روزنامهها در لابهلای گزارشها و سرمقالهها، قسمتی از صفحات خود را به اخبار روزهای گذشته یا اخبار ویژه اختصاص می دهند که مشرق در ادامه به آنها اشاره میکند.
***********
به جای دفاع از ماسکدزدها از ۴ برابر شدن قیمت مسکن عذرخواهی کن
وزیر بیکفایت و مستعفی راه و شهرسازی باز هم برای مسائل سیاسی و دیپلماسی نسخهپیچی کرد.
عباس آخوندی در روزنامه تعادل و در یادداشتی با عنوان «جهان پساکرونا» نوشت: «کشورمان مدّتهاست که با پدیدههای متعددی از عاملهای ناکارآمدی و ناکارایی در نظام اجتماعی و حکمرانی دست و پنجه نرم میکند.
باید دید، آیا رویارویی با این پدیده مهلک جدید(شیوع ویروس کرونا)، مایه یک عزم ملّی برای گذاشتن یک نقطه پایان به روند موجود و یک چرخش بنیادین در نظام حکمروایی میشود؟ آیا هنوز عدهای فکر میکنند با کاهش آزادیها و با ایجاد محدودیتهای مبادله در سطح جهانی و با هزینهکرد از جیب ملّت و از محل درآمدهای نفت میتوانند برای جبران تمام فرایندهای ناکارآمد در برابر این پدیده کشنده مقاومت کنند؟ و یا آنکه باید به فکر اصلاح ساختاری، نهادی و فرایندی باشند؟».
وی میافزاید: «ویروس کرونا در یک نقطه از جهان جهش کرد و به سرعت تمام جهان را فرا گرفت. این پدیده یکبار دیگر پیوستگی جهان و جهانیبودن امور را نشان داد. ما که از حیثِ اخلاقی همواره شعار «بنی آدم اعضای یک پیکرند» را سر میدادیم ولی، در عمل تن میزدیم، این بار نیز از درک پذیرش آن در جهان واقع عاجز ماندیم و همچنان بر طبل تجزیه جهانی کوبیدیم.
واقعیّت آن است که شرط لازم و کافی برای پیروزی در این نبرد پذیرش پدیده «جهانیشدن» است...کشوری که قواعد تجارت و مبادلههای مالی بینالمللی؛ از جمله کنوانسیونهای FATF را نپذیرفته است، چگونه میخواهد از این رفع محدودیّت بهره ببرد؟».
آخوندی همچنین میافزاید: «آیا اینک آنان که تجارت و تبادل مالی بینالمللی ایران را که خود با هزاران مشکل روبهرو بود با متوقّف ساختن پیوستن به FATF به محاق بردند و از روز آغاز با برجام به منظور بالا کشیدنِ خود جنگیدند؟... و شورای نگهبانی که فراتر از قانون اساسی عمل کرد و با رد صلاحیّتهای گسترده و کنترل فرایندهای انتخابات بخش عظیمی از ملّت را از شرکت در انتخابات دلسرد و محروم ساخت و سردترین انتخابات تاریخ جمهوری اسلامی را موجب شد... و آنانی که رسانه را ابزار اهداف گروهی خود کرده و نه از راه رقابت بلکه از راه کوبیدن یک تفکر میخواهند خود را بر دیگران تحمیل کنند، یارای حل مسئله ویروس کرونا را دارند؟».
از نامربوط بودن جملات و دعاوی آقای عباس آخوندی در این نوشته که بگذریم، باید از او پرسید آیا واقعا در میان اروپا و آمریکا که از همدیگر ماسک و گان و دارو میدزدند و وحشیگری تمامعیار را حتی درباره متحدان و شهروندان خود به نمایش گذاشتهاند، اخلاق و جامعه جهانی و تعامل و همدردی معنا دارد که آقای آخوندی باز هم آدرس نرمش در مقابل آنها را میدهد.
همچنین از این شیدای غرب باید پرسید با وجود همه تحریمها و خباثتهای غرب، کارکرد غرب در مهار و مبارزه با کرونا و حمایت از مردم بهتر بوده یا کشور ما؟! چرا همین حالا آمریکا اجازه فروش دارو به ایران را نمیدهد و اروپا نیز با آن همراهی و همکاری میکند؟ این خباثتها چه ارتباطی با FATF دارد؟ چرا چین توانست با ۱۸ پرواز اقلام دارویی و درمانی به ایران بفرستد اما اروپاییها مطلقا - نه فقط از ما بلکه از همدیگر - دریغ کردند؟!
و بالاخره اینکه خیلی بیانصافی میخواهد یک وزیر مستعفی پس از ۵ سال فرصتسوزی و ۴ برابر کردن قیمت مسکن در اثر بیکفایتی خود، چنین لاطائلاتی را سر هم میکند. تحمل بالاتر از اینکه همین آقای عضو ستاد فتنه و آشوب در سال ۸۸، با اغماض نظام وزیر شد و برای پنج سال در وزارت ماند و فقط در یک سال، تورم ۱۲۸ درصدی را به بخش مسکن تحمیل کرد؟!
درست و غلط تحلیل مرعشی درباره اختیارات رئیسجمهور
سخنگوی حزب کارگزاران میگوید: کسی که رئیسجمهور میشود باید بداند که قدرت اصلی در نهاد رهبری است.
حسین مرعشی در روزنامه سازندگی با اشاره به لایحه افزایش اختیارات ریاستجمهوری نوشت: به شخصه در پشت این دست از تصمیمات، از قبیل «ارائه لایحه برای افزایش اختیارات رئیسجمهور» اشکال اساسی را به این میدانم که بزرگانی که رئیسجمهور شدند - در هر سطح و با هر میزانی از موفقیت که بودند و فعالیت کردند- یا کسانی که میخواهند در آینده کاندیدای ریاست جمهوری بشوند، قانون اساسی را بادقت مطالعه نمیکنند، گویا این بزرگواران یا درک درستی از میزان جایگاه و اختیارات رئیسجمهور یا رهبری در قانون اساسی ندارند یا تصور میکنند با ارائه لایحه به مجلس، میتوانند قانون اساسی را تغییر دهند.
تصور این که با قانون عادی برای افزایش اختیارات رئیسجمهور میتوان اختیاراتی فراتر از آنچه قانون اساسی تعیین کرده رقم زد، تصور واقعی نیست. اگر قانون اساسی را به دقت بخوانیم، میبینیم که قدرت اصلی نظام و جمهوری اسلامی در نهاد «رهبری» است.
اطلاق عنوان «ولایت مطلقه فقیه» برای رهبری در قانون اساسی نیز به اندازه کافی دارای پیام است، چراکه اطلاق عنوان مطلقه بار حقوقی را برای رهبری داشته است که در بازنگری قانون اساسی این عنوان اضافه و محدوده اختیارات رهبری گسترش داده شد.
باید دقت داشت که این اقدام در زمان امام(ره) رخ داد. به بیان روشنتر، تمامی این موارد در قانون اساسی در زمان امام(ره) نوشته شده است. اجرای آن نیز در زمان دولت اول و دوم آقای مهندس موسوی بود و همه حامی یک ولیفقیه پرقدرت بودند نه حامی یک رئیسجمهور پرقدرت و با اختیارات زیاد.
نظر امام هم بر این بود که ولایت باید «مطلق» باشد؛ در این راستا دستور بازنگری در قانون اساسی را دادند. در آن زمان دوستان ما در شورای بازنگری توافق کردند که مفهوم «مطلقه» به ولایتفقیه اضافه شود. بعد از امام نیز جناح اصولگرا همین مسیر را پشتیبانی کردند و هنوز هم قانون اساسی همین است.
وی ادامه داد: فارغ از ارزشگذاری درباره این مسائل، از باب بررسی واقعبینانه قانون اساسی باید دقت داشت که این موارد «واقعیت قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران» است.
در این قانون اساسی اگر رئیسجمهور خواهان اختیارات و حرکت در صحنه است باید به نکات و واقعیت قانون اساسی توجه داشته باشد. جناب رئیسجمهور نباید از یاد ببرد که درست است که رای را از مردم میگیرد و این مردم هستند که به او رای میدهند و از بین رقبا، او را انتخاب میکنند؛ اما درعین حال باید بداند که قدرت اصلی در نهاد رهبری است. اگر رئیسجمهور به هر دلیلی نمیتواند حمایت رهبری را جلب کرده و قدرت رهبری را پشتسر دولت جمع کند، از اساس اشتباه وارد موضوع شده است و نمیتواند رئیسجمهور موفقی باشد.
مادامی که این قانون اساسی حاکم است، بحث ارائه لایحه برای افزایش اختیارات رئیسجمهوری بیمعنا است. شاید زمانی برسد که بزرگان کشور به این جمعبندی برسند که باید در قانون اساسی بازنگری شود و ادله خود را در این خصوص به رهبری گزارش دهند و رهبری متقاعد شوند و در راستای تغییر قانون اساسی گام برداشته شود؛ اما تا آن زمان باید با واقعیتهای این قانون اساسی حرکت کرد.
مادامی که این قانون اساسی برقرار است، اگر رئیس جمهور ایران میخواهد مقتدر باشد، اول باید روابط خود را با رهبری تحکیم کند چرا که قدرت نزد رهبری است. اگر بتواند رهبری را پشتوانه خود و دولت کند میتواند محکم گام بردارد؛ در غیر این صورت تنها رئیسجمهوری خواهد بود که زمان را هدر میدهد.
یادداشت مطول آقای مرعشی آمیخته با واقعیت و مغالطه است. بخشهایی از آن درست است، چون قانون اساسی تکلیف اختیارات و مسئولیتها را مشخص کرده و نمیتوان با لایحه تقنینی، قانون اساسی را دور زد. اتفاقاً طیف موسوم به اصلاحطلب (چپهای سابق و راست جدید) در تدوین قانون اساسی و اصلاح آن در سال ۶۸ نقشآفرین بودهاند که آقای مرعشی هم به آن اشاره دارد.
در عین حال این یادداشت حاوی مغالطه است چون القا میکند که رئیسجمهور اختیارات ندارد و حال آن که پس از اصلاح قانون اساسی، اختیارات رئیسجمهور مضاعف شد و در قانون اساسی هم احصاء شده است.
جالب این که دولت و رئیسجمهور فعلی مازاد بر اختیارات احصا شده مکرراً اختیارات مضاعفی را هم به خاطر شرایط تحریمی کشور (درگیری در جنگ اقتصادی) دریافت کرده که کمسابقه یا بیسابقه است؛ اما خروجی چندانی نداشته است.
چنان که سال گذشته هم حزب کارگزاران در بیانیهای رسمی، دولت و رئیسجمهور را به خاطر سوء عملکرد اقتصادی مورد تخطئه و حمله جدی قرار داد و هم لیلاز عضو مرکزیت این حزب در مصاحبه با یورو نیوز تصریح کرد اگر بخشی از این اختیارات را به چوب خشک هم میدادند، وضعیت اقتصاد بهتر از وضعیت فعلی بود.
به عبارت دیگر رهبری بیشترین حمایتها را از دولت و رئیسجمهور فعلی- دولتها و رؤسای جمهور قبلی- داشته و حتی بخشی از اختیارات قانونی خود را در مواردی به دولت تفویض کردهاندتا مشکلات برطرف شود.
در برخی تصمیمگیریهای مهم سیاست خارجی و اقتصادی رهبر معظم انقلاب بارها خلاف میل و ارزیابی خود و صرفاً با این رویکرد که دولت باید مجال پیشبرد اهداف و برنامهها را داشته باشد، مجوزها و مجالهایی به دولت دادند که کمنظیر است؛ از جمله اعتماد کذایی به آمریکا و اروپا در توافق برجام، مجوز برداشتهای چندباره از صندوق توسعه ملی، تشکیل جلسه هماهنگی سران قوا با گرایش همدلی و همراهی با انتظارات و نیازهای دولت و... .
مواجهه موفق با کرونا اعتماد مردم به حاکمیت را افزایش داد
یک جامعهشناس اطلاحطلب، برخلاف فضاسازیهای مسموم افراطیون مدعی اصلاحات تصریح کرد: رابطه مردم با حاکمیت در روزهای کرونایی مثبت و خوب است.
محمدتقی آزاد ارمکی در گفتوگو با فرارو و در پاسخ به این سوال که «رابطه مردم و نظام حکمرانی در روزهای کرونایی چطور است؟»، گفت: من فکر میکنم، رابطه مردم با حاکمیت مشخصا رابطهای خوب است. یعنی رابطه تزاحمی نیست و همچنین مبتنی بر یک ندیدهشدن هم نیست.
به اصطلاح وقتی حاکمیت به مردم توصیه میکند در خانههایشان بمانند، میپذیرند و ترددشان در معابر عمومی حتما کمتر از آنی است که تصور میشد. در واقع باید گفت، در این روزها رابطه مردم با سیستم، رابطهای خوب است.
وی میافزاید: وقتی مردم به واسطه مطلع بودن از خبرهای دیگر کشورهای جهان، عملکرد دولت را نسبت به آنچه در جاهای دیگر اتفاق میافتد، مطلوب میبینند، پیش خود میگویند خب! مسئولین در حال تلاش برای کاهش دغدغههای ما هستند. طبیعی است، در چنین حالتی اعتمادی که کمتر شاهدش بودیم، به دست میآید.
البته نظام سیاسی هم این موضوع را بسیار جدی گرفته است. چون تلفات کرونا باعث خدشهدار شدن مشروعیت خواهد شد و همچنین اگر خطر در نطفه خنثی نشود، مهار کرونای توسعهیافته بسیار دشوار میشود. مسئولین همچنین این را هم میدانند، اگر خسارات بیش از حد باشد، باید جوابگو باشند.
نکته مهم دیگر چیزی جز این نیست که به قول معروف کار به کاردان سپرده شده است. یعنی وزارت بهداشت اداره بحران را در دست گرفته است. با توجه به اینکه بهدلیل تحریم امکانات پزشکی، درمانی و آزمایشگاهیمان محدود است، نظام کارشناسی هم در حد توانایی به خوبی توانسته از پس کار بر بیاید. آنهم در شرایطی که دنیا حتی در شرایط کرونایی هم دست از عناد و دشمنی علیه ایران بر نداشته است.
آزاد ارمکی گفت: در تاریخ معاصر ایران این همبستگی و این واقعبینی کمنظیر است. ما حتی در ایام جنگ هم همصدایی این روزها را نداشتیم.
دوسوم ظرفیتهای اقتصادی کشور هنوز معطل است
هنوز حتی یکسوم ظرفیتهای اقتصادی ایران به فعلیت نرسیده و همین ظرفیتها میتواند در خدمت جهش تولید در سال جاری قرار گیرد.
روزنامه وطن امروز در بررسی ظرفیتهای تحقق شعار سال نوشت: تحقق شعار جهش تولید قبل از هر چیز به میزان ظرفیتها و قابلیتهای بالقوه یک اقتصاد که به مرحله فعلیت نرسیده است، بستگی دارد. برای مثال اقتصادهای توسعهیافته - غیر از اقتصاد چین- اگر چه ممکن است در حالت معمول از رونق اقتصادی متداولی برخوردار باشند اما این رونق عموما تحت عنوان رشدهای اقتصادی تک رقمی و در حدود یک تا ۳ درصد محدود میشود.
دلیل عمده این موضوع را باید در نبود یا به حداقل رسیدن ظرفیتهای اقتصادی مغفولمانده در این اقتصادها دانست. وقتی آمار بیشترین رشدهای اقتصادی در میان کشورهای جهان را بررسی میکنیم متوجه میشویم رتبههای بالایی این جدول عموما در اختیار کشورهای در حال توسعه بوده و اقتصادهای صنعتی اروپا عموما جایگاهی در میان رشدهای اقتصادی بالا ندارند. مهمترین دلیل این موضوع را میتوان ظرفیتهای خالی اقتصادهای در حال توسعه دانست.
برای مثال در قیاس ۲ اقتصاد ایران و آلمان کاملا مشخص است هنوز حتی یکسوم ظرفیتهای اقتصادی ایران در حوزههای سنتی چون صنایع معدنی، پتروشیمی، گردشگری، صنعت، کشاورزی و... به مرحله فعلیت نرسیده یا در بسیاری از فعالیتهای جدید اقتصادی مانند فعالیت شرکتهای دانشبنیان و استارتآپها اقتصاد ایران بسیار جوان و سرشار از زمینهها و حوزههای جدیدی است که هنوز ورود جدی به آن نداشته است.
از این حیث - دارا بودن ظرفیتهای یک جهش در اقتصاد- شرایط برای اقتصادهایی مانند ایران کاملا مهیاست. در حالی که به هیچ وجه نمیتوان این ویژگی را برای اقتصادهای توسعهیافته که با درصد بالایی از ظرفیتهای بالقوه خود در حال فعالیت هستند، مقایسه کرد.
وطن امروز میافزاید: برخی از اقتصادهای وابسته مانند اقتصاد برخی کشورهای عربی حوزه خلیجفارس بهرغم وجود ظرفیتهای خالی در اقتصاد بهدلیل نبود زیرساختهای مورد نیاز عملا فاقد توان کافی برای افزایش تولید یا یک تحول اقتصادی هستند. این اقتصادها عموما یکی از اضلاع تولید یعنی منابع مالی را در اختیار داشته و از وجود نیروی انسانی متخصص و زیرساختهای مورد نیاز محروم هستند. لذا عملا امکان جهش تولید در این اقتصادها ممکن نیست.
این در حالی است که اقتصاد ایران بهواسطه رتبه بالا در شاخص توسعه انسانی (امکانات آموزشی و بهداشتی) و وجود فراگیر زیرساختهایی چون دسترسی به منابع انرژی، آب، برق، گاز و... در سراسر جغرافیای ایران، در کنار امکانات لجستیکی، توسعه ناوگان حمل و نقل، احداث راهها و جادهها، توسعه مراکز آموزشی، بیمارستانها و... یکی از توانمندترین کشورهای دنیا در حوزه وجود زیرساختهای مورد نیاز تولید به شمار میرود.
دلیل دیگر توجه و تاکید رهبر بزرگوار انقلاب بر مقوله تولید را میتوان در ماهیت مقوله تولید جستوجو کرد. تولید تنها مقوله یا عبارت اقتصادی است که ایجاد تحول یا جهش در آن، منجر به تحول تمام شاخصها و پارامترهای اقتصادی خواهد شد. به بیان ساده افزایش تولید به این معناست که اگر اقتصاد سال گذشته ۲ واحد کالا تولید میکرده اما سال جدید بتواند ۳ واحد کالا تولید کند؛ تولید این اقتصاد ۵۰ درصد افزایش داشته است.
به تبع این اتفاق این اقتصاد به نیروی کار بیشتری نیاز داشته و طبیعتا با افزایش میزان تولید، عرضه کالا نیز افزایش یافته و قیمت آن کاهش و قدرت خرید شهروندان آن جامعه ارتقا پیدا میکند. تاثیرات مثبت افزایش تولید بهصورت دومینووار ادامه داشته و با افزایش تولید علاوهبر کاهش قیمتها در داخل کشور، امکان رقابت و میزان صادرات نیز بیشتر شده و از این حیث میزان ارزآوری نیز افزایش مییابد.
ابلاغ یک مصوبه توسط روحانی پس از ۴ سال!
در حالی که حجت الاسلام روحانی در روزهای اخیر مصوبه ای را به عنوان رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی به وزارت بهداشت ابلاغ کرده تا برای ترسیم وظایف جدیدی برای برخی دانشگاه های علوم پزشکی مستقر در پایتخت در زمینه آمایش آموزش عالی در عرصه سلامت اقدام شود، بررسی جزئیات این مصوبه نشان می دهد مربوط به جلسه ۷۸۹ مورخ ۲۳ آذرسال ۹۵ بوده که اواخر فروردین ماه ابلاغ شده است.
ضرب الاجل جدید برای انسداد حساب های متفرقه دولتی
طبق ابلاغیه جدید یک نهاد مسئول به سازمان ها و ادارات دولتی، از آن ها خواسته شده با توجه به هماهنگی ها و موافقت نهادهای نظارتی، مسئولان مالی دستگاه های اجرایی موظف اند تمام حساب های بانکی خود نزد بانک های متفرقه را که مورد تایید نظارتی قرار نگرفته اند تا پیش از پایان شش ماه اول امسال، مسدود کنند و اقدامات مالی را در حساب های مورد تایید و مجاز نزد بانک عامل دولتی تعیین شده ادامه دهند.
سال تحصیلی آینده زودتر آغاز میشود؟
معاون آموزش ابتدایی گفت: بررسی کردهایم که چه اقداماتی انجام دهیم تا این اطمینان حاصل شود که در هر مقطع یادگیری حاصل شده است. سناریوهای مختلفی طراحی شده است مثل اینکه سال تحصیلی آینده زودتر شروع شود و یا زمانی برای مرور سال تحصیلی قبلی ایجاد شود یا ارزیابیها بر چه اصولی استوار باشد.
افت شدید درآمد رانندگان تاکسی
مدیرعامل سازمان تاکسیرانی تهران اعلام کرد: طی دو هفته گذشته تاکنون به تدریج آمار مسافران بیشتر شده و پیشبینی میکنیم برای هفته آینده نیز روند افزایشی باشد. نسبت به روزهای عادی درآمد تاکسیهای خطی و گردشی ۵۰ تا ۷۰درصد و در پایانهها و فرودگاهها ۸۰ تا ۹۰درصد کمتر شده است. نامه بیمه بیکاری رانندگان به معاول اول رئیس جمهور ارسال شد.
کارگران چگونه میتوانند خودرو بخرند؟
براساس تصمیمات اتخاذ شده، دستمزد پایه کارگران حداقلی بگیر در سال ۱۳۹۹ از یکمیلیون و ۵۱۶هزار و ۸۸۲ تومان در سال گذشته به یکمیلیون و ۸۳۵هزار و ۴۲۷ تومان افزایش پیدا کرد. در حال حاضر پراید که ارزانترین خودروی داخلی محسوب میشود به قیمت بین ۶۰ تا ۶۵میلیون تومان خرید و فروش میشود. یک کارگر اگر قصد داشته باشد این خودرو را خریداری کند باید ۲۲ ماه به حقوق خود دست نزند و آن را پسانداز کند البته به شرط اینکه قیمت خودرو افزایش نداشته باشد.
تصمیم درباره حقوق فروردین نمایندگان
عضو هیات رئیسه مجلس اعلام کرد: نمایندگان مجلس در حال فراهم کردن مقدماتی هستند تا کل یا بخشی از حقوق فروردین خود را برای کمک به مهار کرونا اختصاص دهند. وی ادامه داد: پیش از این، نمایندگان در جلسات غیررسمی بارها تاکید کرده بودند که در شرایطی که کشور درگیر کروناست و برخی از اقشار از این موضوع آسیب جدی دیدهاند، لازم است که هر یک از نمایندگان به نسبت توان خود به این مردم کمک مالی کنند. اکبر رنجبرزاده تصریح کرد: بر این اساس، یکی از نمایندگان نامهای تهیه کرده و قرار است در این نامه مشخص شود که چه میزان از حقوق هر یک از نمایندگان در این راستا کسر شود.
علت پرواز شبانه تهران به جده
روز دوشنبه برخی شبکههای مجازی از پرواز یک هواپیمای ایرانی ایرباس ۳۲۰ ایران ایر به فرودگاه جده عربستان خبر دادند و مدعی بودند این هواپیما پس از وقفهای کوتاه مدت جده را به مقصد تهران ترک کرده است. تابناک در این باره نوشت؛ این هواپیما در ساعت ۵۱ دقیقه دوشنبه بامداد به وقت محلی در فرودگاه جده به زمین نشسته است اما پس از یک ساعت و دو دقیقه توقف در این فرودگاه، جده را به مقصد فرودگاه امام ترک کرده است.
گفتنی است در حالی که تا امروز هیچ مسئولی درباره علت این پرواز اظهارنظر نکرده بود، علیرضا رشیدیان رئیس سازمان حج و زیارت با اشاره به اینکه اعضای کمیتههای اعزامی به عربستان برای پیگیری فرآیند قراردادهای حج آینده یکشنبه شب به کشور بازگشتند، اظهارداشت: این هشت نفر به دلیل مشکل ویروس کرونا و لغو پروازها در عربستان چندین هفته بود که در این کشور بودند و نمیتوانستند به ایران بازگردند.
هادی عقیلی در آمریکا حبس شد!
مدافع پیشین تیم ملی فوتبال کشورمان در آمریکا با یک مشکل جدید مواجه شده است. میزان در این باره نوشت؛ هادی عقیلی که برای گذراندن دورههای مربیگری به آمریکا سفر کرده است، به دلیل شیوع ویروس کرونا فعلاً نتوانسته از این کشور خارج شود. عقیلی مدتی قبل به ایالت نیوجرسی در جنوب نیویورک سفر کرد تا دورههای مربیگری خود را سپری کند، اما در حال حاضر تمامی کلاسهای مربیگری در تمام سطوح تعطیل شده است.
با این حال، به دلیل بسته شدن مرزها و عدم وجود بلیت برای خروج هوایی از کشور آمریکا و سایر آمد و رفتهای بینالمللی، مدافع سابق تیم ملی ایران در آمریکا حبس شده و قادر به خروج از خاک این کشور نیست.
توضیحات درباره علت فوت ۲ دانشجو
وزیر علوم از فوت ۲ دانشجوی دانشگاههای تابعه این وزارتخانه در تهران خبر داد و تاکید کرد که قطعیت ابتلای آنها به ویروس کرونا معلوم نیست. گفتنی است منصور غلامی درباره برخی اخبار مبنی بر فوت چند دانشجوی دانشگاههای زیرمجموعه وزارت علوم به علت ابتلا به ویروس کرونا، گفت: ۲ نفر از دانشجویان دانشگاههای مستقر در تهران فوت کردهاند که یکی از آنها اهل شهرستان گرمسار از استان سمنان بوده است و محل سکونت دانشجوی دیگر هنوز مشخص نیست. وی افزود: در حال حاضر هیچ دانشجویی در دانشگاههای وزارت علوم حضور ندارند و از وضعیت سلامت همه آنها که در کشور پراکنده هستند، اطلاع نداریم.
پشت پرده بیکار ماندن یک مربی
مارک ویلموتس به خوبی میداند اگر بیکار بماند شانس زیادی برای دریافت دستمزدش از ایران خواهد داشت. مربی سابق تیم ملی پیشنهاد آنتورب را دوباره رد کرده است. او ظاهرا تمایلی ندارد فعلا مشغول به کار شود. دلیلش هم کاملا مشخص است. این مربی و کادرش درخواست ۶ میلیون یورو غرامت از ایران کردهاند. به خوبی هم میدانند اگر بیکار باشند در صورت برنده شدن، تمام پول را تمام و کمال خواهند گرفت. در صورتی هم که در جایی مشغول باشند و دوباره فیفا به نفعشان رای دهد، مابهالتفاوت قرارداد جدید نسبت به قرارداد ایران را دریافت خواهند کرد.
جدال لفظی دو نماینده مجلس
در جریان نشست علنی دیروز مجلس حواشی بر سر رایگیری و تشخیص چهرهها از پشت ماسکها کم نبود، اما در این میان درست زمانی که عبدالرضا مصری نایب رئیس دوم مجلس در غیاب پزشکیان ریاست مجلس را به عهده داشت در جریان بررسی لایحه مالیات بر ارزش افزوده گفت: برای اینکه بررسی لایحه مالیات بر ارزش افزوده سرعت گیرد امروز نطق و تذکر نداریم و به فردا موکول میشود.
او افزود: بسیاری از عزیزان منتظر این قانون هستند تا گشایشهایی ایجاد شود، بهخصوص که امسال سال جهش تولید است که انشاءا... بتوانیم گامی در این راستا برداریم. به همین دلیل نطقها و تذکرات به امروز موکول میشود. گفتنی است همین موضوع موجب شد تا مصطفی کواکبیان نسبت به این مساله اعتراض کند و با حضور در جایگاه هیات رئیسه خطاب به مصری با فریاد بگویید هیات رئیسه حتی از این موضوع خبر ندارد؛ چطور چنین تصمیمی را گرفتهاید. مصری هم در پاسخ گفته است: مگر اینجا سر جالیز است که اینطور داد میزنید.
پیشبینی رد اعتبارنامه برخی نمایندگان
سیدمصطفی میرسلیم گفت: راهحل اصولی این است که در مجلس فرآیند شفافیت در زمینههای مالی و سیاسی به اجرا گذاشته شود و بهعلاوه قانون نظارت بر رفتار نمایندگان و ترکیب آن بهگونهای اصلاح شود که به جانبداری ناحق از نماینده خاطی و منحرف نینجامد.
انشاءا... اعتبارنامه نمایندگانی که در هنگام انتخابات دچار خطا شدهاند، بدون «ساخت و پاخت» که متاسفانه در خیلی از موارد رایج بوده، رسیدگی جدی صورت خواهد گرفت و اگر فردی بهناحق انتخاب شده باشد اعتبارنامهاش رد خواهد شد. این امر در برخی از دورههای قبلی مجلس شورای اسلامی نیز سابقه داشته است.
ممنوعیت استفاده از موتورسیکلت در کابل
دولت افغانستان اعلام کرد برای مقابله با جرائم و حملات طالبان، آمدوشد با موتورسیکلت را از روز چهارشنبه در پایتخت این کشور ممنوع میکند. گفتنی است طارق آرین، سخنگوی وزارت داخله افغانستان با بیان اینکه «اکثریت جرائم از جمله حملات مشخص» با موتور انجام میشود، اعلام کرد که بر همین اساس تصمیم گرفته شده است که استفاده از موتورسیکلت «در کابل و حاشیههای آن» ممنوع شود.
این در حالی است که به گفته مقامات امنیتی افغانستان، گروه طالبان اخیر حملات خود را به «کارکنان دولت» افزایش داده است، حملاتی که در آنها افراد مسلح «برای حمله و گریز» عمدتا از موتورسیکلت استفاده میکنند.
ارسال نظرات