حضرت آيتالله خامنهاي(مدظلهالعالي) رهبر معظم انقلاب اسلامي در ديدار سران قوا و جمعي از مسئولان و کارگزاران نظام، با اشاره به دشمني مبنايي، عميق و مستمر آمريکا با اصل نظام جمهوري اسلامي و ملت ايران تأکيد کردند: شکست آمريکا در ماجراي اخير در صورت اداي وظايف مسئولان، قطعي و بدون ترديد خواهد بود. رهبر معظم انقلاب اسلامي (مدظلهالعالي) در اين ديدار در سخنان مهمي در دو محورِ «رفتار صحيح در قبال آمريکا، برجام و اروپا» و نيز «لوازم و ضرورتهاي حرکت راهگشاي اقتصادي در داخل کشور»، چندين تجربه عبرتآموز در روابط ايران و غرب را يادآوري و تضمينهاي لازم اروپا براي ادامه يافتن برجام را تشريح کردند.
رهبر معظم انقلاب اسلامي(مدظلهالعالي) در ابتداي سخنان خود از ماه مبارک رمضان به عنوان فرصت خاص براي طراوت بخشيدن روح ايمان و معنويت ياد و خاطرنشان کردند: اين فرصت براي همه مردم فراهم است اما اين ماه براي نخبگان و مديران کشور يک امتياز مضاعف دارد تا با ارتباط بيش از پيش با خدا و تضرع و دعا، معنويت خود را جهت انجام رسالت سنگين مسئوليت، تقويت کنند.
حضرت آيتالله خامنهاي(مدظلهالعالي) سپس وارد بحث اصلي خود شدند و با اشاره به مقاطع مختلف نظام جمهوري اسلامي و آزمونهاي مهم در هر يک از اين مقاطع گفتند: جمهوري اسلامي در 40 سال گذشته همه مقاطع و حوادث گوناگون آنها را با قدرت و استقامت و با تدبير پشت سر گذاشته و مقطع فعلي را نيز با قدرت و تدبير، پشت سر خواهد گذاشت و مسير پيشرفت خود را ادامه خواهد داد. ايشان افزودند: از ابتداي انقلاب اسلامي و در همه اين مقاطع، رژيم آمريکا دشمن اصلي ملت ايران بوده و از همه ابزارها و ترفندهاي سياسي، اقتصادي امنيتي، نظامي و تبليغاتي نيز استفاده کرده است اما در همه موارد هم شکست خورده است. رهبر معظم انقلاب اسلامي(مدظلهالعالي) افزودند: همه اين کارها هم هدفش «براندازي» بود و اين کلمه که تکرار ميشود، چيز جديدي نيست. همه اين توطئهها هم شکست خورده ؛ شما جمهوري اسلامي را مقايسه کنيد که بعد از 40 سال با تواناييهاي گوناگون دارد حرکت ميکند و پيش ميرود؛ و همه اينها شکست خورده است. مثل گربه معروف داستان تام و جري! و باز هم شکست خواهد خورد. ما در شکست دشمن شک نداريم و هرکس که با معارف اسلامي آشنا باشد اين را ميداند. ايشان با تأکيد بر اينکه بر اساس سنت الهي، در شکست دشمن هيچ ترديدي وجود ندارد، خاطرنشان کردند: سرنوشت رئيسجمهور کنوني آمريکا بهتر از سرنوشت اسلاف خود همچون بوش و ريگان نخواهد بود و همانند آنها در تاريخ گم خواهد شد. رهبر معظم انقلاب اسلامي(مدظلهالعالي) افزودند: البته براساس سنت الهي وظايفي هم بر عهده ما است و اگر اين وظايف را انجام ندهيم، نميتوان درخصوص رسيدن به نتايج مورد نظر، اطمينان داشت.
تشريح 6 تجربه مهم برجام
حضرت آيتالله خامنهاي(مدظلهالعالي) لازمه انجام وظايف و اتخاذ تصميم صحيح در مقطع فعلي را بهرهمندي از تجربههاي گذشته دانستند و بر همين اساس به بيان شش تجربه و درس مهم در خصوص آمريکا پرداختند. ايشان در بيان تجربه اول گفتند: مجموعه برخوردهاي آمريکا از ابتداي مذاکرات هستهاي تاکنون، اين تجربه مهم را به دست ميدهد که جمهوري اسلامي ايران نميتواند با آمريکا تعامل کند زيرا آمريکا پايبند به تعهدات خود نيست. رهبر معظم انقلاب اسلامي(مدظلهالعالي) تأکيد کردند: برخي نگويند که پايبند نبودن به تعهدات، مربوط به اين رئيسجمهور و به اين دولت آمريکا است، خير؛ دولت قبل هم که با ما مذاکره کرد، تقريباً به همين روش عمل کرد و آنها نيز برجام را نقض و ايران را تحريم کردند. ايشان با اشاره به سخنان ديپلماتهاي کشور درباره نقض مکرر روح و جسم برجام از جانب آمريکا افزودند: با دولتي که معاهدات بين المللي را به راحتي و همانند آب خوردن، نقض ميکند، نميتوان تعامل کرد. تجربه برجام، جواب آن کساني است که بارها ميگفتند چرا با آمريکا، مذاکره و تعامل نميکنيد. بنابراين همه بايد از اين تجربه درس بياموزند و بدانند که نميتوان با چنين دولتي تعامل و مذاکره کرد.
حضرت آيتالله خامنهاي(مدظلهالعالي) خاطرنشان کردند: تجربه بدعهدي آمريکا فقط مختص ايران نيست بلکه آمريکا حتي با افراد تسليم و نوکر خود همچون محمدرضا پهلوي و حسني مبارک نيز چنين رفتاري داشته و دارد.
دشمني آمريکا با اصل نظام و ملت ايران است
ايشان آشکار شدن عمق دشمني آمريکا با جمهوري اسلامي ايران را دومين تجربه برشمردند و گفتند: در مذاکرات سالهاي اخير و بعد از برجام، کاملاً مشخص شد که موضوعاتي همچون هستهاي و موشکي، مسئله اصلي نيستند بلکه مخالفت و دشمني عميق آمريکا با اصل نظام اسلامي و ملت ايران به دليل سربلندي اين نظام در منطقه حساس و توسعه روحيه مقاومت و مخالفت بي ملاحظه با ظلمهاي آمريکا و بلند کردن پرچم اسلام است و آنها ميخواهند نظام اسلامي را از مؤلفههاي قدرت و اقتدار خود تهي کنند. ايشان به يک تجربه ديگر اشاره کردند و گفتند: هرگونه انعطاف در مقابل آمريکا، به دليل مصلحتسنجيهاي موسمي نه تنها دشمني او را کمتر نخواهد کرد بلکه اين دشمن را گستاختر خواهد کرد. رهبر معظم انقلاب اسلامي(مدظلهالعالي) به انعطافهاي دولت ايران در زمان بوش دوم اشاره و خاطرنشان کردند: در آن زمان بهرغم اين انعطافها، بوش، جمهوري اسلامي ايران را محور شرارت ناميد. حضرت آيتالله خامنهاي(مدظلهالعالي) به تحريمهاي دولت آمريکا بعد از برجام نيز اشاره کردند و افزودند: در مقابل بسياري از اين تحريمها اعتراض شد اما هيچ اقدام قوي انجام نگرفت و نتيجه اين شد که رئيسجمهور آمريکا، گستاختر و وقيحانهتر سخن ميگويد.
انعطاف، دشمنيها را کم نکرد
ايشان با تأکيد بر اينکه راه جلوگيري از دشمني آمريکا، انعطاف و کوتاه آمدن نيست، گفتند: اين موضوع فقط مختص آمريکاييها نيست، همه غربيها عمدتاً همينگونه هستند و ما فراموش نميکنيم دورهاي را که رئيسجمهور ما طرفدار نرمش با غرب بود اما همين رئيسجمهور بر اساس موضوعاتي بي اساس، از طرف آلمان به دادگاه احضار شد. رهبر معظم انقلاب اسلامي(مدظلهالعالي) در تبيين چهارمين تجربه تأکيد کردند: ايستادگي در مقابل غربيها، امکان بسيار زياد عقب نشاندن آنها را بهوجود ميآورد. حضرت آيتالله خامنهاي(مدظلهالعالي) براي اين تجربه به قضاياي هستهاي در سالهاي 83 و 84 اشاره کردند و گفتند: در آن سالها، براي آنکه پرونده هستهاي ايران در آژانس عادي شود، پذيرفته شد که تأسيسات هستهاي تعطيل و مهر و موم شوند اما آنها در مقابل نرمشها و عقبنشينيهاي آن زمان، به هيئت ايراني گفتند که بايد تمام تأسيسات هستهاي ايران، جمع آوري و نابود شوند. ايشان افزودند: در آن زمان، آنها حتي اجازه راهاندازي دو يا سه سانتريفيوژ را هم نميدادند اما از زماني که در مقابل زيادهخواهيهاي آنها ايستاديم و مهر و مومها را شکستيم و جوانان مؤمن و انقلابي ما غنيسازي 20 درصد را انجام دادند، غربيها به التماس افتادند و ضمن قبول غنيسازي 3. 5 درصد، با ادامه فعاليت 5 تا 6 هزار سانتريفيوژ نيز موافقت کردند.
رهبر معظم انقلاب اسلامي(مدظلهالعالي) تأکيد کردند: البته منشأ به رسميت شناختن حق غنيسازي ايران، مذاکره نيست بلکه پيشرفت دانشمندان جوان ما و دستيابي به غنيسازي 20 درصد است وگرنه با مذاکره هيچ گاه حق ما را به رسميت نميشناختند. حضرت آيتالله خامنهاي(مدظلهالعالي) در جمعبندي اين تجربه گفتند: بايد در مقابل زيادهخواهي طرف مقابل، حرکت شجاعانه انجام داد. ايشان، پنجمين تجربه درس آموز را، همراهي اروپا با آمريکا در مهمترين موارد برشمردند و افزودند: ما بناي دعوا با اروپا را نداريم اما اين سه کشور اروپايي نشان دادهاند که در حساسترين مواقع، با آمريکا همراهي ميکنند. رهبر معظم انقلاب اسلامي(مدظلهالعالي) حرکت زشت وزير امور خارجه فرانسه در مذاکرات هستهاي و تقسيم نقش پليس بد و پليس خوب با آمريکا و همچنين مانع تراشي دولت انگليس در قبال حق خريد کيک زرد براساس برجام را نمونههايي از همراهي اروپا با آمريکا برشمردند و تأکيد کردند: اروپاييها حرفهايي ميزنند اما تاکنون نديدهايم که به معني واقعي کلمه در مقابل آمريکا ايستاده باشند.
گره زدن مشکلات داخلي به برجام؛ خطايي نابخشودني
حضرت آيتالله خامنهاي(مدظلهالعالي) در بيان ششمين تجربه مهم در قضاياي برجام گفتند: در سالهاي اخير، اين درس گرفته شد که گره زدن حل مسائل کشور بهخصوص مسائل اقتصادي به برجام و خارج از کشور، يک خطاي بزرگ است. ايشان افزودند: هنگامي که ما مسائل اقتصادي و کسب و کار را به برجام گره ميزنيم، نتيجه اين ميشود که صاحبان کار و سرمايه چند ماه منتظر امضا شدن يا نشدن برجام ميمانند و بعد از آن هم منتظر اجرا شدن و يا اجرا نشدن آن هستند و سپس نيز منتظر اينکه آيا آمريکا در برجام ميماند يا نميماند و در نهايت دستگاه فعال اقتصادي کشور هميشه معطل خارجيها است.
تجربه برجام تکرار نشود
رهبر معظم انقلاب اسلامي(مدظلهالعالي) در جمع بندي مباحث مربوط به تجربههاي برجام تأکيد کردند: بايد در قضاياي بعدي مراقب بود تا اين تجربهها تکرار نشوند و از يک سوراخ، دو بار گزيده نشويم. رهبر انقلاب دل خوش کردن به مسائلي نظير بيآبرو شدن آمريکا و يا بروز اختلاف ظاهري ميان آمريکا و اروپا در ماجراي اخير را نافي استفاده از تجربيات خواندند و افزودند: اينها واقعيات است اما مگر ما براي اين چيزها مذاکره کرديم که حالا به آنها دلخوش کنيم. ايشان خاطرنشان کردند: هدف از مذاکرات هستهاي برداشته شدن تحريمها بود که بسياري از آنها برداشته نشد، ضمن اينکه اخيراً تهديد ميکنند تحريمها را با وجود تأکيد قطعنامه سازمان ملل باز ميگردانند. رهبر انقلاب همچنين در نکتهاي مهم و اساسي با پرهيز دادن «عناصر سياسي، مديريتي و مطبوعاتي» از سرزنش يکديگر درباره برجام تأکيد کردند: نقد صحيح، منصفانه و عاقلانه ايراد ندارد و مسئولان هم بايد به آنها توجه کنند اما اهانت، هتک حرمت، اتهام و ايجاد دو قطبي بر سر برجام نبايد صورت گيرد و وحدت و همزباني نبايد نقض شود.
حضرت آيتالله خامنهاي(مدظلهالعالي) سپس به طرح يک سؤال اساسي پرداختند: نحوه صحيح مواجهه با برجام بعد از خروج آمريکا چيست؟ايشان با بيان چند نکته در پاسخ به اين سؤال گفتند: نکته اول اين است که بايد مسائل را واقع بينانه ببينيم و بدون دلخوش کردن به احتمالات، آنها را صريح و واقع بينانه با مردم در ميان بگذاريم. رهبر انقلاب در همين زمينه به تصور باطل ورود 100 ميليارد دلار به کشور پس از انعقاد برجام اشاره کردند و افزودند: متأسفانه برخي اين تصور واهي را به مردم هم منتقل کردند.
اقتصاد را با برجام اروپايي نميتوان ساخت
دومين نکتهاي که رهبر انقلاب درباره «نحوه مواجهه صحيح با برجام در شرايط فعلي» بيان کردند اين واقعيت بود که اقتصاد کشور را از راه «برجام اروپايي» نميتوان درست کرد. ايشان افزودند: برجام اروپايي البته مسئلهاي است اما قرائن فراوان از جمله انصراف و ترديد شرکتهاي بزرگ اروپايي و نيز سخنان مسئولان سه کشور اروپايي نشان ميدهد اقتصاد کشور را از راه برجام اروپايي نميتوان به جلو برد. حضرت آيتالله خامنهاي(مدظلهالعالي) با اشاره به بدعهدي و بيصداقتي سه کشور اروپايي در اوايل دهه 80 بر سر مسئله هستهاي افزودند: اروپاييها بايد ثابت کنند که اين بار قصد تکرار آن بدعهدي را ندارند. رهبر انقلاب اعتراض نکردن سه کشور اروپايي به آمريکا در نقض مکرر روح و جسم برجام را مورد انتقاد قرار دادند و افزودند: اگر آنها به آمريکا اعتراض ميکردند ممکن بود کار به اينجا نرسد، اروپاييها بايد اين غفلت را جبران کنند.
اروپا چرا به نقض قطعنامه 2231 اعتراض نميکند؟!
حضرت آيتالله خامنهاي(مدظلهالعالي) خروج آمريکا از برجام را نقض قطعنامه 2231 سازمان ملل خواندند و افزودند: اروپاييها بايد قطعنامهاي عليه آمريکا به شوراي امنيت ببرند و به اين حرکت آمريکا اعتراض کنند. رهبر معظم انقلاب اسلامي(مدظلهالعالي)در تبيين شرايط لازم براي ادامه برجام با اروپاييها تأکيد کردند: سران سه کشور بايد متعهد شوند و قول دهند که بحث موشک و حضور منطقهاي ايران را مطلقاً مطرح نخواهند کرد. حضرت آيتالله خامنهاي(مدظلهالعالي) مقابله صريح اروپاييها با هرگونه تحريم آمريکا عليه ايران را از ديگر شرايط ضروري برشمردند و خاطرنشان کردند: همه بدانند جمهوري اسلامي از مؤلفههاي قدرت خود از جمله دفاع از راه دور قطعاً دست نميکشد. ايشان عمق راهبردي را از ديگر مؤلفههاي اقتدار ايران خواندند و افزودند: حضور در منطقه و طرفداري ملتها از جمهوري اسلامي، عمق راهبردي ماست و هيچ دولت عاقلي از اين مؤلفههاي قدرت بخش صرف نظر نميکند.
تضمين اروپا با چه ساز و کاري؟!
حضرت آيتالله خامنهاي(مدظلهالعالي) همچنين اتحاد و اجتماع مردم زير پرچم اسلام و افتخار نظام به شعارهاي اسلامي را مايه قوام و استحکام کشور دانستند. رهبر معظم انقلاب اسلامي(مدظلهالعالي)در باب تضمينهاي لازم اروپاييها براي ادامه برجام افزودند: اگر آمريکاييها توانستند در فروش نفت ايران خلل وارد کنند اروپاييها بايد خريد نفت از ايران به مقدار مورد نياز ما را تضمين کنند. تضمين بانکهاي اروپايي درباره دريافت و پرداخت وجوه تجارت دولتي و خصوصي با جمهوري اسلامي از ديگر نکاتي بود که حضرت آيتالله خامنهاي(مدظلهالعالي) در همين زمينه بيان کردند.
ايشان خاطرنشان کردند: ايران با سه کشور اروپايي دعوا ندارد بلکه با توجه به سابقه اروپايي ها، ما به آنها اعتماد نداريم و به همين علت آنها بايد تضمينهاي واقعي بدهند. رهبر معظم انقلاب اسلامي(مدظلهالعالي)تأکيد کردند: اگر اروپاييها در پاسخ به مطالبات ما تعلل کردند حق ايران براي آغاز فعاليتهاي تعطيل شده هستهاي محفوظ است. ايشان مسئولان سازمان انرژي اتمي را به آمادگي براي شروع احتمالي اينگونه فعاليتها فراخواندند و افزودند: الان غنيسازي 20 درصد را آغاز نميکنيم ولي بايد آماده باشيد که اگر لازم شد و ديديم برجام فايده ندارد فعاليتهاي تعطيل شده بواسطه برجام از سرگرفته شود. بخش دوم سخنان رهبر انقلاب در ديدار مسئولان نظام به مسائل داخلي اختصاص داشت. ايشان مسئله اول کشور را مسئله اقتصادي خواندند و افزودند: فعاليتهاي دولت بايد با گسترش خدمات ادامه پيدا کند اما با همه تلاشها وضع اقتصادي کشور تعريفي ندارد و بسياري از مردم در فشار شديد گراني و مشکلات هستند.
حضرت آيتالله خامنهاي(مدظلهالعالي) حل مشکلات اقتصادي را در درجه اول در گرو اعتقاد قلبي مسئولان به چند مسئله دانستند و افزودند: بايد عميقاً باور کنيم که مشکلات اقتصادي با تکيه بر ظرفيتهاي فراوان داخل کشور قابل حل است و نسخههاي غربي نه در زمينه اقتصاد و نه در عرصههاي ديگر نظير جمعيت، حلّال مسائل و دشواريهاي کشور نيستند. ايشان به مسئولان خاطرنشان کردند: سپردن کارها به خارجيها با توجه به بدقوليهاي آنها بايد فقط در حد اضطرار باشد و فقط وقتي از امکانات داخلي مأيوس شديم، سراغ ديگران برويم. حضرت آيتالله خامنهاي(مدظلهالعالي) با اشاره به منابع و ذخاير طبيعي و معدني، ظرفيتهاي سرزميني، نيروي انساني جوان و تحصيلکرده، دسترسي به آبهاي بينالمللي و ديگر نقاط قوت کشور تأکيد کردند: کارشناسان معتقدند اگر ايران از اين ظرفيتها بهدرستي استفاده کند جزو اقتصادهاي پيشرفته خواهد شد. ايشان افزودند: بايد با توجه به اين واقعيتها برنامه ريزي و تدبير کرد و به پيش رفت.
رهبر انقلاب با اشاره به جلسه چند هفته پيش با مسئولان کشور درباره مسائل اقتصادي افزودند: تصميمات آن جلسه بايد با جديت پيگيري شود.
ستاد مقابله با شرارت آمريکا در مرکز اقتصاد دولت تشکيل شود
حضرت آيتالله خامنهاي(مدظلهالعالي) با اشاره به اينکه آمريکاييها وزارت خزانه داري خود را به اتاق جنگ عليه ايران تبديل کردهاند، افزودند: بايد ستاد مقابله با اين شرارت دشمن در مرکز اقتصادي دولت تشکيل شود و وزارت خارجه نيز به اين مسئله کمک کند. رهبر انقلاب افزودند: اقتصاد مقاومتي علاج همه مشکلات کشور است و امروز با توجه به اقدامات دشمن، بايد بخشهايي از اقتصاد مقاومتي در اولويت قرار گيرد. حضرت آيتالله خامنهاي(مدظلهالعالي)، «اقتصاد مردمي» و ورود واقعي مردم به عرصه اقتصاد را کاملاً ضروري خواندند و افزودند: اقتصاد دولتي جواب نميدهد و همانگونه که بارها گفته ام بايد سياستهاي اصل 44 جدي گرفته شود و بخش خصوصي را وارد ميدان کنيم. رهبر انقلاب فلسفه تشکيل صندوق توسعه ملي را کمک به بخش خصوصي برشمردند و خاطرنشان کردند: اين صندوق کاملاً در اختيار دولت است اما منابع صندوق بايد در اختيار فعالان بخش خصوصي قرار گيرد و نبايد صرف مصارف جاري شود. حضرت آيتالله خامنهاي(مدظلهالعالي) اقتصاد نفتي را از عيوب اساسي اقتصاد ايران خواندند و خاطرنشان کردند: 20 سال پيش گفتيم بايد به جايي برسيم که هر وقت اراده کرديم درِ چاههاي نفت را ببنديم و اين ممکن است.
وضعيت نفت را تغيير دهيد
رهبر انقلاب افزودند: امروز ما اسير نفت هستيم چرا که قيمتگذاري و خريد يا عدم خريد آن دست ديگران است. اين وضع بايد تغيير کند و نفت به عنوان سرمايه ملي، واقعاً در اختيار ما باشد و وابستگي به آن را روز به روز کم کنيم. اهميت دادن به اقتصاد دانش بنيان، توجه به جوانان کارآفرين در رسانهها، تقويت توليد داخل، اهميت فراوان به کالاي ايراني و خودداري مطلق همه دستگاهها از خريد محصولات غير ايراني از ديگر نکاتي بود که رهبر انقلاب مورد تأکيد قرار دادند. ايشان در نکته پاياني اين بخش از سخنانشان تأکيد کردند: مسائل اقتصاد را نبايد به برجام و امثال آن گره بزنيم، ديديد با برجام هم مشکل اقتصاد درست نشد بنابراين اقتصاد به عوامل ديگري نياز دارد. حضرت آيتالله خامنهاي(مدظلهالعالي) در ادامه به سياست خصمانه آمريکاييها در القاي بنبست و تزريق نااميدي و ناتواني در جامعه اشاره کردند و گفتند: ملت ايران امروز به استقلال، ايستادگي، آبروي بينالمللي و نفوذ منطقهاي خود افتخار ميکند اما دشمن به دنبال آن است که با شايعه، دروغ و برجستهسازي ضعفها، اين احساس افتخار را از ملت سلب کند و با شکست جلوه دادن پيروزيها و پيشرفتها، حرکت اميدوارانه را که حلال مشکلات کشور است، از بين ببرد. ايشان هدف جمهوري اسلامي را سربلند کردن اسلام وتحقق شريعت اسلامي در جامعه خواندند و در جمعبندي اين بخش از سخنانشان تأکيد کردند: ما با شناخت ظرفيتها و توجه به تجربهها و از همه مهمتر با استمداد از خداوند متعال،بدون ترديد توانايي غلبه بر همه مشکلات اقتصادي را خواهيم داشت.
سازمان ملل چرا پرونده 10 جنايت آمريکا را دنبال نميکند
بخش پاياني سخنان رهبر معظم انقلاب اسلامي(مدظلهالعالي)به ارزيابي عملکرد سازمان ملل و تأکيد بر لزوم پيگيري چند پرونده مهم از جنايات حقوق بشري آمريکا اختصاص داشت. ايشان عملکرد سازمان ملل را نامناسب و تحت نفوذ آمريکا دانستند و گفتند: چندي قبل دبيرکل سازمان ملل يک روز پس از محکوم کردن جنايات سعوديها عليه مردم يمن، حرف خود را پس گرفت. اين نمونهها نشان ميدهد سازمان ملل تحت فشار آمريکا و قارونهاي منطقه خليج فارس است. رهبر معظم انقلاب اسلامي(مدظلهالعالي)در برشمردن جنايات و پروندههاي حقوق بشري آمريکا به مواردي همچون «سوزاندن اعضاي فرقه داوديها در آمريکا در زمان کلينتون»، «نگهداري و شکنجه فجيع زندانيان در زندانهاي گوانتانامو، ابوغريب عراق و يک زندان آمريکايي در افغانستان»، «آزادي فروش سلاح در آمريکا به دليل منافع کمپانيهاي اسلحهسازي»، «رفتار وحشيانه پليس آمريکا با سياهپوستان»، «نقش مؤثر آمريکا در ايجاد و حمايت از داعش»، «کمک به رژيم صهيونيستي در کشتار مردم از جمله در کشتار اخير غزه» و «کمک و حمايت از سعوديها در کشتار مردم يمن و سرکوب مردم بحرين» اشاره و تأکيد کردند: سازمان ملل اگر سازمان ملل است و وابسته به رژيم آمريکا نيست بايد اين پروندهها را بهطور جدي پيگيري و کوتاهيهاي گذشته خود را جبران کند.
حضرت آيتالله خامنهاي(مدظلهالعالي) در پايان، سخنان جمهوري اسلامي را در مسائل مختلف سخناني متين، مستدل و قابل اثبات خواندند و افزودند: جمهوري اسلامي در اين سالها روزبروز قويتر شده است و حرکت به سمت اقتدار بيشتر را در پرتو استحکام ساخت داخلي و رفتار صحيح مسئولان با مردم همچنان به پيش خواهد برد.
ارسال نظرات