پایگاه رهنما:
سیزدهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری در ۲۸ خرداد ۱۴۰۰ همزمان با انتخابات ششمین دوره شوراهای اسلامی شهر و روستا و انتخابات میاندورهای مجلس شورای اسلامی برگزار خواهد شد. در ستون «تا انتخابات» به بررسی روزانه اخبار و حواشی انتخاباتی و رصد رسانههای داخلی و بررسی رسانههای معاند میپردازیم.
********
رستم قاسمی: من حقوقدان نیستم اقتصاددانم
«رستم قاسمی» وزیر اسبق نفت و کاندیدای احتمالی انتخابات ریاست جمهوری در مصاحبه با شماره روز پنجشنبه- 16 اردیبهشت- روزنامه شرق گفت: «باوجود اینکه تا انتخابات فاصله زیادی نداریم اما هنوز آرایش انتخاباتی بین هر دو جناح سیاسی یعنی اصولگرایان و اصلاحطلبان روشن نیست و دراینبین هم کسی را ندیدم که بر مدار معیشت و اقتصاد کشور برنامهای ارائه کند. فضایی که الان وجود دارد، در اصل بیانگر این است که باید یک اقتصاددان و اقتصادران سکان کشور را در دست بگیرد. نتیجه کنونی وضعیت کشور حاصل همان فضایی است که عنوان شد حقوقدان هستند و قرار بود از حقوق ملت دفاع کنند. بنده حقوقدان نیستم و البته از ظرفیت تمام عزیزانم در این حوزه استفاده میکنم ولیکن یک اقتصادران هستم».
قاسمی در بخش دیگری از این مصاحبه گفت: «کارآمدی آمپول نیست که به افراد تزریق شود و یکشبه افراد کارآمد شوند. ما دیگر در اداره دولت فرصت آزمونوخطا نداریم. افرادی باید به دولت بروند که کارنامه درخشانی خاصه در حوزه اقتصادی دارند؛ نمیشود فردی وارد دولت شود که هیچچیز از انرژی، صنعت، اقتصاد نمیداند. وقتی دولتی خوب و دارای کارنامه موفق تشکیل شود، طبیعی است که کارآمدی هم متعاقبش میآید».
روزنامه حامی دولت:مردم نگران تقلب در انتخابات ریاست جمهوری هستند!
«اشرف بروجردی» فعال سیاسی اصلاح طلب و نماینده رئیس جمهور در شورای فرهنگی- اجتماعی زنان و رئیس کتابخانه ملی در مصاحبه با روزنامه آرمان، تلویحا شائبه تقلب در انتخابات ریاست جمهوری را مطرح کرد و گفت: «به نظر من با توجه به چند نشستی که در حوزه بحث انتخابات در کلاب هاوس وجود داشت و خیلی پرطرفدار بود و افراد بسیاری حاضر شدند و در بحث مشارکت کردند نشان میدهد که مردم بیتفاوت نیستند. اگر احیانا دلسرد هستند از این رو است که فکر میکنند شاید آرایشان مثمرثمر نباشد یا خدای ناکرده صندوقهای رای دچار خدشه شود».
بروجردی در ادامه گفت: «باید همه کاندیدا داشته باشند و بتوانند رای خود را به کاندیدای مدنظر خود بدهند و مطمئن باشند که رایشان خوانده میشود. در آن صورت خواهد بود که مردم به حضور در پای صندوقهای رای راضی خواهند شد».
مطهری: احتمال دارد لاریجانی به نفع من کنار برود
«علی مطهری» نماینده سابق مجلس و کاندیدای احتمالی انتخابات ریاست جمهوری در مصاحبه با تسنیم گفت: «من احساس کردم که در این دوره انتخابات شرایط به گونهای است که فردی مثل من باید وارد صحنه انتخابات شود. معتقدم که باید یک دولت مقتدر روی کار بیاید. دولتی که اجازه دخالت های بیرونی در امور اجرایی را به کسی ندهد. احساس کردم که این افرادی که برای کاندیداتوری مطرح هستند این ویژگی و توان را ندارند که در مقابل دخالتهای سازمانها و نهادهای خارج از دولت مقاومت کنند و یک شخصی مثل بنده باید باشد که بتوان یک دولت مقتدر تشکیل داد. ممکن است برخی کاندیداها در دیگر حوزه ها از بنده توانمندتر باشند ولی در این حوزه خاص احساس من این است که بنده توانایی بیشتری دارم و فکر کردم که در مجموع ورود من مفید باشد».
مطهری در بخش دیگری از این مصاحبه در پاسخ به این سوال که «به نفع آقای لاریجانی کنار نمیروید؟» گفت: «همه چیز بستگی به میزان آراء اشخاص در آستانه روز انتخابات دارد. اگر به مرحله آخر برسیم ممکن است لازم باشد ایشان به نفع من کنار برود یا برعکس...احتمالاً رای من بالاتر است».
تکذیب قطعی شدن حضور آیتالله رئیسی
پرویز سروری دبیر شورای ائتلاف نیروهای انقلاب گفت: در روزهای اخیر درخواستهای فراوانی حاوی دعوت از آیتالله رئیسی برای شرکت در انتخابات ریاستجمهوری به شورای ائتلاف واصل شده است، با این حال هنوز خبری که بر قطعی شدن حضور ایشان دلالت کند، در دست نیست و آنچه در این باب در فضای مجازی منتشر شده صرفا جنبه گمانهزنی دارد.
لازم به ذکر است که مجموعه شورای ائتلاف نیروهای انقلاب در ۳۱ استان در نامه هایی جداگانه از غلامعلی حدادعادل (رئیس شورای ائتلاف) درخواست کردند باتوجه به شرایط کشور و اجماع نامزدها و نیروهای انقلاب بر روی آیت الله سیدابراهیم رئیسی، از وی دعوت کنند تا در انتخابات ریاست جمهوری شرکت کنند.
پیش از این نیز، تعدادی از احزاب عضو شورای ائتلاف با ارسال نامه ای خطاب به حدادعادل درخواست کرده بودند، این شورا از آیت الله رئیسی جهت شرکت و ثبتنام در انتخابات ریاست جمهوری دعوت کند.
تاجزاده و مولاوردی نمی توانند در انتخابات ریاست جمهوری ثبت نام کنند
روزنامه اعتماد در شماره روز پنجشنبه- 16 اردیبهشت- در گزارشی با عنوان «تغییر قانون در دقیقه 90» نوشت: «اگرچه جدال موافقان و مخالفان مصوبه شورای نگهبان در سپهر قانون جدالی نابرابر است اما پسلرزههای آن در سپهر سیاسی ایران از هماکنون آغاز شده است. شورای نگهبان با شرط سنی خود عملا محمدجواد آذریجهرمی، وزیر ارتباطات را که در روزهای اخیر به شکلی جدی عزم حضور در انتخابات را کرده و حتی جلساتی را هم در این مسیر برگزار کرده بود از بازی خارج کرد. او 39 ساله است و دیگر نمیتواند کاندیدای انتخابات شود».
این روزنامه اصلاح طلب در ادامه نوشت: «شهیندخت مولاوردی هم به دلیلی متفاوت با شرایطی مشابه آذریجهرمی روبهروست تا یکی از جدیترین زنان مدنظر اصلاحطلبان برای حضور در انتخابات از حضور در انتخابات منع شود؛ مشکلی که شورای نگهبان پیشروی مولاوردی گذاشته اما به شرط نداشتن سابقه کیفری برای کاندیداتوری مربوط است. همزمان مهندس مصطفی تاجزاده هم چون مولاوردی سابقه کیفری دارد و هم شبیه به آذریجهرمی، فاقد مدرک تحصیلی کارشناسی ارشد حالا با چالشی دیگر در مسیر نامنویسی خود در انتخابات پیشرو روبهروست».
لازم به ذکر است که «عباسعلی کدخدایی» در گفتوگویی در پاسخ به برخی انتقادها درباره مصوبه شورای نگهبان در خصوص شرایط نامزدهای انتخابات ریاستجمهوری اظهار داشت: «شورای نگهبان بر اساس سیاستهای کلی انتخابات که در مجمع تشخیص مصلحت نظام به تصویب رسیده و اختیاراتی که بر طبق قانون اساسی داشته، عمل کرده و شرایط نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری را تعیین و اعلام کرده است».
حناچی: تلاش میکنم از بهشت به جهنم نروم
«پیروز حناچی» شهردار تهران در گفتوگویی در فضای مجازی با اشاره به انتخابات ریاست جمهوری سیزدهم گفت: «من برنامهای برای کاندیداتوری در انتخابات ریاست جمهوری ندارم. تلاش میکنم از بهشت به جهنم نروم».
حناچی افزود: «شهرداری در نقاطی ضربه خورده که به انتخابات ربط پیدا کرده است. شرعاً و عرفاً حق نداریم منابع شهرداری را خرج مسائل مربوط به ریاست جمهوری کنیم».
اظهارات جهانگیری مصرف انتخاباتی دارد
«زهره الهیان» نماینده مردم تهران و عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس با اشاره به اظهارات اخیر «اسحاق جهانگیری» مبنی بر اینکه ریشه گرانیها و مشکلات کشور، مجلس و دولت گذشته هستند، اظهار داشت: «مقام معظم رهبری در ابتدای تشکیل مجلس یازدهم ضمن تاکید بر ضرورت پیگیری امور، تاکید فرمودند: «دولتها باید تا روز آخر وظایف خود را انجام دهند و بعد از پایان دوره قانونی خود، امانت را با ارائه صورت وضعیت، به دولت بعدی تحویل دهند» و بر این اساس، مقامات دولت به جای انداختن مشکلات به گردن دیگران، بهتر است به فکر رفع مشکلات مردم و گرانیها و بهبود اوضاع اقتصادی کشور باشند».
الهیان افزود: «درست نیست که دولتمردان در ماههای پایانی از عمر این دولت، با فرار رو به جلو، از پاسخگویی در پیشگاه ملت خودداری کنند و مشکلات کشور را به گردن سایرین بیاندازند. به هیچ وجه برای مردم پذیرفتنی نیست که دولتمردان پس از ۸ سال فعالیت، مشکلات کشور را به دیگران نسبت دهند چرا که دولت در بالاترین جایگاه اجرایی کشور است و امکانات بسیار زیادی را در اختیار داشته است».
وی با تاکید بر اینکه صحبتهای جهانگیری مصرف انتخاباتی دارد اما باید وی و دیگر دولتیها بدانند که این حنا هم بین مردم بی رنگ شده است، گفت: «قطعاً مردم نمیپذیرند که دولتی ۸ سال همه امکانات و فرصتهای بیبدیل کشور را در اختیار داشته باشد و در نهایت و پس از اینکه فرصتها را از دست دهد، مشکلات را به گردن دیگران بیاندازد و خود را بی تقصیر بداند».
ارسال نظرات