18 دی 1399 - 11:32

چرا عربستان بدنبال از سرگیری رابطه خود در سوریه و عراق است؟/ آیا سیاست عربستان تغییر کرده است؟

از اوایل سال جاری میلادی رسانه‌های نزدیک به نظام سوریه، گزارش هایی مبنی بر اقدام عربستان جهت فراهم کردن مقدمات افتتاح مجدد سفارت این کشور در دمشق خبر دادند.
کد خبر : 8134
 
 
 رسانه‌ها از تحرکات جدید سعودی‌ها در سوریه در قالب از سرگیری مجدد پروازها و افتتاح سفارت عربستان در دمشق خبرهایی منتشر کردند که سؤالات بسیاری را درباره اهداف پشت پرده این اقدامات مطرح می شود. جهت بررسی بیشتر این موضوع گفتگویی با دکتر رضا میرابیان، کارشناس مسائل ارشد عربستان  صورت گرفته است.
 
رضا میرابیان، کارشناس مسائل عربستان، اهداف و انگیزه های عربستان از تلاش جهت از سرگیری روابط خود با سوریه از طریق کمک های انسان دوستانه گفت: با آغاز بحران سوریه در سال ۲۰۱۱ روابط ریاض و دمشق رو تیرگی و سپس قطع روابط گردید.
 
در طول این سال‌ها عربستان همواره اقدام به تربیت و آوردن هزاران تروریست تکفیری وهابی از کشور خود و دیگر کشورهای منطقه و جهان به سوریه کرد.
آن‌ها با تأمین منابع مالی گروه‌های معارض سیاسی سوری و همچنین ایجاد جنگ‌های داخلی برای نظام بشار اسد مشکلاتی ایجاد کردند.
به گفته این کارشناس مسائل غرب آسیا، اما از اوایل سال جاری میلادی رسانه‌های نزدیک به نظام سوریه، گزارش هایی مبنی بر اقدام عربستان جهت فراهم کردن مقدمات افتتاح مجدد سفارت این کشور در دمشق خبر دادند.
 
مقامات سعودی در راستای منابع آمریکا و رژیم صهیونیستی تلاش زیادی دارد تا با نزدیک شدن به نظام سوریه با افتتاح سفارت این کشور در دمشق مشابه تعامل میان ریاض و بغداد در این کشور صورت گیرد تا از این طریق با هدف مقابله با گسترش نفوذ جمهوری اسلامی و محوری مقاومت در منطقه در حال انجام است گرفته شود. اگر یادتان باشد، پیش از این کشورهای امارات و عمان‌ها در چارچوب منافع آمریکا و رژیم صهیونیستی سفارت خود را در سوریه بازگشایی کردند.

حتی به گفته دیوید هرست، روزنامه‌نگار و کارشناس انگلیسی مسائل خاورمیانه مقامات رژیم صهیونیستی برای مشروعیت بخشیدن به نظام سوریه و شخص بشار اسد و بازگرداندن سوریه به اتحادیه عرب با هدف مقابله با نفوذ منطقه‌ای ایران با افتتاح سفارت در این کشور چراغ سبز نشان داده است.

به گفته این کارشناس مسائل غرب آسیا، عربستان تلاش می‌کند از شرایط اقتصادی سخت حاکم بر سوریه نهایت استفاده کرده و از این طریق به راحتی به روند عادی سازی روابط با اسرائیل ملحق شوند.

میرابیان، کارشناس مسائل جهان عرب در رابطه با تعامل ریاض با بغداد گفت: سعودی‌ها در طول دو سال اخیر، بعد از سرنگونی صدام و سرنگونی نظام نوپای در عراق و تثبیت نظام حاکمیت شیعه در عراق مجبور شد برای جلوگیری از نفوذ منطقه‌ای جمهوری اسلامی در منطقه سفارت خود را در عراق بازگشایی کند.
 
تلاش عربستان برای نزدیک شدن هرچه بیشتر و حضور پررنگ‌تر در عراق و سوریه به نظر می رسد در نتیجه فشارهای آمریكا و رژیم صهیونیستی جهت تامین منافع غرب  صورت می گیرد.
 
مقامات سعودی امیدوار هستند در دوره نخست وزیری الکاظمی با رایزنی اقتصادی همچون تشکیل کمیسیون اقتصادی مشترک، ترانزیت دو طرفه گسترش همکاری دو کشور بیشتر شود.

البته این نکته نباید فراموش کرد، سعودی‌ها از نزدیکی بغداد به تهران، حتی گاهی آن‌ها را به دادن برخی امتیازات اقتصادی به عراقی‌ها واداشته است؛ اما مقامات بغداد معمولاً به عربستان به چشم یک شریک سیاسی قابل اعتماد در منطقه نگاه نمی‌کنند. به این ترتیب، می‌توان گفت که سعودی‌ها در شرایط کنونی، بدون اجازه آمریکایی‌ها و رژیم صهیونیستی نمی‌توانند این کار را انجام دهند.
منبع: بصیرت

ارسال نظرات