28 فروردين 1401 - 11:18

ایستادن در میدان انقلاب اسلامی

درس «میدان اقتصادی» ؛ «میدان مردم داری» ؛ «میدان دیپلماسی» و در نهایت درس «میدان مقاومت»در کلاس درس مقام معظم رهبری(مدظله العالی) در جمع مسئولان بخشی از منظومه‌ای است که اجرای آن مسئولان نظام را میدان دار تحولات کرده و اثرات آن باعث پیشرفت نظام اسلامی خواهد شد.
کد خبر : 11584

پایگاه رهنما:

رهبر حکیم انقلاب اسلامی در دیدار مسئولان و کارگزاران نظام، همه مسائل کشور را قطعاً قابل حل خواندند. امام خامنه‌ای(مدظله العالی) در ابتدای سخنانشان و در بیان توصیه‌های معنوی، با استناد به آیات قرآنی و ادعیه، استغفار را همراه با نیت صادقانه، موجب صفا و طهارت روحی و جلب رحمت الهی در زندگی فردی و همچنین در میدان‌های ملی و عرصه‌های بزرگ اجتماعی خواندند. مقام معظم رهبری(مدظله العالی) مسئولیت در نظام اسلامی را به معنای مورد سؤال بودن برشمردند و افزودند: در نظام‌های سیاسی جهان مسئولان مورد سؤال مردم هستند اما در نظام اسلامی مسئولان علاوه بر مردم، در معرض سؤال و مؤاخذه مهم‌تر و سنگین‌تر خداوند نیز هستند. رهبر انقلاب اسلامی با تأکید بر اینکه دایره تقوا وسیع است و در حوزه‌های مختلف از جمله اقتصاد، دیپلماسی و امنیت، معنای خاص خود را دارد، گفتند: امروز نا امید کردن مردم و القای حس بن‌بست در جامعه، جفا به مردم، کشور و انقلاب است.

  • تاب‌آوری اقتصاد در برابر میدان تحریم‌ها

رهبرمعظم انقلاب در فراز اول از این سخنرانی مسئله وضعیت اقتصادی کشور را بار دیگر مورد تاکید قرار دادند. ایشان رسیدن به نوآوری‌های علمی را مسیری روشن قلمداد کردند که می‌تواند وسعت میدان اثر گذاری نظام را بالا برده و نیز باعث تاب آوری در برابر تحریم‌ها گردد. رهبرمعظم انقلاب با تشریح این موضع فرمودند: مسائل و مشکلات وجود دارند اما قابل حل هستند و مبنای ارزیابی و قضاوت درباره شرایط کشور و موفقیت‌های آن، نباید فقط شاخص‌های اقتصادی باشد بلکه باید شاخص‌های دیگر را نیز در نظر گرفت و همه موارد را با هم سنجید. رهبر انقلاب اسلامی افزودند: با وجود موارد منفی در اقتصاد، در همین حوزه نیز نشانه‌های موفقیت وجود دارد که یک نمونه آن تاب‌آوری اقتصاد کشور در برابر تحریم‌های بی‌سابقه است. مقام معظم رهبری(مدظله العالی)، رسیدن به خودکفایی در برخی موارد ازجمله تولید 6 نوع واکسن کرونا، بدهی خارجی نزدیک به صفر کشور و پیشرفت‌های علمی و صنعتی و فناوری در حوزه‌های مختلف را نشانه‌های دیگر موفقیت برشمردند و خاطرنشان کردند: یک نمونه دیگر از موفقیت‌ها، پیش رفتن صحیح و روان جریان مدیریت کشور است و برخلاف برخی کشورهای دیگر و با وجود همه دشمنی‌ها، مدیریت کشور به صورت قانونی و بدون نیاز به اقدامات خارج از روال، دست‌به‌دست شده است. ایشان گفتند: این دستاوردها و موارد دیگر همچون گسترش عمق راهبردی و نفوذ معنوی ایران در منطقه، جمهوری اسلامی را به یک نمونه جذاب تبدیل کرده است.

  • مسئولان در میدان باشند

مقام معظم رهبری(مدظله العالی) در فراز دیگری از سخنرانی خود در جمع مسئولان نظام گوشه‌ای دیگر از «میدان داری نظام جمهوری اسلامی» را تشریح فرمودند. رهبرمعظم انقلاب حضور میان مردم و مردم داری را اصل میدان انقلاب دانسته و گفتند: دیدن یا شنیدن واقعیات در میدان و یا از منابع مورد وثوق، زمینه‌ساز برنامه‌ریزی و اقدامات صحیح خواهد بود. گاهی مردم عادی نکاتی را به مسئول می‌گویند که از مشاوران کارکشته و نزدیک هم شنیده نمی‌شود. ایشان با ابراز ناخرسندی از اجرا نشدن سیاست‌های کلی اصل ۴۴ تأکید کردند: دولت می‌تواند با تحقق این سیاست‌ها، اقتصاد کشور را بر دوش مردم قرار دهد و خود به سیاستگذاری، نظارت و هدایت بپردازد تا حل مشکلات شتاب بگیرد. رهبر معظم انقلاب با اشاره به کشورهایی که بدون نفت از رشد اقتصادی برخوردارند، افزودند: نفت حدود 100 سال است که همچون ماده‌ای مخدر، اعتیاد سختی در کشور ایجاد کرده که باید حتماً علاج شود. ایشان اقتصادِ بدون نفت را هدفی بلندمدت خواندند و افزودند: حداقل 2 دولت در مسئولیت‌های 8 ساله باید همت کنند تا این مشکل به سامان برسد البته اگر همان روزی که اقتصاد بدون نفت را مطرح کردیم اجرای آن شروع می‌شد امروز کشور وضع متفاوتی داشت.

مقام معظم رهبری(مدظله العالی) با اشاره به احتمالاتی که درباره برخی گشایش‌های ارزی مطرح می‌شود، گفتند: مراقب باشیم اگر احتمالاً گشایشی ایجاد شد، درآمدها صرف واردات بی‌رویه نشود و به مسائل زیربنایی ازجمله حمل و نقل جاده‌ای و ریلی، شرکت‌های دانش‌بنیان، نوسازی صنایع، راه‌های ارتباطی با کشورهای همسایه و حل مشکل مهم آب اختصاص یابد که خوشبختانه دولت در مسئله آب کارهای خوبی آغاز کرده اما حل این مشکل به پول نیاز دارد.

  • اصل میدان داری و دیپلماسی انقلابی

مقام معظم رهبری(مدظله العالی) در بخش سوم از سخنرانی مهم در جمع دولتمردان به تشریح اصول اصلی سیاست خارجه جمهوری اسلامی ایران پرداختند. ایشان با تشریح اثر گذاری میان میدان و دیپلماسی فرمودند که جهت گیری درست سیاست خارجه باعث می‌شود در میدان، اقتدار ایران اسلامی افزایش یابد. مقام معظم رهبری(مدظله العالی) با اشاره به جهت‌گیری خوب دیپلماسی کشور تأکید کردند: مسئولان مطلقاً معطل مسئله هسته‌ای نشوند و بر اساس واقعیات کشور به برنامه‌ریزی و اقدام برای حل مشکلات بپردازند.

ایشان مسئولان مذاکرات را، انقلابی، متدین وپر جد و جهد خواندند و افزودند: وزیر امور خارجه و مسئولان مذاکره‌کننده گزارش‌های دقیقی را به مراکز داخلی می‌دهند. نقد و اظهار نظر درباره عملکرد آنها هم ایرادی ندارد به شرط اینکه از سوءظن و بدبینی به دور باشد و همچنان‌که بارها گفته‌ام موجب تضعیف عناصر میدان و ناامیدی مردم نشود. رهبرمعظم انقلاب با ابراز خرسندی از مقاومت هیأت مذاکره‌کننده در مقابل زورگویی‌ها و زیاده‌خواهی‌ها گفتند: طرف مقابل که بدعهدی کرد و از برجام خارج شد الان احساس درماندگی و بن‌بست می‌کند اما نظام اسلامی که با اتکای به مردم از مشکلات زیادی عبور کرده، از این مرحله هم عبور خواهد کرد.

رهبرمعظم انقلاب در بخش دیگری از سخنانشان با تمجید از بیداری، تحرک و تلاش جوانان فلسطینی در سرزمین‌های ۱۹۴۸ و در مرکز سرزمین‌های اشغالی افزودند: این تحرکات نشان داد فلسطین برخلاف تلاش آمریکا و پیروانش زنده است و هرگز به فراموشی سپرده نخواهد شد و با ادامه تحرکات جاری و به فضل الهی پیروزی نهایی از آنِ مردم فلسطین خواهد بود.

 نصیحت سرشکستگان میدانی در منطقه

مقام معظم رهبری(مدظله العالی) در قسمت پایانی این سخنرانی الهی و انقلابی شکست سران سعودی در جنگ تحمیلی یمن را مورد ارزیابی قرار داده و با تمجید از شجاعت مردم مظلوم یمن در توصیه‌ای دلسوزانه و خیرخواهانه به مسئولان سعودی گفتند: چرا به جنگی که می‌دانید احتمال پیروزی در آن را ندارید ادامه می‌دهید؟ راهی پیدا کنید و خود را از این معرکه خارج کنید. ایشان آتش‌بس اخیر در یمن را خیلی خوب خواندند و افزودند: اگر این توافق به معنای واقعی کلمه اجرا شود می‌تواند ادامه یابد و بدون تردید مردم یمن به برکت همت، شجاعت و ابتکار عمل خود و رهبرانشان پیروزند و خداوند هم به این مردم مظلوم کمک خواهد کرد.

  • اثرات میدان داری برای رشد انقلاب اسلامی

سخنان رهبر معظم انقلاب در جمع مسئولان نظام یک کلید واژه اساسی دارد؛ ایشان در تشریح تمامی مسائل کشور کارگزاران نظام را به سوی « میدان انقلاب اسلامی» هدایت فرمودند. «میدان اقتصادی» با هدف رشد و توسعه کشور و اثر گذاری که سر ریز آن برای مردم منطقه است؛ «میدان مردم داری» که به مجموعه اهدافی منتهی می‌شود که مردم خود را جزئی از نظام قلمداد کرده و نظام در مردمی‌ترین شرایط خود قرار می‌گیرد. «میدان دیپلماسی» که در آن انقلابی گری بر لفاظی های سیاسی غلبه داشته و درون مایه آن افزایش مؤلفه‌های اقتدار نظام است و در نهایت درس «میدان مقاومت» که ایشان مثال آن را در جنگ تحمیلی یمن به سمع حاضران رساندند.

 این چهار میدان در کلاس درس مقام معظم رهبری(مدظله العالی) در جمع مسئولان بخشی از منظومه‌ای است که اجرای آن مسئولان نظام را میدان دار تحولات کرده و اثرات آن باعث پیشرفت نظام اسلامی خواهد شد. ایستادن در میدان انقلاب اسلامی، دکترین نظام برای آینده است. این اتفاقاً باعث پیشرفت همه جانبه کشور خواهد شد. البته ایستادن در میدان انقلاب اسلامی و تشکیل دولتی با مدل مکتب شهید سلیمانی که ذرات آن غرق در ولایت فقیه باشد؛ کار هر گروه سیاسی نیست! از این رو ایشان از برخی مسئولان می‌خواهد نسبت به عملکرد خود طلب استغفار کنند.

ارسال نظرات