«عبدالله بن خالد» نماینده عربستان سعودی روز جمعه با «انریکه مورا» نماینده اتحادیه اروپا در مذاکرات هستهای ایران که در وین اتریش در جریان است، دیدار و گفتوگو کرد.
بن خالد روز جمعه نیز با «رابرت مالی» نماینده ویژه آمریکا در امور ایران دیدار داشته است.
این دیپلمات سعودی روز پنجشنبه با «فیلیپ ایریرا» رئیس تیم مذاکره کننده فرانسوی در مذاکرات رفع تحریمهای ایران در وین نیز دیدار داشته است.
نماینده عربستان سعودی در وین، پنجشنبه با «میخائیل اولیانوف» نماینده روسیه در سازمانهای بینالمللی در وین اتریش دیدار کرده بود.
روز گذشته «ژان ایو لودریان» وزیر امور خارجه فرانسه گفت در خصوص مذاکرات هستهای ایران پیشرفتهایی حاصل شده، اگرچه زمان در حال اتمام است.
به گزارش خبرگزاری رویترز، وی در این خصوص به شبکه فرانسوی «بیافام تیوی» و همچنین «آرامسی رادیو» گفت: همچنان مطمئنم که میتوانیم به توافق برسیم اما زمان رو به پایان است.
پیشتر، «ند پرایس» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا با بیان اینکه «کمی پیشرفت» در مذاکرات رفع تحریمها در وین حاصل شده ابراز امیدواری کرده بود که در روزهای بعد به پیشرفتها اضافه شود.
پرایس در ادامه مدعی شد: اما حتی با وجود اینکه پیشرفتهایی حاصل شده، وضعیت بنیادین کماکان مانند سابق باقیمانده است. لازم است ایران در زمینه برنامه هستهای خویشتنداری به خرج دهد و مذاکرات در وین را با جدیت دنبال کند. بار دیگر میگویم، در غیر این صورت، منافعی که برجام از لحاظ مسائل منع اشاعهای در برداشت رو به نابودی خواهد رفت و آن موقع، هیچ مسیر واقعی برای بازگشت به توافق برای ایالات متحده وجود نخواهد داشت. در آن شرایط، پیشرویهای ایران موجب خواهد شد این تهدید اشاعهای وخیمتر شود. هدف ما این است که به آن تهدید اشاعهای از طریق دیپلماسی رسیدگی کنیم و این گزاره را به آزمون بگذاریم که آیا بازگشت دوجانبه به پایبندی برجام کماکان ممکن است یا خیر.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا سپس در پاسخ به سوال یک خبرنگار درباره مهلت زمانی مذاکرات، بار دیگر تلاش کرد با قید محدودیتهای زمانی مشکلات مربوط به وضعیت فعلی پیرامون برجام را به ایران نسبت دهد.
از سوی دیگر، وزارت خارجه کره جنوبی در بیانیهای اعلام کرد معاون وزیر خارجه کره جنوبی در دیدار با معاون وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران ابراز امیدواری کرده داراییهای بلوکهشده ایران به زودی آزاد شوند.
وزارت خارجه کره جنوبی در این بیانیه خاطرنشان کرده دیپلماتهای ارشد دو کشور در وین در خصوص آزادسازی داراییهای بلوکهشده ایران به رایزنی پرداختند.
طبق این بیانیه، «چوی یانگ-کان»، معاون وزیر خارجه کره جنوبی و «علی باقری»، همتای ایرانی او در خصوص اینکه داراییهای ایران بایستی به زودی آزاد شوند تفاهم داشتند.
در بیانیه وزارت خارجه کره جنوبی همچنین تصریح شده دو طرف در خصوص انجام رایزنیهای کاری بر سر جزئیات مربوط به روند انتقال این پول توافق کردند.
بدهی کره جنوبی به ایران در ازای خرید میعانات گازی در دو بانک این کشور، مجموعاً به ارزش هفت میلیارد دلار است که از سپتامبر ۲۰۱۸ میلادی (شهریورماه ۱۳۹۷) به بهانه تحریمهای آمریکا پرداخت نشده است.
«چوی جانگ کان» معاون وزیر خارجه کره جنوبی به شهر وین اتریش سفر کرده و با علی باقری معاون سیاسی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران دیدار و گفتگو کرد.
در این جلسه که به درخواست طرف کرهای و در محل نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در وین برگزار شد، معاون وزیر خارجه کره جنوبی با اشاره به اهمیت روابط سئول-تهران، توضیحاتی در خصوص پولهای بلوکه شده ایران نزد کره جنوبی ارائه و عنوان کرد که این کشور برای بازپرداخت بدهی خود به ایران تلاش میکند.
معاون سیاسی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در این دیدار تأکید کرد که فارغ از نتایج گفتگوها در وین، دولت کره جنوبی موظف به آزادسازی پولهای بلوکه شده ایران است و تحریمهای یکجانبه آمریکا نمیتواند توجیهی برای عدم پرداخت بدهیها به ایران باشد.
در این جلسه همچنین تصریح شد که خودداری غیرقانونی و غیرقابل توجیه کره جنوبی از بازپرداخت بدهیهای خود به ایران، نقطهای تیره در تاریخ روابط دو کشور خواهد بود و سئول باید هرچه سریعتر نسبت به آزادسازی منابع ایران اقدام کند.
گفتنی است که این دیدار ارتباط مستقیمی با مذاکرات جاری میان ایران و گروه ۱+۴ نداشته است و در چارچوب رایزنیهای دوجانبه معمول میان دو کشور و به درخواست طرف کرهای انجام گرفته است.
دیپلماتهای غربی از هشتم آذرماه که نخستین دور مذاکرات رفع تحریمها در دولت سید ابراهیم رئیسی آغاز شده سعی کردهاند با ارائه چارچوبهای زمانی تیم ایران را برای موافقت با خواستههای خود تحت فشار قرار دهند.
با این حال، نمایندگان ایران در مذاکرات وین تصریح کردهاند برای تهران نتیجه مهمتر از زمان است. تهران در تلاش است برجام را که از نخستین روزهای اجرایی شدن در اثر برخی سیاستهای آمریکا و کشورهای غربی به توافقی تهی از منافع اقتصادی برای طرف ایرانی تبدیل شد به سمت توافقی دوجانبه و متوازن پیش ببرد.
«حسین امیرعبداللهیان» وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران پنجشنبه شب در توئیتی درباره فضای حاکم بر مداکرات در وین بین ایران و گروه ۱+۴ نوشت: مذاکرات وین در مسیر طبیعی و خوب جریان دارد. ابتکارات طرف ایرانی این فضا را رقم زده است. اکنون این طرف غربی است که باید نشان دهد، آیا حسن نیت و اراده جدی برای توافق خوب دارد.
به گزارش فارس، ادامه دور هشتم مذاکرات به منظور رفع تحریمها علیه ایران روز دوشنبه ۱۳ دی ماه در شهر وین از سر گرفته شد. علی باقری و هیأت همراه بدین منظور همان روز وارد وین شدند تا گفتوگوها را با ۱+۴ (آلمان، فرانسه، روسیه، چین و انگلیس) و هماهنگ کننده کمیسیون مشترک برجام ادامه دهند. از روز دوشنبه این گفتوگوها در وین در جریان است.
وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران پیش از این در مصاحبه با شبکه خبری الجزیره تأکید کرد که دور هشتم مذاکرات وین، مذاکره را در مسیر صحیح قرار داد و گفت که اگر طرفهای غربی نیت و اراده داشته باشند، میتوان به یک توافق خوب دست یافت
ارسال نظرات