29 مرداد 1399 - 19:40

روحانی: عزاداری محرم با رعایت اصول بهداشتی و باشکوه همیشگی برگزار خواهد شد/ اجتماعات را در حد مجاز انجام دهیم

رئیس‌جمهور گفت: فضای جامعه باید فضای حسینی(ع) شود و به‌گونه‌ای باشد که هرکس به جامعه ما می‌نگرد، فضای حسینی را ببیند.
کد خبر : 7149

پایگاه رهنما:

حجت‌الاسلام حسن روحانی رئیس‌جمهور در جلسه امروز هیئت دولت بیان کرد: «انّ الحسین مصباح الهدی و سفینة النجاة»؛ بار دیگر در آستانه ماه پربرکت و زندگی‌ساز محرم الحرام قرار گرفتیم که ما همیشه برکات فرهنگی، اعتماد به نفس و قدرت مقاومت را از ماه محرم دریافت می‌کنیم. در ماه محرم پنجره‌های جان و دل خود را به‌روی آن خورشید تابان هدایت و نجات یعنی فرهنگ عاشورایی باز می‌کنیم که هم نور هدایت و هم گرمای حیاتبخش را دریافت می‌کنیم.

وی افزود: ماه محرم برای ما یک مدرسه گسترده و بزرگ در سطح جامعه، دنیای تشیع، دنیای اسلام و حتی در سطح مناطق بزرگی از جهان است که همه از این مدرسه بزرگ درس‌آموزی می‌کنند. البته خود امام حسین(ع) از آغاز حرکت خود به همه نشان داد که چه‌راهی را انتخاب کرده است. امام حسین(ع) شبی که فردای آن عازم عراق و کربلا بود فرمود "هرکس که آماده است تا جان خود را فدا کند و هرکس مشتاق لقای پروردگار است، می‌تواند فردا همراه ما حرکت کند".

رئیس‌جمهور ادامه داد: الآن هم بیان ابی‌عبدالله الحسین(ع) به همه ما، نسل ما و نسل جوان ما همین است که هرکس آماده عشق‌بازی و فداکاری است، کاروان در حال حرکت است و مقصد آن هم روشن است. در همین کاروان وقتی اخباری به امام حسین(ع) رسید که برای بعضی دلسردکننده بود، امام آن خطبه معروف را بیان کرد که "خیلی‌ها در این دنیا هستند که متأسفانه بنده قدرت، مقام و ثروت هستند و وقتی روز امتحان فرا می‌رسد، کسانی که به‌زبان می‌گفتند «دین‌دار هستیم» مشخص می‌شوند و تعداد دین‌داران واقعی کاهش می‌یابد.

روحانی با بیان اینکه "این درس از امام حسین(ع) به ما می‌گوید که خود را برای روز سختی و امتحان آماده کنید"، تصریح کرد: زندگی دارای فراز و نشیب است و هر امتی نیز روزهای سختی پیشِ‌رو دارد و جوهره انسان‌ها در روزهای سخت معین می‌شود. بر اساس احادیث، همان‌طور که تعداد معادن زیاد است و برخی از معادن پرقیمت و اهمیت و برخی دیگر کم‌ارزش هستند، دل‌های انسان‌ها هم همین‌طور است.

وی خاطرنشان کرد: امسال در محرم مانند همه سال‌ها باید عشق خود را به خاندان رسالت و امام حسین(ع) نشان بدهیم، مانند قرن‌ها که ملت ایران همیشه پرچمدار عزاداری امام حسین(ع) بوده و امسال هم همین‌طور خواهد بود. البته ممکن است شکل عزاداری مقداری تغییر کند و باید اجتماعات را در حد مجاز انجام دهیم و همه باید دستورالعمل‌ها را مراعات کنیم. یکی از‌ راه‌های عزاداری این است که در این مسیر به اهداف امام حسین(ع) برسیم و اهداف سیدالشهدا(ع) احترام به شریعت و دین است و یکی از اصول دینی ما نیز حفظ جان خود و جامعه است.

رئیس‌جمهور اضافه کرد: ان‌شاءالله همه دستورالعمل‌های بهداشتی را مراعات می‌کنند و محرم پرشوری خواهیم داشت و فضای مجازی، صدا و سیما، رسانه‌ها، روزنامه‌ها و سایت‌ها به‌توان خود باید این پرچم عزا را به اهتزاز در بیاورند.

روحانی یادآور شد: یک سالی بود که در ماه محرم در یکی از کشورهای آفریقایی حضور داشتم و صبح روز اول محرم دیدم که بر در همه خانه‌ها پرچم عزای امام حسین(ع) نصب شده است؛ اهالی آن شهر گفتند "شیعیان در تمام ماه محرم این پرچم را بر در خانه‌ها می‌زنند". پرچم عزاداری امام حسین(ع) را در دل‌ها به اهتزاز در بیاوریم و از روز جمعه که روز اول محرم است، فضای جامعه باید فضای حسینی شود و به‌گونه‌ای باشد که هرکس به جامعه ما می‌نگرد، فضای حسینی را ببیند و امام راحل فرمود "ما هرچه داریم از محرم و صفر داریم"؛ و ما هرجایی که پیروز شده‌ایم از عاشورا بوده است.

وی عنوان کرد: امسال با همان شکوه و با رعایت اصول، عزاداری را انجام خواهیم داد، ناظران هم نظارت می‌کنند و همه مسئولین مساجد و هیئات به مسئولیت خود عمل می‌کنند.

وی با بیان اینکه محرم ما توأم با هفته دولت است و هفته دولت هفته‌ای درس‌آموز و مهمی برای ماست، اظهار داشت: سختی‌ها را که مشاهده می‌کنیم، مشکلاتی که در سال‌های 59 و 60 داشتیم به یادمان می‌آید. در بزرگترین شخصیت‌های کشور ما را در هفتم تیر به شهادت رساندند و فکر کردند کل نظام تعطیل است؛ گفتند مجلس، قوه قضاییه و دولت تعطیل شده ولی مسئولان، مردم و هدایت‌های امام راحل نگذاشتند که مجلس حتی یک روز تعطیل شود.

رئیس‌جمهور یادآور شد: بعد از حادثه هفت تیر وقتی مجلس تشکیل شد، چون تعداد برای تشکیل جلسه کم بود، برخی از نمایندگان با برانکارد به مجلس آمدند که جلسه مجلس رسمیت پیدا کند؛ من در آن روز احساس می‌کردم که هیچ‌کسی نمی‌تواند ما را شکست دهد.

روحانی: دشمنان با آن توطئه نتوانستند نظام را زمین بزنند و در فاصله بسیار کوتاهی حدود دو ماه مرداد و شهریور، در هشتم شهریور توطئه دیگری مشابه هفتم تیر طراحی کردند و مقامات عالی دولتی، رئیس‌جمهور و نخست وزیر و مقامات امنیتی را به شهادت رساندند. صدای انفجاری که از همین ساختمان که ما اکنون در آن  هستیم به گوش ما که آن‌زمان در مجلس شورای اسلامی بودیم رسید و دودی که از این ساختمان بلند می‌شد؛ همه فکر می‌کردند که این ضربه نهایی است و مارا از پا در می‌آورد ولی هر جا ما دچار مشکل شدیم مردم به صحنه آمدند. حضور امام راحل قدرت دشمنان و استکبار را در هم شکاند.

وی افزود: دشمنان هر کاری کردند که این نظام را از چشم مردم بیاندازند و پرچمداران و سرداران بزرگ ایران و نظام را به شهادت رساندند ولی مردم با روحیه قوی‌تر و با نفسی بلندتر به صحنه می‌آمدند چون برای انقلاب و نظام خود نترسیده و نمی‌هراسند.

رئیس‌جمهور اظهار داشت: در هفته دولت مسئولیت بسیار سنگینی بر دوش داریم مانند توطئه‌های سال‌های 60 که علیه ما طراحی کردند استکبار جهانی امروز هم توطئه‌هایی را علیه ما طراحی کرده است؛ آن زمان می‌خواستند با شکستن مسئولان، نظام را به زمین بزند و روز دیگر با جنگ تحمیلی و امروز هم با جنگ اقتصادی این هدف را دنبال می‌کنند.

روحانی خاطر تصریح کرد: در هفته دولت از روح بلند شهیدان باهنر و رجایی و همه شهیدان دولت در طول این مدت تجلیل می‌کنم و با گرامیداشت یاد و خاطره آنها به مردم قول می‌دهیم که با همه توان در صحنه باشیم و می‌دانیم آنها توطئه‌ها را مانند سال 60 در سال 97 و 98 را برگرداندند. البته آنهایی که برایشان کامل ملموس نیست با زبان دیگری حرف می‌زنند ولی این مطلب برای اکثریت قاطع جامعه ما ملموس است. دشمن به شکل دیگری توطئه‌ها را تکرار می‌کند ولی ما قدرت، توان، ایستادگی و تاب‌آوری خود را از دست نخواهیم داد. مردم باید بدانند که دولت با همه توان در خدمت آنهاست؛ اگر جایی هم موفقیت کامل دارد به خاطر حضور و کمک مردم است.

وی ادامه داد: اگر هم موفقیت دولت در جایی کم باشد، مردم بدانند که دولت یک روز را برای استراحت تعطیل نکرده و تمام روزها در صحنه بوده است؛ مخصوصا امسال با این سختی‌ها و مشکلات حتی یک روز و یک ساعت را هم تعطیل نخواهد کرد و در صحنه حاضر است و برابر دشمن سر فرود نمی‌آورد. دشمن به دنبال تسلیم کردن ما و یا به دنبال بهم‌زدن جامعه و ایجاد بحران است که به این اهداف نخواهد رسید.

رئیس‌جمهور تصریح کرد: دشمن به دنبال این بود که مردم برای آنها فرش قرمز بیندازند و وارد کشور شوند که این برنامه‌ریزی را برای سال 97 طراحی کرده بودند و می‌گفتند ایران نمی‌تواند جشن چهل سالگی انقلاب را برگزار کنند. مردم ما دیدند کسی برای شماها که یک عمر جنایت کردید، کسی برای شماها که از سال 32 تا امروز جنایت کردید در این کشور فرش قرمز پهن نکرد.

روحانی بیان کرد: چرا در 28 مرداد سال 32 کودتا و دولت قانونی ایران را سرنگون کردید و یک جبار را بر سر مردم مسلط کردید؟ شما علیه دموکراسی و دولت قانونی کار کردید و طاغوت و دیکتاتوری را بر مردم مسلط کردید و همین راه غلط را الان هم ادامه می‌دهید؛ با اینکه مرتب شکست خوردید، دوباره همان راه اشتباه را تکرار و ادامه دادید.

وی خاطر نشان کرد: مردم ایران به خوبی می‌دانند که در 28 مرداد 32 دشمن به ظاهر موفقیت ظاهری به دست آورد ولی در باطن مسیر آنها نادرست بود اما امروز در 24 مرداد 99 در ظاهر هم نتواستند به پیروزی برسند و در شورای  امنیت شکست خوردند. این‌همه خود را مهیا کرده و افراد را فرستادند و کاسه‌ی گدایی در کشورهای مختلف در دست گرفتند و تلفن زدند و حتی در روز رأی‌گیری مدام در حال فشار به کشورهای دیگر بودند ولی باز هم شکست خوردند. از 11 کشوری که در شورای امنیت سازمان ملل به طرح تمدید تحریم تسلیحاتی ایران رأی ندادند و از دو کشور دوست روسیه و چین که در برابر آمریکا با قاطعیت رأی منفی دادند، تشکر می‌کنم. آمریکا تنها مانده است، ملت این عظمت را مشاهده می‌کند چون این پیروزی متعلق به ملت است و دولت هم نماینده و خادم مردم است و این اتفاق در تاریخ سازمان ملل بی‌سابقه است.

رئیس‌جمهور افزود: خود رییس جمهوری آمریکا در سال 97 در شورای امنیت آمد و سران همه 14 کشور را دعوت کرد تا علیه برجام رأی بدهند، همه این کشورها علیه او حرف زدند و خود ترامپ در جلسه حاضر بود و همه علیه او حرف زدند. یک کشور در شورا نبود که به نفع او صحبت کند و این شکست مفتضحانه سال 97 آمریکا بود و این بخاطر تدبیر نظام و دولت بود. اگر آن‌روز که آمریکا خروج از برجام را اعلام کرد، ما هم روز بعد از برجام خارج می‌شدیم دیگر برای آمریکا هزینه‌ای نداشت و تمام قطعنامه‌های شورای امنیت و سازمان ملل علیه ایران بازمی‌گشت و آنها بدون هزینه به ما خیانت کرده بودند. ما این هزینه را به آنها تحمیل کردیم، ایستادیم و با تدبیر عمل کردیم. در مهر ماه همان سال وقتی شورای امنیت تشکیل شد همه علیه ترامپ صحبت کردند. آنجا روشن شد که راه آنها غلط است و راه ما درست است و امسال هم که شورای امنیت تشکیل شد و خواست راجع به تحریم تسلیحاتی ما تصمیم بگیرد، با اینکه مسئله تحریم تسلیحاتی موضوعی است که ممکن است بتوانند برخی از کشورها را تحریک کند به غلط و به دروغ، اما در عین حال همه رو به روی او ایستادند و یک جزیره کوچک در کنار ترامپ ایستاد و هیچکس به اینها اعتنا نکرد.

روحانی تصریح کرد: همه دنیا دو شکست تاریخی سال 97 و 99 را به چشم خود دید؛ حالا دوباره آمدند و طبل دیگری را به صدا درآوردند و من این یکی دو روز دیدم که این رسانه‌های بیگانه فارسی‌زبان چقدر مزدور و خائن هستند. روزی که برای ملت ما خوشحالند و لبخند می‌زنند و روزی که ملت عزیز ما پیروز می‌شود همه زانوی غم در بغل می‌گیرند؛ تا 22 بهمن، روز عاشورا می‌شود و مردم هم حسینی می‌شوند و وقتی آمریکا شکست می‌خورد، زانوی غم در بغل می‌گیرند.

رئیس جمهور گفت: حالا هم می‌گویند آمریکا می‌خواهد از ساز و کار 2231 استفاده کند؛ عقل چیزی شریفی اشت، قطعنامه 2231 همه جا می‌گوید طرف‌های برجام یا یکی از طرف‌های برجام؛ در حالی که آمریکا به صراحت گفته من از برجام خارج شدم و به برجام توهین کرده و گفته این بدترین پیمان بوده که بسته شده است. آدمی که بیرون رفته که حضور ندارد. هم اتحادیه اروپا و همچین و هم روسیه و همه کشورهایی که در زمینه مسائل سیاسی و حقوقی صاحب‌نظر هستند همگی، آمریکا را محکوم کردند و می‌کنند.

رئیس جمهور  با بیان اینکه اگر دولت قوی باشد یعنی نظام قوی است، تصریح کرد: اگر دولت بشکند یعنی نظام شکسته است. همه ما می‌دانیم بار سنگین و اصلی اجرایی بر دوش دولت است. این دولت است که اگر یک روزی بشکند، آموزش، بهداشت، برق و آب مردم از بین می‌رود. اگر دولت یک روز یا یک ساعت نباشد همه خدماتی که به مردم ارائه می‌شود، اعم از مواد غذایی در فروشگاه‌ها و همه نیازمندی‌ها و صنعتی که برای دولت و ملت است، از بین می‌رود. تقویت نظام به نفع همه ماست، البته ما در این شرایط خاص می‌فهمیم و می‌دانیم که دشمن با فشارهای خود به اهدافش نرسیده و نخواهد رسید ولی مردم را دچار مشکلاتی کرده و به آنها آزار رسانده و می‌رساند.

روحانی با تاکید بر اینکه باید در برابر دشمن بایستیم چرا که این دوره تمام می‌شود، اظهار داشت: اگر کسی در ایران فکر می‌کند که این حکومت جبار کاخ سفید و این تحریم‌های ظالمانه دائمی است، هر دو را اشتباه کرده است. هم جباران کاخ سفید برای همیشه نمی‌مانند و هم تحریم برای همیشه نمی‌ماند و تحریم می‌شکند و از بین می‌رود. ما یکی دو سال مقاومت کردیم و خواهیم کرد و به آنها هم فهمانده‌ایم که اشتباه کرده‌اند و آنها هم کاملا این موضوع را فهمیده‌اند. کاخ سفید کاملا متوجه اشتباه خود شده است ولی آنها راهی را رفته‌اند که اکنون در آن درمانده‌اند و اکنون پیدا کردن راه خروج برای آنها کار بسیار سخت و مشکل است.

وی خاطر نشان کرد: دغدغه دولت در این شرایط، ثبات و آرامش اقتصادی است و ما می‌خواهیم اقتصاد کشور ما، دارای آرامش و ثبات باشد و مردم نسبت به هفته آینده و ماه و سال آینده مطمئن باشند و نگرانی نداشته باشند. از طرفی هم ما در سال جهش تولید هستیم و می‌خواهیم روی تولید تکیه کنیم، ما امسال در کشاورزی، صنعت و همه بخش‌ها رشد تولید را می‌بینیم. در بخش صنعت در چهارماهه امسال نسبت به چهارماهه سال گذشته، 9 درصد رشد تولید داریم که با توجه به شرایط کرونا و فشار و سخت بسیار مهم است. در این شرایط سخت، روزی نبود که در کشور دچار خاموشی یا قطعی آب و گاز شویم و یا بنزین و گازوییل نباشد. در بخش راه، جاده و حمل و نقل نیز همه تلاش کردند. اینکه شما می‌بینید که از بندر تا انبار و از انبار تا فروشگاه همه‌چیز سر جای خود حرکت می‌کند به‌دلیل تلاش همگانی است.  

 رئیس‌جمهور با اشاره اینکه افتخار دولت است که بگوید کشور را بدون نفت اداره می‌کند، تصریح کرد: سال گذشته حدود 43 میلیارد واردات داشتیم.اگر به تاریخ قبل از انقلاب بازگردید متوجه می‌شوید که اگر یک زمان نفت نبود، چه می‌کردند؟ اتکا دولت‌های قبل از انقلاب به نفت بوده و این اتکا پس از انقلاب چقدر شده است؟ مردم باید واقعیت را بدانند و آن اینکه در کشور ما روزهایی بوده که سالانه 100 میلیارد دلار پول نفت به خزانه واریز می‌شد، همچنانکه در سال 90 این مبلغ حدود 102 میلیارد بوده ولی امروز این 100 میلیارد دلار وجود ندارد و افتخار دولت این است که تجارت خود را بدون نفت مدیریت می‌کند و پارسال به همان مقداری که واردات داشتیم، صادرات غیرنفتی صورت گرفت و عملا کشور با صادرات غیرنفتی اداره می‌شود و این در تاریخ ایران بی‌سابقه است و امسال فقط 10 درصد بودجه به نفت متکی است. در شرایط سخت کشور را اداره می‌کنیم و برای مشکلات بودجه، طراحی لازم را انجام دادیم. اگر قرار بود به جای فروش نفت مالیات در نظر می‌گرفتیم این برای مردم سخت می‌شد و باید در سال جهش تولید به نحوی مالیات در نظر می‌گرفتیم که اصل تولید صدمه نبیند.

روحانی گفت: دولت نمی‌خواهد از بانک مرکزی استقراض کند، دولت قبلی 50 هزار میلیارد تومان از بانک مرکزی برای مسکن استقراض کرد ولی ما برغم برخورداری از این قدرت، هیچ‌وقت دست خود را در این 7 سال به سوی بانک مرکزی دراز نکردیم و به دنبال پول پر فشار نبودیم. در چنین شرایطی برای اداره کشور باید اوراق منتشر می‌کردیم یا سهام یا نفت می‌فروختیم که هر سه کار در حال انجام است. 57 هزار میلیارد اوراق خزانه از ابتدای سال در حال فروش است و هر جا که لازم باشد باز خواهیم فروخت و شیوه‌ای قانونی است. همچنین سهام دولتی هم در حال فروش است و خوشبختانه فروش سهام شرایط خوبی دارد زیرا معتقدیم اقتصاد باید به مردم واگذار شود.

وی درباره بورس اظهار داشت: بازار بورس،‌ بازار خوبی است و دولت با تاکید به بانک مرکزی،‌ شورای بورس و وزیر اقتصاد همیشه خواستار مراقبت این بازار بوده است؛ البته این مراقبت انجام می‌شود ولی ذات بورس و اقتصاد به صورت خط مستقیم نیست بلکه شکستگی دارد ولی مهم این است که در طول سال این خط شکسته به سمت بالا باشد و دولت این خط را حفظ می‌کنیم.

رئیس‌جمهور هم‌چنین درباره طرح فروش نفت که توسط دولت ارائه شده است، اظهار داشت: ما طرحی را برای فروش نفت عنوان کردیم و در سران قوا درباره آن صحبت شد و کلیات آن نیز به تصویب رسید. دولت این طرح را 100 درصد به نفع مردم می‌داند و این طرح نوعی تودهنی هم به آمریکاست، آنها می‌خواهند ما نفت نفروشیم ولی خواهیم فروخت. اگر دو قوه دیگر حمایت کردند این طرح را عملیاتی می‌کنیم و دولت هفته‌ها فکر کرده و زحمت کشیده و این طرح از افتخارات دولت است. اگر سایر قوا برای اجرایی شدن اینکار به طور کامل موافق باشند و اگر روسای دو قوه دیگر موافقت کردند آن را اجرایی می‌کنیم؛ اگر هم موافقت نکردند به دنبال طرح‌های دیگر می‌رویم و مسیر را ادامه می‌دهیم.

روحانی گفت: به مردم عزیزمان می‌گویم ضمن اینکه مردم دچار مشکل هستند، خوشبختانه طرح‌های زیادی در دولت بررسی و انجام می‌شود تا مشکل مردم کاهش یابد. دیروز هم در جلسه تیم اقتصادی دولت طرحی مطرح شد که می‌تواند فشار را از روی مردم کاهش دهد که باید بر روی آن کار شود و فعلا این موضوع را باز نمی‌کنم؛ ما دنبال این هستیم که گشایش جدیدی برای مردم داشته باشیم.

وی خاطر نشان کرد: ما دولتی هستیم که خدمات کرونایی به‌طور مجانی به مردم‌مان ارائه می‌دهیم و سایر کشورها بابت این خدمات پول دریافت می‌کنند و ما حتی برای سایر اتباع هم این خدمات را رایگان ارائه می‌دهیم.

رئیس‌جمهور با اشاره به اقدامات دولت در چند ماه اخیر عنوان کرد: ما توانستیم در سایز زمینه‌ها برای کسب و کارهایی که بر اثر کرونا مشکل پبدا کردند تسهیلاتی قرار بدهیم. هم‌چنین توانستیم برای مسکن قدم‌هایی درباره کاهش اجاره‌بها و ودیعه مسکن برداریم. برای همسان‌سازی حقوق بازنشستگان نیز کار خوبی شروع شد و از اول مرداد اعلام شده که برای همسان‌سازی حقوق 3.5 میلیون نفر بازنسته و جامعه کارگری کار انجام می‌شود و احکام آن نیز از 29 مرداد زده می‌شود. دستمزد بازنشستگانی که 30 سال کار کرده‌اند، به دو میلیون و هشتصد هزار تومان می‌رسد و تحرکی خوبی است تا وضع زندگی مردم ترمیم شود. هم‌چنین دستمزد بازنشستگانی 35 سال سابقه کار دارند به سه میلیون تومان می‌رسد. حقوق کسانی که هم 25 سال سابقه کار داشته‌اند 80 درصد افزایش می‌باید.

روحانی ادامه داد: دولت 32 هزار میلیارد تومان سهام را به تأمین اجتماعی واگذار کرد تا این‌کار مهم تحقق یابد و مردم بدانند که دولت در این شرایط سخت قدم مهمی برای جامعه بازنشستگان و جامعه کارگری برداشته است.

وی تصریح کرد: به مردم می‌گویم که زندگی شما به سختی می‌گذرد ولی ما شبانه‌روز به این فکر هستیم که این سختی‌ها را کاهش دهیم، دشمن هم مأیوس می‌شود و شکست خواهد خورد و این شرایط ماندگار نیست و تغییر خواهد کرد.

رئیس جمهور بیان کرد: وزرا درباره اقداماتی که در این هفت سال انجام شده توضیح خواهند داد و من هم در فرصت‌هایی توضیحاتی ارائه خواهم کرد.

روحانی به موضوع کنکور اشاره کرد و گفت: موضوع کنکور مهم است و جمعیت عظیمی از جوانان کشور ما در 12 سالی که درس می‌خوانند، از ابتدا به این فکر هستند که چگونه درس بخوانند تا سال آخر در کنکور به موفقیت قابل ملاحظه برسند و کنکور تقریبا سرنوشت زندگی جوانان ماست. ما درباره کنکور امسال می‌تواننستیم چند کار انجام دهیم؛ یکی اینکه بگوییم امسال کنکور نباشد که این راحت‌ترین کار هم بود ولی مردم و جوانان ما اذیت می‌شدند و جوانان که 12 سال امید بسته بودند را ناامید می‌کردیم، حداقل یک سال از عمرشان تلف می‌شد و نارضایتی عمومی در جامعه به وجود می‌آمد. راه دیگر این بود که کنکور را به تأخیر بیندازیم و این درصورتی است که ما بدانیم که یک یا دوماه دیگر شرایط کرونا بهتر می‌شود، چه کسی می‌تواند تضمین دهد که وضع ما در پاییز و زمستان بهتر خواهد شد؟ این ویروس ناشناخته است.

وی ادامه داد: راه مناسب این بود که کنکور با رعایت پروتکل‌های بهداشتی برگزار شود، همان‌طور که مردم کار روزمره خود را انجام می‌دهند و حتی سفر هم می‌روند ولی پروتکل‌های بهداشتی را هم رعایت می‌کنند. باید با پروتکل‌های بهداشتی عمل کنیم و ما همین راه را انتخاب کردیم.

رئیس‌جمهور تصریح کرد: به وزرای علوم و بهداشت و همه مسئولین توصیه می‌کنم که در روزهای برگزاری کنکور تمامی مراقبت‌ها انجام شود و نیروی انتظامی هم ما را یاری کند. اجتماعات اگر نباشد، خود کنکور مشکلی ندارد و داوطلبان با فاصله نشسته‌اند ولی ورود و خروج مهم است و دیده می‌شود که اقوام و دوستان می‌خواهند خداحافظی و دعا کنند و این‌ها باید کنار گذاشته شود. جوانان عزیز برای ما مهم هستند و اینان سرمایه‌ها و مدیران آینده کشور هستند و همه باید مراقبت کنیم تا کوچک‌ترین مشکلی در کنکور پیش نیاید؛ همچنان که توصیه می‌کنیم در عزادری‌ها مشکلی پیش نیاد و عزاداری برای ما مقدس است و کنکور هم برای ما مهم است.  صدا وسیما هم در این زمینه نظارت می‌کند و درباره رعایت پروتکل‌ها به مردم گزارش می‌دهد.

منبع: تسنیم

ارسال نظرات