18 تير 1399 - 09:46

گشت و گذار در کتاب‌های سروش در روز ادبیات کودک و نوجوان

همزمان با روز ادبیات کودک و نوجوان انتشارات سروش کتاب‌های حوزه کودک و نوجوان خود را در قالب بسته پیشنهادی معرفی می‌کند.
کد خبر : 6778

پایگاه رهنما :

۱۸ تیر به عنوان روز رسمی ادبیات کودک و نوجوان در کشور اعلام شده است. این روز مقارن با درگذشت مهدی آذر یزدی نویسنده کتاب‌های کودک ونوجوان است.

«قصه‌های خوب برای بچه‌های خوب»، قصه‌های تازه از کتاب‌های کهن، گربه‌ ناقلا، مجموعه‌ قصه‌های ساده و تصحیح «مثنوی» مولوی (برای بزرگسالان) از جمله آثار این نویسنده کودک و نوجوان است.

به همین بهانه، انتشارات سروش کتاب‌های حوزه کودک و نوجوان خود را در قالب بسته پیشنهادی معرفی می‌کند.

در این بسته ذائقه مخاطب کودک و نوجوان در نظر گرفته شده و مجموعه شعر، داستان، ترجمه، رمان، نمایشنامه و  ... با توجه به رده سنی گنجانده شده است. در ادامه این بسته پیشنهادی معرفی می‌شود.

لباس پرپری: «لباس پَرپَری» عنوان مجموعه شعری از مریم هاشم‌پور است که با تصویرگری محبوبه کلایی، از سوی انتشارات سروش برای کودکان گروه سنی «ب» منتشر شده است.

هاشم‌پور در این اشعار به موضوعات مختلف مرتبط با محیط زیست و طبیعت مانند فصل بهار، شکوفه درختان، آتش سوزی در جنگل، چاله‌های توی باغ، ابر و باد، برف، آدم‌برفی، قاصدک‌های فصل پاییز و پرندگان می‌پردازد و سعی می‌کند علاوه بر سرگرم‌کردن کودکان، آن‌ها را به توجه داشتن به طبیعت، لذت بردن از محیط زیست و نگهداری از آن تشویق کند.

دکمه‌های گربه‌ای: کتاب «دکمه‌های گربه‌ای» برای گروه‌های سنی خردسال و کودک است که با تمرکز بر یاددهی روزهای هفته، اندازه‌ها، شمارش اعداد و مهارت‌های زندگی نوشته شده است. حدادی که خبرنگار حوزه کودک است و در این‌ عرصه فعالیت دارد، از طریق آشنایی با حس‌های کودکان و شناخت نیاز والدین در آموزش به کودک دست به تألیف این‌کتاب زده است. کتاب «دکمه‌های گربه‌ای» نوشته تهمینه حدادی با تصویرگری هاله قربانی به‌تازگی توسط انتشارات سروش منتشر و راهی بازار نشر شده است.

روباه و دمپایی حصیری: این کتاب در بردارنده سه داستان از داستان‌های فولکلور و عامیانه روسی است که توسط نویسندگان برجسته این کشور نوشته و فریبا صفرپور ترجمه آن را بر عهده داشته است. بز سُم نقره‌ای، ماشا و خرس، روباه و دمپایی حصیری عناوین این کتاب را تشکیل می‌دهند که برای رده سنی ابتدایی منتشر شده است.

دلم یه مهمون می‌خواد: کتاب دلم یه مهمون می‌خواد مجموعه اشعار زیبای کودکانه سروده‌ محبوبه صمصام‌شریعت است. اشعاری دلنشین و زیبا که به موضوعات مختلفی می‌پردازند. مثلا محبت و عشق به حیوانات، فصل‌ها و زیبایی‌های هرکدام و .... نگاه محبوبه صمصام‌شریعت در کتاب «دلم یه مهمون می‌خواد» نگاهی سرشار از عشق است و دنیای کودکان را به خوبی شناخته و تصویر کرده است. تصاویر زیبای کتاب نیز یکی دیگر از جنبه‌های مثبت این اثر است.

مجموعه ۷ جلدی مهارت‌های زندگی: این کتاب‌ها با نام‌های «دعاهای من»، «رهایی از اضطراب»، «از روزهای مدرسه لذت ببر»، «کودک مهربان»، «حق داری غمگین باشی»، «خدانگهدار خانه قدیمی! سلام خانه جدید» و «عصبانیت آنقدرها هم بد نیست» به قلم مایکلین ماندی که خود مشاوری موفق در اجتماع و مدرسه است، نگاشته شده و نویسنده تلاش کرده با نگاهی تیزبین به گوشه‌ای از اتفاقات زندگی یک کودک ورود پیدا کرده و با زبانی روان و ساده، کودکان را در مواجه با اتفاقات زندگی خود راهنمایی کند.

در این کتاب‌ها هر موضوع به چندین بخش تقسیم شده و نویسنده بسیار کوتاه و ساده اجزاء و بخش‌های یک اتفاق را موشکافی کرده و آنها را تک به تک برای کودکان بازگو می‌کند.

ته ته ته چاه: داستان ته ته ته چاه به نویسندگی زنده یاد سوسن طاقدیس، نقشه‌ زیرکانه‌ای است که موشی برای فرار از دست یک گرگ و یک روباه گرسنه می‌کشد. گرگ و روباه گرسنه که به دنبال غذا می‌گردند، ناگهان موشی را می‌بینند که از ترسش در رفته است و ... . 

عروسی، عروسی توی غار بزرگ خرسی: زنده یاد سوسن طاقدیس به عنوان نویسنده، در این اثر به زبان بسیار ساده به کودکان می‌آموزد که به همه محبت و مهربانی کرده و تا جایی که می‌توانند به دیگران کمک کنند. همچنین هماهنگی تصاویر کتاب با سیر قصه باعث شده که کودکان از لحاظ بصری هم بتوانند با داستان همذات پنداری نزدیکی داشته و درک بهتری از محتوای داستان در ذهنشان نقش ببندد.

جوجه‌های نه چندان تخس: مجموعه‌داستان «جوجه‌های نه‌چندان تخس» نوشته حسن احمدی ۷ داستان کوتاه از دوران حضور نویسنده کتاب در جبهه‌های دفاع مقدس را شامل می‌شود که به گفته او، جنبه‌های تخیلی را هم با خود دارند تا خواننده امروزی بتواند راحت‌تر با آن‌ها ارتباط برقرار کند. داستان‌های این‌کتاب در سال ۹۲ نوشته شده‌اند.

کتاب پیش‌رو ۷ داستان را برای نوجوانان با این‌عناوین شامل می‌شود: جوجه‌های نه‌چندان تخس، یک کار کوچک، به رنگ هیچ، موش‌های سلول، یک میدان پر از مین، به کدام نشانی؟ و تابلو.

ما راهزن نیستیم: این‌مجموعه برای مخاطبان نوجوان توسط زهرا اخلاقی نوشته شده است. این‌کتاب یکی از عناوین رضوی داستانی انتشارات سروش است که موضوع آن درباره سفر امام رضا (ع) از مدینه به خراسان است و نویسنده در آن، سفر اجباری امام رضا (ع) را در قالب داستان روایت کرده است. ساختار کلی کتاب، با کمک بصیری شکل گرفته است. راوی داستان «ما راهزن نیستیم» گاهی آفتاب است، گاهی باد و .... انتخاب و جان‌بخشی به اشیا با توجه به زمینه تاریخی اثر و ویژگی‌های امام رضا (ع) انجام شده و نویسنده تلاش کرده از این‌ترفند برای جذابیت بیشتر اثرش استفاده کند.

شکار بزرگ شنبه: این نمایشنامه اثری برای کودک و نوجوان است که در شانزدهمین جشنواره بین‌المللی تئاتر کودک و نوجوان در بخش بین‌الملل به عنوان اثر برگزیده انتخاب شده است. این اثر به نویسندگی شهرام کرمی و تصویرگری مهتاب بخشیان در ۳۲ صفحه منتشر شده است. 

نمایشنامه شکار بزرگ شنبه، روایتی نمایشی از شخصیت پسرکی به نام شنبه است که برای رسیدن به بزرگ‌ترین شکار دنیا سفری را آغاز می‌کند.

وای آدم‌ها چقدر خوشحالند: کتاب «وای آدم‌ها چقدر خوشحال‌اند» به نویسندگی لیلا ملت‌دوست یک نوع نگاه فلسفی به دنیا است که علاوه بر گروه سنی ابتدایی که مخاطبان اصلی کتاب هستند، بزرگسالان نیز می‌توانند آن را مطالعه کنند و از زبان قصه به دنیای کودکان ورود کنند. موضوع کتاب نگاه آدم‌ها به دنیا را شامل می‌شود؛ اینکه این نگاه محدود بوده؛ در حالی که دنیایی که ما در آن زندگی می‌کنیم بسیار وسیع است.

افسانه‌های صحرا: این کتاب به نویسندگی عبدالصالح پاک از زبان سوم شخص بیان شده و شامل ۱۶ افسانه زیبا از ترکمن صحراست که از زبان حیوانات بیان شده و بعضی حماسی، عاشقانه و بعضی از افسانه‌ها نیز پند و اخلاقیات را در بر می‌گیرد. بخشی از این افسانه‌ها به صورت شفاهی جمع‌آوری شده و برخی نیز در کتاب‌های موجود به زبان ترکمنی توسط نویسنده به فارسی برگردانده شده است. هر یک از افسانه‌های این کتاب، بخشی از فرهنگ و جلوه‌ای از سبک تفکر و نگاه قوم ترکمن ایران به مقوله هستی و زندگی است.  افسانه های صحرا برای رده سنی کودک و نوجوان نوشته شده است.

کک به تنور: کک به تنور به نویسندگی محمدرضا سرشار، داستانی از مجموعه کتاب‌های کودکان با سبک کودکانه و برای همین گروه سنی است. هدف از نگارش این داستان، آشنایی با یکی از داستان‌های عامه و افسانه‌ای و آموزش همدردی و دلسوزی برای دیگران است. 

مجموعه ۵ جلدی نمایشنامه برای کودکان: مجموعه پنج جلدی بچه‌ها بیایید نمایش، شامل نمایشنامه‌هایی کوتاه برای کودکان دختر و پسر گروه سنی «الف » و «ب » است که اجرای آن با وسایل معمولی میسر است و ذوق و خلاقیت کودکان در اجرا به جذابیت نمایش ها می‌افزاید. این نمایشنامه ها به گونه ای نوشته شده اند که کودکان بتوانند پیشنهادهای خود را در اجرای نمایش به کار گیرند.

از نکات ارزشمند کتاب حاضر این است که کودکان می‌توانند اجرا را با توجه به شرایط آب و هوایی تغییر دهند و حتی از بازی‌های محلی و بومی منطقه خودشان استفاده کنند و گفت‌وگوها را با حفظ محتوا با زبان یا لهجه محلی اجرا کنند. همچنین برخی از نمایشنامه‌های این مجموعه به صورت قصه نمایش نوشته شده است تا در کلاس‌های قصه گویی از آن‌ها استفاده شود.

در ابتدای هر جلد نویسنده نکاتی را به بزرگ‌تر‌ها گوشزد می‌کند تا با عمل به آن‌ها یک نمایش خوب و ارزشمند ارائه دهند. نویسنده در همه ۳۵ نمایش کوتاه این مجموعه سعی کرده است با زبانی ساده کودکان را به اجرای نمایش علاقه‌مند کند. منوچهر اکبرلو نویسندگی این مجموعه را بر عهده داشته است.

لازم به ذکر است، نسخه الکترونیک این کتاب‌ها برای سهولت دسترسی مخاطبان در نرم‌افزارهای کتابخوان طاقچه، فراکتاب، کتاب راه و چارخونه عرضه شده است.  

منبع: فارس

ارسال نظرات