آینده روابط میان عربستان سعودی و رژیم صهیونیستی به عامل بروز اختلاف میان «ترکی الفیصل» رئیس اسبق سازمان اطلاعات و «محمد بن سلمان» ولیعهد سعودی تبدیل شده است.
به نوشته روزنامه «دیلی میل»، دیدار «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر رژیم صهیونیستی و بن سلمان در شهر در دست احداث نئوم، موجب اختلافاتی غیر آشکار میان شاهزادگان سعودی شده است.
ترکی الفیصل به عنوان یکی از مخالفان عادیسازی روابط ریاض و تلآویو، چندی پیش در انتقاد از رژیم صهیونیستی گفته بود: «[این کشور] آخرین قدرت استعمار غربی در خاورمیانه است. اسرائیل است که سرزمینهای عربی مجاور را اشغال کرده است نه عکس آن».
رئیس اسبق سازمان اطلاعات عربستان سعودی افزود، رژیم صهیونیستی خود را «کشوری کوچک، تحت تهدیدات بنیادین و محاصره شده توسط قاتلان تشنه به خون» جا میزند.
وی با اشاره به آوارگی اجباری فلسطینیها و تخریب روستاهای آنها توسط رژیم صهیونیستی گفت: «با این حال آنها میگویند که میخواهند با عربستان سعودی دوست باشند».
ترکی الفیصل در ادامه این انتقادات تند در نشست امنیتی منامه، اظهار داشت: «فلسطینیها را با اتهامات امنیتی بی اساس، در اردوگاههای کار اجباری نگه میدارند. پیر و جوان، زن و مرد در این کمپها بدون دسترسی به عدالت در حال پوسیدن هستند».
با این وجود، «عاموس یادلین» مدیر اجرایی انستیتوی مطالعات امنیت ملی دانشگاه تل آویو در پیامی توییتری عکسی از در کنار الفیصل در حاشیه نشست منامه منتشر کرد که واکنشهای زیادی به همراه داشت.
علاوه بر اختلافاتی که بر سر آینده روابط ریاض و تلآویو میان مقامات ارشد سعودی شکل گرفته است، انحصارطلبی بن سلمان در قدرت و نقض آشکار حقوق بشر از سوی ولیعهد سعودی از جمله موارد دیگر بروز اختلافات میان او و دیگر شاهزادگان سعودی است.
«دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا که حامی اصلی عادیسازی روابط کشورهای عربی و رژیم صهیونیستی محسوب میشود، از بن سلمان در برابر اتهام دستور قتل «جمال خاشقچی» روزنامهنگار سعودی به صورت تمام قد دفاع کرد.
با این حال «جو بایدن» رئیس جمهور منتخب آمریکا در کارزار انتخاباتی خود وعده داده رویکرد متفاوتی نسبت به عربستان سعودی اتخاذ خواهد کرد.
ارسال نظرات