جمعه ؛ 30 شهريور 1403
27 اسفند 1397 - 12:17
سال ۹۷ سالی پرچالش برای مردم و سالی پر از ناامیدی برای غرب

چشم‌انداز موفقیت‌های ملی در سال ۹۸

سال ۱۳۹۷ با تمام فراز و نشیب‌هایش رو به پایان است و یک سال دیگر به عمر پر برکت انقلاب اسلامی اضافه شد.
نویسنده :
محمد شیخی پور
کد خبر : 2556

سال ۱۳۹۷ با تمام فراز و نشیب‌هایش رو به پایان است و یک سال دیگر به عمر پر برکت انقلاب اسلامی اضافه شد. سالی که شاید بسیاری آن را سال سختی خطاب کنند، اما واقعیت آن است که گذر از این سختی‌ها، ایران را به الماسی درخشان در منطقه و جهان تبدیل کرده است. آنچه در پی می‌آید، مروری بر مهمترین وقایع سیاسی و اقتصادی کشور در سال ۱۳۹۷ است تا شاید بازخوانی این وقایع بتواند درس عبرتی برای پیشگیری از تکرار اشتباهات و ادامه مسیر موفقیت کشور باشد.

خروج آمریکا از برجام

شاید مهمترین اتفاق این سال خروج ایالات متحده از توافق هسته‌ای با ایران بود. ایالات متحده که پس از تغییر رئیس جمهورش همواره در حال تاخت و تاز برجام بود و بار‌ها از پاره کردن این توافق سخن به میان می‌آورد، سرانجام در ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۷ تصمیم خود را نهایی کرد و به رغم ناخشنودی اتحادیه اروپا، روسیه و چین رسما خروج خود از این توافق را اعلام کرد. به دنبال این خروج ایالات متحده، تحریم‌های تازه‌ای علیه ایران توسط ایالات متحده اجرایی شد و شرایط به روز‌های پیش از تحریم‌ها بازگشت. نکته مهم این اتفاق آنجا بود آمریکا این بار با جدیت بیشتر این تحریم‌ها را علیه ایران احیا کرد و حتی تصمیم گرفت که تا آبان ماه که موج دوم تحریم‌ها شکل می‌گیرد، صادرات نفت ایران را به صفر برساند.

شکست پروژه تابستان داغ

اما واقعیت این است که خروج آمریکا از برجام تنها اقدام یک سویه آمریکا علیه ایران نبود، بلکه این خروج بخشی از یک پروژه بلند مدت برای سرنگونی جمهوری اسلامی ایران تحت عنوان تابستان داغ بود. پروژه‌ای که در آن کشور‌های مرتجع عربی و ایالات متحده با به میان آوردن تمام توان خود می‌کوشیدند از طریق ایجاد بحران اقتصادی در داخل کشور و همزمان با آن راه اندازی عملیات روانی گسترده از طریق رسانه‌های خود، مردم را به کف خیابان‌ها بکشند و به زعم خود نظام را سرنگون کنند. کلید واژه اصلی این پروژه امنیتی-اقتصادی نیز موضوع بروز قحطی در ایران بود. بر اساس این پروژه، به یکباره اقلام اساسی مورد نیاز مردم اعم از محصولات غذایی و بهداشتی به دلیل قاچاق گسترده از طریق مرز‌های کشور دچار کمبود شد و متعاقب آن مردم دچار مشکلاتی شدند. در این زمان کارکرد رسانه‌های اجتماعی و تلویزیون‌های خارجی شکل ویژه‌ای به خود گرفت و آنان مدام در حال نمایش صف‌های طویل و بزرگنمایی برخی کمبود‌ها بودند. اما خوشبختانه با صبوری و هوشیاری مردم و از سوی دیگر تلاش‌های مسئولین برای تامین مایحتاج مردم این پروژه با شکست روبرو شد و جمهوری اسلامی ایران توانست از یکی از پیچیده‌ترین پروژه‌های امنیتی- اقتصادی سربلند بیرون بیاید. کما اینکه مشابه چنین پروژه‌ای در ونزوئلا به مرحله اجرا رسید و مشاهده می‌شود که متاسفانه این کشور با مشکلاتی روبرو شده است.

حمله تروریستی به رژه نیرو‌های مسلح

اما با شکست دشمنان در به ثمر رساندن پروژه تابستان داغ، آن‌ها تصمیم گرفتند این شکست را به نحوی جبران کنند؛ بنابراین مجبور شدند بار دیگر به سراغ گروه‌های تروریستی که پرورش داده‌اند بروند و آنان را وادار به اقدام علیه ایران کنند. در این خصوص در ۳۱ شهریور ماه سال ۹۷ و در حالی که ایران آماده گرامیداشت هفته دفاع مقدس بود، چند تروریست داعشی به صفوف مردم در رژه نیرو‌های مسلح اهواز حمله کردند. متاسفانه بر اثر این حمله ددمنشانه، ۲۵ نفر از مردم عادی و نیرو‌های نظامی کشور به شهادت رسیدند.
 
انتقام سپاه از اقدام تروریستی داعش

۹ روز پس از این اقدام کور، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی تصمیم گرفت تا انتقام شهدای اهواز را از گروهک تروریستی داعش بگیرد. درست همانند سال پیش که به دنبال حمله تروریستی این گروهک به مجلس شورای اسلامی، با چند فروند موشک مقر‌های این گروهک در سوریه را منهدم کرد. بر این اساس یگان موشکی نیروی هوا فضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی مواضع سرکرده‌های جنایت تروریستی اهواز را در مناطق اشغالی شرق سوریه هدف قرار داد تا واکنش قاطع نیرو‌های مسلح کشورمان برای انتقام خون شهدای این حمله تروریستی به ثبت برسد. در عملیات «ضربت محرم»، ۶ فروند موشک بالستیک میان بُرد از غرب کشور شلیک شد و به مواضع تحت اشغال گروه تروریستی داعش در نوار ساحلی شرق رود فرات (جنوب شرق استان دیرالزور در شرق سوریه) اصابت کرد.

شکست آمریکا در به صفر رساندن صادرات نفت ایران

در همین حال یکی دیگر از اتفاقات مهمی که سال ۱۳۹۷ را تحت تاثیر قرارداد، شسکت آمریکا در به صفر رساندن صادرات نفت ایران بود. بر اساس این پروژه ایالات متحده با تحت فشار قراردادن خریداران نفت ایران می‌کوشید، همزمان با شکل دادن به موج دوم تحریم‌ها، فروش و صادرات نفت ایران را با هدف از بین بردن اقتصاد کشورمان را به صفر برساند، اما تاثیر گذاری کشورمان بر بازار‌های نفتی، اجازه نداد آمریکا به هدفش در این خصوص دست پیدا کند و ایالات متحده مجبور شد به خریداران عمده نفت ایران، معافیت واردات نفت بدهد. اتفاقی که نشان داد هیمنه آمریکا در سطح جهان شکست خورده است.

شکست بزرگ نشست ورشو

این تمامی شکست‌های ایالات متحده از ایران در سال ۱۳۹۷ نبود. شکست بعدی که در کارنامه آمریکا و همپیمانانش به ثبت رسید، شکست در دستیابی به اجلاس ضد ایرانی ورشو بود. این اجلاس که برای برگزاری آن محور عبری-عربی هزینه کلان انجام داده بودند و حتی در رسانه‌های خود، آن را معادل اجلاس گالوپ برای تغییر حکومت ایران می‌دانستند، به مفتضحانه‌ترین شکل ممکن برگزار و به کار خود پایان داد. نکته مهم اینجاست که در ابتدا مانور رسانه‌ای بزرگی در سطح رسانه‌های جهانی شکل گرفت که این اجلاس تنها با محوریت ایران برگزار خواهد شد، اما با فرا رسیدن روز‌های اجلاس، با خالی ماندن دست این جماعت برای همراه کردن کشور‌های جهان، به یکباره این اجلاس تغییر رویکرد داد و موضوع خود از ایران، معطوف به خاورمیانه کرد. اتفاقی که در نهایت هیچ خروجی مشخصی نداشت.

برگزاری جشن چهل سالگی انقلاب

در کنار این شکست‌های پی در پی دشمنان، اتفاق بزرگ دیگری که در سال ۱۳۹۷ روی داد، برگزاری موفقیت آمیز جشن چهلمین سالگرد انقلاب بود. جشنی که آمریکایی‌ها عنوان می‌کردند که ایران آن را جشن نخواهد گرفت، اما این بار بر خلاف تمامی سالها، جشن پیروزی انقلاب اسلامی با شکوه هر بیشتری نسبت به تمامی سال‌ها برگزار شد و جمهوری اسلامی با قدرت و اقتدار وارد پنجمین دهه از عمر خود شد.

بیانیه گام دوم برای ادامه مسیر

اما در نهایت نقطه عطف وقایع سال ۱۳۹۷، موضوع صدور بیانیه گام دوم از سوی رهبر معظم انقلاب بود. بر این اساس، انقلاب کبیر اسلامی ایران در حالی چهلمین سالگرد پیروزی خود را پشت سر گذاشت و قدم به دهه‌ی پنجم حیات خود نهاد که اگرچه دشمنان مستکبرش گمان‌های باطلی در سر داشتند، اما دوستانش در سراسر جهان، امیدوارانه آن را در گذر از چالش‌ها و به دست آوردن پیشرفت‌های خیره‌کننده، همواره سربلند دیده‌اند. در چنین نقطه‌ی عطفی، رهبر حکیم انقلاب اسلامی با صدور «بیانیه‌ی گام دوم انقلاب» و برای ادامه‌ی این راه روشن، به تبیین دستاورد‌های شگرف چهار دهه‌ی گذشته پرداخته و توصیه‌هایی اساسی به‌منظور «جهاد بزرگ برای ساختن ایران اسلامی بزرگ» ارائه فرموده‌اند. حال واقعیت آن است که اگرچه ایران در سالی که گذشت با چالش‌ها و مشکلاتی به ویژه در حوزه اقتصاد و معیشت روبرو بود، اما مهم آن بود که وفاق و همدلی مردمی در باعث استحکام بیشتر در میان مردم شده است و این یک اتفاق بزرگ برای کشور محسوب می‌شود.

ارسال نظرات