این روزها بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی اصلا حال خوشی ندارد. او از یک طرف تحت فشار گروه های داخلی و اعتراضاتی است که هر روز دامنه آن گسترده تر می شود و از سوی دیگر، یار غار او که چهار سال تمام قد برای او ایستاده بود و حتی این اواخر با پروژه عادی سازی روابط با برخی کشورهای ریزنقش، مرتجع و خائن عرب به آرمان های فلسطین، آنها را به خط کرده بود تا فضا را برای او و دولتش فراهم کنند را از دست داده است .در شرایطی که چند روز دیگر عمر سیاسی دونالد ترامپ در کاخ سفید به پایان میرسد، متحدان او در سرزمینهای اشغالی هم حال و روز خوشی ندارند و اولین ترکشهای این بحران سیاسی بیش از همه دامن بنیامین نتانیاهو را گرفته و زمزمه برکناری او از قدرت به گوش میرسد. بنی گانتس گفته که دادگاههای صهیونیستی سرنوشت نتانیاهو را تعیین خواهند کرد و نخستوزیر سابق این رژیم هم تأکید کرده که بعد از ترامپ نوبت نتانیاهو است که از کار برکنار شود.حالا باید او به انتظار بنشیند و ببیند که چگونه با او برخورد خواهد شد. شاید از همین رو باشد که نتانیاهو سعی کرد تصویر ترامپ را از صفحه توئیتر و اینستاگرام خود حذف کند تا نشان دهد کنگره که اکنون به دنبال استیضاح و اخراج ترامپ در همین چند روز باقیمانده است، او را به ترامپ سنجاق نکنند. هرچند او به درستی می داند آمریکای بایدن هم همچون ترامپ به وجود یک رژیمی همچون رژیم صهیونیستی نیاز مبرم دارد و در این بازی جابجایی قدرت در آمریکا ممکن است جایی برای شخص او نباشد ولی همه دولت های آمریکا و کنگره و سنا در خدمت صهیونیست ها و احزاب لیکود و... خواهند بود.
درحالی که بنیامین نتانیاهو، دارد برای برگزاری چهارمین دور انتخابات پارلمانی در طول دو سال گذشته و کسب اکثریت آراء، خود را آماده میکند، شماری از رهبران این رژیم سعی دارند تا قبل از انتخابات، او را همچون ترامپ از دایره قدرت کنار بزنند. بنی گانتس، وزیر دادگستری موقت رژیم صهیونیستی که اخیراً با خروج از ائتلاف با حزب لیکود به رهبری نتانیاهو، کابینه تلآویو را به فروپاشی کشاند، تأکید کرد: «برای من مهم است که تأکید کنم سرنوشت بنیامین نتانیاهو متهم، در مقابل دادگاه مشخص خواهد شد؛ سرنوشت وی در مقابل ائتلاف آبی و سفید مشخص نخواهد شد بلکه در مقابل دادگاه و جامعه اسرائیلی تعیین خواهد شد.» پیشتر نیز دادگاه رژیم صهیونیستی با صدور بیانیهای اعلام کرد، جلسه دادگاه برای بررسی پرونده فساد بنیامین نتانیاهو به دلیل اعمال مقررات قرنطینه برای مهار کرونا، تا اطلاع ثانوی به تأخیر افتاد. ایهود باراک، نخستوزیر اسبق رژیم صهیونیستی نیز در صفحه توئیتر خود نوشت که نتانیاهو نیز همانند دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا است و حال نوبت اسرائیلیها است که نتانیاهو را از قدرت برکنار کنند. به گزارش روزنامه هاآرتص، او با مقایسه دونالد ترامپ و نتانیاهو نوشت: «هر دوی آنها علیه قانون هستند و سیستم قضایی را به سخره گرفتهاند. هر دوی آنها از یک خودشیفتگی شدید رنج میبرند، هر دوی آنها به طرفداران خود اهانت میکنند، آمریکاییها با تحمل هزینه سنگین، او را بیرون کردند، اکنون نوبت ماست.» نتانیاهو در سالهای گذشته بارها در مظان اتهام انجام فساد مالی قرار گرفته است. پلیس رژیم صهیونیستی سه پرونده در خصوص فساد دولتی و مالی علیه نتانیاهو تشکیل داده و طی سه سال اخیر از منابع مختلفی شامل دستیاران و وزیران پیشین کابینه، بازجویی کرده است. ترامپ بزرگترین حامی نتانیاهو در منطقه بوده که با تصمیمات جنجالی خود مانند طرح موسوم به «معامله قرن» و انتقال سفارت آمریکا از تلآویو به قدس وضعیت سیاسی نتانیاهو در سرزمینهای اشغالی را بهبود بخشید، اما با خروج ترامپ از کاخ سفید تا چند روز دیگر، اوضاع نتانیاهو در اسرائیل هم بدتر از قبل خواهد شد. در هفتههای اخیر، تعدادی از رهبران احزاب سیاسی تلاش کردهاند در انتخابات آتی با یکدیگر ائتلاف کرده و اجازه ندهند حزب لیکود و نتانیاهو به پیروزی دست پیدا کنند. حتی برخی از هم حزبیهای نتانیاهو در مقابل او صفآرایی کردهاند تا رهبری حزب لیکود را به دست بگیرند. علاوه بر رهبران سیاسی در ماههای گذشته ، هزاران نفر از شهرکنشینان در مناطق مختلف سرزمینهای اشغالی اعتراضاتی را علیه نتانیاهو به راه انداخته و خواهان برکناری او از قدرت شدهاند. روزنامه یدیعوت آحارونوت رژیم صهیونیستی هم فاش کرد که در تظاهرات هفته گذشته و رسیدن معترضان به پشت دَر اقامتگاه نتانیاهو در تلآویو، نخستوزیر و همسرش از ترس ورود معترضان به خانه، به مدت ۳۰ تا ۴۵ دقیقه در اتاق سری مخفی شدند.
با حوادث سیاسی که در روزهای اخیر در آمریکا رخ داد، شهرکنشینان صهیونیست تکرار چنین اتفاقاتی در سرزمینهای اشغالی را دور از ذهن نمیدانند. یک نظرسنجی که توسط روزنامه «معاریو» انجام شد، نشان میدهد که ۵۶ درصد از شهروندان اراضی اشغالی بر این باور هستند که رخدادی شبیه به یورش جمعی از تظاهرکنندگان به کنگره آمریکا، در اراضی اشغالی و تسخیر اماکن حساس دولتی نیز رخ خواهد داد و این دور از انتظار نیست.
با این وجود، ۲۳درصد از کسانی که در این نظرسنجی شرکت کردند، اعلام کردند که اطمینان دارند رخدادی اینچنینی در اراضی اشغالی نیز اتفاق میافتد. ۳۳درصد دیگر نیز احتمال چنین رخدادی را پیشبینی کرده اند. همچنین ۷۷ درصد از رأیدهندگان حزبهای «میانهرو- چپ» و ۲۸درصد از رأی دهندگان حزبهای راستگرا بر این باور هستندکه رخداد مشابه با اتفاقات کنگره در «کنست » صورت خواهد گرفت. ۳۲ درصد از آنها نیز اعلام کردند که چنین عقیدهای ندارند. اما ۷ درصد تصریح کردند که اطمینان دارند رخداد این چنینی در «کنست » صورت نخواهد گرفت. ۴۴ درصد از شرکتکنندگان اعلام کردند که آشوبها در اراضی اشغالی همانند آن چیزی که در اطراف کنگره آمریکا رخ داد، از سوی راستگراها صورت خواهد گرفت، اما ۳۴ درصد که اکثریت قاطع آنها از رأیدهندگان راستگرا بودند، تأکید کردند که از جانب چپگراها این رخدادها صورت خواهد گرفت.
صرف نظر از این نظرسنجی و این آمارها ،آنچه به نظر می رسد در حال رخ دادن است این است که آن رقابتی که دولت های مرتجع عرب برای رفتن به دامان صهیونیست ها به راه انداخته بودند، با اتفاقاتی که در آمریکا افتاده، فعلا در اغماء رفته و نشانه آن هم در عقب نشینی دولت سودان برای عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی خود را نشان داد و دولت سودان تصمیم در این خصوص را به دولت « بایدن» موکول کرد. بنابراین نتانیاهو روزهای سختی را در پیش دارد و چه بسا سرنوشت ترامپ برای او در سرزمین های اشغالی رقم بخورد بویژه اینکه او دارای پرونده سنگین مالی است و رقبایش آماده زمین زدنش هستند.
ارسال نظرات