وعده‌های آمریکا یا طرف‌هایی که درباره رسیدن به توافق قریب‌الوقوع در پرونده مذکور صحبت می‌کنند خوشبین بود؛ چرا که اطلاعات افشاشده نشان می‌دهد آمریکا و اسرائیل در صدد تحمیل پیشنهادی به لبنان هستند که اگر این کشور نپذیرد، در این صورت لبنانی‌ها و به‌طور خاص مقاومت مسئول مانع‌تراشی در حل این پرونده معرفی گردند و حتی اگر کار به گزینه نظامی کشید، واشنگتن و تل‌آویو بتوانند حزب‌الله را متهم به جنگ‌طلبی کنند.

در این میان منابع لبنانی گزارش دادند که امشب سید «حسن نصرالله» دبیرکل حزب‌الله در سخنرانی خود به‌مناسبت پایان جشن‌های چهلمین سالگرد تأسیس حزب‌الله مواضع مفصلی درباره پرونده مناقشه مرزی با فلسطین اشغالی و معادلات مقاومت مطرح خواهد کرد.

به‌گفته منابع مذکور، طرف‌هایی که اصطلاحاً نقش واسطه و میانجی را در پرونده ترسیم مرزهای دریایی لبنان و فلسطین اشغالی ایفا می‌کنند، همچنان به فعالیت‌های خود ادامه داده و مدعی هستند که تحولات، مثبت است، اما هنوز هیچ بیانیه رسمی یا سند مکتوب درباره اینکه صهیونیست‌ها با پیشنهادات لبنان درباره این پرونده موافق هستند صادر نشده است.

این منابع تصریح کردند، رفتار رژیم صهیونیستی در پرونده مرزبندی با لبنان مشابه همان کاری است که آمریکا در پرونده توافق هسته‌ای ایران انجام می‌دهد؛ به این صورت که همواره ادعا می‌کند رویکرد مثبتی دارد اما در عین حال هیچ گام عملی برنمی‌دارد، بنابراین لبنان قبل از دریافت یک سند مکتوب که بیانگر واکنش رسمی صهیونیست‌ها به مواضع و پیشنهادات لبنان و همچنین تأییدکننده اظهارات فرستاده آمریکایی باشد، هیچ‌گونه اقدامی انجام نمی‌دهد و موضع جدیدی اتخاذ نخواهد کرد.

از سویی بعد از دو هفته سکوت معنادار رژیم صهیونیستی در خصوص پرونده مناقشه مرزی، روز گذشته رسانه‌های صهیونیستی گزارش‌های متعددی در این زمینه ارائه کردند، شبکه 14 تلویزیون رژیم صهیونیستی در این باره اعلام کرد، اسرائیل چند روز قبل پیشنهادی به ایالات متحده داده و در آن تمایل خود را برای دادن برخی امتیازات به لبنان در منطقه مورد مناقشه ابراز کرده است.

این شبکه در عین حال اعلام کرد که اسرائیل درباره میدان کاریش هیچ معامله‌ای انجام نداده است و آن را جزء منطقه مورد مناقشه نمی‌داند. شاخص‌ها درباره انجام توافق میان لبنان و اسرائیل در پرونده مرزبندی مثبت است و انتظار می‌رود این اتفاق به‌زودی رخ دهد، اما درحالی که آمریکا و لبنان از این روند راضی هستند، طرف‌های مختلف در اسرائیل (فلسطین اشغالی) معتقدند که اسرائیل شاید مجبور باشد امتیازات دردناکی به لبنان بدهد.

چند رسانه صهیونیستی نیز به‌نقل از یک مقام ارشد در وزارت انرژی این رژیم اعلام کردند، توافق تعیین مرزهای دریایی با لبنان که درحال شکل‌گیری است به‌معنای تسلیم شدن کامل اسرائیل می‌باشد.

از طرف دیگر شبکه المنار لبنان در واکنش به خبری که اسپوتنیک به‌نقل از یک منبع لبنانی منتشر و اعلام کرده بود که اسرائیل و لبنان به‌زودی برای مرزبندی دریایی به توافق می‌رسند، اعلام کرد: آنچه درباره سیگنال‌ها و تحولات مثبت در پرونده مرزبندی شایعه می‌شود مشابه شایعات قبلی است و هیچ یک صحت ندارد. در زمان حاضر رئیس جمهور و نخست‌وزیر دولت موقت و رئیس پارلمان منتظرند ببینند فرستاده آمریکایی چه پاسخی با خود به بیروت می‌آورد.

گذشته از آن، درحالی که چند هفته قبل صهیونیست‌ها گفته بودند قرار است عملیات حفاری و استخراج گاز از میدان کاریش را به بعد از ماه سپتامبر موکول کنند، روز گذشته «کارن الحرار» وزیر انرژی رژیم صهیونیستی در گفتگو با شبکه کان این رژیم با لحنی تهدیدآمیز اعلام کرد: شرکت یونانی انرژین هر زمان که بتواند عملیات استخراج گاز از میدان کاریش را آغاز کند ما آماده هستیم و مخالفتی با آن نداریم. میدان کاریش در منطقه مورد مناقشه واقع نشده و متعلق به اسرائیل است.

رسانه‌های صهیونیستی در عین حال اعلام کردند که اسرائیل خواهان تشدید تنش با لبنان نیست و چه اسرائیل و چه حزب‌الله هرکدام بنا به دلایلی تمایل به رویارویی نظامی ندارند. در نهایت اسرائیل می‌تواند عملیات استخراج گاز از میدان کاریش را حتی تا بعد از انتخابات کنست به تعویق بیندازد و برای کاهش تنش‌ها تلاش کند.

همین رسانه‌ها به‌نقل از منابع اروپایی گزارش دادند که آمریکا خواستار توافق بین لبنان و اسرائیل بعد از انتخاب رئیس جمهور جدید در لبنان است.

روشن است که تل‌آویو و واشنگتن نمی‌خواهند پرونده مناقشه مرزی لبنان و فلسطین اشغالی در دوره ریاست‌جمهوری میشل عون که متحد حزب‌الله است و بر دفاع از منافع ملی لبنان تأکید دارد حل شود.

رسانه‌های اسرائیلی در ادامه تأکید کردند که با وجود این، مقامات نظامی و امنیتی اسرائیل تهدیدهای مکرر حزب‌الله را جدی گرفته‌اند و ارتش اسرائیل برای حمایت از تأسیسات گازی به هر طریقی، اعلام آماده‌باش کرده است و احتمال می‌دهد دست‌کم یک درگیری چندروزه با حزب‌الله در منطقه دریایی وجود داشته باشد.

حدود دو هفته قبل بود که بعد از هشدارهای سیدحسن نصرالله، دبیرکل حزب‌الله به رژیم صهیونیستی درباره تجاوزات این رژیم به منطقه دریایی مورد مناقشه با لبنان و امکان اتخاذ گزینه نظامی توسط حزب‌الله در صورت ادامه این تجاوزات، صهیونیست‌ها در جریان سفر فرستاده آمریکایی به تل‌آویو اعلام کردند تصمیم دارند استخراج گاز را به بعد از ماه سپتامبر موکول کنند.

در این زمینه منابع رسانه‌ای گزارش دادند که آمریکایی‌ها و اسرائیلی‌ها اعلام کرده‌اند آماده ادامه مذاکرات هستند تا به یک توافق کامل با لبنان برسند اما ممکن است رسیدن به این توافق زمانی طولانی نیاز داشته باشد و به بعد از ماه سپتامبر موکول گردد، بنابراین اسرائیل آماده است در صورت توافق، عملیات حفاری در میدان کاریش را متوقف کند و حتی همه تأسیسات موجود در این میدان را نیز از آنجا ببرد؛ ضمن اینکه اگر لبنان حاضر باشد میدان کاریش را به تل‌آویو بدهد، میدان قانا نیز در مالکیت کامل لبنان قرار خواهد گرفت.

به‌طور کلی در این مرحله همه منتظر آغاز دور جدید مذاکرات غیرمستقیم میان لبنان و رژیم صهیونیستی هستند و اگرچه این رژیم وانمود می‌کند که قصد مصالحه دارد اما تجارب تاریخی موجب شده است مقاومت با قاطعیت و هوشیاری بالایی در این زمینه عمل کند و فریب صهیونیست‌ها را نخورد، بنابراین حزب‌الله صراحتاً تأکید کرده است که آمریکا و اروپا باید تضمین‌هایی به دولت لبنان درباره تأمین منافع این کشور در جریان مذاکرات مذکور بدهند.

منبع: مشرق

ارسال نظرات