روزنامهها در لابهلای گزارشها و سرمقالهها، قسمتی از صفحات خود را به اخبار روزهای گذشته یا اخبار ویژه اختصاص می دهند که در ادامه به آنها اشاره میشود.
**********
مغالطه نکنید؛ «نه شرقی، نه غربی» زوالپذیر نیست
یک سایت حامی برجام میگوید: روابط با چین، پلی برای عبور از سیاست «نه شرقی، نه غربی»، به «هم شرقی، هم غربی» است.
سایت «دیپلماسی ایرانی» به مدیریت صادق خرازی، ضمن اشاره به سند همکاری 25 ساله ایران و چین مدعی شد: «چینی شدن رویکرد خارجی ایران میتواند تیغ فشار حداکثری را کُند کند، اما از سوی دیگر راهی است که غایت آن از مسیری دورتر بازگشت به جامعه جهانی و سازش با نظم مسلط در روابط بینالملل است. به عبارت بهتر سنگین شدن وزنه شرق و عدول از «سیاست خارجی نه شرقی نه غربی»، در نهایت به یک توازن جدید از رهگذر قسمی موازنه مثبت میانجامد و نه شرقی و نه غربی مالوف، به «هم شرقی هم غربی» تبدیل میشود. این روند تا حدودی شبیه چرخش استراتژیک در سیاست خارجی چین است، هنگامی که در دهه هفتاد از ترس مسکو به واشنگتن نزدیک شد. این تحول مقدمه پذیرش نظم مسلط از سوی پکن بود. در نهایت اما چین به توازن مطلوب و منبعث از الزامات ژئوپلتیک خود رسید. واشنگتن بزرگترین شریک اقتصادی و مسکو نزدیکترین همکار بینالمللی آن شدند. به همین خاطر تحولات اخیر را باید نقطه عطفی در سیاست خارجی به حساب آورد.»
درباره این تحلیل غلطانداز گفتنی است شعار «نه شرقی نه غربی» به مفهوم عدم ارتباط با شرق و غرب (انزوا) نیست، بلکه به مفهوم تاکید به استقلال کشور و نفی سلطهگری و سلطهپذیری است. این تصریح و تاکید ذیل اصول دوم و سوم قانون اساسی تحت عنوان «نفی هرگونه سلطهگری و سلطهپذیری و طرد کامل استعمار» مورد تصریح قرار گرفته، همچنان که در اصل 152 نیز تاکید شده است: سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران بر اساس نفی هرگونه سلطهجویی و سلطهپذیری، حفظ استقلال و تمامیت ارضی کشور، دفاع از حقوق همه مسلمانان و عدم تعهد در برابر ابرقدرتهای سلطهگر و روابط صلحآمیز با دُوَل غیرمحارب استوار است».
بنابراین اگر شعار «نه شرقی نه غربی» بهعنوان شعار انقلاب اسلامی و منطق مصرح در قانون اساسی، به مفهوم نفی سلطه و دفاع از استقلال کشور است، ادعای هم شرقی و هم غربی مبتنی بر نفی آن راهبرد، منطق وابستگی و غلط است.
متاسفانه برخی طیفهای خوشبین یا ماموریتدار، در ماجرای برجام، رویکردی را در پیش گرفتند که خلاف منطق استقلال و رعایت مصالح کشور بود و خوشبینی و اعتماد واگذاری یکطرفه امتیاز به دشمن سر موضع را توجیه میکرد و حتی از نظارت مجلس فراری بود. خروجی این روند، خسارتهای آشکار شده برجام است، نقطه مقابل این رویکرد، خروج از اتکای به غرب و تنوع بخشیدن به شرکای سیاسی و اقتصادی آن هم با رعایت ضوابط قانونی، از جمله بررسی فرآیند همکاری در مسیر قانونی (مجلس شورای اسلامی) است.
ضمنا برخلاف ادعای نویسنده متن فوق، گسترش همکاری با چین، قابل مقایسه با چرخش راهبردی چین به سمت آمریکا در دهه 1970 میلادی نیست. چه اینکه ما هرگز در حالت تخاصم با چینیها نبودهایم و ضمنا این روزها، مخاصمه شدید چینیها و آمریکایی را میبینیم. در واقع چینیها برخلاف غربگرایان ایرانی، هرگز به آمریکا اعتماد نکرده و نسخه واگذاری توانمندیهای خود در ازای جلب اعتماد و وعدههای آمریکا را نپیچیدند بلکه در طول این چند دهه، بر قدرت خود افزودند و در مقابل فشارها و زیادهخواهیهای واشنگتن کوتاه نیامدند.
دموکراتها درباره ایران تفاوت ماهوی با ترامپ ندارند
در حالی که دموکراتها بر طلبکاریهای فرابرجامی از ایران تأکید دارند، برخی محافل داخلی اصرار دارند موضع این حزب و نامزد آن در انتخابات آمریکا را تحریف کنند.
برخی رسانهها مدعی شدند در پیشنویس برنامههای جو بایدن نامزد دموکراتها، «بازگشت به برجام و مذاکره با ایران» قید شده است.
عصر ایران در این زمینه مدعی شد: این پیشنویس، مسیر فعلی دولت ترامپ با ایران را در مسیر تغییر رژیم و جنگ توصیف کرده و تأکید دارد دولت دموکرات، از مسیر جنگ تغییر جهت داده و به سمت تنشزدایی، دیپلماسی هستهای و گفتوگوهای منطقهای حرکت خواهد کرد. همچنین در این پیشنویس تأکید شده آمریکا نباید در مسیر تغییر رژیم در سایر کشورها حرکت کند و این حزب سیاست تغییر رژیم درباره ایران را رد میکند.
این شعبدهبازی رسانهای در حالی است که اولاً دموکراتها در دولت اوباما، فتنه و آشوب 88 را راهاندازی کرده و از آن در مسیر براندازی حمایت کردند. آنها همچنین با استقبال از پروژه جنگ نیابتی، داعش را در عراق و سوریه راهاندازی کرده و تهدید نظامی را در بحبوحه مذاکرات هستهای، تا پشت مرزهای ایران کشاندند که با قدرتنمایی شجاعانه سردار سلیمانی و همرزمان منطقهایاش، خنثی شد.
سردار سلیمانی در سخنان خود هدف از برجام یک را برجام 2 و 3 یعنی مقابله با نفوذ منطقهای ایران و سپس کشاندن تهدید و جنگ به داخل کشور ارزیابی کرده و با آن مخالفت کرده بود.
ثانیاً دولت اوباما حتی پیشگام نقض سیستماتیک و پیاپی برجام بود و در واقع با گروگانگیری برجام و وعدههای نسیه آن، از ایران میخواست پای مذاکرات و امتیازدهیهای جدید بیاید. تحریمهای ویزا و کاتسا و آیسا، یادگار دولت اوباما و پس از انعقاد برجام برای برداشتن تحریمهاست.
در ادامه همین سیاست خباثتآلود، دموکراتها در دوره اخیر نیز تصریح دارند که طرفدار تهدید برخی محدودیتها و تحریمهای مدتدار نظیر بند غروب آفتاب برجام و تمدید تحریمهای تسلیحاتی ایران هستند. آنها میگویند شرط بازگشتشان به برجام، مذاکره ایران درباره دغدغههای آمریکا از جمله حضور منطقهای و توانمندی نظامی است. در واقع سیاست دموکراتها هیچ تفاوتی با منطق ترامپ ندارد، جز این که کمی پیچیدگی دارد.
هم به مدیریت قبلی بد گفتید و هم با خدماتش عکس یادگاری گرفتید!
«وزیر نفت پس از هفت سال تحمیل انواع عقبماندگیها در حوزه نفت، سعی دارد دستاوردهای دیگران را به نام خود سند بزند و اینگونه القا کند که اگر او نبود، پارس جنوبی و غرب کارون به جایی نمیرسید. او روی نقاطی دست گذاشته که از قضا ارتباطی به عملکردش ندارد، اما چه میتوان کرد وقتی چیزی برای عرضه نباشد، فریادها بلند میشود که اگر ما نبودیم هیچ چیز نداشتیم.»
روزنامه جوان ضمن انتشار تحلیل فوق میافزاید؛ زنگنه میگوید پارس جنوبی و غرب کارون شاخص عملکرد ماست؛ روی کاغذ، در دولت یازدهم و دوازدهم میزان تولید گاز از پارس جنوبی دو برابر شده و به گفته وزارت نفت، میزان تولید از غرب کارون پنج برابر، اما آیا این عملکرد یک شبه اتفاق افتاده است؟ قطعاً خیر. پس چرا وزارت نفت علاقه دارد روی این موضوع مانور دهد؟
از پارس جنوبی آغاز میکنیم؛ در دولت گذشته که سرمایهگذاری خارجی به دلیل فشار آمریکا و تحریمها سخت شد، نظام تصمیم گرفت از منابع خود و توان شرکتهای ایرانی، پارس جنوبی را توسعه دهد. بر همین اساس تمام فازهای بزرگترین میدان گازی جهان را میان شرکتهای ایرانی توزیع کرد تا هر یک از این شرکتها، کار را آغاز کنند. با آغاز توسعه فازهای پارس جنوبی در دولت دهم و اختصاص ۲۰ میلیارد دلار از منابع بانک مرکزی به وزارت نفت، پروژهها آغاز و با پیشرفت فیزیکی ۴۰ تا ۹۰ درصد در فازهای مختلف، تحویل دولت یازدهم شدند. بهعنوان نمونه فاز ۱۲ در سال ۹۲، پیشرفتی معادل ۹۳ درصد داشت که زنگنه برای راهاندازی آن، دو سال معطل کرد.
در واقع چیزی که زنگنه افتتاح کرد، پروژههایی بود که اصولاً ربطی به او نداشت و وزارت نفت در دولت جدید فقط آنها را تکمیل کرد، آنهم با یک کندی خستهکننده. با وجود این، پروژهها یکبهیک راهاندازی شدند و برای آنکه بگویند اگر ما نبودیم اینگونه نمیشد، به دولت گذشته تاختند و گفتند در دوره گذشته شاهد یک «آشوب صنعتی» بودیم و در دولت روحانی با قوام یافتن کارها همه چیز بهخوبی پیش رفت.
تفکر حاکم بر این روزهای وزارت نفت معتقد است باید به شرکتهای غربی اعتماد کرد و اگر آنها نباشند صنعت نفت ما با خاک یکسان میشود. به همین دلیل است که در هفت سال گذشته هیچ اقدام بزرگی در صنعت نفت صورت نگرفته و تازه در سال پایانی دولت، قراردادهای نفتی با شرکتهای ایرانی امضا میشود!
و اما درباره غرب کارون؛ این منطقه که هدفگذاری برای تولید نفت از آن، چیزی حدود 1/2 میلیون بشکه در روز است، در دولت گذشته تحرک بزرگی به خود دید. قراردادهای میادین آزادگان شمالی، جنوبی، یاران و یادآوران با شرکتهای ایرانی و چینی امضا شد و درست در اوج تحریمها، کار شروع شد. پیمانکاران ولو با تأخیر کار خود را انجام دادند و توانستند چیزی حدود ۳۰۰ هزار بشکه در غرب کارون تحویل دولت بدهند. این همان موضوعی است که مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه نفت هم مجبور شد به آن اقرار کند و دیروز گفت که قراردادهای دولت گذشته در غرب کارون موفقیتآمیز بوده است. با وجود این وزیر نفت میگوید غرب کارون نماد کارایی وزارت نفتی است که در این منطقه تنها نظارهگر قراردادهایی بوده که هیچ ارتباطی به عملکردشان ندارد. زمانی میتوان افزایش تولید را بهپای خود نوشت که صفر تا صد آن توسط یک دولت انجامشده باشد، نه آنکه دولتی دیگر قرارداد را امضا کند، کار توسعه را آغاز و تولیدش به دولتی برسد که مجبور به ادامه کار باشد.
مخلص کلام اینکه شاخصی که وزیر نفت به آن اشاره میکند، مرهون عملکرد گذشتگانی است که بارها مورد شماتت دولت تدبیر و امید قرار گرفتهاند.
آسیاتایمز: فشارهای آمریکا چین و روسیه و ایران را به هم نزدیکتر کرد
«روابط در حال شکلگیری میان چین و ایران و روسیه، روابطی راهبردی در مقابل جبهه غربی است.» روزنامه آسیا تایمز در تحلیلی به قلم یون سون مدیر برنامه چین و آسیای شرقی در «مرکز نیکسون» واشنگتن، نوشت: اطلاعات انتشار یافته اخیر درباره توافقنامهای بین چین و ایران برای تقویت روابط اقتصادی و امنیتی آنها بسیاری را شگفتزده کرده است. برخی این را عجیب میدانند که پکن میخواهد استرس بیشتری به رابطه هماینک تیره شده خود با واشنگتن اضافه کند. برخی دیگر نیز منطق اقدام پکن برای اتحاد آشکار با تهران و ضربه توازن ظریف بین روابط چین با ایران و عربستان را مورد تردید قرار میدهند در حقیقت چین دقیقا به دنبال توافقهایی مانند توافق با ایران برای ایجاد ائتلافهایی در بین کشورهای «همفکر» برای مقابله با ائتلاف ضد چینی تحت رهبری آمریکا است. این ائتلافها مهمتر از چیزی است که آمریکا فکر میکند و به همین صورت شکنندهتر از چیزی است که چین ممکن است امیدوار باشد.
در یادداشت یون سون «مدیر برنامه چین و آسیای شرقی که در تارنمای» «مرکز استیمسون» واشنگتن منتشر شده و آسیا تایمز آن را بازتاب داده آمده است: «وخیم شدن روابط بین پکن و واشنگتن در سالهای اخیر چین را مجبور کرده که برای ایجاد روابط جدید تلاش کند. در میان کشورهای مهم برای رقابت قدرتهای بزرگ که هنوز عضو باشگاه غربی نیستند، روسیه و ایران دو کشوراز مهمترین «نیروهای دوست» برای چین محسوب میشوند. ایران با نفوذ منطقهای خود در خاورمیانه و همچنین دلخوریها از واشنگتن به طور فزایندهای برای استراتژی بزرگ چین جذاب شده است. ارزش و مطلوبیت ایران به عنوان یک متحد برای چین در سال جاری به علت سردی روابط آمریکا و چین در پی شیوع کرونا هم افزایش یافته است. «روزنامه خلق» چین در سرمقالهای خاطرنشان کرده که «پیچیدگیهای بیسابقه در محیط خارجی» پکن را در مسیر برخورد مستقیم با بسیاری از کشورها از جمله استرالیا، هند، کانادا و ژاپن و برخی کشورهای اروپایی قرار داده است.
در حالی که روابط چین با آمریکا و ائتلاف تحت رهبری آمریکا به پایینترین سطح رسیده پکن به دنبال نیروهای همدلی است که بتواند موضع بینالمللی چین را تقویت کند. حتی پیش از شیوع جهانی کرونا، چین و روسیه و ایران تمایل خود را به ائتلاف حول یک هدف استراتژیک نشان داده بودند. دسامبر گذشته این سه کشور اولین رزمایش مشترک نظامی خود را در دریای عمان برگزار کردند و این اقدام به عنوان سرسختی در برابر ارتش آمریکا در منطقه ارزیابی شد.
توافقنامه ایران و چین تا جایی که از مواد و اطلاعات منتشره قابل تفسیر است، شامل فایناس زیرساختهای ایران توسط چین در ازای دریافت نفت ایران با تخفیف است. چین خروج آمریکا از برجام را علت افزایش تنش در منطقه میداند و همچنین از خسارات وارد شده به خود بهخصوص مجازات شرکتهای چینی برای داد و ستد با ایران ناخشنود است.
اگر این توافقنامه اجرا شود، محتملترین کانال از طریق نظام پایاپایی است که دو کشور از مدتها پیش وارد آن شدهاند. این سامانه از معاملات مستقیم مالی پرهیز میکند و از محصولات و خدمات چینی برای تجارت نفت ایران استفاده میکند. به علاوه، این اعتقاد دیرینه وجود دارد که آمریکا برای تحریم نهادهای مالی بزرگ چین مانند «بانک چین» و شرکتهای مهم دولتی مانند «شرکت ملی نفت چین» تردید دارد زیرا از تاثیر آن بر اقتصاد آمریکا نگران است. بنابراین در حالی که دولت ترامپ تمایل بیسابقهای برای تحریم نهادهای چینی نشان داده اما پکن روی این مسئله شرطبندی کرده که واشنگتن تا حد تحریم شرکتهای بزرگ برای تجارت پایاپای (با ایران) پیش نخواهد رفت.
ایران آشکارا به دنبال سرمایهگذاری و همکاری اقتصادی است و چین به دنبال مشارکت، حمایت و متحدان بالقوه است. این نیاز دو جانبه راهبردی ضرورت این توافق را ایجاد میکند. اما اینکه این توافق از لحاظ اقتصادی برای هر دو طرف امکانپذیر یا مطلوب باشد را باید دید. رقابت قدرتهای بزرگ به طور فزایندهای در حال تقسیم جهان به دو اردوگاه است. چین و ایران در کنار روسیه میتوانند در روایت غربی به عنوان «دول محور» جدید ظاهر شوند.
دولت راه بهانهجویی در افزایش قیمت در حوزههای نامرتبط با ارز را ببندد
روزنامه رسمی دولت خواستار مهار انتظارات تورمی در حوزههایی شد که اصلاً ارتباطی با ارز و قیمت آن ندارد.
روزنامه ایران به قلم کامران ندری نوشت: نوسانات و تغییرات قیمت ارز بر هزینه تولید اثر میگذارد در حالی که اثر این شاخص بر تورم ناشی از فشار هزینه بالا نیست چرا که بخش عمده عوامل تولید در داخل تامین میشود. البته این موضوع برای صنایع مختلف متفاوت است. میزان وابستگی صنایع به واردات در تعیین موضوع نقش اساسی دارد. وزارت صمت میتواند پاسخ متقنی به این موضوع بدهد که در مجموع وابستگی صنایع کشور به صادرات به چه میزان است. به عنوان مثال این رقم در حوزه کشاورزی خیلی پایین است و طبعا افزایش نرخ ارز نباید در هزینههای بخش کشاورزی اثرگذار باشد.
در بخش خدمات مانند هتلداری و رستورانها هم افزایش نرخ ارز نباید منجر به افزایش قیمتها شود. از سوی دیگر کالای نهایی وارداتی هم نداریم که تاثیر مستقیم از افزایش نرخ ارز بگیرد. همه اینها یعنی عمده تورم از ناحیه عوامل تولید باید منتقل شود که در هر صنعت متفاوت است اما اگر تاثیر این شاخص را بر کل اقتصاد بسنجیم، تورم ناشی از فشار هزینه نباید تورم خیلی بالایی باشد. در واقع مسئله اصلی که افزایش نرخ ارز ایجاد میکند، همان انتظارات تورمی است که به تبع آن ایجاد شده است.
در واقع میتوان گفت پیامد آشکار افزایش نرخ ارز، افت ارزش ریال در نظر مردم است. مردم دیگر تمایلی به نگهداری و حفظ ریال ندارند.
آنچه اتفاق میافتد، کاهش تقاضا برای پول است و عرضه پول هم که در اقتصاد کشور بالاست و نتیجه اینها افزایش انتظارات تورمی است.
به عبارت دیگر تاثیر روانی افزایش نرخ ارز بر افزایش قیمتها بیشتر از تاثیر واقعی و حقیقی این پدیده در اقتصاد است. به عنوان مثال بلافاصله بعد از افزایش قیمت ارز شاهد افزایش قیمت کرایه تاکسی هستیم. موضوعی که جزو ابعاد روانی و همان انتظارات تورمی ناشی از بروز این پدیده در اقتصاد است و الا خدماتی که تاکسیرانی ارائه میدهد متأثر از افزایش قیمت ارز نیست.
نگاه «فوربس» به همکاریهای ایران و چین
خبر اول اینکه، مجله امریکایی فوربس در تحلیلی به توافق میان ایران و چین پرداخته و نوشته اتفاقاتی که به کاهش اعتبار و احترام جهانی امریکا منجر شده نتیجه رویه این کشور در سالهای اخیر است. به گزارش ایلنا در بخشی از این گزارش آمده است: سیاستهای ملیگرایی افراطی و راهکارهای متناقض در سالهای اخیر دولت ترامپ انزوای جهانی دولت امریکا را به همراه داشته است و حتی میتواند موقعیت امریکا را بدتر کند، این در حالی است که قرارداد ۲۵ ساله جمهوری اسلامی ایران و چین باعث تضعیف جایگاه و موقعیت امریکا در خاورمیانه خواهد شد. اخیراً چین و ایران اعلام کردند که در حال تدوین یک توافق ۲۵ ساله برای گسترش روابط سیاسی و اقتصادی خود هستند. این توافق میتواند یک راهکار جدید برای ایران باشد تا بتواند از فشارهای امریکا با توجه و کمک شرق، عبور کند. به نوشته فوربس، این توافق همچنین موقعیت ایالات متحده را در خاورمیانه تضعیف خواهد کرد. ایالات متحده که قبلاً از برجام خارج شده بود، بهتازگی از سازمان جهانی بهداشت هم خارج شد تا گامی دیگر در زمینه خروج از صحنه جهانی برداشته باشد. نقش رهبری ایالات متحده در جهان در حال کاهش است.
نقش پمپئو در ترور سردار سلیمانی
خبر دیگر اینکه، روزنامه گاردین در گزارشی درباره تأثیر مایک پمپئو، وزیر امور خارجه امریکا بر سیاست داخلی و خارجی این کشور با اشاره به اقدام تروریستی به شهادت رساندن سردار شهید قاسم سلیمانی نوشت: پمپئو ترور قاسم سلیمانی را این گونه توجیه کرد که او تهدیدی «قریب الوقوع» برای منافع امریکا ایجاد کرده بود. بهگزارش ایسنا، گاردین در ادامه نوشت: انییس کالامار، گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشر با غیرقانونی خواندن این اقدام مطرح کرد که هیچ مدرکی برای ثابت کردن این اظهارات وجود ندارد. پمپئو که از افراطیون در زمینه مسائل ایران است، ظاهراً چندین ماه بود که درخواست این حمله را داشته است. او بود که سرانجام ترامپ را قانع کرد تا دستور ترور را صادر کند.گزارش گاردین در پی این مطرح میشود که در دی ماه سال ۱۳۹۸ دونالد ترامپ رئیس جمهوری امریکا دستور ترور سردار شهید قاسم سلیمانی را صادر کرد. سردار شهید سلیمانی طی حملهای پهپادی از سوی امریکا به خودروی حاملش در نزدیکی فرودگاه بغداد به شهادت رسید. بهدنبال آن، سپاه پاسداران ایران با عملی کردن وعده انتقام سخت پایگاه نظامی امریکا در عین الاسد عراق را موشک باران کرد.
رونمایی عضو هیأت رئیسه مجلس از نامزدهای 1400
دست آخر اینکه، احمد امیرآبادی فراهانی، عضو هیأت رئیسه مجلس به اسامی از دو جریان اصلاحطلب و اصولگرا برای کاندیداتوری در انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ اشاره کرد. به گزارش شفقنا وی افزود: آقایان مطرح در طیف اصولگرا امیرحسین قاضیزاده هاشمی و علی نیکزاد نواب رئیس مجلس و محمد مخبر رئیس ستاد اجرایی فرمان امام هستند البته نمیدانم آیا آقای قالیباف در انتخابات حضور پیدا خواهند کرد یا خیر و فکر نمیکنم فتاح رئیس بنیاد مستضعفان در انتخابات ۱۴۰۰ حضور یابد، همچنین از طیف اصلاحطلبان هم آقایان آذری جهرمی وزیر ارتباطات، سورنا ستاری معاون رئیس جمهوری و اردکانیان وزیر نیرو هستند و احتمالاً جهانگیری معاون اول رئیس جمهوری هم شرکت کند.
شهردار مشهد کرونا گرفت
محمدرضا کلایی شهردار مشهد به ویروس کرونا مبتلا و در خانه قرنطینه شده است. گفتنی است پس از انتشار خبر کلایی به ویروس کرونا و پیگیریها در این باره، روابط عمومی شهرداری مشهد این موضوع را تایید کرده است. طبق اطلاعات روابط عمومی شهرداری مشهد، دیروز نتیجه آزمایش کرونای کلایی مثبت اعلام شده است و وی در منزل خود قرنطینه شده و دارای وضعیت عمومی مساعدی است.
ترس سردار آزمون از بازگشت به ایران!
سردار آزمون لژیونر ایرانی تیم زنیت از بازگشتش به ایران خبر داده است. خبرآنلاین در این باره نوشت: سردار آزمون لژیونر ایرانی زنیت که با این تیم به مقام قهرمانی لیگ برتر و جام حدفی روسیه رسیده است و همچنین آقای گل لیگ روسیه شده، در پستی اینستاگرامی از بازگشتش به ایران خبر داده و نوشته است: «از وضعیت سفید به سمت وضعیت قرمز میرم خدا به دادم برسه(کرونا).پیش به سوی ایرانم.»
در استخدام کادر درمان عجله کنید
علیرضا زالی طی نامهای به وزیر بهداشت، صدور مجوزهای استخدامی کادر بهداشتی، درمان را توسط سازمان اداری و استخدامی کشور خواستار شد. در بخشی از این نامه آمده است: با توجه به تداوم سیر صعودی و سرایت، افزایش بیماری کرونا در کشور و بالاخص کلانشهر تهران و خستگی مفرط کادر بهداشتی، درمانی و همچنین خروج دورهای کادر درمانی و بهداشتی از فعالیتها، به علت ابتلاء به این بیماری و طی دوره درمان و نقاهت و از آنجا که مراحل جذب و برگزاری آزمونهای استخدامی زمانبر است.
کشف اسکلت بانوی اشکانی
سرپرست هیأت باستانشناسی تپه تاریخی اشرف اصفهان از کشف اسکلت بانوی اشکانی خبر داده است. این در حالی است که یک اسکلت بانوی اشکانی به قدمت 2000 سال در عملیات نجاتبخشی آثار تاریخی شمال تپه تاریخی اشرف اصفهان کشف شده است. علیرضا جعفریزند، سرپرست هیأت باستانشناسی تپه اشرف در این باره گفت: گرچه هنوز اسکلتشناس، جنسیت این اسکلت را تعیین نکرده است اما به احتمال بسیار، این اسکلت متعلق به یک زن بوده است و از اینرو آن را بانوی اشکانی با تدفین مهری دانستهاند.
یک خبر اشتباه درباره امیر عابدزاده!
دروازهبان تیمملی دومین گلر برتر لیگ پرتغال شد، نه چهارمین گلر. امیر عابدزاده پیشرفت فاحشی داشته است. او در فصل جاری لیگ پرتغال با وجود اینکه مدتی نیمکتنشین بوده است اما در تعطیلات کرونا طوری تمرین کرده که در شروع دوباره مسابقات، تبدیل به ستاره ماریتیمو شده است. بعد از پایان رقابتهای لیگ پرتغال امیر عابدزاده از سوی سایت «گل پوینت» به عنوان دومین گلر برتر فصل معرفی شده است، این در حالی است بعضی سایتهای ایرانی به اشتباه او را گلر چهارم فصل معرفی کردهاند. گفتنی است امیر عابدزاده با توجه به میزان دقایق کمتر نسبت به رقبا و عملکرد درخشانتر توانسته است این جایگاه را برای خود کند. او حالا مشتریان پر و پاقرصی دارد و هیچ بعید نیست فصل آینده به باشگاه بزرگتری نقل مکان کند.
پیدا شدن جنازه قهرمان کشتی
جنازه الکساندر ایوانیتسکی آزادکار روس و دارنده مدال طلای المپیک ۱۹۶۴ توکیو در وزن مثبت ۹۷ کیلوگرم و ۴ مدال طلای جهان پس از جستوجوی نیروهای امداد در نزدیکی رودخانه واینا در مسکو پیدا شده است. به گفته فرزند او، وی پس از سفر برای برداشت قارچ، دو روز مفقود شده بود تا اینکه جنازهاش در نزدیکی رودخانه واینا پیدا شده است. گفتنی است به احتمال فراوان وی هنگام عبور از رودخانه غرق شده است. ننادلالوویچ رئیساتحادیه جهانی کشتی نیز از فقدان این قهرمان بزرگ ابراز تاسف کرده است. نام ایوانیتسکی ۸۳ ساله در تالار مشاهیر اتحادیه جهانی نیز به ثبت رسیده است.
قتل موبد زرتشتی در کرمان
دادستان کرمان جزئیات ماجرای قتل موبد زرتشتی و دو نفر دیگر به دست افراد ناشناس در کرمان را تشریح کرده است. دادخدا سالاری درخصوص ماجرای قتل موبد زرتشتی و دو نفر دیگر به دست افراد ناشناس گفت: در پی کشف جسد سه نفر در ویلایی در شهر ماهان (که به نظر میآید قتل رخ داده است)، بررسی موضوع و پیگیری قتل در دستور کار مجموعه دستگاه قضائی استان و پلیس آگاهی قرار گرفته است. وی با اشاره به اینکه یکی از این افراد به نام «آرش کسروی» از افراد اقلیتهای مذهبی زرتشتی بوده است، افزود: دستور ویژه به دایره قتل آگاهی توسط بازپرس ویژه قتل صادر شده است و با بررسیهای انجام شده به نتایج خوبی در زمینه پیگیری علت و مبنای قتل رسیدهایم.
تجمع نیروهای شرکتی وزارت بهداشت
صبح دیروز تعدادی از نیروهای شرکتی وزارت بهداشت با تجمع مقابل مجلس و سازمان مدیریت خواستار پیگیری جدی مطالباتشان شدهاند. گفتنی است این افراد معتقدند مطالباتشان باید به طور جدی مورد توجه مسئولان قرار گیرد و صرفا با اظهار نظر و وعدههای توخالی نمیتوان گرهای از مشکلات آنها حل کرد. جماران در این باره نوشت؛ هرچند طی روزهای گذشته مسئولان وزارت بهداشت بارها این موضوع را از طریق سازمان برنامه و بودجه پیگیری کردهاند اما سازمان برنامه و بودجه تنها مجوز استخدام سه هزار نیروی جدید را داده است که این تعداد جذب نیرو در این شرایط کافی به نظر نمیرسد.
حمله به دولت با یک ادعای جدید
حمید رسایی نماینده سابق مجلس در توئیتی به عملکرد بعضی وابستگان به دولت دوازدهم کنایه زده و نوشته است: ظاهرا هیات دولت فرزندان و اقوام مسئولان دولتی هم وجود دارد که پا به پای هیات دولت حسن روحانی مشغول به فعالیت است اما در راستای جیب مبارک. گفتنی است حمید رسایی در حساب کاربریاش در توئیتر نوشته است: «دادگاه برادرحسن روحانی، داماد نعمتزاده، پسر عباس آخوندی، برادر جهانگیری، داماد شمخانی، دختر نعمتزاده، پسر... برگزار شده است. ظاهرا هیات دولت فرزندان و اقوام مسئولان دولتی هم وجود دارد که پا به پای هیات دولت حسن روحانی مشغول به فعالیت است اما در راستای جیب مبارک.»
عذرخواهی شهردار خشکبیجار
صدراله فرخیمیکال شهردار خشکبیجار از توابع شهرستان رشت در استان گیلان با انتشار بیانیهای نسبت به اتفاقات رخ داده در ماجرای اختلاف با اداره توزیع برق، عذرخواهی کرده است. گفتنی است در متن بیانیه عذرخواهی شهردار خشکبیجار آمده است: بهمنظور حفظ وحدت، آرامش عمومی و جلوگیری از سوءاستفاده عناصر معاند و بدخواهان ملت ولایتمدار ایران و ضمن پذیرفتن اشتباه صورت گرفته، بدینوسیله از عموم مردم شریف و نجیب خشکبیجار بهخاطر رخداد چنین اتفاقی که بازتاب نامناسبی در فضای مجازی و حقیقی داشته است از صمیم قلب عذرخواهی کرده و پوزش میطلبم.
اجارهبهای دلاری در شمال تهران
درحالیکه بازار اجاره اغلب مناطق تحت تاثیر استطاعت محدود مستاجران برای افزایش اجارهبها قرار گرفته است، در منطقه یک روند بازار اجاره به گونه دیگری پیش میرود، طوری که پیشنهاد اجارهبهای دلاری در برخی املاک لوکس این منطقه رواج پیدا کرده است. بهعنوان مثال اجاره پیشنهادی آپارتمان ۱۵۰ مترمربعی ۱۵ ساله، اما فول امکانات و مبله از سوی موجری در محله ولنجک، ساسان معادل اجاره ماهانه ۱۵۰۰ دلار بدون پرداخت ودیعه است. آپارتمان ۲۰۰ مترمربعی دیگری واقع در بلوار کاوه جنوبی با سن بنای ۱۱ سال که بهصورت مبله برای اجاره فایل شده است، با ارزش دلاری اجارهبها معادل ۱۴۰۰ دلار ماهانه توسط موجر اعلام قیمت شده است.
ارسال نظرات