31 فروردين 1399 - 12:10

گردشگری جهانی تا سال ۲۰۲۱ تعطیل خواهد بود؟! / طوفان بحران اقتصادی در انتظار کشور‌های اروپایی

گردشگری از بخش‌های اصلی اقتصادی بود که بعد از شیوع کرونا، بیشترین آسیب را دید و فعالان این حوزه پیش‌بینی کرده‌اند که این صنعت تا سال ۲۰۲۱ تعطیل خواهد بود؛ کشور‌های اروپایی از جمله فرانسه و اسپانیا بیشترین لطمه اقتصادی را از این ناحیه متحمل می‌شوند.
کد خبر : 6072

پایگاه رهنما :

عد از شیوع ویروس کرونا، گردشگری یکی از بخش‌های اصلی اقتصاد کشور‌های مختلف بود که آسیب زیادی به آن وارد شد و اگر مشاغل دیگر درصد فعالیتشان با شیوع جهانی ویروس کاهش پیدا کرد، صنعت گردشگری به طور کامل متوقف شد و فعالان این عرصه در آستانه ورشکستگی قرار گرفته‌اند!

تنها امید فعالان این صنعت آغاز دوباره فعالیتهایشان است، اما خبر‌های چندان خوشی برای آن‌ها وجود ندارد و بسیاری از تحلیلگران این بخش پیش‌بینی کرده‌اند که صنعت گردشگری تا سال ۲۰۲۱ تعطیل خواهد بود.

به عنوان مثال مسئولان اسپانیایی اعلام کرده‌اند صنعت گردشگری این کشور تا سال ۲۰۲۱ تعطیل خواهد بود! این کشور دومین قطب گردشگری در جهان محسوب می‌شود و ۱۲ درصد از تولید ناخالص داخلی و ۱۳ درصد از اشتغال این کشور را رقم می‌زند؛ حال این صنعت در اسپانیا نیاز به حمایت دولتی دارد و «ماریا خسوس مونترو» وزیر دارایی اسپانیا از برنامه‌ریزی برای این حمایت‌ها خبر داده است.

این کشور در سال ۲۰۱۹ بیش از ۸۳ میلیون گردشگر جذب کرد و بعد از کشور فرانسه با ۸۹ میلیون گردشگر دومین کشور جهان بود.

فرانسه هم به عنوان نخستین کشور گردشگرپذیر جهان بیش از ۱۲ میلیارد یورو زیان در بخش گردشگری خود برآورد کرده است؛ از ابتدای شیوع ویروس کرونا در این کشور تمام مناطق گردشگرپذیر این کشور مانند موزه لوور یا برج ایفل تعطیل شدند.

این زیان مالی شامل شرکت‌های حمل و نقل فرانسه مانند ایرفرانس و شرکت‌های دیگر می‌شود؛ ایر فرانس به عنوان یک شرکت حمل و نقل فرانسوی در چند ماه اخیر متقبل زیان ۲۰۰ میلیون یورویی شده است و ۳ هزار و ۶۰۰ پرواز خود را در ماه مارس لغو کرده است.

ایتالیا هم به عنوان یکی از اصلی‌ترین مقاصد گردشگری جهان این روز‌ها حال خوشی ندارد و در حالی که تبعات بحران اقتصادی دامن این کشور را گرفته بود حالا با بحران کرونا دست و پنجه نرم می‌کند؛ وضع این کشور به مراتب بدتر از سایر کشور‌های اروپایی است و یکی از راهکار‌های این کشور برای عبور از شرایط بد اقتصادی این روزها، تمرکز بر درآمد گردشگری بود که حالا تمام این برنامه‌ریزی‌ها، بیهوده شده است.

بحران کرونا می‌تواند چهارمین رکود اقتصادی این کشور را برای ۱۲ سال گذشته به همراه داشته باشد؛ در شرایط فعلی هم نرخ بدهی عمومی به تولید ناخالص داخلی ایتالیا برابر با ۱۳۵ درصد از تولید ناخالص داخلی است که این کشور را به لحاظ بدهی بعد از یونان قرار می‌دهد.

اما این زیان‌ها به قاره سبز محدود نمی‌شود و گردشگری سراسر جهان را تحت تأثیر قرار داده است.

امریکا هم حساب زیادی روی بخش گردشگری خود باز کرده بود؛ به طوری که ۸.۶ درصد از مجموع تولید ناخالص داخلی این کشور در سال گذشته به صنعت گردشگری اختصاص داشت و بیش از ۶ میلیون شغل در این کشور ایجاد کرده بود؛ حالا تمام این مشاغل در آستانه بیکاری و ورشکستی هستند.

از آنطرف جهان هم کشور‌های آسیای شرقی، متحمل زیان‌های گردشگری ناشی از کرونا شدند و در مطالب متعددی به آن‌ها اشاره شده است؛ پیش‌بینی درآمد ۷ هزار میلیارد یوانی گردشگری چین برای سال ۲۰۲۰ میلادی محقق نخواهد شد و ۱۲ درصدی که قرار است به رشد تولید ناخالص داخلی چین کمک کند، وجود نخواهد داشت.

کشور‌هایی هم که میزبان گردشگران چینی بودند از این خسارات بی‌نصیب نخواهند ماند، به عنوان مثال صنعت گردشگری اندونزی به شدت وابسته به گردشگران چینی است و حالا صنعت گردشگری این کشور در یک ماه گذشته حدود ۵۰۰ میلیون دلار ضرر کرده است.

قابل ذکر است ایران نیز با اختصاص ۶.۸ درصد از مجموع تولید ناخالص داخلی به بخش گردشگری در سال گذشته، در زمره کشور‌هایی است که متحمل ضرر خواهند شد.
منبع: تسنیم

ارسال نظرات