حجت الاسلام والمسلمین منتظری دادستان کل کشور در دهمین گردهمایی موسسات حفاظتی و مراقبتی مرکز انتظام پلیس پیشگیری ناجا که به مناسبت گرامیداشت هفته نیروی انتظامی در مرکز همایشهای بینالمللی صدا و سیما برگزار شد، اظهار کرد: هفته نیروی انتظامی را به همه عزیزان که در ردههای مختلف آن در حال خدمت به کشور میباشند تبریک و تهنیت گفته و همچنین فرا رسیدن ماه شریف ربیعالاول را خدمت همه شما عزیزان تبریک عرض میکنم، انشاالله که خداوند توسلات و عزاداریهای همه را قبول نماید و خروجی این قبیل گردهماییها به نفع مردم و در راستای ارتقای امنیت زندگی مردم باشد.
وی گفت: اهمیت امنیت برای جامعه و مردم یک موضوع غیر قابل تردید است که جای بحث فراوان دارد به طوری که میتوانیم بگوییم قطعاً یکی از ارکان پیشرفت برای سایر زمینهها تأمین امنیت است.
دادستان کل کشور گفت: امنیت در همه عرصههای زندگی حرف اول را میزند و اگر امنیت نباشد اقتصاد، علم، دانش، آسایش و دیگر بخشهای زندگی تحت تأثیر قرار میگیرد.
حجت الاسلام والمسلمین منتظری ضمن عرض تسلیت به مناسبت شهادت جمع کثیری از مردم افغانستان در حادثه روز اخیر اظهار کرد: یکی از نمونههای پراهمیت که جایگاه امنیت را برای هر کشوری نشان میدهد همین حادثه افغانستان است که میبینیم آمریکا چگونه ۲۰ سال برای مردم مظلوم افغانستان قتل و کشتار و تخریب به ارمغان آورد و پس از ۲۰ سال مجبور شد این کشور را با هزاران گرفتاری رها کند.
دادستان کل کشور گفت: لذا باید قدردان امنیتِ کشور خود باشیم و متوجه باشیم که اگر توسعه در هر عرصهای میخواهیم شرط اول آن توسعه، داشتن امنیت است.
وی گفت: داشتن یک جامعه امن دارای شاخصهایی است که باید تقویت شوند و باید شاخصهای ضدامنیت را هم شناسایی کرده و از بین برد.
حجت الاسلام والمسلمین منتظری با بیان اینکه موضوع امنیت یک موضوع فرادستگاهی است، گفت: یکی از مهمترین مسائلی که هم متوجه دستگاه قضایی است و هم دستگاههای دیگری همچون ناجا در آن نقش دارند بحث تأمین امنیت و نیز پیشگیری از وقوع جرم است. پیشگیری از جرم و تخلفات موضوعی است که هم جزو وظایف قوه قضاییه است و هم نیروهای نظامی، انتظامی و اطلاعاتی به عنوان ضابط دستگاه قضایی باید به آن بپردازند.
دادستان کل کشور با بیان باید در مورد سرقت آسیبشناسی به صورت جدی مورد توجه قرار گیرد، ادامه داد: برای حل این مشکل باید به پیشزمینههای آن توجه بیشتری شود که یکی از دلایل اصلی آن مسئله بیکاری است و تا زمانی که نتوانیم بخشی از مشکل بیکاری را مرتفع کنیم با این دست قبیل پروندهها روبرو خواهیم بود، البته ما از مشکلات شما عزیزان و کمبودهایی که در خصوص عِده و عُده و امکانات دارید مطلع هستیم، اما باید این تلاشها بیشتر شده تا بتوانیم جامعه امنی داشته باشیم.
دادستان کل کشور گفت: در خصوص پلیسیاران که اشاره گردید که حدود ۶۰ هزار نیروی پلیسیار وجود دارد باید یک ساماندهی صورت گرفته و مبنای قانونی کار آنها تبیین گردد و اگر در جایی نیازمند قانون هستیم به دنبال آن باشیم.
وی گفت: ما در حوزه دستگاه قضایی از هیچ کمکی به نیروی انتظامی دریغ نخواهیم کرد و برای این منظور یکی از دغدغههای ما این است که نیروی انتظامی که در خدمت دستگاه قضایی است باید کارت ضابطیت داشته باشند که البته این صراحت قانونی است و قانون به ما میگوید که ضابط باید کارت داشته و آموزش هم دیده باشد.
حجت الاسلام والمسلمین منتظری گفت: یکی از بسترهایی که لازم است در آن امنیت وجود داشته باشد فضای مجازی است این فضا امروز جزو لاینفک زندگی مردم شده است و ما موظف هستیم در این فضا هم به فکر تأمین امنیت مردم باشیم.
وی گفت: در کشور پروندههای زیادی داریم که وقتی ریشهیابی میکنیم متوجه میشویم که منشأ تشکیل آن پرونده همین فضای مجازی است.
دادستان کل کشور گفت: خوشبختانه پلیس فتا به این فضا ورود کرده و اقدامات خوبی هم داشته است که البته باید بیشتر شود، استفاده از فناوریهای روز خوشبختانه در قوه قضاییه در حال رشد و توسعه است و پلیس هم در این حوزه اقدامات خوبی داشته است و یکی از ملزومات تأمین امنیت در کشور این است که نیروی انتظامی و قوه قضاییه با یکدیگر همپوشانی داشته باشند.
وی گفت: پیشنهاد ما این است که مسئولان ناجا یک گروه را برای این کار تعیین کنند تا بتوانیم هم ما خدماتی به نیروی انتظامی بدهیم و هم خدماتی بگیریم که منافع آن نهایتاً برای مردم است.
حجت الاسلام والمسلمین منتظری در ادامه به موضوع پلیس یاران هم اشاره کرد و گفت: نکته دیگر این است که باید برای پلیسیاران آموزشهایی تدارک دیده شود و باید آنها با آموزش به میدان کار بیایند و اگر آموزش میبینند این آموزشها دو برابر گردد.
دادستان کل کشور در توصیهای به نیروی انتظامی و پلیسیاران گفت: مسئله دیگر این است که سعی کنید هر مسئلهای که رخ میدهد آن را مستندسازی کنید و برای اقدامات خود دلیل داشته باشید.
حجت الاسلام والمسلمین منتظری گفت: برای تقویت پلیسیار و اینکه بتوانیم آنها را تقویت کنیم لازم است از ظرفیت کشوری استفاده کنیم و امنیت را مردممحور کنیم و برای تحقق امنیت مردم محور باید برنامه حسابشده علمی و کاربردی داشت.
دادستان کل کشور گفت: پیشنهاد میشود برای تحقق این امر کارگروهی مرکب از نیروی انتظامی، قوه قضاییه و دیگر بخشها تشکیل شود و یک برنامه جامع و کامل در این خصوص تهیه گردد و اگر نیازمند قانون هستیم از مجلس کمک بخواهیم.
وی گفت: ما هم در دستگاه قضایی آماده هستیم تا در این حوزه کمک حال نیروی انتظامی باشیم تا در انجام وظایف خود موفق باشند.
ارسال نظرات