24 تير 1399 - 10:53
اخبار ویژه روزنامه‌ها

۲۴ تیر ماه / چه کسانی روحانی را به ملاقات مدیر متخلف ارزی بردند؟ / صدور کیفرخواست مولاوردی/ لایحه ۲ فوریتی کابینه که ۹ ماه بعد ارسال شد! / دردسر استعفای عارف

هماهنگی این دیدار‌ها نه برعهده شخص رئیس‌جمهور، بلکه توسط دفتر او انجام می‌شود و باید دید چگونه نام یک متهم اقتصادی در نوبت لیست دیدار‌های رئیس‌جمهور قرار گرفته است.
کد خبر : 6805

پایگاه رهنما :

روزنامه‌ها در لابه‌لای گزارش‌ها و سرمقاله‌ها، قسمتی از صفحات خود را به اخبار روزهای گذشته یا اخبار ویژه اختصاص می دهند که در ادامه به آنها اشاره می‌شود.

**********

کیهان

 

گاردین: محاسبه ترامپ درباره مردم ایران اشتباه بود


یک روزنامه انگلیسی تأکید کرد دولت آمریکا درباره ملت ایران اشتباه می‌کند و محاسباتش در این باره اشتباه است.


گاردین نوشت: دولت آمریکا در محاسبات خود درباره ایران و مردم آن برای تغییر رژیم دچار محاسبه اشتباه شده و تلاش‌اش در این زمینه بیهوده است.
فشار بر ایران، نتیجه مورد نظر آمریکا را تحقق نمی‌بخشد و بی‌فایده است. با وجود تمام فشارهای وارده، ایران نه سیاست‌های خود را در عراق، سوریه و لبنان تغییر داده و نه برنامه موشکی و هسته‌ای خود را تحت تأثیر این فشارها متوقف کرده است.


هدف نهایی فشار حداکثری این است که زندگی برای مردم تا حدی سخت شود که یا حکومت ایران مجبور به مذاکره و سازش با آمریکا شود و یا آنکه در ایران آشوب شکل بگیرد.
اما تلاش آمریکا برای اعمال فشار و تغییر نظام در ایران تلاشی کاملاً بی‌نتیجه و بی‌فایده است؛ چرا که مردم ایران حمایت زیادی از کشور و حاکمیت نشان داده‌اند. آمریکا در محاسبات خود در مورد مردم ایران اشتباه فکر می‌کند.

 

«شعسا» از پای ‌بست ویران است...


یک سایت اصلاح‌طلب در واکنش به فضاسازی برخی روزنامه‌های وابسته به این طیف نوشت گرفتاری و مسئله اصلاح‌طلبان، انتخاب جایگزین برای عارف در شورای عالی سیاستگذاری (شعسا) نیست.


روزنامه شرق دیروز درباره احتمال جایگزینی عارف با بهزاد نبوی یا عبدالله نوری نوشته بود:


استعفای محمدرضا عارف از شورای عالی سیاست گذاری اصلاح طلبان هنوز در ابهام است که نام های جدیدی برای جایگزینی او به گوش می رسد؛ از بهزاد نبوی، محسن هاشمی و مجید انصاری تا عبدالله نوری. استعفای عارف در حالی اعلام شد که گویا این استعفا پیش از سال نو و حتی پیش از استعفای موسوی لاری، نایب رئیس سابق شورای عالی، نوشته شده بود و از زمان نگارش تا اعلام آن، یعنی به مدت چند ماه هیچ کس از این استعفا باخبر نبود.


حسین مرعشی، سخنگوی حزب کارگزاران سازندگی، در گفت وگو با روزنامه متبوع حزبی خود «سازندگی»، درباره اینکه چه کسی می‌تواند رئیس آینده شورای عالی باشد، گفته است: «سه خصوصیت از نظر من برای ریاست آینده شورا مهم است؛ اول اینکه طیف‌های مختلف این جبهه، اعم از طیف های ارزشی تا میانه رو و رادیکال، باید او را قبول داشته باشند. دوم اینکه به لحاظ سیاسی باید نقش جبهه اصلاحات و انتخابات آینده را باور داشته باشد. سوم هم اینکه پیام انتخاب این فرد به نظام باید پیام همراهی و همکاری باشد. نباید شکاف بین نظام جمهوری اسلامی و اصلاح طلبان را که سال هاست وجود دارد، این فرد بیشتر کند و باید در جهت ترمیم روابط بین اصلاح طلبان و نظام سیاسی حرکت کند». «آقای نوری گذشته از اینکه خودش هم این مسئولیت را نخواهد پذیرفت، ویژگی سوم را هم به اعتقاد من ندارد و پیام همراهی و همکاری با نظام از این طریق منتقل نخواهد شد؛ اما بهزاد نبوی می‌تواند انتخاب خوبی باشد».


به گزارش شرق، این سخن مرعشی در حالی است که کرباسچی، دبیرکل حزب کارگزاران، در تیر سال ۹۷ درباره ریاست پارلمان اصلاحات به «باشگاه خبرنگاران جوان» گفته بود: «اگر این طرح به صورت کامل تایید شود و مجموع گروه‌های اصلاح طلب از آن حمایت کنند، ریاست آن به صورت انتخابی از سوی اعضای این تشکل تعیین خواهد شد و انتخاب عبدالله نوری یا شخص دیگری برای سکان داری ریاست پارلمان اصلاحات از سوی اعضا به صورت دموکراتیک تصمیم‌گیری می شود. سوابق نوری با محمدرضا عارف متفاوت است و کارکردهای سیاسی آنها در جریان اصلاحات قابل قیاس نیست؛ بنابراین نمی‌توان پیش بینی کرد کدام یک از آنها صندلی ریاست پارلمان اصلاحات را از آن خود می‌کند. عبدالله نوری شخصیتی قابل احترام، توانا در حل مسائل سیاسی، صالح و با سوابق مثبت است که می‌تواند گزینه مناسبی برای جایگزینی عارف باشد؛ اما دراین باره باید اعضای پارلمان نظر بدهند».
شرق در عین حال از قول جواد امام مدیر عامل بنیاد باران و محمدی دبیر انجمن اسلامی معلمان، عبداله نوری را گزینه‌ای مناسب معرفی کرد.


اما سایت اصلاح‌طلب، نواندیش در واکنش به گمانه‌زنی‌ها در این زمینه نوشت: آیا مسئله اصلاح‌طلبان، انتخاب رئیس جدید شورای سیاستگذاری است!
با توجه به سازوکارهای شورای عالی به نظر می‌رسد در حال حاضر مساله اصلی نه انتخاب رییس بلکه تعیین تکلیف ماهیت و ماموریت این شوراست.


در تایید این مدعا می‌توان به اختلاف نظر میان دو حزب اتحاد ملت و کارگزاران بر سر اصل ماهیت و ماموریت شورای عالی اشاره کرد. در حالی که اولی ماموریت شورا را تعیین سیاست‌های کلی جریان اصلاحات و تقسیم کار احزاب بر این مبنا می‌داند، گروه دوم قائل به هماهنگ سازی اقدامات مشترک احزاب اصلاح‌طلب به ویژه در زمان انتخابات است.

 

چه کسانی روحانی را به ملاقات مدیر متخلف ارزی بردند؟


اطرافیان رئیس‌جمهور چگونه او را به ملاقات متهم تخلف و ارتشا در پرونده تخلفات ارزی بردند؟


روزنامه جوان ضمن طرح این پرسش نوشت: شنبه 21 تیرماه اولین جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات برخی از مدیران سابق بانک مرکزی متهم ردیف هشتم این پرونده، سید رسول سجاد است که پیش از این، مدیر اداره بین‌الملل بانک مرکزی بوده است. دریافت رشوه شامل 700 عدد سکه تمام‌بهار آزادی از متهم اسدبیگی، دو قطعه شمش طلای 100 گرمی از متهم سیفی، دریافت سکه بهار آزادی از متهمان آل‌علی، فرجام، حسین‌زاده و تیمور عامری و دریافت یک دستگاه آپارتمان به ارزش 700 هزار دلار از متهم محمدرضا قائدی در قبال واگذاری قرارداد کارگزاری از سوی بانک مرکزی از موارد اتهامی سید رسول سجاد است. وی همچنین 30 هزار دلار در قالب مسترکارت و ویزاکارت از متهم محمدرضا قائدی دریافت کرده است. اما نکته‌ای که در جست‌وجوی سابقه این فرد قابل تامل است، حضور رئیس‌جمهور حسن روحانی در منزل او در تاریخ 30 بهمن 98 است. این دیدار در زمانی انجام شده که در فاصله بین آزادی رسول سجاد از بازداشت با قرار وثیقه تا زمان برپایی دادگاه او بوده است، یعنی حسن روحانی به دیدار یک متهم به فساد اقتصادی که در انتظار برگزاری دادگاه بوده، رفته است.
بدیهی است که هماهنگی این دیدارها نه برعهده شخص رئیس‌جمهور، بلکه توسط دفتر او انجام می‌شود و باید دید چگونه نام یک متهم اقتصادی در نوبت لیست دیدارهای رئیس‌جمهور قرار گرفته است.

 

نتوانستیم با روحانی ملاقات کنیم اما دیدار رئیسی با سهولت انجام شد


عضو فراکسیون امید در مجلس دهم می‌گوید: پنج بار درخواست ملاقات با رئیس‌جمهور به جایی نرسید ولی دیدار با رئیس قوه قضائیه به سهولت انجام شد.


به گزارش جهان‌نیوز، طیبه سیاوشی نماینده اصلاح‌طلب مجلس دهم درباره عدم تحقق وعده‌های دولت تدبیر و امید درخصوص زنان و ناامید کردن آنها از اصلاح‌طلبان گفت: در حوزه سیاست، مرسوم است که تلاش می‌شود از پایگاه رای گروه‌هایی مانند زنان و کارگران استفاده شود. دولت دوازدهم برای به دست آوردن قدرت، از رای زنان استفاده کرد، اما در عین حال برای اینکه بتواند آن موانعی را که در راه کسب قدرت برای زنان وجود دارد کاهش دهد تلاشی نکرد.


عضو فراکسیون امید مجلس دهم در ادامه گفت: ما بیش از 5 بار درخواست دیدار با رئیس‌جمهور را دادیم و به اشکال مختلف این خواسته خود را پیگیری کردیم، اما نتوانستیم با ایشان دیدار کنیم در حالی که ملاقات با آقای رئیسی به سهولت دنبال شد و دستاوردهای خوبی داشت.

 

«امضای کری تضمین است» تضمین خروج آمریکا از برجام بود


مدیر روزنامه بزک‌کننده برجام ادعا کرد به عقل جن هم نمی‌رسید آمریکا از برجام خارج شود.


مهدی رحمانیان مدیر روزنامه شرق به روزنامه فرهیختگان گفت: ما آن مسیر مذاکرات را که به برجام ختم شد، یک پیروزی برای کشور می‌دانستیم، آن هم یک پیروزی که بدون جنگ حاصل شده و محصول گفت‌وگو و مذاکره بود و همچنان آن را یک پیروزی می‌دانیم و حتی در اجلاس اخیر سازمان ملل که از محصولات برجام بود، تحریم‌های تسلیحاتی ایران محدودیتی داشت و دوره آن تمام می‌شود، آمریکایی‌ها دنبال این بودند که این را دائمی یا حتی اگر نتوانستند طولانی‌مدت کنند، اما برجام باعث شد روسیه، چین و حتی کشورهای اروپایی منتقد آمریکا باشند و اجازه ندهند آمریکا به این هدف دست یابد.


بنابراین همین الان که گفت‌وگو می‌کنیم همچنان برجام عایداتی برای کشور دارد، اما منتقدان و مخالفان داخلی عقیده دیگری دارند.


وی در پاسخ این سوال که آیا فکر می‌کردید آمریکا از برجام خارج شود؟، گفت: من فکر می‌کنم به عقل جن هم نمی‌رسید که آمریکا از برجام خارج شود یا اگر کسی  این را پیش‌بینی می‌کرد، دیگر کسی فکرش را نمی‌کرد او از سازمان بهداشت جهانی یا از اجلاس پاریس خارج شود. آنقدر رفتار ترامپ غیرحرفه‌ای است که در اجلاس گروه 7 امضا کرد و بعد امضای خود را پس‌گرفت. این فرد غیراستاندارد و نامتعادل است که بر راس یک کشور قدرتمند نشسته و رفتارهای اینچنینی نشان می‌دهد، قطعا کسی مسئول رفتارهای او نیست.
 رحمانیان افزود: شاهد بودید که آمریکایی‌ها چه رفتاری کردند و نامناسب‌ترین رفتار هم مربوط به خود ترامپ بود که از برجام خارج شد، ضمن اینکه او اخیرا از سازمان بهداشت جهانی هم خارج شده است. این ربطی به ما ندارد، یعنی انسان یا شبه‌انسانی که خارج از هر مدل حرفه‌ای رفتار می‌کند، رئیس‌جمهور یکی از قدرتمندترین کشورهای جهان شده و هر رفتار نامربوطی می‌کند و این به برجام و غیربرجام و ظریف و روحانی هم کار ندارد.


وی می‌گوید: داستان پرت ‌شدن خودکار را در خاطرات جان کری می‌خوانیم که می‌گفت روی میز زدم و خودکار پرت شد و به سینه عراقچی خورد و در اوج عصبانیت دیدم کار بدی بود و عذرخواهی کردم و آنها هم پذیرفتند. از سوی دیگر ظریف خیلی بلند صحبت می‌کرد.


می‌خواهم بگویم جلسات آنها سخت، پیچیده و پردعوا بود. جلسات گل و بلبلی نبوده و نهایتا روی تک‌تک کلمات ساعت‌ها کارشناس‌ها بحث می‌کردند و حاصل آن برجام شد. من همچنان معتقدم برجام یکی از پرافتخارترین کارهای دیپلمات‌های ما در طول تاریخ کشور بوده است.


استناد رحمانیان به موضوع لغو تحریم‌های تسلیحاتی و احتمال تمدید آن، در حالی است که هدف از برجام طبق تیترهای پیاپی روزنامه شرق و هم‌طیفانش، برداشته شدن تحریم‌های اقتصادی بود چنانکه این روزنامه از خسارت روزانه چند ده میلیون دلاری به خاطر تاخیر در اجرای برجام خبر می‌داد و پس از اعلام توافق تیتر «اینک بدون تحریم» را در تمام صفحه اول خود جای داد. این روزنامه همچنین تیترهای «امضای کری تضمین است» و «موگرینی: اروپا پای برجام ایستاده است» را به یادگار گذاشته که همگی جزو طنزهای تلخ به یادگار مانده برای تاریخ است.


مدیر روزنامه شرق در حالی می‌گوید «به عقل جن هم نمی‌رسید آمریکا از برجام خارج شود»، که پیش از این در مقابل استدلال‌های دقیق حقوقدانان و متخصصان مسائل دیپلماتیک و هسته‌ای و حقوق بین‌الملل، سرگرم بزک‌ مطلق اعتماد به آمریکا بود. او بعدها در مصاحبه‌ با حسین دهباشی اعتراف کرد که روزنامه‌اش برای جا انداختن توافق، مجبور به اغراق و بزک و دروغ شده است!


این نکته هم گفتنی است که اعتماد به آمریکا در مذاکرات و نگارش یک متن نامتوازن و فاقد ضمانت، طبیعتا با پرتاب کردن خودکار و گلایه و بلند کردن صدا جبران نمی‌شود؛ همچنان که اصرار بر توافق به هر قیمت و حفظ و اجرای آن به هر قیمت، آمریکا را تشویق به زیر پا گذاشتن همه وعده‌ها و تعهداتش کرد.

خبر آنلاین: سیاست دولت در بخش مسکن تورم‌زا بود


یک سایت دولتی می‌گوید دولت در به هم ریختگی قیمت‌ها در بازار مسکن سهیم است.
خبرآنلاین در گزارشی با عنوان «چرا خرید مسکن به رویا تبدیل شد؟» نوشت: «سال گذشته افزایش قیمت حدود 100 درصدی در بخش خرید و فروش مسکن دیده شد و امسال این تورم خود را بر بخش اجاره متمرکز کرده است. این مسئله سبب شده تا دولت از دادستانی بخواهد در بخش اجاره مسکن وارد شود. این در حالی است که  در 6 سال نخست دولت روحانی این دولت به شدت از مسکن‌سازی دولتی انتقاد می‌کرد ولی حالا وعده داده در یک سال آخر دولت خود 600 هزار واحد مسکونی جدید بسازد تا از ادامه روند افزایش قیمت مسکن جلوگیری کند.»
مهدی سلطان‌محمدی، کارشناس مسکن، در رابطه با چرایی افزایش قیمت مسکن به خبرآنلاین گفت: در اینکه روند فعلی نه‌تنها دهک‌های پایین درآمدی بلکه اقشار میانی را هم از نفس انداخته شکی نیست ولی مسئله این است که افزایش قیمت مسکن همواره تابعی از نرخ تورم عمومی بوده است. بررسی‌ها نشان می‌دهد ۸۰ درصد تورم مسکن از تورم عمومی نشأت می‌گیرد.
وی تصریح کرد: راه‌حل این است که دولت سیاست‌های مالی و پولی خود را به نحوی تنظیم کند که تورم عمومی کشور کنترل شود. برای این امر باید سیاست‌های پولی بهبود یابد و کسری بودجه با کمک روش‌های سالم مانند اوراق بدهی و مالیات تامین شود. از سوی دیگر مادامی که دولت برای کسری بودجه به استقراض از بانک‌ها دست بزند به افزایش نقدینگی و متعاقب آن افزایش نرخ تورم دامن زده است.


سلطان‌محمدی با تاکید بر وظیفه دولت در کاهش نرخ تورم خاطرنشان ساخت: در جهان امروز نرخ میانگین تورم چهار درصد است و تنها کشورهای معدودی تورم دو رقمی را تجربه می‌کنند. برای کاهش نرخ تورم نیاز به کارهای عجیب و غریب نیست و می‌توان از تجربه کشورهای متعددی استفاده کرد. به همین دلیل باید دولت برای انجام این وظیفه حاکمیتی خود، اراده کافی را داشته باشند. تنها با کنترل نرخ تورمی عمومی می‌توانیم نرخ تورم بخش مسکن را حل کنیم.


این کارشناس مسکن تصریح کرد: مداخلات قیمتی اگر در کوتاه مدت هم جوابگو باشد برای بلندمدت کمکی به کشور نمی‌کند. به همین اعتبار باید به روش‌های علمی دست زد. روش‌های دستوری نه در بخش مسکن و نه در دیگر بخش‌ها نتوانسته به یاری کشور بیانجامد و به همین دلیل جلوگیری از تکرار اشتباهات گذشته خود گامی به پیش محسوب می‌شود.

ایران

هشدار تابناک به تبعات تورمی طرح مجلس

 خبر اول اینکه،سایت تابناک در گزارشی با اشاره به طرح مجلسی‌ها برای ساخت 6 میلیون مسکن در طول 6 سال نسبت به عواقب تورمی تأمین منابع اعتباری آن هشدار داده است. در بخشی از این گزارش آمده است: تأمین منابع مورد نیاز برای اجرای این طرح جای پرسش دارد، چرا که دولت به دلیل کاهش درآمدهای نفتی، کاهش صادرات و رکود ناشی از کرونا دچار کمبود منابع شده و در خوشبینانه‌ترین حالت میزان پولی که برای بودجه‌های عمرانی در نظر گرفته، ۵۰ هزار میلیارد تومان است. این رقم بودجه‌های عمرانی یک پنجم حداقل هزینه‌های مورد نیاز برای ساخت مسکن‌های مطرح شده است. خبرها حکایت از آن دارد که برای اجرای این طرح قرار است در سال اول از خطوط اعتباری بانک مرکزی ۱۰۰ هزار میلیارد تومان با نرخ سود ۹ درصد برای احداث یک میلیون خانه تخصیص داده شود. اگر قرار باشد که منابع این طرح با استقراض از بانک مرکزی تأمین شود که داستانی شبیه داستان مسکن مهر اتفاق خواهد افتاد. در آن زمان بانک مرکزی حدود ۴۵ هزار میلیارد تومان خط اعتباری برای اجرای طرح مسکن مهر تخصیص داد که در نهایت این تخصیص باعث شد تورم بسیار سنگین به جامعه تحمیل شود.

صدور کیفرخواست شهیندخت مولاوردی

 خبر دیگر اینکه، «شهیندخت مولاوردی»، معاون سابق رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده با شکایت دستگاه امنیتی و انتظامی کشور با سه عنوان اتهامی در دادسرای فرهنگ و رسانه مجرم شناخته شد و کیفرخواست نامبرده صادر و جهت رسیدگی به دادگاه ارسال شد. به گزارش فارس، مولاوردی با اتهامات فعالیت تبلیغی علیه نظام مقدس جمهوری اسلامی (ماده 500)، تشویق به فساد و فحشا و فراهم نمودن موجبات آن (ماده 639) و در اختیار قرار دادن اطلاعات و اسناد طبقه‌بندی شده با هدف برهم زدن امنیت کشور (ماده 505 قانون مجازات اسلامی) مجرم شناخته شد.

درگذشت یک نماینده دیگر براثر کرونا

 شنیدیم که، نماینده بهار و کبودرآهنگ در مجلس به دلیل کرونا درگذشت. محمدحسین فرهنگی، سخنگوی هیأت رئیسه مجلس با تأیید این خبر به ایسنا گفت: آقای عیسی جعفری چندی پیش به ویروس کرونا مبتلا شده بود و برای مدتی در قرنطینه بود که متأسفانه دوشنبه در اثر بیماری درگذشت. عیسی جعفری ۵۹ ساله بود. این اتفاق در حالی است که طی دوهفته گذشته ابتلای 10 نماینده مجلس به کرونا تأیید شده بود. پیش از این و قبل از تشکیل مجلس یازدهم نیز فاطمه رهبر، منتخب تهران و همین طور محمدعلی رمضانی، منتخب آستانه اشرفیه هم به دلیل ابتلا به کرونا درگذشته بودند.

روضه‌ها، گره‌های اقتصادی و سیاسی را باز می‌کند

 دست آخر اینکه، رئیس سازمان تبلیغات اسلامی در مراسم تکریم و معارفه مدیرعامل بنیاد دعبل خزاعی گفت: روضه‌های سیدالشهدا گره‌های اقتصادی و سیاسی را باز می‌کند؛ همچنین با فرهنگ می‌توان مشکلات بزرگ را حل کرد اما به شرطی که به‌طور صحیح در مسیر و مدار قرار گیرد و به اهل آن سپرده شود و باید به این موضوع باور داشت که گره‌های اقتصادی هم با باز شدن گره‌های فرهنگی باز می‌شود. به گزارش جماران، حجت‌الاسلام محمد قمی در ادامه گفت: درخصوص برگزاری مراسم محرم و صفر، ما به مسئولان امر گفته‌ایم که همه تضمین‌ها و راهکارهای بهداشتی را برعهده می‌گیریم، آنچه اهمیت دارد، این است که با توجه به شرایط ویژه امسال و شیوع بیماری کرونا به برکت همین مجالس روضه؛ خیر بیشتری نصیب مستضعفین می‌شود و به نیازمندان و اقشار کم درآمد، به واسطه مواسات هیئات مذهبی در زمینه معیشتی و بهداشتی توجه بیشتری خواهد شد بنابراین روضه سیدالشهداء علیه السلام تعطیل بردار نیست و امسال با رونق و شکوه بیشتر از سال‌های قبل برگزار می‌شود.

خراسان


لایحه 2 فوریتی کابینه که 9 ماه بعد ارسال شد!


در حالی که لایحه مقابله با فساد و ارتقای سلامت نظام اداری – مالی، به پیشنهاد وزارت دادگستری در جلسه 21 مهرماه سال 1398 هیئت وزیران به تصویب رسیده بود، بررسی ها نشان می دهد این مصوبه مهم کابینه که با قید دو فوریت مورد تایید دولتی ها قرار گرفته پس از گذشت 9 ماه، در 21 تیرماه امسال با نامه رئیس جمهور خطاب به قالیباف رئیس مجلس، برای طی تشریفات قانونی تصویب، تقدیم قوه مقننه شده است.


مجوز ویژه دولت به وزیر اقتصاد درباره  سهام تامین اجتماعی


در حالی که هیئت دولت طی روزهای اخیر با واگذاری سهام دولتی برخی شرکت ها همچون دخانیات ایران، طلای زرشوران و ماشین سازی تبریز، بخش بزرگی از دیون خود به سازمان تامین اجتماعی را تسویه کرد، یک مسئول ارشد اجرایی در ابلاغیه ای خطاب به وزیر اقتصاد به وی مجوز داده است در صورتی که تامین اجتماعی تا پایان سال 1399 سهام مازاد بر 17 درصد مالکیت خود در این شرکت ها را به بخش غیردولتی واگذار نکرد، رأسا درباره این واگذاری اقدام و منابع به دست آمده را به حساب آن سازمان واریز کند.

آرمان ملی

درگذشت یک نماینده بر اثر کرونا

عیسی‌ جعفری نماینده بهار و کبودرآهنگ در مجلس یازدهم بر اثر ابتلا به بیماری کرونا درگذشت. انتخاب نوشت؛ وی در مجلس هشتم نیز نماینده مردم بهار و کبودرآهنگ در مجلس بوده است.

 

ظریف به بغداد می‌رود؟

منابع عراقی از سفر قریب‌الوقوع وزیر امور خارجه کشورمان به بغداد خبر داده‌اند. یک منبع آگاه اعلام کرد که محمدجواد ظریف یکشنبه هفته آینده به بغداد سفر می‌کند و با نخست‌وزیر، رئیس‌جمهور، رئیس پارلمان عراق و دیگر مقامات سیاسی این کشور دیدار و گفت‌وگو می‌کند. این منبع آگاه عراقی اعلام کرده است که ظریف در دیدارهایش با مقامات عراقی در مورد مسائل مشترک دو کشور و مساله ویروس کرونا بحث و رایزنی می‌کند. تاکنون هیچ مقام رسمی از ایران و عراق انجام این سفر را تایید نکرده‌اند.

 

مذاکره نه حرام است و نه واجب

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در مورد مذاکره با آمریکا اعتقاد بینابینی دارد. احمد توکلی درباره مذاکره با آمریکا گفت: من یک جمله را در دهه شصت گفتم که مشهور شد. مذاکره با آمریکا نه شراب است که حرام باشد و نه نماز است که واجب باشد. مذاکره با آمریکا و حتی هر دشمنی بزرگ‌تر و بدتر از آن منوط است به حفظ مصالح و کرامت مسلمانان. باید ببینیم وضعیت چه اقتضا می‌کند. شاید با بزرگ‌ترین دشمنان هم لازم باشد مذاکره کرد و گاهی ضروری باشد که گفت‌وگویی انجام نشود.

راه خانه‌دار شدن کارگران

دبیرکل کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران در مورد خانه‌دار شدن کارگران گفت: هر مقدار وامی که به اسم ودیعه مسکن تصویب کنیم، کمکی به خانه‌دار شدن کارگران نمی‌کند، چون قبل از اینکه وام مسکن به جامعه تزریق شود، حاشیه تورم آن ایجاد شده است. پیشنهاد ما تهیه زمین رایگان و ارزان قیمت با اقساط بلندمدت است که تنها مختص کارگران باشد و سند خانه‌ها هم انتهای کار زده شود تا دست دلالان بازار نیفتد.

 

عذرخواهی احسان علیخانی

امین صالحی، نخستین شرکت‌کننده مرحله دوم برنامه عصرجدید توانست با تیراندازی حرفه‌ای خود، رای مثبت داوران را دریافت کند. گفتنی است علیخانی بعد از اجرای این شرکت‌کننده، خواست حرکت غافلگیرکننده‌ای را اجرا کند و به صالحی گفت اگر از اینجا سیب روی سر ایمان قیاسی را نشسته بزنم حاضر هستی آریا (داور عصرجدید) رنگ رای خود را قرمز کنی. علیخانی بعد از ارزیابی سیب را نشانه گرفت و تماشاگران شگفت‌زده شدند، اما رویا نونهالی این نشانه‌گیری را قبول نکرد. نونهالی گفت: من هیچ وقت به هوش شما شک نمی‌کنم، اما به تبحرتون شک دارم. وقتی سیب با کارد سوراخ یا بریده می‌شود در وهله اول سبز است و بعد از مدتی قهوه‌ای می‌شود، اما ما الان سیبی را دیدیم که از ابتدا جای ساچمه قهوه‌ای بود. پاسخ نونهالی، علیخانی را مجبور به اعتراف کرد و او توضیح داد: ساعت 6 صبح در جلسه نشسته بودیم که ناگهان به ذهنم رسید این کار را انجام بدهم. از کسانی که ایستادند و تشویق کردند معذرت می‌خواهم، اما قصد داشتیم این موضوع را بگوییم که ساختگی است.

دردسر استعفای عارف

علی جمالی، عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی با بیان اینکه شورای عالی سیاستگذاری اصلاح‌طلبان نمی‌تواند ادامه پیدا کند، گفت: اصلاح‌طلبان باید اختلاف‌نظرهای گفتمانی خود را حل کنند. گفتنی است اینکه آقایان موسوی‌لاری یا عارف از شورای عالی سیاستگذاری اصلاح‌طلبان کنار رفته‌اند، دلیلی برای جدایی‌شان از جبهه اصلاحات نیست و به همین دلیل، نمی‌توان آنها را به خاطر جدایی از شورای عالی، از اصلاح‌طلبان جدا دانست. اصلاحات و اصلاح‌طلبان در لابه‌لای جامعه رسوخ کرده‌اند.

 

وضعیت نگران‌کننده عارف غلامی

عارف غلامی با انتشار تصویری در صفحه رسمی اینستاگرامش نشان داده است در مبارزه با ویروس کرونا وضعیت جسمانی مناسب و احوال خوشی ندارد. در این باره انتخاب نوشت؛ عارف غلامی، مدافع جوان تیم فوتبال استقلال تهران پس از دیدار مقابل تراکتور تبریز در هفته بیست و چهارم لیگ برتر به بیماری کووید-19 مبتلا شده است و باید در قرنطینه خانگی به سر ببرد. این در حالی است که این بازیکن که پس از ابتلای نزدیک به 14 بازیکن و عضو این تیم درگیر ویروس کرونا شده است به گفته کادرپزشکی این باشگاه وضعیت نگران‌کننده‌ای دارد؛ گفتنی است وضعیتی که تصویر منتشر شده است از او به وضوح آن را نشان می‌دهد. عارف غلامی با انتشار تصویری در صفحه رسمی اینستاگرامش نشان داده است در مبارزه با ویروس کرونا وضعیت جسمانی مناسب و احوال خوشی ندارد.

دستگیری برخی از عناصر سرویس‌های اطلاعاتی

رئیس دادگاه انقلاب اسلامی کرمان از دستگیری تعدادی از عناصر سرویس‌های اطلاعاتی بیگانه در کرمان خبر داد و گفت: برخورد قاطع دستگاه قضائی با اشرار، امنیت و رشد اقتصادی و سرمایه‌گذاری را به جنوب کرمان بازگردانده است. احمد قربانی، رئیس دادگاه انقلاب اسلامی کرمان در این باره اظهار کرد: تعدادی از عناصر وابسته به سرویس‌های اطلاعاتی بیگانه در کرمان دستگیر و پس از طی مراحل تحقیق و رسیدگی حکم قانونی صادر شده است. همچنین تعدادی از اعضای گروهک‌های معاند در کرمان دستگیر شده‌اند و در دادگاه انقلاب اسلامی کرمان به جرم آنها رسیدگی و منجر به صدور حکم شده است.

 

اعتراض فرهنگستان به نام «کوییک»

فرهنگستان زبان و ادب فارسی با غیرفارسی و غیرایرانی دانستن نام خودرو «کوییک»، نسبت به این موضوع واکنش نشان داده‌اند. گفتنی است فرهنگستان با مسئولان و مدیران شرکت خودروسازی سایپا نیز مکاتبات و مذاکرات متعدد و مفصل داشته ولی متأسفانه نتوانسته است آن شرکت را از انتخاب این نام بازدارد. توجیه مسئولان شرکت این است که کوییک نام روستایی در مسیر کرمانشاه ـ روانسر و نامی ایرانی است. بدیهی است که این توجیه به‌هیچ‌وجه برای انتخاب چنین نامی پذیرفته نیست؛ گذشته از اینکه معلوم نیست تلفظ این کلمه نیز «کوییک» باشد و به احتمال زیاد و براساس تلفظ درج‌شده در چند فرهنگ جغرافیایی، «کویک (kovik)» صورت رایج‌تر آن است.

 

کلاهبرداری با عنوان فروش حساب ‌کاربری

رئیس پلیس فتای استان بوشهر در خصوص کلاهبرداری با عنوان فروش حساب ‌کاربری ‌گفت: خرید و فروش اکانت بازی‌های رایانه‌ای در فضای مجازی به کاری عادی تبدیل شده است. سرهنگ مهدی قاسمی در ادامه اظهار کرد: برخی از کاربران با رساندن بازی به مراحل بالا اقدام به فروش آن اکانت می‌کنند، اما افراد سودجو با سوءاستفاده از این موضوع دست به کلاهبرداری زده و پس از دریافت وجه از تحویل اکانت بازی خودداری می‌کنند. مهدی قاسمی، رئیس پلیس فتای استان بوشهر افزود: جوانان و نوجوانان که بیشترین کاربران بازی‌های آنلاین هستند، در هنگام تحویل پول به فروشنده، رمز عبور اکانت فروشنده را تحویل بگیرید و سریعا تمامی مشخصات را تغییر دهید. پس از تغییر رمز، اکانت را در گوشی خود سینک(Sync) کنید و بازی را در تلفن همراه خود اجرا و پس از راه‌اندازی اکانت بازی، از بازی خارج شوید و وارد Google Setting شوید.

 

یکتا ناصر هم کرونا گرفت

پس از اینکه خبر ابتلای منوچهر هادی به ویروس کرونا منتشر و تایید شد حالا یکتا ناصر همسر او نیز در صفحه اینستاگرام خود از ابتلا به این ویروس خبر داد و نوشت:«ممنونم از همه دوستان و عزیزانی که به من لطف دارند و نگران هستند ولی من فعلاً قرنطینه هستم و اصلاً بیماریم وخیم نیست. آرزوی سلامتی، صبوری و استقامت دارم برای همگی و ای کاش باهم مهربانتر باشیم. همه ما در زندگی زخم‌هایی داریم که علاجش زخم زبان زدن به دیگران نیست. سپاسگزارم از مهر همه شما بزرگواران»

منبع: مشرق

ارسال نظرات