يکشنبه ؛ 04 خرداد 1404

مطبوعات

یادداشت ها/ فتنه و آشوب ایستگاه پایانی مذاکره از نگاه آمریکا!
مروری بر یادداشت روزنامه‌های یکشنبه چهارم خرداد ماه ۱۴۰۴

یادداشت ها/ فتنه و آشوب ایستگاه پایانی مذاکره از نگاه آمریکا!

مواضع متناقض و دوگانه آمریکا درباره مذاکرات جاری به وضوح حکایت از آن دارد که حریف می‌داند از این مذاکرات آبی به نفع آمریکا گرم نمی‌شود. زیرا هر دو سوی فرمولی که به عنوان «‌موازنه‌» مذاکرات به میان کشیده شده‌، مسدود است. نه ایران از حق غنی‌سازی بدون مرز خود که در NPT به رسمیت شناخته شده است، صرفنظر می‌کند و نه آمریکا حاضر است از تحریم‌ها که از آن به عنوان یک اهرم علیه ایران استفاده می‌کند، دست بکشد. پس هریک از دو سوی ماجرا با کدام انگیزه وارد مذاکره شده‌اندو چه هدفی را دنبال می‌کنند؟

یادداشت ها / فتح خرمشهر‌های جدید
مروری بر یادداشت روزنامه‌های شنبه سوم خرداد ماه ۱۴۰۴

یادداشت ها / فتح خرمشهر‌های جدید

خرمشهر یک نقطه روی نقشه نبود، بلکه نمادی از مقاومت، ایثار و پیروزی بر محال‌ها بود. امروز نیز کشور با چالش‌های به ظاهر غول‌آسا روبه‌روست. رهبر معظم انقلاب در سوم خرداد ۱۳۹۵ در دانشگاه افسری امام حسین علیه‌السلام خطاب به جوانان فرمودند: «آینده انقلاب متعلق به شما است و شما هستید که باید این تاریخ را با عزت حفظ کنید و بدانید در آینده، خرمشهرها، در پیش است، البته نه در میدان جنگ نظامی، بلکه در میدانی که ویرانی‌های جنگ نظامی را ندارد و برعکس آبادانی نیز به‌دنبال دارد، اما از جنگ نظامی سخت‌تر است.»

یادداشت ها / آن مرد مغتنم
مروری بر یادداشت روزنامه‌های سه‌شنبه ۳۰ اردیبهشت ماه ۱۴۰۴

یادداشت ها / آن مرد مغتنم

رئیسی جهادگری و عمل‌گرایی را با وزانت علمی و حضور مؤثر در محافل جهانی جمع کرد. او هم عالم بود و هم عامل. نه ریاست‌جمهوری را با یک پست مدیریتی و پشت‌میزنشینی و خطابه‌نویسی و بی‌تحرک اشتباه گرفت و نه با عمل‌گرایی صرف، وزن این جایگاه را پایین آورد.

یادداشت ها/ گاوبازی ترامپ در آمریکای فرسوده
مروری بر یادداشت روزنامه‌های دوشنبه ۲۹ اردیبهشت ماه ۱۴۰۴

یادداشت ها/ گاوبازی ترامپ در آمریکای فرسوده

او در حالی به قطعی برق در ایران اشاره کرد که فقط روز قبل از آن، ۹۰۰ هزار خانوار آمریکایی برق نداشتند و خبرگزاری بلومبرگ نوشته بود: «۸۹ میلیون آمریکایی [بیش ازیک چهارم جمعیت] ساکن ایالات غربی تا خلیج مکزیک، در معرض بزرگ‌ترین تهدید کمبود برق قرار دارند»

یادداشت ها/ خاورمیانه پس از سفر ترامپ
مروری بر یادداشت روزنامه‌های یکشنبه ۲۸ اردیبهشت ماه ۱۴۰۴

یادداشت ها/ خاورمیانه پس از سفر ترامپ

دو سال پیش یک عملیات طوفان‌الاقصی که هدف اصلی‌اش برگرداندن موضوع فلسطین به افکار عمومی بود، همه چیز را به هم ریخت و فلسطین را نه‌تنها به میز برگرداند، بلکه تا مدت‌ها آن را تبدیل به مسئله روز دنیا و افکار عمومی کرد. پس نظم جدیدی بدون حل مساله فلسطین و بازگشت آوارگان به سرزمینشان شکل نخواهد گرفت.

یادداشت ها / بازگشت گاو شیرده
مروری بر یادداشت روزنامه‌های شنبه ۲۷ اردیبهشت ماه ۱۴۰۴

یادداشت ها / بازگشت گاو شیرده

امروز میدان مقاومت تعیین‌کننده نظم جدید منطقه‌ای است و بازگشت ترامپ نیز اگر بر مبنای گذشته بنا شود، تنها به شکاف بیشتر میان آمریکا و واقعیت میدانی منجر خواهد شد. این یادداشت تلاش کرد نشان دهد بازگشت ترامپ در نگاه اول ممکن است برای برخی دولت‌های منطقه یک فرصت امنیتی به نظر برسد اما در واقع می‌تواند همان دام تحقیرآمیز گذشته باشد که این بار در بستری پیچیده‌تر، با رقیبانی قوی‌تر و زمینی خطرناک‌تر اجرا می‌شود

یادداشت ها/ خلیج فارس، نیل فرعون زمان!
مروری بر یادداشت روزنامه‌های پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت ماه ۱۴۰۴

یادداشت ها/ خلیج فارس، نیل فرعون زمان!

دوگانه «تسلیم ایران یا جنگ»را می خواهد بر روان ملت بزرگ ایران تحمیل کند،دوگانه ای که بایدترامپ بداند و بفهمد که ملت ایران تنها مذاکره عزتمندانه،حکیمانه وشرافتمندانه را می پذیرد

یادداشت ها/ سفر متوهّمانه با تله تشدید تنش!
مروری بر یادداشت روزنامه‌های چهارشنبه ۲۴ اردیبهشت ماه ۱۴۰۴

یادداشت ها/ سفر متوهّمانه با تله تشدید تنش!

در آستانه سفر ترامپ به منطقه همه فضاسازی‌های هماهنگ ترامپ و نتانیاهو و رسانه‌های غربی - عبری برای اینکه القا کنند ورق برگشته و آمریکا، اسرائیل را تنها گذاشته و ترامپ با مذاکره با ایران و توقف حملات به یمن و مذاکره برای آتش‌بس در غزه نتانیاهو را شوکه کرده است‌، همه برای این بود که سران کشورهای عربی - اسلامی را فریب دهند تا ترامپ را حامی آنها القا کنند و در اجلاس ریاض تا می‌توانند سعودی‌ها و عرب‌ها هم در حوزه اقتصادی و هم در حوزه سیاسی- امنیتی بدوشند و طرح‌های فریبکارانه خود برای تامین امنیت اسرائیل را پیش ببرند! لذا این جمله نتانیاهو یک واقعیت است که «ترامپ نعمتی برای اسرائیل است»!

یادداشت ها / غلبه منطق ایرانی بر نمایش آمریکایی!
مروری بر یادداشت روزنامه‌های دوشنبه ۲۲ اردیبهشت ماه ۱۴۰۴

یادداشت ها / غلبه منطق ایرانی بر نمایش آمریکایی!

چهار دور مذاکره در مسقط و رویکردهای سیاسی و رسانه ای آمریکایی ها نشان می دهد، این که برخی تحلیل گران راهبرد اصلی کاخ سفید در مذاکرات هسته ای را پیشبرد طرح فریب برای شرطی سازی اقتصاد و فضای داخلی ایران می دانند، مسئله ای بسیار قابل توجه است.

یادداشت ها / جعبه‌سیاه یک تخریب بزرگ‌تر
مروری بر یادداشت روزنامه‌های شنبه ۲۰ اردیبهشت ماه ۱۴۰۴

یادداشت ها / جعبه‌سیاه یک تخریب بزرگ‌تر

در این چند دهه، وقایع بسیاری در کشور ما رخ داده که به نوعی گویی جعبه‌سیاهش گم شده و ماوقع آنچه اتفاق افتاده، در هاله‌ای از ابهام مانده و به‌ جای وضوح در موضوع، ابهام‌هایی که کمک به گسترش و پذیرش شایعه در آن موضوع شده، فرصت را برای تأثیر و تخریب اعتماد عمومی ایجاد کرده است.