محرم از راه رسیده و بار دیگر کوچه ها و خیابان های شهرمان عطر عزای سیدالشهدا علیه السلام را به خود گرفته است. با این تفاوت که امسال در کنار هر پرچم عزای سالار شهیدان، عکس یک شهید دفاع مقدس ۱۲ روزه در برابر حیوان درنده خوی صهیونیست هم به چشم می خورد. فرماندهان شهید، دانشمندان هستهای و مردم بیگناهی که به دست اسرائیل دژخیم به شهادت رسیدند. شهیدانی که راه زندگی و رسم مرگ با عزت را از سرورشان اباعبدالله الحسین علیه السلام آموختند. ملت ایران این بار هم نشان داد که شور محرم و شعور حسینی می تواند رمز پیروزی یک امت باشد. واقعیت هم این است که در روزهای دفاع مقدس ۱۲ روزه در برابر جنگ تحمیلی رژیم صهیونیستی، یک بار دیگر اثبات شد، باور به امام حسین علیه السلام و استقامت و مقاومت در برابر ظلم و زورگویی متجاوز تنها راه پیروزی خواهد بود.
· چرایی یک قیام
حجت الاسلام حمید سبحانی صدر، پژوهشگر تاریخ اسلام درباره ماهیت قیام حضرت اباعبدالله الحسین علیه السلام مینویسد: «امام حسین علیهالسلام خطاب به جمعی از خواصی که در سرزمین منا در محضر ایشان بودند فرمودند: اگر بر آزارها شکیبا بودید و در راه خدا هزینهها را تحمل میکردید، زمام امور خدا بر شما درمیآمد و از جانب شما به جریان میافتاد، ولی شما ظالمان را در جای خود نشاندید و امور خدا را به آنها سپردید تا به شبهه کار کنند و در شهوت و دلخواه خود راه روند و فرار شما از مرگ و خشنود بودن شما به زندگی دنیا که از شما جدا خواهد شد [آنان را بر این منزلت چیره کرده] بدینسان ضعیفان را به دست آنان سپردید که برخی را برده و مقهور خودساخته و برخی را مغلوب زندگی روزمره کردند».
این پژوهشگر تاریخ اسلام همچنین میافزاید:« امام حسین علیهالسلام از سالها پیش از قیام خود، بر اساس وظیفهای که داشتند، تبیین حقایق را جهاد خود میدانستند و از آن زمان که معاویه برای فرزند خود یزید بیعت میگرفت، بابیان انحرافات دستگاه اموی، با این بیعت و خلافت مخالفت میکردند. با مرگ معاویه و به خلافت رسیدن یزید، امام حسین علیهالسلام از بیعت با او سر باز زدند و از آن هنگام که هنوز از مدینه حرکت نکرده بودند تا روز عاشورا، بهطور پیوسته و در جمع خواص و توده مردم، در گفتار و نوشتار، به تبیین انحرافاتی که در دین خدا پدید آمده و دلایل بیعت نکردن خود میپرداختند. از اینرو امام حسین علیهالسلام جهاد تبیین را دوشادوش جهاد با شمشیر تکلیف خود دانستند و از لحظهای از انجام آن کوتاه نیامدند.»
امام حسین علیهالسلام در نامهای به معاویه نوشتند: «ثُمَّ وَلَّیْتَ ابْنَکَ وَ هُوَ غُلَامٌ یَشْرَبُ الشَّرَابَ وَ یَلْهُو بِالْکِلَابِ ... وَ لَیْسَ شَارِبُ الْمُسْکِرِ بِأَمِینٍ عَلَی دِرْهَمٍ فَکَیْفَ عَلَی الْأُمَّة...»؛ تو به فرزندت ولایت دادی درحالیکه نوجوانی است که شراب مینوشد و سگ بازی میکند...؛ حتی درهمی را نزد شرابخوار به امانت نمیسپارند، پس چگونه سرنوشت امت را به او واگذار کنند.
· کل یوم عاشورا ...
تمامی اینها نشان میدهد که امام حسین علیه السلام در برابر ظلم هرگز تسلیم نشد. حدود ۱۴۰۰ سال از آن روزها می گذرد اما هنوز که هنوز است هر انسان آزاده ای در برابر جایگاه امام حسین علیه السلام احساس خشوع میکند. سال ۶۱ هجری باعث شد تا جوانان دهه ۶۰ ما راه شهادت را انتخاب کنند. در برابر دشمن بعثی تا دندان مسلح ایستادگی کرده و در نهایت با پیروزی یا شهادت سعادتمند این میدان باشند. امسال نیز ملتمان با ایستادگی و مقاومت توانست بار دیگر پیروز این میدان باشد.
رهبر معظم انقلاب اسلامی بزرگترین درس عاشورا در دوران هشت سال دفاع مقدس را این گونه ترسیم میکنند: «وقتی ملتی حرفی ندارد که شهید بدهد و شهید بشود، هیچ قدرتی در مقابل او تاب مقاومت نخواهد آورد؛ ملت ایران با فراگرفتن همین درسها، در صحنههای گوناگون مبارزه، در جبهههای مقاومت و ایثار و در سایر میدانها، حماسه آفریدند و صحنههایی افتخارآمیز و ماندنی در تاریخ شکوهمند ایران اسلامی ایجاد نمودند. سرانجام در پرتو این مقاومتها، رشادتها، ایثارها و جانفشانیها، نظام مقدس جمهوری اسلامی به درختی تنومند و سترگ، که از بادها و طوفانها باکی نداشت، تبدیل شد. همهی اینها به برکت درسهای به یادماندنی و مکرر عاشورا بود که در ایران زمزمه شده و به الگوی بینظیر مقاومت بدل شد.»
ایشان همچنین می فرمایند:« این فرهنگ دینی که زیربنای انقلاب اسلامی ایران است، رنگ عاشورایی و حسینی دارد. از محرم شروع میشود و در قتلگاه جنگ تحمیلی و شهادتهای حسینیوار، به اوج خود میرسد. شعار عاشورائی هیهات منا الذّله از سپیددم انقلاب تا امروز که با شعار ما اهل کوفه نیستیم علی تنها بماند پیوند خورده پر معناترین و زیباترین شعار است که با فشارها و دشمنیهای روزافزون استکبار جهانی روز به روز زندهتر و کارآتر میشود.»
ارسال نظرات