20 بهمن 1398 - 15:05
در پی به بن بست رسیدن مذاکرات صلح

پایان خواب خوش سربازان آمریکایی در قتل‌گاه افغانستان

تشدید حملات اخیر علیه نیرو‌های آمریکایی در افغانستان همزمان با بن بست در مذاکرات صلح با آمریکا صورت گرفته و با توجه به اختلاف نظر عمیق طالبان و آمریکا در ارتباط با تداوم حضور نظامیان خارجی در افغانستان که به شدت با مخالفت طالبان روبرو شده است، به نظر نمی‌رسد که در نهایت و حداقل در کوتاه مدت روند مذاکرات صلح با آمریکا نتیجه‌ای در بر داشته باشد.
کد خبر : 5113

پایگاه رهنما :

شب گذشته نظامیان آمریکایی در افغانستان در جریان یک گشت زنی مشترک با نیرو‌های ارتش افغان هدف حمله مرگبار قرار گرفتند.
در همین رابطه سرهنگ «سانی لگت» سخنگوی نیرو‌های آمریکایی در افغانستان گفت که نظامیان آمریکایی و افغان در حال انجام عملیات مشترک در «ننگرهار» بودند که هدف «شلیک مستقیم» قرار گرفتند.
وی افزود که در این حمله یک فرد در لباس نیرو‌های افغان با استفاده از مسلسل به نیرو‌های مشترک آمریکایی و افغان شلیک کرد و بر اثر آن ۲ نظامی آمریکایی کشته و ۶ تن دیگر زخمی شدند.
لگت بدون ارائه جزئیات بیشتر گفت که انگیزه این حمله هنوز مشخص نیست و رویداد در دست بررسی قرار دارد. این در حالی است که دو مقام افغان به «نیویورک تایمز» گفتند که در این حمله ۵ یا ۶ نظامی آمریکایی و ۶ نیروی افغان کشته شدند.
«واشنگتن پست» نیز به نقل از منابع اعلام کرد که بر اثر درگیری لفظی بین نیرو‌های آمریکایی و افغان دو طرف بر یکدیگر آتش گشودند و بر اثر آن ۶ نیروی افغان و ۶ نیروی آمریکایی کشته شدند.
از سوی دیگر نیز معاون شورای ولایتی ننگرهار به «تلویزیون یک» گفت که این حمله توسط یک سرباز افغان رخ داد و بر اثر آن هفت نیرو‌های آمریکایی کشته شدند.
دومین حمله به نیرو‌های آمریکایی در دو هفته گذشته
حمله صورت گرفته به نظامیان آمریکایی دومین حمله به نظامیان آمریکایی در افغانستان طی کمتر از دو هفته گذشته است.
حدود دو هفته پیش نیز یک فروند «بمباردیه E-۱۱A» در نزدیکی روستای سدوزی شهرستان «ده یک» ولایت غزنی از سوی طالبان هدف حمله قرار گرفت.
سخنگوی طالبان تاکید کرد که ۶ جسد در محل سقوط هواپیما از سوی نیرو‌های طالبان شناسایی شده است، اما مقام‌های پنتاگون به رسانه‌های آمریکا گفته‌اند که هواپیمای ساقط شده کمتر از ۵ و بیش از ۲ سرنشین داشته است.
همچنین گروه طالبان اعلام کردند که سرنشینان این هواپیما افسران ارشد اطلاعاتی و اعضاء عالی رتبه آژانس اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) بوده‌اند.
براساس اعلام نیرو‌های آمریکایی، هواپیمای سقوط کرده در ولایت غزنی، درفرودگاه ولایت قندهار درجنوب افغانستان مستقر بود. این هواپیما با پرواز در فضای افغانستان به عنوان نقطه‌ای در ایجاد ارتباطات هوایی در زمان نبرد عمل می‌کرد.
این هواپیما قادر بود ارتباط رادیویی را میان نیرو‌های هوایی و زمینی بر قرار کند و عملا به عنوان یک وای فای فضایی عمل کرده و تجهیزات ویژه‌ای نیز دارد که خلاء ارتباطی را در فضا پر می‌کند.
براساس نوشته مجله نیروی هوایی، نیاز به این هواپیما در سال ۲۰۰۵ میلادی در زمان انجام عملیاتی بنام "بال‌های سرخ" در افغانستان احساس شد.
این هواپیما از سال ۲۰۰۹ تاکنون در افغانستان مستقر و مورد استفاده قرار گرفته است.
جاناتان مارکوس، خبرنگار دفاعی درباره کار و ماموریت این هواپیما نوشته است که هواپیمای سقوط کرده یکی از چهار هواپیمای از این نوع بود که در اختیار ارتش آمریکا قرار داشت.

افزایش تلفات آمریکا در افغانستان
تاکنون در طولانی‌ترین جنگ آمریکا که از سال ۲۰۰۱ در افغانستان آغاز شده بیش از دو هزار و ۴۰۰ نظامی این کشور کشته شده‌اند. سال گذشته برای ارتش آمریکا مرگبارترین دوره طی پنج سال گذشته بود، به طوری که ۲۳ عضو آن در جریان حملات طالبان در سال ۲۰۱۹ کشته شدند.
در حال حاضر بین ۱۲ تا ۱۳ هزار سرباز آمریکایی در قالب بخشی از ماموریت ناتو به رهبری ایالات متحده برای آن چه آموزش، کمک و مشاوره نیرو‌های افغانستان عنوان شده، در این کشور حضور دارند و خروج این نیرو‌ها و نظامیان خارجی مهمترین موضوع مورد مذاکره میان طالبان و آمریکاست، اگرچه هنوز این مذاکرات به نتیجه نرسیده است.

همزمانی حملات و مذاکرات طالبان
تشدید حملات علیه نیرو‌های آمریکایی در افغانستان در شرایطی صورت می‌گیرد که همزمان گروه طالبان مذاکرات صلح با آمریکا را دنبال می‌کند.
زلمی خلیل‌زاد، نماینده کاخ سفید نیز در هفته‌های اخیر با نمایندگان طالبان در قطر ملاقات کرده و به دنبال توافق به منظور دستیابی به توافق صلح است، اما آن چه در حال حاضر به نظر می‌رسد، بن بست در مذاکرات صلح و تشدید حملات علیه نظامیان آمریکایی در افغانستان است.
سفر اخیر نماینده آمریکا به پاکستان و سپس افغانستان نیز در راستای گشایش در بن بست مذاکرات صلح صورت گرفته، اگرچه به نظر می‌رسد که این سفر‌ها نیز تا کنون بی نتیجه بوده است.
براین اساس تشدید حملات اخیر علیه نیرو‌های آمریکایی در افغانستان همزمان با بن بست در مذاکرات صلح با آمریکا صورت گرفته و با توجه به اختلاف نظر عمیق طالبان و آمریکا در ارتباط با تداوم حضور نظامیان خارجی در افغانستان که به شدت با مخالفت طالبان روبرو شده است، به نظر نمی‌رسد که در نهایت و حداقل در کوتاه مدت روند مذاکرات صلح با آمریکا نتیجه‌ای در بر داشته باشد.
منبع: الوقت

ارسال نظرات