روزنامهها در لابهلای گزارشها و سرمقالهها، قسمتی از صفحات خود را به اخبار روزهای گذشته یا اخبار ویژه اختصاص می دهند که مشرق در ادامه به آنها اشاره میکند.
**********
به ایرانیها خیانت کردیم اما آنها از برجام تبعیت کنند(!)
وقاحت سیاستمداران اروپایی، به بورل مسئول سیاست خارجی این اتحادیه نیز سرایت کرد.
او در وبیناری با عنوان «GLOBSEC»، درباره برجام گفت: ایران باید بهطور کامل از برجام تبعیت کند.
بورل گفته است: توافق هستهای همچنان بهعنوان نقطه عطف یک دیپلماسی موفق ارزیابی میشود و ما به این توافق بهعنوان بزرگترین موفقیت در ظرفیت دیپلماتیکمان افتخار میکنیم.»
اظهارات این مقام اروپایی در حالی مطرح شده که کشورهای فرانسه، آلمان و انگلیس اخیرا در بیانیهای مشترک نسبت به تصمیم ایران برای نصب سانتریفیوژهای جدید در تاسیسات غنیسازی نطنز، ابراز نگرانی کردند.
تروئیکای اروپایی با ادعای اینکه تصمیم ایران برای نصب سانتریفیوژهای جدید در نطنز، نقض توافق هستهای است، گفتند: «اگر ایران درباره حفظ فضای دیپلماسی جدی است، باید از توافق تبعیت کند».
اظهارات بورل در حالی است که دولتهای اروپایی عضو برجام به تصریح آقای ظریف، به هیچیک از یازده تعهد خود در برجام عمل نکردند. از سوی دیگر بورل چند روز پیش در اعترافی تلخ گفته بود «ایرانیها حق دارند احساس کنند در توافق (برجام) به آنها خیانت شده و احتمالا دوباره نمیخواهند با همان کارتها بازی کنند».
وقتی روزنامه وامدار دولت از استقلال بودجهای دم میزند
یک روزنامه حامی دولت مدعی شد: بودجه گرفتن موسسات حوزوی از بودجه رسمی خاطرناک!
روزنامه جمهوری اسلامی در سرمقالهای که تکرار فضاسازیهای محافل معارض طی سالهای گذشته برای به محاق انداختن کارکرد اشتباه دولت است، نوشت: «در لایحه بودجه ۱۴۰۰ کل کشور، برای شورای عالی حوزه علمیه قم، چند موسسه حوزوی، چند موسسه تحقیقاتی وابسته به حوزه علمیه، سازمان تبلیغات اسلامی و چند مجمع بینالمللی بودجههایی در نظر گرفته شده است.
از همان روز که خبر ارقام بودجه ۱۴۰۰ منتشر شد، مواردی از ردیفها و ارقام، زمینهساز اعتراضات گوناگون شدند.»
نویسنده میافزاید: «نگاهتان را تغییر بدهید و به این واقعیت بیندیشید که با تاسیس این قبیل بنیادها و با اختصاص دادن بودجههای دولتی به مراکز دینی، فرهنگ کشور را از مردمی بودن به سوی وابستگی سوق میدهید و این وابستگیها بزرگترین ضربه را به فرهنگ وارد میکند. در حوزه علمیه، نهادهایی مانند شورای عالی و تعدادی از موسسات تحقیقاتی با نامها و عناوین مختلف، از بودجه دولتی استفاده میکنند و همین وابستگی موجب فاصله گرفتن آنها از مردم شده است. سازمان تبلیغات اسلامی نیز یکی از موسساتی است که ردیف بودجه دارد و حیاتش به آن وابسته است. هم تبلیغات، هم تحقیقات و هم تحصیلات دینی تا قبل از پیروزی انقلاب اسلامی با پول مردم انجام میشدند و خروجی حوزههای علمیه نیز بسیار مثبت و کارآمد و موثر بود. امروز که این دستگاهها از پستان دولت ارتزاق میکنند، نه از آن خروجی سابق خبری هست و نه ارتباط مستحکمی با مردم دارند.»
سرمقالهنویس روزنامه حامی دولت در پایان خواستار حذف بودجه موسسات حوزوی و فرهنگی شده است!
این نوشته از جهات مختلف مخدوش (و البته شکبرانگیز) است. اولا گویا نویسنده اصرار دارد پول گرفتن از رژیم طاغوت با داشتن ردیف بودجه در نظام اسلامی را یکی بپندارد و حال آنکه، این مسئولیت دولت است که هزینههای حوزههای علمیه را تامین کند؛ همانگونه که در قبال بودجه دانشگاهها و موسسات آموزش عالی و آموزش و پرورش موظف است. در واقع این کار، انجام وظیفه است و دولت صرفا مسئول نگارش آن است؛ نه اینکه مثلا ولینعمت باشد و بخواهد بذل و بخشش کند!
ثانیا، این شگرد لورفته و نخنمایی است که جریان اشرافیت غربگرا و تجدیدنظرطلب - چه در دولت اصلاحات و چه در دولت مدعی اصلاحات - در آستانه تقدیم لایحه بودجه، به واسطه رسانههای در خدمت خود، علیه بودجه ناچیز موسسات فرهنگی و حوزههای علمیه و... فضاسازی میکنند تا خود پاسخگوی قصور و تقصیرهای کلان بودجهای و تخلفات سیستماتیک در اینباره باشند. به عنوان مثال، طیف مذکور (و از جمله روزنامه مورد بحث) هرگز سراغ بودجه هنگفت شرکتهای دولتی که بالغ بر ۷۵ درصد کل بودجه را دریافت میکنند اما در عین حال غالبا زیانده یا کمبازده هستند، نمیروند. همچنان که به حساب و کتاب وزارت و شرکت نفت نمیپردازند. یا سراغ رانتهای هنگفتی مانند واگذاری ۱۸ میلیارد دلار ارز دولتی و... را نمیگیرند.
در همین گزارش تفریغ بودجه ۹۷ که به بررسی میزان رعایت قانون از سوی دولت میپردازد، تصریح شده بود که؛ دولت انحراف ۶۸ درصدی درباره اجرای احکام بودجه داشته و ۱۸ درصد احکام را هم اجرا نکرده است. همچنین ۷۴ درصد از انحراف اهداف خصوصیسازی(که منجر به فجایع واگذاری شرکت نیشکر هفت تپه، کشت و صنعت مغان، پالایشگاه کرمانشاه و... شد)، پرداخت حقوقهای نجومی تا سقف ۵۳ میلیون تومان، و...
چرا روزنامه وامدار دولت این موارد مهم و راهبردی را برجسته نمیکند؟ یا چرا توضیح نمیدهد که اگر بودجه گرفتن از دولت بد است، خود چگونه از حمایتهای ویژه و خاصه برخی محافل دولتی برخوردار میشود؟
در لایحه بودجه اخیر نیز ایرادها و منافذ خسارتبار بزرگی تعبیه شده که گویا روزنامه مورد بحث علاقهمند است با طرح مباحث فرعی و بودجههای جزیی حوزههای علمیه، آنها را به حاشیه براند، از جمله: افزایش ۴۵ درصدی بودجه تقدیمی در کنار وابستگی ۳ برابری به درآمد خیالی نفت(پالس مذاکره به آمریکا)، چند برابر شدن هزینه برخی دستگاههای دولتی با وجود کسری بودجه چندصدهزار میلیارد تومانی و... به شهادت حتی نشریات حامی دولت موجب شده تلقی غیرعملیاتی و غیرشفاف بودن درباره لایحه پدید آید. به این موارد دقت کنید:
- روزنامه سازندگی: دولت با جیب خالی، رویاپردازی کرده است. دولت با بدهیتراشی، دولت بعدی را گرفتار میکند.
روزنامه شرق:
- سایت فرارو: علت اصلی کسری بودجه و تورم، هزینههای زاید دولت است.
- فرشاد مومنی کارشناس حامی دولت: روحانی تصمیمات اقتصادی تورمزا میگیرد و بعد اظهار شگفتی میکند.
چرا روزنامه مدعی استقلال از دولت، به این فجایع بودجهنویسی و بودجهریزی و مدیریت ملوکالطوایفی دولت نمیپردازد؟ جز این که وامدار میرزابنویس است؟!
با چند میلیارد سرگرم شوید از چند صدهزار میلیارد نپرسید!
بزرگنمایی بودجه چند میلیاردی فرهنگی، برای پنهانسازی بودجههای چند صدهزار میلیارد تومانی شرکتهای دولتی، مورد نقد ناظران رسانهای و اقتصادی قرار گرفته است.
روزنامه جوان در این باره مینویسد: هر ساله برای انحراف افکار عمومی از رانتهای پنهان توزیعی از رهگذر بودجه سنواتی، بودجه چند مجموعه فرهنگی مذهبی که سرجمع این دست بودجهها اصلا رقم چشمگیری نیست، در رسانههای جریان لیبرال بزرگنمایی میشود تا افکار عمومی متوجه آنچه در حوزه بودجه بیش از ۲۴۰۰ هزار میلیارد تومانی عمومی، اختصاصی و شرکتها و نرخگذاریهای رانتی کالاهای خاص که مصارف شرکتی و تجاری و بازرگانی دارد، نشود. بودجهریزی غیرعملیاتی به یکی از گرفتاریهای اقتصاد تبدیل شده است. در حالی که بخش بودجه نیاز به تحلیل و بررسی دارد، برخی از رسانههای وابسته به جریان لیبرال و بنگاهها و شرکتهایی که از رهگذر بودجه رانتهای کلان بهدست میآورند با ایجاد تشنج در فضای کشور و تشویش اذهان عمومی و بزرگنمایی بودجه چند میلیاردی مجموعهها و نهادهای فرهنگی و مذهبی تلاش میکنند نقاط تاریک رانتی بودجه برای مردم و نمایندگان مجلس روشن نشود.
از وعده رونق ۱۰۰ روزه تا بدهکار کردن دولت آینده
مرور ابعاد لایحه بودجه تقدیمی نشان میدهد دولت به جای ارائه بودجهای واقعبینانه و عملیاتی، دولت بعدی را درگیر رشد بیپشتوانه هزینههای خود کرده است.
روزنامه رسالت در یادداشتی با مضمون فوق تاکید کرد: لایحه بودجه سال ۱۴۰۰ بیش از آنکه به سمت درآمدهای پایدار و کاهش کسری تراز عملیاتی حرکت نماید، به سوی بدهی و فروش داراییها پرتاب شده است. رشد افسارگسیخته هزینهها، بدون تدبیری در بخش درآمدها میتواند آثار سوء اقتصادی بلندمدت برای اقتصاد کشور داشته باشد و تورم را تشدید نماید.
این بودجه شاهد سه برابر شدن کسری عملیاتی است. دولت بیش از ۳۰۰ هزار میلیارد تومان و معادل یکسوم بودجه، کسری عملیاتی دارد که میخواهد از محل فروش داراییها و استقراض تامین نماید.
در مقابل سهم مالیات به کمتر از ۳۰ درصد کاهش یافته و عملا شاهد نزول شدید سهم مالیات نسبت به سال ۱۳۹۹ هستیم.
دور باطل دولت در استقراض، در حال تشدید است. بیش از ۱۲۵ هزار میلیارد تومان استقراض مستقیم در سال ۱۴۰۰ پیشبینی شده که بیش از ۵۰ درصد بیش از سال جاری است. سهم مستقیم تامین مالی از استقراض، فروش اوراق، فروش سهام و برداشت از صندوق توسعه ملی بیش از ۳۰ درصد بودجه است.
با این حال دولت برنامهای برای بازپرداخت این اوراق ندارد و در عین حال استقراض از صندوق توسعه ملی همانا خلق پول پرقدرت است که میتواند پایه پولی کشور را بیش از ۲۵ درصد افزایش دهد و سبب تشدید تورم شود.
از سوی دیگر، سهم فروش و صادرات نفت در بودجه دولت به ۲۵ درصد رسیده است که رشد شدیدی نسبت به سال ۱۳۹۹ را نشان میدهد. این درآمد بیش از ۱۵۰ هزار میلیارد تومانی از نفت در بودجه ۱۴۰۰ سه برابر بودجه سال ۱۳۹۹ است.
در مجموع، میتوان گفت که بودجه ۱۴۰۰ مبتنی بر استقراض شدید دولت از نظام بانکی و بازار بدهی است که عملا تمام توان وامدهی بانکها را در اختیار دولت قرار خواهد داد. نکته منفی دیگر که از آثار بلاشک بودجه سال ۱۴۰۰ است، خلق پول پرقدرت بهدلیل استقراض از صندوق توسعه ملی است که نتیجه آن رشد نقدینگی و تورم شدید خواهد بود. به نظر میرسد دولت به جای بودجهای واقعبینانه و انقباضی برای گذار از شرایط سخت اقتصادی، کوشیده تا دولت بعدی را درگیر رشد بیپشتوانه هزینههای بودجه نماید. این هم آخرین بودجه و یادگار دولتی است که ادعا کرده بود برای مشکلات کشور، راهحل صد روزه دارد.
تورم برجامی را میخواهید در انتخابات ۱۴۰۰ فاکتور کنید؟!
عضو فراکسیون امید در مجلس دهم گفت: دنیا از پیروزی بایدن استقبال کرده اما اصولگرایان از آمدن بایدن و امکان مذاکره دوباره ناراحتند.
جلال میرزایی به روزنامه آرمان گفت: اصولگرایان بعد از پیروزی جو بایدن در انتخابات ریاستجمهوری آمریکا احساس خطر کردند. این طیف ناراحت هستند که با آمدن جو بایدن در کاخ سفید وضعیت اقتصادی مردم ایران به سمت ثبات حرکت خواهد کرد. اصولگرایان از اینکه وضعیت اقتصادی ایران اعم از افزایش قیمت کالا و خدمات به سمت ثبات اقتصادی حرکت کند، ناراحت هستند. اصولگرایان نگران هستند که با پیروزی جو بایدن در انتخابات آمریکا اقتصاد ایران به سمت رونق اقتصادی حرکت کند و در نتیجه پیروزی بایدن باعث این شود که در انتخابات ریاستجمهوری ۱۴۰۰مردم دوباره به اصولگرایان اعتماد نکنند و بهدنبال کاندیدایی باشند که خواهان مذاکره با آمریکا باشد.
وی اضافه کرد: بعضی جریانهای سیاسی در داخل کشور هستند که از شرایط پیش آمده برای مذاکره نگران هستند و به شدت در حال تلاش هستند تا از مذاکره ایران و آمریکا جلوگیری کنند. تجربههای گذشته نشان داده که مقام معظم رهبری برای مذاکره با آمریکا راه را باز گذاشتهاند و من بعید میدانم که جریان اصولگرا بتوانند از انجام مذاکره ایران و آمریکا جلوگیری کنند.
میرزایی همچنین گفت: ما باید روابط جهانی خود را با کشورهای منطقه و حتی کشورهای اروپایی و ایالات متحده آمریکا گسترش دهیم تا مردم ایران از شرایط سختی که در آن گرفتار هستند، کمی رهایی پیدا کنند. مسئله تعجبآور این است که چرا برخی نخبگان به کارشکنیهای آمریکا برای جلوگیری از روابط ایران و کشورهای منطقه توجهی نمیکنند و از سمتی دیگر دولت را متهم میکنند که چرا روابط خود را با کشورهای منطقه گسترش نمیدهد.
اظهارات این نماینده سابق مجلس از جهات مختلف مخدوش است. اولا کدام دولت است که دموکراتهای آمریکا کلاهی مانند کلاه برجام را بر سرس گذاشته باشند و استقبال بکند؟ یا کدام دولت است که ۷ سال معطل نشسته و تماشاچی آمد و رفت دولتها در آمریکا باشد تا شاید از این طریق اتفاقی در اقتصادش بیفتد؟! اتفاقا همین بیعملی و گذاشتن همه تخممرغهای خود در سبد مذاکره و تعلیق و انتظار است که موجب آسیبپذیری و بیثباتی شدید اقتصادی در دولت فعلی شده است وگرنه قبل از این دولت و بدون تجربه برجام، هرگز چالشهای اقتصادی مانند دوره فعلی (دولت برجام و دیگر هیچ) نبوده است. سند آن هم، رکوردهای منفی اقتصادی است که دولت در تمام عرصههای اقتصادی برجای گذاشته است.
ثانیا عجیب است که طیف مذکور، جز حرف تکراری آزموده شده و شکست خورده مذاکره (با آمریکا) هیچ حرف و طرح و برنامه و آوردهای برای مردم ندارند و با این همه برای خودشان هم در انتخابات ۱۴۰۰ نوشابه باز میکنند!! انگار که مثلا تورم و رکود و گرانی بیسابقه، نتیجه عمل دولت دیگری است و اینان از موضع منتقد دولت مستقر، قرار است از مردم دلربایی کنند(!) یا انگار مردم ما ثمره تلخ مذاکره و توافق عبرتآموز را از سر نگذرانده و در سال ۹۲ فریز شدهاند و قرار است در آستانه انتخابات ۱۴۰۰ از فریز خارج شوند و با درک و فهم سال ۹۲ (خالیالذهن از تجربه هفت هشت سال اخیر) رای بدهند!!
ثالثا ممنوعیت مذاکره مجدد، نه فقط تاکید رهبر معظم انقلاب است، بلکه الزام عقل است. همانگونه که آقای روحانی، مذاکره دوباره با طرف عهدشکن آمریکایی را دیوانگی خواند و آقای ظریف و عراقچی قبل از آن، بارها تصریح کردند نقض پیاپی برجام، در دولت اوباما اتفاق افتاد و ارزش توافق را از ارزش جوهر کاغذ هم بیارزشتر کرد. بنابراین اگر کسی نسخه مذاکره دوباره با طرف کلاهبردار و بیعهد بپیچد، یا دچار سفاهت است یا ماموریت خیانت دارد.
نهایتا اینکه مذاکره و ارتباط با دنیا - بهویژه جهان غیرغرب، آسیا و آفریقا و آمریکای لاتین و همسایگان - اگر ضرورت است، ۷ سال است معطل اخم و لبخند آمریکاست که بر زمین مانده است.
پیشبینی مطهری از سیاست دولت بعدی در ایران
خبر اول اینکه، علی مطهری، نماینده سابق مجلس در گفتوگویی با یورونیوز درباره احتمالات پیش روی انتخابات سال آینده گفته است: اگر بازگشت امریکا به برجام بهخوبی انجام شود و با روی کار آمدن آقای بایدن برخی تحریمها لغو شوند، قطعاً یک گشایش اقتصادی در کشور ایجاد خواهد شد و مردم تا حدی به آینده اقتصادی کشور امیدوارتر میشوند و مشارکت بیشتری در انتخابات ریاست جمهوری خواهند داشت. در صورت بالا بودن مشارکت مردم در انتخابات، معمولاً افراد و گروههای تندرو رأی نمیآورند. در این صورت لاجرم یک فرد معتدل رأی خواهد آورد. ولی اگر پیوستن امریکا به برجام طولانی شود و سختیهای حاکم بر وضع اقتصادی کشور ادامه یابد، قاعدتاً مشارکت مردم در انتخابات پایین خواهد بود و در این شرایط احتمال روی کار آمدن یک دولت تندرو در ایران وجود دارد. او درباره احتمال مذاکره اصولگرایان با امریکا بعد از تشکیل دولت بعدی نیز گفته است: هر دولتی که در آینده حاکم شود، مجبور است همین راه را ادامه دهد؛ چون بالاخره باید معیشت مردم را اداره کند. ما باید بتوانیم پولهای بلوکهشدهمان را از خارج به داخل منتقل کنیم و اقتصادمان باید شرایط عادی پیدا کند. هر دولتی که بر سر کار آید، مجبور است برود این راهها را باز کند. تندروهایی که امروز به دولت انتقاد میکنند، اگر خودشان در دولت بعدی باشند، چون که باید به مردم پاسخگو باشند، قطعاً همین راه را طی خواهند کرد. مثلاً مشکل FATF و مشکل برجام را حل خواهند کرد، روابط خارجی را توسعه خواهند داد، روابط با کشورهای همسایه و کشورهای عربی را بهبود خواهند بخشید. هر دولتی که پس از انتخابات ۱۴۰۰ تشکیل شود، مجبور است این کارها را برای بهبود وضع اقتصادی کشور انجام دهد. بنابراین اگر یک دولت تندرو هم تشکیل شود، تندروها دست از کارشکنیهای کنونیشان برمیدارند و دنبال انجام همین کارها خواهند رفت. به گفته مطهری اگر قرار باشد مصوبه اخیر مجلس اجرا شود و اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی از سوی ایران لغو گردد، روسیه و چین هم طرف امریکا را خواهند گرفت.
توضیح خرازی درباره سلامتی رهبری
خبر دیگر اینکه، سیدمحمد صادق خرازی در واکنش به برخی شایعات درباره سلامتی رهبر معظم انقلاب، این ادعاها و شایعات را ساختگی دانست. او دیروز در حساب کاربریاش در اینستاگرام نوشت؛« من معمولاً سعی کردهام سکوت اختیار کنم. ساختار و تشکیلات رهبری سیستم اطلاعرسانی خود را دارد و دلیلی ندارد فردی مثل من اظهارنظری کند اما بهدلیل انبوه تماسهایی که با من گرفته شد این پست را میگذارم. امروز برای جلسهای در بیت معظم له بودم و ناهار را در آنجا صرف کردم و با یکی از نزدیکان حضرت آقا صحبت داشتم، بحمدالله حال مبارک ایشان عالی و سرشار از انگیزه و انرژی هستند. به شایعات دروغ و فرافکنیها توجهی نشود. کل سناریو ساخته و پرداخته شایعه افکنانه و دروغ پردازان خارجی است و بس.»
نظارت مجلس ایران بر انتخابات ونزوئلا
دست آخر اینکه، سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ازسفر هیأتی پارلمانی برای نظارت بر انتخابات ونزوئلا خبر داد. به گزارش خبرآنلاین، ابوالفضل عمویی عضو هیأت ایرانی ناظر بر انتخابات مجلس ونزوئلا در مطلبی در صفحه توئیتر خود نوشت: «از طرف ایران ناظر شفافیت انتخابات مجلس ملی ونزوئلا بودیم. به ملت بزرگ ونزوئلا تبریک میگوییم. ایران و ونزوئلا دوستیها را تقویت خواهند کرد. از همکاری و میزبانی وزیر امور خارجه و شورای ملی انتخابات تشکر میکنیم.» انتخابات پارلمانی ۱۶ آذر در ونزوئلا برگزار شد و سوسیالیستها به رهبری مادورو اکثریت کرسیها را از آن خود کردند.
کارنامه اصل ۴۴ دولتی ها تهیه می شود
یک مقام مهم دولتی در نامه جدید خود خطاب به اعضای اقتصادی کابینه، از آن ها خواسته است با توجه به الزامات مندرج در قانون اجرای سیاست های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی و تعیین نقش های مختلف برای دستگاه های اجرایی جهت رسیدن به اهداف مصوب، اقدامات سال های اخیر خود را دسته بندی و ارسال کنند تا در نهایت میزان اجرای تعهدات دولت در خصوص این قانون مهم استخراج و ارزیابی شود.
جریمه ناقضان قرنطینه ۲۰۰ هزار تومان
علیرضا رئیسی سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا گفت:هر کسی قرنطینه را رعایت نکند، ۲۰۰ هزار تومان جریمه می شود.سامانه رصد هوشمند بیماران کرونایی فعال شده است و نقض قرنطینه بیماران کرونایی ثبت میشود و در اولین روز هفته ما ۲۵ هزار پیامک هشدار به مبتلایان فرستادیم که قرنطینه را نقض کرده بودند. فعلاً ۱۱۲ شرکت هواپیمایی، قطار و تاکسی و اسنپ به سامانه وزارت بهداشت متصل شدهاند و در مرحله بعدی ادارات دولتی در هفته جاری به سامانه وزارت بهداشت متصل خواهند شد و کارمندان در ادارات دولتی باید کارت ملی ارائه کنند.
کشف بمب ۵۰۰ پوندی در لرستان
فرمانده ناحیه مقاومت بسیج پلدختر لرستان گفت: یک بمب جنگی ۵۰۰ پوندی از دوران دفاع مقدس در شهر پلدختر کشف شده است. سرهنگ منصور کریمی اظهار داشت: این سومین بمبی است که بعد از دوران دفاع مقدس در پلدختر پیدا شده است. وی افزود: این بمب با حدود یک مترونیم طول از جمله بمبهای قدیمی است که در دوران دفاع مقدس از سوی دشمن بعثی در شهرستان پلدختر رهاسازی و در این منطقه بهجا مانده است.
توقیف بنز کلاس اس در جیرفت
فرمانده انتظامی استان کرمان از توقیف یک دستگاه سواری بنز اس ال ۳۵۰ قاچاق به ارزش ۱۵ میلیارد ریال خبر داد. سردار عبدالرضا ناظری با بیان اینکه این خودرو به صورت قاچاق وارد کشور شده بود، اظهار کرد: ماموران پلیس راه جیرفت-کرمان خودرو را ردگیری و آن را در یک عملیات متوقف کردهاند و برای سیر مراحل قضایی و قانونی به پارکینگ تحویل دادهاند. راننده هم دستگیر شده است.
تکذیب فروش نان قسطی در رودان
فرمانداری رودان هرمزگان در پی شایعات فضای مجازی در خصوص فروش نان قسطی در این شهرستان اعلام کرد: آنچه در فضای مجازی در این زمینه منتشر شده واقعیت ندارد. مصطفی غلامپور تاکید کرد: همواره نانواییها با همراهی خیرین در نقاط مختلف شهرستان با توزیع نان رایگان در مناسبتها و ایام مختلف سال به یاری نیازمندان میشتابند. وی افزود: توزیع نان رایگان نیز یکی از همین خصلتهای نیک و جاودان در این شهرستان است که همواره در ایام مختلف جاری و ساری است.
شیعه شدن یک زن کلمبیایی
یک خانم مسیحی اهل کشور کلمبیا روز سهشنبه در رشت به دین مبین اسلام مشرف شد. لیدی ویویانا ریوس مورسیا با حضور در اداره کل تبلیغات اسلامی گیلان، با رغبت و ادای شهادتین به دین اسلام و مذهب تشیع تشرف پیدا کرد. وی با اقرار به وحدانیت خداوند و رسالت پیامبر اکرم (ص) و امامت حضرت علی (ع)، ضمن دریافت رهنمودهایی، یک جلد کلاما... مجید با ترجمه انگلیسی به عنوان هدیه دریافت کرده است. گفتنی است، این بانوی تازه مسلمان شده، نام خود را به مریم تغییر داده است.
واکنش به شایعات درباره سلامت رهبری
صادق خرازی در پستی اینستاگرامی نوشت: «به نام خدا من معمولا سعی کردهام سکوت اختیار کنم. ساختار و تشکیلات رهبری سیستم اطلاعرسانی خود را دارد و دلیلی ندارد فردی مثل من اظهارنظری کند، اما به دلیل انبوه تماسهایی که با من گرفته شده است این پست را می گذارم. برای جلسهای در بیت معظمله بودم و نهار را در آنجا صرف کردم و با یکی از نزدیکان حضرت آقا صحبت داشتم،خداروشکر حال مبارک ایشان عالی و سرشار از انگیزه و انرژی هستند. به شایعات دروغ و فرافکنیها توجهی نشود، کل سناریو ساخته و پرداخته شایعهافکنانه و دروغپردازان خارجی است و بس».
تکذیب شایعه هک سامانه ثنا
در پی پخش شایعهای مبنی بر هک سامانه ثنای قوه قضاییه در فضای مجازی، دفتر امنیت فناوری اطلاعات مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه با تکذیب این شایعه اعلام کرده است که تمامی سامانههای قضایی فعال بوده و هیچگونه هک و نفوذی صورت نگرفته است و هیچگونه رخداد امنیتی نیز در روزهای اخیر مشاهده نشده است. این دفتر اعلام کرده که کلیه سامانههای قوه قضاییه امن بوده است و به صورت متناوب مورد آزمونهای امنیتی استاندارد قرار میگیرند.
تکذیب ابتلای زاهدی به کرونا
خبر ابتلای اردشیر زاهدی آخرین سفیر ایران در آمریکا به بیماری کرونا تکذیب شد. بعد از اینکه یکی از خبرنگاران ایرانی حاضر در رسانههای فارسی زبان در توئیتر از ابتلای اردشیر زاهدی به بیماری کرونا در بیمارستان و بستری شدنش در بخش مراقبت های ویژه خبر داد، یکی از نزدیکان او در این خبر را تکذیب کرد.اردشیر زاهدی در سالهای اخیر در رسانههای بینالمللی به شدت از ایران در مجادلات بینالمللی از جمله برجام یا مسائلی که عربستان و ایران وجود دارد، دفاع کرده است.
تکذیب ابتلای زندانیان اردبیل به کرونا
اخیرا خبرهایی در شبکهها و کانالهای معاند مطرح شده است که ابتلا به ویروس کرونا در زندانهای اردبیل شیوع یافته و تعدادی جان باختهاند. اما سیدمجتبی سیدحسینی مدیرکل زندانها و اقدامات تامینی و تربیتی استان اردبیل ضمن تکذیب این خبر اظهار داشت: تاکنون هیچ مورد مشکوک و مبتلا به ویروس کرونا در زندانهای استان اردبیل مشاهده نشده و هرگونه خبر مبتلا دراین زمینه کذب است.
سوتی عجیب مدیرعامل پرسپولیس
جعفر سمیعی، مدیرعامل باشگاه پرسپولیس به صورت تلفنی با برنامه فوتبال برتر درباره شرایط مختلف سرخها صحبت کرد. او در بخشی از صحبتهایش نام پرسپولیس را به اشتباه پیروزی گفت که سبب ایجاد حواشی زیادی شد. همین اشتباه عجیب کافی بود تا عده زیادی از هواداران باشگاه در فضای مجازی علیه او موضع بگیرند. همچنین هواداران استقلال نیز با استفاده از این اشتباه مدیر جدید و غیرفوتبالی پرسپولیس، این گاف را به سوژه حملات خود تبدیل کردند.
عقیلی هم سایت شرطبندی زد!
اقدام شادمهر عقیلی در ترویج سایتهای شرطبندی که با انتشار یک استوری در اینستاگرام انجام شده با واکنش منفی کاربران زیادی مواجه شده است. این خواننده که چند ماه پیش با اجرای کنسرت در کشور عربستان سعودی بسیار خبرساز شده و باعث انزجار بسیاری از کاربران ایرانی در فضای مجازی شده بود، پس از به جیب زدن پول سعودیها، حالا قصد دارد پول هموطنانش را به جیب بزند.
کلاهبرداری برادر رونالدو
«هوگو دینارته آویرو» برادر کریستیانو رونالدو به اتهام تقلب و کلاهبرداری در فروش پیراهنهایی خاص با لوگوی «موزه رونالدو» تحت پیگیرد قرار گرفته است. ماجرا از این قرار است که برادر رونالدو که ۱۰ سال از او بزرگتر است، متهم است که سفارش تولید هزاران پیراهن تقلبی را به شرکتی در شهر تورین داده و این پیراهنها نهایتاً در موزه رونالدو برای فروش عرضه شده است.
بودجه صداوسیما ۱۹۱ برابر ستاد بحران!
امسال در بودجه سال ۱۴۰۰ برای ستاد بحران فقط ۱۳ میلیارد و ۷۰۰میلیون تومان بودجه در نظر گرفته شده است. تجارتنیوز نوشت؛ این در حالی است که بودجه صداوسیما ۲۶۱۹میلیارد تومان اعلام شده و به عبارتی حدود ۱۹۱ برابر بودجه ستاد بحران است. در همین حال مجموع بودجه نهادهای مذهبی نزدیک به هزارمیلیارد تومان اعلام شده که با این حساب حدود ۷۲برابر بودجه ستاد بحران است. جالب است که در مواردی بودجه نهادهای وابسته به اشخاص مانند حسامالدین آشنا تقریبا با بودجه ستاد بحران برابری دارد.
ارسال نظرات