به نقل از اسپوتنیک، رئیسجمهوری روسیه روز دوشنبه تاکید کرد، موشکهای آمریکا در اروپا تهدیدی برای کشورش هستند.
ولادیمیر پوتین، رئیسجمهوری روسیه در نشستی با فرهاندهی وزارت دفاع و نمایندگان صنایع دفاعی گفت: طرحهای آمریکایی که برای همه شناخته شده هستند یعنی استقرار موشکهای میان برد در اروپا خطری بزرگ و تهدیدی برای ما هستند.
رئیس جمهوری روسیه درباره کشتی نیروی دریایی آمریکا در دریای سیاه تاکید کرد: نیاز به افزایش ارتقای سیستمهای دفاع هواییمان داریم. این مساله ارتباط مستقیمی با توسعه در کشورهای پیشرو در خصوص ابزارهای هجومی با ویژگی سرعت بالا دارد. این موضوع همچنین باید با توجه به وضعیت نظامی و سیاسی کلی از جمله افزایش فزاینده پروازهای ناتو در نزدیکی روسیه و حضور کشتیهای مجهز ناتو به سلاحهای موشکی در دریای بالتیک و دریای سیاه دنبال شود.
رئیسجمهوری روسیه افزود: اکنون همانطور که میدانید کشتی آمریکایی وارد دریای سیاه شده است. میتوانیم به سرعت آن را رویت کرده و آنها را به عنوان اهدافی از طریق سیستمهای دفاعی رصد کنیم.
از سوی دیگر، «سرگئی لاوروف» وزیر امور خارجه روسیه روز دوشنبه گفت، اوکراین قصد دارد با اقداماتی تحریکآمیز، آتش جنگ را شعلهور کند.لاوروف در مصاحبهای گفت: «تشدید تنش کاملاً مشهود است. تلاشهایی برای ایجاد شرایط تحریکآمیز صورت میگیر تا به نحوی شبهنظامیان و احتمالاً روسیه را به یک نوعی از استفاده از نیروی نظامی درگیر کنند».
«دیمیتری پسکوف» سخنگوی دولت روسیه اخیراً به تحویل پهپادهای «بیرقدار» ترکیه به اوکراین واکنش نشان داد و گفت این اقدام عواقبی منفی بههمراه داشته و به بیثباتی بیشتر در وضعیت منطقه منجر خواهد شد.
ارتش اوکراین روز سهشنبه اعلام کرد توانسته پرتاب موشک از پهپاد بیرقدار خریداری شده از ترکیه را با موفقیت انجام دهد و تجهیزات توپخانهای دشمن را نابود کند.
این آزمایش در منطقه تحت منازعه «دونباس» انجام شده که در آن استقلالطلبان تحت حمایت روسیه و نیروهای ارتش اوکراین درگیریهای پراکندهای دارند.
چندی پیش «ولودیمیر زلنسکی» رئیس جمهور اوکراین به سوالی درباره احتمال وقوع جنگ تمام عیار میان اوکراین و روسیه پاسخ داد: «فکر میکنم محتمل باشد». او با این حال وقوع چنین جنگی را «اشتباهی بزرگ» توصیف کرد.
دولت آمریکا به بهانه به افزایش فعالیتهای نظامی روسیه و تقویت قدرت تدافعی و رزمی اوکراین، اعلام کرده که کمک ۶۰ میلیون دلاری به این کشور ارائه میدهد. یک مقام ارشد دولت آمریکا به خبرنگاران گفت که این کمکها شامل سامانههای ضد خودروی زرهی «جاولین» و دیگر سامانههای تدافعی و رزمی خواهد بود.
ایالات متحده بعد از الحاق شبهجزیره کریمه به روسیه در سال ۲۰۱۴ و وقوع درگیریها در منطقه خودمختار «دونباس» در شرق اوکراین، به بزرگترین تأمینکننده تسلیحات و تجهیزات نظامی برای کییف تبدیل شده است.
ارسال نظرات