12 تير 1397 - 11:04
قفس‌های آهنین کودکان مهاجر فاجعه حقوق جدید حقوق بشر آمریکا

اعتراضات جهاني در مخالفت با سیاست‌های مهاجرتی ترامپ

آمریکا وارد یکی از مهمترین پرونده‌های حقوق بشری سال‌های اخیر خود شده است، پرونده جنجالی جدا سازی کودکان از مادران مهاجر در مرز مکزیک – آمریکا. پرونده‌ای که بسیاری از افرادی که درگیر مسائل حقوق بشری هستند نگاهی بسیار منفی در خصوص آن ابراز داشته اند.
نویسنده :
مهدی اسلامی
کد خبر : 1050

پایگاه رهنما :

آمریکا وارد یکی از مهمترین پرونده های حقوق بشری سال های اخیر خود شده است، پرونده جنجالی جدا سازی کودکان از مادران مهاجر در مرز مکزیک – آمریکا. پرونده ای که بسیاری از افرادی که درگیر مسائل حقوق بشری هستند نگاهی بسیار منفی در خصوص آن ابراز داشته اند. ماجرای این پرونده از آوریل شروع شده است، اما در روزهای اخیر به دلیل جنجال رسانه ای پیرامون آن واکنش های بسیاری را به دنبال داشته است. حالا که این موضوع به یک بحران برای آمریکا تبدیل شده، هر کس در آمریکا به نحوی سعی می کند از آن استفاده ابزاری کند، از یک سو کاخ سفید، ترامپ، ملانیا ترامپ و از دیگر سو دموکرات ها و سایر منتقدان ترامپ.
ماجرای جداسازی کودکان از مادران مهاجر چیست؟
ماجرا از این قرار است که ماموران مرزبانی آمریکا از ماه آوریل در راستای اعمال سختگیری‌های دولت ترامپ موسوم «تحمل صفر» افرادی را که برای زندگی به آمریکا سفرکرده اند را بازداشت و کودکان را از والدینشان جدا می‌کنند؛ اتفاقی که با اشک و گریه کودکان و والدین همراه می‌شود. به گزارش روزنامه گاردین، تعدادی از کودکان جدا شده از والدین در یک انبار قدیمی در جنوب ایالت تگزاس، نگهداری می‌شوند. گزارش‌ها حکایت از آن دارد که برخی از این کودکان در قفس‌های آهنی و در شرایط نامناسب قرار دارند. برآورد رسانه ای حاکی از آن است که این تعداد دست کم به 2000 کودک می رسد.
دولتمردان آمریکا چه موضعی گرفته اند؟
بعد از اینکه ماجرای جداسازی کودکان از والدین آن ها تبدیل به یک موضوع جهانی شد، دولتمردان آمریکا از هر دو حزب صاحب کرسی و منتقد، موضعی سیاسی نسبت به آن گرفتند. دولت ترامپ تلاش کرد که این موضوع را یک موضوع داخلی جلوه داده و مسئولیت آن را متوجه حزب دموکرات کند. برخی از اعضای کابینه ترامپ با متهم کردن دموکرات ها معتقدند که این سیاست ها و این رفتارها نتیجه سو مدیریت حزب دموکرات است. ترامپ اینک در حال استفاده از این اقدام برای از بین بردن سیاست های حزب دموکرات است و بسیاری معتقدند از این رفتارها برای منزوی کردن بیشتر دموکرات ها استفاده خواهد کرد. در مقابل در اردوگاه دموکرات ها نانسی پلوسی رهبر اقلیت دموکرات‌های مجلس نمایندگان آمریکا سیاست ترامپ در جداسازی کودکان مهاجر از والدینشان را «جنایتی هولناک» خواند و تصریح کرد، ترامپ قوانین مربوط به مهاجرت را نادیده گرفته است. همچنین یک گروه از نمایندگان دموکرات کنگره که از محل نگهداری کودکان مهاجران بازدید کرده‌اند، اعلام کردند با این سیاست غیرانسانی مقابله خواهند کرد. به طور کلی به نظر می رسد سیاست دولتمردان آمریکایی نسبت به این موضوع کاملا با ملاحظات حزبی همراه بوده است و به نظر نمی رسد مواضعی غیرسیاسی و انسان دوستانه در خصوص این ماجرا اخذ شود. سازمان ملل متحد با بیان اینکه در 6 هفته گذشته در حدود 2 هزار کودک مهاجر به هنگام عبور از مرز مکزیک به آمریکا به زور توسط مامورین آمریکایی از خانواده خود جدا شده اند از دولت واشنگتن خواست تا به سرعت به این سیاست خود خاتمه دهد. در عین حال آمریکا در حالی از شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد خارج شده که یکی از مهمترین انتقادات فعلی این شورا وضعیتی است که آمریکایی ها برای مهاجرین در مرز با مکزیک ایجاد کرده اند.
آیا آمریکایی های معترض از جداسازی بی اطلاع بوده‌اند؟
یکی از مهمترین مسائلی که بعد از سروصدای اخیر پیرامون موضوع جداسازی والدین صورت گرفته است این است که آیا آمریکایی ها از این رفتارهایی که در حال انجام است ناآگاه بوده اند یا نسبت به این موضوع، عواقب آن و آنچه در آینده برای مهاجران اتفاق خواهد افتاد آگاهی کامل داشته اند. بررسی مواضع سران دو حزب آمریکا و رئیس جمهور این کشور نشان می دهد که آن ها مواضع بسیار بی تفاوتی نسبت به این موضوع داشته اند. ترامپ بعد از اینکه سروصدای جهانی پیرامون این موضوع بلند شد سوار موج استفاده از آن شد. ملانیا ترامپ با مطرح کردن مسائلی از جمله اینکه از ترامپ می خواهد این موضوع را پی گیری کند، به واقع به دنبال استفاده ابزاری از این موضوع برای رسیدن به مقاصدی از جمله کسب محبوبیت در آمریکا برآمد. درست شبیه کارهایی که میشله اوباما در زمان ریاست جمهوری همسرش در خصوص اقدامات بشردوستانه انجام میداد، ماجرای «جداسازی کودکان از والدینشان» نیز برای ملانیا ترامپ همان خاصیت را پیدا کرد.مقامات آمریکایی طوری رفتار کرده اند که گویی از این ماجرا به کلی بی اطلاع بوده اند و این موضوع را اخیرا از رسانه ها شنیده اند، این در حالی است که از ماه آوریل تاکنون این موضوع ادامه داشته و تابحال منجر به نگه داری حدود 2 هزار کودک به دور از والدینشان شده است. بر اساس گزارش های مامورین مهاجرتی آمریکا این موضوع در چند ماه اخیر به صورت برجسته وجود داشته و به هیچ وجه موضوعی جدید نبوده که ترامپ از آن بی اطلاع بوده است. اساسا مسئله جداسازی به دلیل سیاست های مهاجرتی «تحمل صفر»ی است که خود ترامپ بانی آن بوده است تا با این سیاست های سخت گیرانه مانع از ورود مهاجرینی از مرز مکزیک به آمریکا شود.
آمریکا به کدام سمت می رود؟
وضعیت حقوق بشر در آمریکا موضوعی است که در سال های آتی بیشتر درصدر اخبار قرار خواهد گرفت. در کاخ سفید فردی بر مسند قدرت تکیه زده است که از نشان دادن ماهیت سرمایه دارانه قدرت در آمریکا هیچ ابایی ندارد. به بهانه دفاع از اسرائیل از شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد خارج می شود و 2000 کودک را از مادران خود در مرز با مکزیک جدا می کند، سپس در همان لحظات که جامعه بین الملل در حال اعتراض به این سیاست های ضدحقوق بشری است، در اقدامی مداخله جویانه ایران را متهم به نقض حقوق بشر می کند و در خصوص پرونده یک قاتل ( قاتل سه مامور نیروی انتظامی در ددرگیری خیابان پاسداران) اظهار نظرکرده و به صراحت از این قاتل حمایت می کند..

ارسال نظرات