روزنامهها در لابهلای گزارشها و سرمقالهها، قسمتی از صفحات خود را به اخبار روزهای گذشته یا اخبار ویژه اختصاص می دهند که مشرق در ادامه به آنها اشاره میکند.
**********
ضرورت عزل و محاکمه عنصر نفوذی در مدیریت سازمان محیط زیست
رئیس سازمان محیط زیست، پس از گماشتن یک جاسوس آمریکایی به معاونت این سازمان که به فرار وی ختم شد، کار را به جسارت علیه ساحت امام خمینی(ره) رسانده است.
عیسی کلانتری معاون رئیسجمهور اخیراً در اظهاراتی موهن، به حضرت امام جسارت کرده و نسبتی به ایشان درباره آمریکا داده که لایق خود او و برخی مدعیان اعتدال و اصلاحات است. با وجود این که چند روز از انتشار ویدئوی این اظهارات موهن میگذرد، هنوز دولت نسبت به این هتاکی عذرخواهی نکرده و او را عزل نکرده است. ضمن این که دستگاه قضایی نیز در این باره کوتاهی کرده و حال آن که وی باید بازخواست و مؤاخذه شود. دستگاههای امنیتی باید ضمن تحقیق در این باره بررسی کنند که رگ و ریشه این سخنان، به کجا برمیگردد و او با کدام باند ضد انقلاب در ارتباط است؟
جسارت وقیحانه این مدیر فاسد و بیکفایت در حالی است که وی چندی پیش با انتسابی دروغ به حضرت امام(ره)، مدعی شده بود امام با تکخوانی زنان موافق بوده؛ ادعای دروغی که توسط خاتمی تکذیب شد.
کلانتری در حالی که کارنامهای کاملاً منفی در حوزه مدیریت سازمان محیط زیست دارد، اقدام به انتصاب برخی عناصر مسئلهدار و جاسوس در سازمان متبوع خود کرد. از جمله این عناصر نفوذی، کاوه مدنی بود که مدتی بازداشت شد اما پس از آزادی موقت، از کشور گریخت. در دوره فعالیت کلانتری، جاسوسان بسیاری در حوزه محیط زیست فعال شده و بعضاً دستگیر شدند.
به اعتراف ظریف و سیف برجام را اوباما زیرپا گذاشت
آقای روحانی در حالی پالس دوباره مذاکره با آمریکا میفرستد که کولهباری از عبرتهای تلخ درباره برجام، پیش روی اوست.
روزنامه وطن امروز ضمن سخنان چندباره رئیسجمهور درباره مذاکره طی هفتههای اخیر نوشت: نکته حائز اهمیت در ادبیات حسن روحانی ذوقزدگی مفرط از زمزمههای بازگشت دولت بعدی آمریکا به برجام است. این ذوق و شوق علاوهبر کند کردن تیغ بازخواست کشورمان از دولت بایدن، پالس مناسبی برای طرف آمریکایی جهت جبران خسارات ایران ارسال نمیکند. همچنین اعلام آمادگیهای متعدد در بازگشت ایران از کاستن از تعهدات برجامی قابل تأمل و عجیب به نظر میرسد. رئیسجمهور که اردیبهشت 97 با ابراز خشنودی از خروج آمریکا از توافق هستهای این اقدام را کم شدن شر مزاحمی از سر این توافق ارزیابی میکرد، در شرایط فعلی طوری اظهارنظر میکند که ایران را نیازمند بازگشت آمریکا به برجام نشان میدهد. بنابراین در این قسمت حسن روحانی تلاش میکند مزاحمتهای آمریکا را به موضوعی به نام ترامپیسم آمریکایی تخفیف دهد.
دولت روحانی در سال 92 با شعار رفع تمام تحریمها روی کار آمد اما 7 سال پس از این تاریخ، تحریمها نهتنها رفع نشد که به اعتراف شخص رئیسجمهور به جنگ اقتصادی تغییر کاربری داده است. در میانه بیم و امیدهای رئیسجمهور و مردان سیاست خارجیاش در بازگشت ایران و آمریکا به 20 ژانویه 2017- روزی که ترامپ سر کار آمد- مسئلهای که اهمیت دارد این است که شرایط ۲ طرف در برجام در این تاریخی که حسن روحانی میگوید به چه شکل بوده است. ۲ ماه قبل از تاریخ مورد نظر روحانی دولت اوباما نهتنها به هیچ یک از تعهدات خود در توافق هستهای عمل نمیکرد، بلکه با تمدید تحریم ایسا، برجام را نقض کرد و دولت روحانی به خاطر سازوکار عجیب حل اختلاف در برجام موسوم به مکانیزم ماشه توانایی محکوم کردن آمریکا را نداشت! محمدجواد ظریف همان موقع درباره موضع ایران درباره اجرایی شدن تمدید تحریمهای ایسا گفت: همانطور که رئیسجمهور عنوان کرده، ما از گذشته اعلام کردیم که تمدید این تحریمها مغایر برجام است.
همچنین حمید بعیدینژاد، رئیستیم کارشناسی هستهای و سفیر فعلی ایران در انگلستان، در آن مقطع- سال 95- در کنفرانس تجاری ایران در لندن مشکلات بانکی ایران را «دردسرساز» توصیف کرد و بعدتر نیز در اظهارنظری مهم گفت: حساب بانکی سفارت ایران در لندن هنوز بسته است.
نشریه آمریکایی نیویورکر، مهرماه 96 روایتی جالب توجه از نشست مشترک وزرای خارجه ایران و 1+5 که در حاشیه اجلاس امسال سازمان ملل متحد در نیویورک برگزار شد، منتشر کرد؛ نشستی که ظریف برای نخستینبار از زمان انتخاب دونالد ترامپ به ریاستجمهوری ایالاتمتحده با رکس تیلرسون وزیر وقت خارجه و نیکی هیلی دور یک میز نشستند. به گزارش نیویورکر، در جایی از جلسه ظریف خطاب به همتایان خود با گلایه از اینکه ایالاتمتحده آنطور که در توافق هستهای مقرر شده تحریمها را رفع نکرده، میگوید: «ما هنوز نمیتوانیم در انگلستان یک حساب بانکی باز کنیم».
ولیالله سیف، رئیسوقت بانک مرکزی هم اواخر فروردینماه سال 95 به تلویزیون بلومبرگ گفت «تقریبا هیچ چیز» از برجام عاید ایران نشده است.
سیف اظهار کرده بود ایران ۳ ماه بعد از اجرایی شدن برجام، توان دستیابی به ۱۰۰ میلیارد دلار دارایی ضبطشدهاش در خارج از کشور را نداشته و برای پرداخت صورتحسابهایش در مبادلات خارجی به دنبال راهی برای استفاده از دلار است.
ضرورت احیای جلسات شورای هماهنگی اقتصادی پس از دو ماه وقفه
بیش از 2 ماه از آخرین جلسه شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا میگذرد، جلسهای که میتواند منجر به تصمیمات راهگشا شود.
روزنامه جامجم با انتشار این خبر، به ماجرای تعطیلی جلسات شورای مذکور توسط روحانی پرداخت و نوشت: شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا که از خرداد سال ۹۷ با اختیارات بیسابقه برای عبور از شرایط بحرانی جنگ اقتصادی، تشکیل شد بیش از دو ماه است که برگزار نمیشود و به حاشیه رفته است. تشکیل شورای عالی هماهنگی اقتصادی قوا که با موافقت رهبر انقلاب انجام شد به دولت کمک زیادی کرد تا با حمایت دو قوه دیگر همه اختیارات لازم را برای کاهش تأثیرگذاری مستقیم تحریمهای اقتصادی آمریکا بر اقتصاد کشور و معیشت مردم داشته باشد. رهبر انقلاب نیز حمایت همهجانبهای را از اقدامات و مصوبات شورای عالی هماهنگی اقتصادی قوا به عمل آوردند تا جایی که رئیسجمهوری در جمع مدیران ارشد دولت، گفت: «مقام معظم رهبری به بنده گفتند شما که مصوبات جلسه سران سه قوه را میفرستید تا من تصویب کنم، دیگر منتظر تصویب من نمانید، هرچه را تصویب کردید ابلاغ کن، من حمایت میکنم.» در چنین شرایطی این سؤال مطرح است چرا جلسات این ستاد که رئیسجمهوری هم بارها درباره اهمیت و نقش آن برای عبور از مشکلات اقتصادی فعلی صحبت کرده، مدتهاست برگزار نمیشود.
از زمان تشکیل مجلس جدید در خرداد امسال، شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا تاکنون چهار جلسه تشکیل داده که یک جلسه آن در تیر، دو جلسه در مرداد و یک جلسه هم در آخرین روز شهریور که عملاً آخرین جلسه شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا بود و بعد از آن دیگر جلسهای تشکیل نشد.
این در حالی است که سال گذشته، این جلسات تقریبا هر دو هفته یکبار و در روزهای شنبه با حضور سران سه قوه برگزار میشد.
جامجم، تشکیل مجلس جدید و همچنین ابهامات سران دو قوه دیگر درباره طرح دولت برای پیشفروش نفت را از علل تاخیر دولت در تداوم منظم جلسات مذکور توصیف کرده و مینویسد: همین اختلافات کارشناسی باعث شد طرح گشایش اقتصادی دولت از روی میز کنار رود و در جلسه بعدی شورای عالی هماهنگی اقتصادی که با وقفه بیش از یک ماه در آخر شهریور برگزار شد، دیگر صحبتی از این طرح به میان نیامد و این جلسه به آخرین جلسه شورای عالی هماهنگی اقتصادی تبدیل شد.
قرار بود ۱۵ مهر جلسه دیگری از سلسله جلسات شورای عالی هماهنگی اقتصادی برگزار شود، اما یک روز قبل از برگزاری به درخواست رئیسجمهوری لغو شد. دلیل لغو این جلسه، سفر استانی قالیباف دغدغههای کرونایی روحانی عنوان شد و حال آنکه جلسات مشابهی توسط دولتمردان انجام میشود و برخی دولتمردان هم پیش از این به کرونا مبتلا شدهاند.
جایی که میتواند برای مسائل اقتصادی کشور تصمیمگیری کند شورای عالی هماهنگی اقتصادی است. دولت هم باید از اختیارات شورا برای مقابله با جنگ اقتصادی حداکثر استفاده را بکند، ضمن اینکه نباید انتظارداشت هر مطالبهای که از سوی دولت در این جلسات مطرح شد به مصوبه تبدیل شود؛ زیرا همان طور که روسای مجلس و قوه قضائیه تأکید کردهاند باید طرحها قبل از مطرح شدن در این شورا مورد بررسی کارشناسی قرار بگیرند.
دولت با لحاظ کردن این دغدغه سران دو قوه دیگر میتواند از ظرفیتهای زیادی که شورای عالی هماهنگی اقتصادی در اختیارش قرارداده استفاده کند و توجه داشته باشد عدم برگزاری این جلسات به معنای بلاتکلیف ماندن بسیاری از موضوعات کلان و درجه یک کشور است؛ موضوعاتی که در شرایط عادی روند معمولی خود را طی میکرد اما در شرایط ویژه که بحران کرونا نیز به آن دامن زده است بیش از پیش نیازمند تصمیمات قاطع و یکپارچه حاکمیتی است.
یادآور میشود با تشکیل جلسه شورا در حضور رهبر معظم انقلاب، امید میرود که جلسات منظم شورا پس از این برگزار شود.
جوگیر پیروزی بایدن غافل از نقشه مشترک آمریکا و اروپا
با تأسف فراوان باید گفت درست در زمانی که دکتر ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان مشغول تاختن و متهم کردن همیشگی جریانهای منتقد سیاست منفعل حاکم بر وزارت خارجه بود، تروئیکای اروپا تدوین بیانیه هدفمند اخیر ضد ایرانی خود در آژانس را آغاز کردند.
روزنامه وطن امروز ضمن افت و تحلیل فوق مینویسد: تروئیکای اروپا (آلمان، انگلیس و فرانسه) در تازهترین بیانیه خود مدعی شده بهرغم تلاشهای مبتنی بر «حسننیت»(!) آنها، ایران اقدامات متعددی در نقض توافق برجام انجام داده است. در قسمتی مهم از این بیانیه آمده است: «ما به عنوان مشارکتکنندگان برجام، بار دیگر بر تداوم تعهد خود برای حفظ توافق هستهای و اجرای کامل آن تأکید میکنیم. ما 3 کشور اروپایی سخت برای حفظ این توافق تلاش کردهایم. همواره صراحت داشتهایم که از خروج آمریکا از برجام و احیای تحریمها متأسفیم. ما تحریمها را به نحو پیشبینیشده در برجام رفع کرده و مضاف بر آن از طریق ایجاد سازوکار مالی «اینستکس» تلاشهایی اضافی جهت مجاز کردن تجارت مشروع با ایران به کار بستهایم». نکته مهم اینکه تروئیکای اروپایی این ادعاهای وقیحانه را در بیانیه خود که خطاب به شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی صادر شده مطرح کرده! حتما مسئولان محترم دستگاه دیپلماسی و سیاست خارجی کشورمان به یاد دارند آژانس در نشست 30 خرداد 99 با اکثریت آرا به قطعنامه پیشنهادی انگلیس، آلمان و فرانسه علیه ایران رای مثبت داد. این قطعنامه با هدف تسهیل پیشبرد استراتژی فشار حداکثری آمریکا علیه کشورمان صادر شد. شورای حکام با استناد به این قطعنامه، از ایران خواست بیدرنگ با آژانس همکاری کامل انجام دهد و دسترسی آژانس را به تمام سایتهای هستهای [و هر مکانی که مدنظر بازرسان آژانس میباشد!] فراهم کند.
بیانیه اخیر 3 کشور اروپایی دخیل در برجام با هدف زمینهسازی جهت «پیشبرد استراتژی فشار هوشمندانه دولت جو بایدن» علیه ایران منتشر شده است. به عبارت بهتر، بیانیه اخیر، نوعی «ابراز وفاداری مطلق» مکرون، مرکل و جانسون به دولت بایدن در مسیر منازعه با ملت و نظام ما محسوب میشود. صورتبندی بازی ضدایرانی مشترک آمریکا و اتحادیه اروپایی علیه ایران در دوران بایدن، با توجه به بیانیه اخیر صادرشده از سوی تروئیکا دیگر دشوار و پیچیده به نظر نمیرسد. این «بازی مشترک»، دارای ۲ «جزء مهم» است: نخست دموکراتها بدون آنکه در عمل تحریمی را علیه جمهوری اسلامی بردارند و به تعهدات اقتصادی، اعتباری و تجاری خود تن دهند، در ظاهر به توافق هستهای بازمیگردند و با شعار زیبا اما فریبنده «چندجانبهگرایی»، تسخیر «افکار عمومی» را آغاز میکنند!
دوم تروئیکای اروپا، با بالا بردن چماقی به نام «آژانس بینالمللی انرژی اتمی»، تهدید «ارسال پرونده ایران به شورای امنیت» را همواره زنده و به لحاظ زمانی نزدیک نگاه میدارد. در این صورت، با توجه به بازگشت ظاهری آمریکا به برجام، دولت بایدن نیز حق فعالسازی مکانیسم ماشه را (همگام با اروپا) پیدا خواهد کرد و دیگر نمیتوان بابت ارسال پرونده ایران از سوی آژانس(یا کمیته مشترک برجام) به شورای امنیت، به لحاظ حقوقی انتقادی به واشنگتندیسی وارد کرد!
همانگونه که مشاهده میکنیم، بازی مشترک تروئیکا و دموکراتها، معطل حضور بایدن در کاخ سفید باقی نمانده است. این روزنامه میافزاید: بهتر بود آقای ظریف که گویا از هول پیروزی بایدن، کنترلشان بر احساسات و هیجانات خود را نیز از دست دادهاند- به فکر انجام یک مصاحبه علیه تروئیکای اروپا و بازی کثیف آنها بودند! کاش آقای ظریف به جای آنکه «لغو تحریمها تا قبل از انتخابات ریاستجمهوری سال 1400 در ایران» را نگرانی جریانهای داخلی (کنایه به جریانهای منتقد عملکرد دولت) بدانند، اساسا به این سؤال پاسخ میدادند: آیا اساساً قرار است تحریمی علیه ایران لغو شود؟
اعتماد: از روحانی عبرت بگیرید صرفاً با وعده نامزد نشوید(!)
یک روزنامه زنجیرهای اصلاحطلب، با عبرت از عملکرد منفی دولت روحانی نوشت نامزدها در انتخابات 1400 بدون برنامه و صرفاً با وعدههای دروغ نامزد نشوند.
اعتماد که خود، حامی هفت ساله مدیریت مدعی اعتدال و تدبیر بوده، مینویسد: فرصت خوبی تا انتخابات ۱۴۰۰ وجود دارد که کاندیداها و پشتوانههای مالی و محافل رسانهایشان در مورد کشورداری مطلوب و حکمرانی خوب برنامههایشان را بدهند.
بیاییم و صادق باشیم. یک عطش بیبرنامه برای تصاحب این مسند و گرفتن قوه مجریه وجود دارد که هیچ چشمانداز و برنامهای برای اقتصاد، سیاست داخلی و خارجی و بهداشت و نان مردم وجود ندارد. در برنامهریزی استراتژیک و خرد کردن عملیاتی آن، موانع از مهمترین چالشهای برنامهریز هستند. برنامهریز دقیق و صادق، علتهای احتمالی شکست را در حین نوشتن برنامه لحاظ میکند و راهحل برون رفت از شکست و ادامه برنامه را مشخص میکند.
ما در برنامههای توسعه متاسفانه به این موانع احتمالی به دیده اغماض نگریستهایم و حاصلش رفتن عمده جمعیت ایران زیر خط فقر و رشد منفی اقتصاد و خارج شدن کشور از ریل حکمرانی مطلوب بوده است. حالا در نظر بگیرید که با شعار و هیاهو کاندیداهایی تشریف بیاورند که همان برنامه اولیه را هم ندارند و بر سبق شعارهای داغ و بیپشتوانه مردمی راهی پاستور شوند همان اتفاقات دی ماه ۹۶ در یاس مردمی که به آقای روحانی دل بسته بودند، اتفاق خواهد افتاد. لذا توصیه راهبردی به کاندیداهای معزز این است که:
الف: دروغ نگویید؛ اگر برنامه ندارید وارد رقابت نشوید.
ب: اگر برنامه دارید، برنامهتان را توسط جناح و محفل و ستادتان چند ماه قبل از این کارزار در اختیار رسانهها و دانشگاهها و مراکز تولید فکر جمعی قرار دهید.
ج: در برنامهریزیتان منابع اجرای برنامه را مشخص کنید و در صورت عدم امکان تحصیل منابع، راه برون رفت را مشخص کنید.
د: در نظر بگیرید که وضعیت کشور با امکان صادرات نفت ۱۱۰ دلاری را تحویل نمیگیرید. کشوری با منابع مشخص که بدون تغییرات اساسی در سیاست داخلی و خارجی، امکان توسعه نخواهد داشت و مجبور به ریل کنونی و نتایج فعلی خواهد بود را اداره خواهید کرد که آن هم امکان آزمون و خطای برنامهای را ندارد. لذا صداقت با مردم ایجاب میکند که به جای شور دروغین و پروپوزالهای غیرواقعی، برنامهای شفاف، قابل اجرا و متکی به قدرت ملی ارایه کنید. هرکس چنین برنامهای دارد و میداند در این شرایط کامجویی اهالی سیاست برای آزمون ریاستجمهوری، راه برونرفت برنامهای آفریده است، یک قدم پیش بگذارد.
پرونده ترور شهید سلیمانی در مرحله صدور کیفرخواست
خبر اول اینکه، نشست پیگیری و بررسی ابعاد حقوقی ترور سردار شهید حاج قاسم سلیمانی و همرزمان ایشان در دادگستری استان تهران با حضور جمعی از مسئولان قضایی برگزار شد. به گزارش میزان، سید اشرفی، بازپرس ویژه رسیدگی کننده به پرونده ترور شهید سلیمانی با تشریح روند تشکیل این پرونده گفت: مشخصات ۴۵ نفر از متهمان امریکایی که در این امر نقش داشتند ارائه شد و نسبت به صدور حکم بازداشت بینالمللی متهمان از طریق سازمان پلیس بینالملل اقدام لازم صورت پذیرفت، اما متأسفانه به دلیل فضای سیاسی حاکم از صدور حکم بازداشت بینالمللی متهمان امتناع کردند، ولی با این حال تحقیقات روند خود را طی کرد. وی افزود: همچنین نیابت قضایی به شش کشوری که پایگاههای امریکاییها در آنجا مستقر هستند، تنظیم و ارسال شد و اخیراً مطلع شدیم که دولت عراق پاسخ این نیابت را آماده کرده است و در مسیر دیپلماتیک در حال ارسال است. سید اشرفی گفت: در حال حاضر درصدد تنظیم نیابت قضایی خطاب به دستگاه قضایی امریکا هستیم و قصد داریم دستگاه قضایی امریکا را در معرض امتحان قرار دهیم تا ببینیم به رسیدگی به اتهامات متهمان میپردازند یا خیر. وی در ادامه سخنان خود گفت: با توجه به اینکه برخی از متهمان در کشورهای همسایه تردد دارند، کمیته تعقیب و ردیابی متهمان در سطح دادسرای تهران در این خصوص تشکیل شده است. در حال حاضر به نوعی مرحله تحقیقات را به پایان میرسانیم و در مرحله صدور قرار نهایی و کیفرخواست قرار داریم.
برای 1400 رئیسی آمادگی ندارد، اما قالیباف تمایل دارد
خبر دیگر اینکه، سخنگوی جامعه روحانیت با این ادعا که هر چه مشارکت در انتخابات بیشتر باشد اصولگرایان شکست میخورند، موافق نیست و نقطه مقابل آن را انتخابات 84 و 88 میداند که احمدینژاد برنده انتخابات شد. غلامرضا مصباحی مقدم در بخشی از گفتوگوی خود با ایرنا با بیان اینکه در یک نگاه اجمالی به نظر میرسد در انتخابات 1400 شرایط برای اصولگرایان فراهمتر است، درباره نامزدهای بالقوه جریان اصولگرا و احتمال نامزدی سید ابراهیم رئیسی و محمدباقر قالیباف گفت: شنیدهام که جناب رئیسی با توجه به ریاست قوه قضائیه اعلام کرد برای نامزدی انتخابات ریاست جمهوری آمادگی ندارد شاید قالیباف تمایل به حضور در انتخابات داشته باشد که از برخی نمایندگان شنیدم که او این موضوع را نفی کرده است. هم اکنون نسبت به گزینه مناسب به جمعبندی نرسیده ایم.
بایدن و ترامپ، پپسی کولا و کوکاکولا
دست آخر اینکه، سردار رسول سنایی راد، معاون سیاسی دفتر عقیدتی سیاسی فرمانده کل قوا معتقد است که دو حزب جمهوریخواه و دموکرات امریکا هیچ تفاوتی با هم ندارند.به گزارش مهر، او افزود: تفاوت دو حزب حاکم امریکا مانند تفاوت پپسی کولا و کوکاکولا است که هر دو برای سلامت انسان مضر هستند این دو محصول برای امریکاست و تنها منافع آنها را تأمین میکند، از سوی دیگر با توجه به سوابق گذشته و همچنین هزینههایی که ایران برای عبور از اقتصاد وابسته نفتی در این مدت پرداخته است و اینکه دیدیم وابستگی اقتصاد به خارج از کشور چقدر پر هزینه است پس نباید دوباره به نقطه اول بازگردیم و هزینههای مجددی را بر کشور و مردم تحمیل کنیم.
تذکر نظارتی به دولت درباره خرید تضمینی گندم
یک نهاد نظارتی در نامه به مسئولان ارشد نهاد ریاست جمهوری، با اشاره به اختصاص بودجه در هفته های گذشته برای خرید گندم و محصولات اساسی و استراتژیک کشاورزی، متذکر شده بر اساس قوانین مصوب سال 1391 و 1393، این بودجه صرفا می تواند صرف «خرید تضمینی» از بخش های تعاونی و خصوصی شود اما مصوبه اخیر دولت استفاده از بودجه مصوب برای خریدهای توافقی را نیز مجاز دانسته که به علت توسعه شمول مجوز بر خلاف نص قانون، باید اصلاح یا لغو شود.
ضرب الاجل برای گزارش آنلاین خسارات طبیعی
یک مقام مسئول در کابینه با ارسال بخشنامه ای خطاب به استانداران و تعدادی از مدیران دستگاه های مرتبط با موضوع حوادث غیرمترقبه، از آن ها خواسته است با توجه به محتمل بودن و سوابق بروز برخی حوادث طبیعی در کشور، برای استفاده به موقع از فناوری های نوین و دانش روز برای ارزیابی سریع، دقیق و با قابلیت تعیین دقیق محل، نوع واحد و میزان خسارات وارد شده به آن ها طی 24 ساعت پس از وقوع حادثه، برنامه ریزی و نتایج حاصله را گزارش کنند.
عزل شهردار الیگودرز
معاون سیاسی امنیتی استاندار لرستان در مورد عزل شهردار الیگودرز گفت: سرپرست شهرداری الیگودرز بهدلیل برگزاری و شرکت در مراسم ترحیم یکی از بستگانش عزل شده است. محمود ثمینی با اشاره به علت لغو حکم سرپرست شهرداری شهرستان الیگودرز اظهار داشت: سرپرست شهرداری الیگودرز برخلاف مصوبات ستاد مقابله با کرونا مبنی بر عدمشرکت در تجمعها و برگزاری مراسمهای عزا متأسفانه با برگزاری و شرکت در مراسم عزاداری یکی از بستگانش مصوبات را نقض کرده است.
مریم بربط را به تلویزیون راه ندادند
رئیس فدراسیون جودو در اعتراض به غیبت عضو تیم ملی بانوان در برنامه صبح و نشاط شبکه سوم حضور نیافت. بر اساس اطلاعرسانیای که صورت گرفته بود قرار بود صبح جمعه آرش میراسماعیلی، رئیس فدراسیون جودو به همراه حسن مهری رئیس کمیته همگانی و مریم بربط نخستین فینالیست بانوان ایران در تاریخ رقابتهای جودو قهرمانی جوانان آسیا در برنامه صبح و نشاط شبکه سوم شرکت کنند. با وجود هماهنگیهای صورت گرفته، با حضور مریم بربط در این برنامه مخالفت شده و رئیس فدراسیون جودو به نشانه اعتراض به این اقدام حاضر نشده است مهمان برنامه باشد.
محکومیت یک امام جماعت
یک امام جماعت پاکستانی در منطقه ویلیه-لو-بل در پاریس، پایتخت فرانسه به جرم «حمایت علنی از یک اقدام تروریستی» به 18 ماه حبس محکوم شده است. این امام جماعت بعد از انتشار ویدئوهایی در شبکه اجتماعی تیک تاک به جرم حمایت از تروریسم محکوم شد.این امام جماعت 33 ساله که هنگام حضور در دادگاه، تحتبازداشت بوده، همچنین به ممنوعیت قطعی از ورود به خاک فرانسه محکوم شده است. وی به علت انتشار سه ویدئو که در اتاق خود فیلمبرداری کرده بود، در ارتباط با یکی از ویدئوها تبرئه، اما در ارتباط با دو ویدئو دیگر محکوم شده است.
بازگشت صدای فردوسیپور
پخش مستند «دیهگو مارادونا» از شبکه مستند که به بهانه درگذشت این اسطوره فوتبال جهان اتفاق افتاده است، باعث شده که صدای گزارشگری عادل فردوسیپور پس از مدت ها، هرچند در قالب مستندی آرشیوی از تلویزیون شنیده شود. عصر پنجشنبه (ششم آذر ماه) مستند دیهگو آرماندو مارادونا، فوتبالیست سرشناس آرژانتینی به کارگردانی آصف کاپادیا، مستندساز و فیلمنامهنویس اهل بریتانیا، از شبکه مستند تلویزیون پخش شده است. مستند پرتره «دیهگو مارادونا» با حضور عادل فردوسیپور و حدود 20 تن از هنرمندان دوبله در سال گذشته برای پخش آماده شده بود. در مستند مارادونا که در سال 2019 منتشر شده است، با افرادی همچون مارادونا، پله، خورخه بوروچاگا، کلودیا ویافانیه (همسر سابق مارادونا)، ماریا روزا مارادونا (خواهر مارادونا) و… مصاحبه و گفتوگو شده است.
نوه چاق پروین پرسپولیسی شد؟
علی پروین در دهه گذشته پسرش محمد پروین را در سال 84 وارد فوتبال کرد اما او هیچگاه نبوغ و استعداد پدر را نداشت و فوتبالیست خوبی نشد. محمد خیلی زود از فوتبال کنار کشید و دنبال کار خودش رفت.پروین البته بعدها داماد خودش آرش فرزین را به عنوان مترجم زوبل سرمربی آلمانی باشگاه، به عنوان یک عنصر دیگر به تیم محبوبش تحمیل کرد و حالا شنیده میشود والارضا، نوه علی پروین هم با توصیه سلطان وارد تیم نوجوانان باشگاه پرسپولیس شده است. اضافه وزن والارضا مشهود است و معلوم نیست روی چه اصل و شایستگیای، مربیان ردههای پایه پرسپولیس والارضا را جزو تیم پذیرفتهاند.
هفت روز عزا برای «دیگو»
فدراسیون فوتبال آرژانتین در بیانیهای در تارنمای رسمی خود اعلام کرده است که مصمم است تا همپای فرمان دولتی مبنی بر عزای ملی سه روزه، تصمیم مستقل خود را نیز عملی و همچنین مقرر کرده است که بازیکنان در این مدت در تمامی دیدارها بازوبند مشکی داشته باشند. علاوه بر این، تمامی دفاتر و تاسیسات ورزشی وابسته به فدراسیون فوتبال آرژانتین همچنان تعطیل بوده و از تمامی باشگاهها و لیگهای فعال در کشور خواسته شده است تا به عنوان نشانه احترام بایسته به دیگو، از این تصمیم تبعیت کنند.
تکذیب شهادت سردار مدافع حرم
چند روزی است خبری مبنی بر شهادت سردار مدافع حرم، حاج رسول استوار در شبکههای اجتماعی پخش میشود، اما طبق آخرین گفتوگو با فرزند ایشان (امین استوار) در روز پنجشنبه 6 آذر 99 این خبر تکذیب شده است. وضعیت این سردار مدافع حرم مانند گذشته است و وضعیت قلب و ریه و کبد و... در شرایط نسبتا خوبی قرار دارد؛ فقط ایشان در بیهوشی و کما به سر میبرند و خانواده حاج رسول استوار از جمیع مردم ایران طلب دعا برای شفای ایشان دارند.
کشف کلاهبرداری 60 میلیاردی
فرمانده انتظامی لرستان از دستگیری یک نفر و کشف کلاهبرداری به ارزش 60 میلیارد ریال در خرمآباد خبر داده است. سردار حاجی محمد مهدیاننسب در این باره اظهار کرد: در تحقیقاتی صورت گرفته مشخص شده است، مالباخته صاحب یک شرکت پیمانکاری سهامی خاص بوده و فردی که در سهام شرکت با وی شریک بوده با بهکارگیری روشهای متقلبانه خود را مدیرعامل شرکت معرفی کرده و با این ترفند اقدام به فروش 10 قطعه زمین که در انحصار شرکت بوده کرده است. وی خاطرنشان کرد: مأموران با کارهای اطلاعاتی کلاهبردار را در خرمآباد شناسایی و دستگیر کردهاند.
توصیه کواکبیان به کاندیداهای نظامی
مصطفی کواکبیان به کاندیداهای نظامی برای حضور در انتخابات دو توصیه کرد. وی در توئیتی نوشت: «کاندیداهای نظامی در 12دوره انتخابات ریاستجمهوری شانسی برای پیروزی نداشتهاند؛ امابه نظامیان میگویم؛ لطفا پس از استعفا ازسمت خودو با تعهد به عدم بازگشت به شغل قبلی بدون استفاده از«امکانات بیتالمال» حتما یک حزب سراسری تشکیل دهید آنگاه وارد این مصاف شوید تا مفهوم واقعی«مردمسالاری» تحقق یابد.»
کیومرث نیازآذری بازداشت شد
کیومرث نیازآذری توسط حفاظت اطلاعات قوهقضائیه دستگیر شد. کیومرث نیازآذری از زمان تاسیس وزارت اطلاعات تا سال 85 ریاست اداره کل اطلاعات استان مازندران را بر عهده داشت. وی پس از بازنشستگی در سال 85 تقریبا به مدت ده سال بر صندلی ریاست دانشگاه آزاد مازندران تکیه زد و در نهایت با آمدن علیاکبر ولایتی به این دانشگاه برکنار شد. فارس نوشت: فرزند کیومرث نیازآذری، مصطفی نیازآذری، متهم ردیف پنجم پرونده اکبری طبری است که پس از دستگیری طبری از کشور خارج شد. او به مشارکت در تشکیل شبکه در امر ارتشا و پرداخت رشوه به اکبر طبری به میزان 5 قطعه زمین در بابلسر متهم است.
ارسال نظرات