24 فروردين 1399 - 18:15
ویژه‌ها

علی مطهری: قالیباف هم رئیس مجلس شود اتفاق خاصی نمی‌افتد/ زیباکلام: تجربه خوشایندی از کمک‌های مردمی به نیازمندان ندارم

فعالین اصلاح طلب از یک سو می گویند «دولت اختیارات لازم را ندارد» و «مجلس در رأس امور نیست»، اما وقتی فصل انتخابات فرا رسید، برای حضور در پاستور و بهارستان، سر و دست می شکنند!
کد خبر : 5966

پایگاه رهنما:

 

روزانه می‌توان از لابه‌لای گزارش‌ها و عناوین خبری رسانه‌های مکتوب و حتی غیر مکتوب، نکات قابل‌توجهی استخراج کرد؛ موضوعاتی که می‌تواند برای مخاطبین قابل‌استفاده و محوری برای تحلیل باشد، در گزارش روزانه "ویژه‌های مشرق" نکات و تأملات قابل‌استخراج از رسانه‌ها برای مخاطبین عرضه خواهد شد؛ با «ویژه‌های مشرق» همراه شوید.

*******

** علی مطهری: قالیباف هم رئیس مجلس شود اتفاق خاصی نمی‌افتد

«علی مطهری» نماینده اصلاح طلب مجلس دهم و کاندیدای ردصلاحیت شده مجلس یازدهم در مصاحبه با روزنامه شرق در پاسخ به این پرسش که «آیا شانس قالیباف برای ریاست مجلس یازدهم بیشتر است؟» گفت:«به اعتقاد من فرقی نمی‌کند چه کسی رئیس مجلس باشد، چراکه در مسائل مهم، مجلس تصمیم‌گیر نیست و این تصمیمات با شورای نگهبان یا مجمع تشخیص مصلحت نظام است. به این معنا که اگر کل نظام با مطلبی مخالف باشد، در صورت تصویب مجلس، شورای نگهبان مصوبه را رد می‌کند یا اخیرا بر اساس بدعتی که ایجاد شده، مجمع تشخیص مصلحت نظام تحت عنوان مغایرت با یکی از سیاست‌های کلی نظام آن را متوقف می‌کند. به‌این‌ترتیب اجازه تبدیل‌شدن مصوبه به قانون داده نمی‌شود. بنابراین خیلی مهم نیست که چه کسی ریاست قوه مقننه را برعهده می‌گیرد، زیرا مجلس اختیار تصمیم‌گیری در مسائل مهم را ندارد».

«عبدالله ناصری» مشاور رئیس دولت اصلاحات و عضو شورای سیاستگذاری اصلاح طلبان نیز در پاسخ به این سوال گفت:«اگر ملاحظه دولت و منافع ملی را در نظر بگیریم، در بین افراد مطرح‌شده شاید آقای میرسلیم بهترین گزینه باشد. البته به نظر من هر کسی رئیس مجلس شود، آقای قالیباف با توجه به ارتباط و پشتیبان‌های قدرتمند اقتصادی، رئیس در سایه خواهد بود. از سوی دیگر ۹۹ سالی حساس و پرمسئله خواهد بود و اگر به دنبال آرامش بین ارکان باشند، اجازه نمی‌دهند که حداقل در سال نخست آقای قالیباف رئیس شود. بنابراین برای دوری از تنش و آرام‌بودن جامعه، آقای میرسلیم گزینه بهتری به نظر می‌رسد».

علی مطهری پیش از این در مصاحبه با ویژه نامه نوروزی روزنامه سازندگی در پاسخ به این سوال که «فکر می کنید اگر سال ۹۶ آقای ابراهیم رئیسی رای آورده بود الان تا این اندازه اوضاع بحرانی نبود؟» گفت:«به نظرم این همه مشکل نداشتیم مطمئن باشید شاید به مذاکره با آمریکا هم رسیده بودیم و FATF هم به اینجا نمی رسید، یعنی خیلی از مشکلات را حل می کردند. اینها فقط از لج آقای روحانی و اصلاح‌طلبان کارشکنی می‌کنند. اما اگر کار را به دست خودشان بدهید چون دیگر مسئول تامین گوشت و نان و معیشت مردم هستند اول از همه می روند سراغ احیای برجام تا تکلیف آن را روشن کنند و بعد به فکر می افتند وضع روابط مالی و بانکی را درست کنند. در نتیجه با FATF هم کنار می آیند بعد هم می گویند امروز مصلحت اسلام در این است. به این ترتیب همه چیز درست می‌شود».

دولت آقای روحانی در حوزه های مختلف و از جمله اقتصاد و سیاست خارجی، کارنامه قابل قبولی ارائه نکرده است. بزرگترین پروژه دولت روحانی، برجام بود. دولتمردان و مدیران ارشد وزارت خارجه، در برجام هر آنچه خواستند انجام دادند؛ از دیدارهای متعدد ظریف-کری تا گفت و گوی ۱۵ دقیقه ای روحانی-اوباما. اما در نهایت، این توافق هم در دولت اوباما لگدمال شد و هم دولت ترامپ. به همین خاطر ظریف صراحتا اذعان کرد که توافق با آمریکا به اندازه جوهر روی کاغذ هم ارزش ندارد و روحانی نیز مذاکره با آمریکا را دیوانگی خواند.

اما امثال آقای علی مطهری، نه به نقاط ضعف و ناکارآمدی دولت اشاره کرده و نه از دشمنی و خباثت و بدعهدی و خوی سلطه گری آمریکا سخنی می گویند.

این طیف از یکسو می گوید «دولت اختیارات لازم را ندارد» و «مجلس در رأس امور نیست»، اما وقتی فصل انتخابات فرا رسید، برای حضور در پاستور و بهارستان، سر و دست می شکنند! این رفتار مصداق بی مسئولیتی و توهین به شعور مردم است.

برخی از منتخبان مردم در مجلس یازدهم از هفته های گذشته با برگزاری نشست های متعدد با صاحبنظران، فعالان عرصه تولید، شرکت های دانش بنیان، جوانان مومن و متخصص و انقلابی و...در تلاش هستند تا اقدامات قابل توجهی برای رفع مشکلات مردم انجام دهند.

همزمان با این اقدام قابل تقدیر، فعالین اصلاح طلب به مایوس سازی مردم و سرپوش گذاشتن بر کارنامه ضعیف و غیرقابل قبول خود در مجلس دهم مشغولند.

 

** زیباکلام: تجربه خوشایندی از کمک های مردمی به نیازمندان ندارم

«صادق زیباکلام» فعال سیاسی اصلاح طلب در یادداشتی در روزنامه ایران نوشت:«واقعیت این است که دولت مقدورات و امکاناتی دارد که چه بسا کفاف رسیدگی تام به همه نیازمندان و آسیب‌دیدگان را نداشته باشد بخصوص که اولویت آن بحث‌های درمانی و بهداشتی و محافظت از جان شهروندان هم باید باشد».

زیباکلام در ادامه نوشت:«بنابراین راهکاری که می‌توان به آن اتکا کرد همان همت والایی است که همواره  نزد ایرانیان و البته برخی چهره‌های خیر و سرشناس به صورت خاص‌تر وجود داشته و دارد. کمک‌های مردمی به نیازمندان تازگی ندارد و قطعاً پایانی هم نخواهد داشت و حالا زمانی است که به هر نحو ممکن برای دفاع از هموطنان باید پای به میدان بگذاریم. این توصیه را در حالی مطرح می کنم که به شخصه تجربه خوشایندی از این گونه اقدامات انسان دوستانه پس از زلزله کرمانشاه ندارم».

زیباکلام علیرغم اشاره صحیح به لزوم کمک های مردمی برای کمک به خانواده های نیازمند، مدعی شده است که تجربه خوشایندی از اقدامات انسان دوستانه پس از زلزله کرمانشاه ندارد.

در ۲۱ آبان ۹۶ زلزله‌ای به بزرگی ۷،۳ ریشتر کرمانشاه را لرزاند. پس از وقوع زلزله، صادق زیباکلام برای جمع آوری کمک های مردمی فراخوان داد. چند روز بعد وی اعلام کرد که ۳ میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان به حسابش واریز شده است.

مدت‌ها پس از زلزله کرمانشاه معلوم شد که زیباکلام فقط سی میلیون تومان از آن کمک نجومی را خرج زلزله زده‌ها کرده و مابقی را نگه داشته است تا «دهکده امید»! را در کرمانشاه تأسیس کند.

این اقدام تأمل برانگیز زیباکلام حتی صدای رورنامه های اصلاح طلب را نیز درآورد. برای نمونه، روزنامه اعتماد در واکنش به این اقدام نوشت:«معلوم نیست قصه "دهکده امید" به کجا خواهد انجامید ولی یک نکته را به ضرس قاطع می‌توان گفت و آن اینکه "جامعه" را نباید با "آزمایشگاه" اشتباه گرفت...اگر تعارف را کنار بگذاریم باید گفت که یوتوپیای "دهکده امید" پروژه‌ای نامجویانه و آغشته به محبوبیت طلبی بود...تجربه غم انگیز و بیهوده دهکده امید قطعاً موجب کاهش اعتماد عمومی به سلبریتی های ایرانی در موارد مشابه آتی خواهد شد».

یکی از کاربران فضای مجازی در واکنش به رفتار عجیب زیباکلام نوشت:«کار زیباکلام مثل اینه که من بگم بچه ی گرسنه داریم، بعد در مدرسه پول جمع کنم و بگم در فرصت مناسب مشاور تغذیه میارم مدرسه براشون صحبت کنه».

اکنون جوانان بسیجی و بچه هیئتی ها و ریش سفیدان محله ها و طلاب جوان و انقلابی و ائمه جماعت مساجد و گروه های متعدد مردمی همگی پای کار آمده و مشغول کمک رسانی برای شکست کرونا هستند.

عده ای در محله ها و مناطقی که خانواده های کم بضاعت ساکن هستند، مشغول توزیع اقلام ضروری خانوار بوده و عده ای دیگر به کارگران رسیدگی کرده و بسته های اقلام غذایی را میان آنان توزیع می کنند.

اکنون مساجد، هیئت ها و منازل مردم ایران یا تبدیل به کارگاه برای تولید ماسک و لباس ایزوله شده و یا محلی برای طبخ غذا برای نیازمندان و یا بسته بندی اقلام ضروری و ارسال برای اهدا به مردم نیازمند.

این در شرایطی است که در کشورهای غربی، مردم به غارت فروشگاه ها مشغولند و صف های عظیم برای دریافت غذا تشکیل شده است.

با اینحال، زیباکلام و همفکران وی، همچنان مشغول خودتحقیری و تعریف و تمجید از کشورهای غربی هستند. 

 

** شهاب الدین بی مقدار: برای شکست کرونا، نیازمند رفع حصر هستیم

روزنامه اعتماد در مطلبی به نقل از «شهاب الدین بی مقدار» نماینده اصلاح طلب مجلس و کاندیدای ردصلاحیت شده مجلس یازدهم نوشت:«کرونا اثر رکودی بر اقتصاد جهانی خواهد گذاشت و کشور ما هم شاهد این اتفاق خواهد بود. بهترین راه این است که در هزینه‌ها صرفه‌جویی کنیم تا کرونا از بین برود. بهترین کار این است که واقعیت‌ها را صادقانه به مردم بگویند و همه ‌چیز را خوب جلوه ندهند. باید خیلی شفاف و سنجیده شرایط را برای مردم توضیح دهند».

بی مقدار در ادامه گفت:«در حال حاضر در کشور به وفاق ملی نیاز داریم: باید وفاق ملی در کشور شکل گیرد. در جامعه خودی و غیرخودی برداشته شود. حتی به زندانیان سیاسی بخشش بدهند و رفع حصر صورت گیرد و در این شرایط همه مردم پای کار بیایند».

اکنون گروه های متعدد مردمی مشغول توزیع بسته های اقلام ضروری سبد خانوار و همچنین توزیع غذای گرم و بسته های اقلام بهداشتی در میان خانواده های کم بضاعت هستند. این اقدام تحسین برانگیز در کنار برپایی کارگاه های متعدد تولید ماسک و لباس ایزوله- به صورت کاملا مردمی و خودجوش- نمایشی غرورآفرین از وفاق ملی و شور و شعور مردم عزیز ایران است.

اما فعالین تندرو طیف اصلاح طلب، از درک این واقعیت بدیهی ناتوان هستند. بنابراین بدون توجه به اقدامات تحسین برانگیز مردم، همچنان مشغول سیاسی کاری و سیاسی بازی بوده و در پی ماهیگیری سیاسی از کرونا هستند.

لازم به ذکر است که شهاب الدین بی مقدار، چند روز پس از اقدام جنایتکارانه دولت تروریست آمریکا در به شهادت رساندن سردار حاج قاسم سلیمانی، مدعی شده بود که باید با آمریکا خویشتن داری کرده و باب مذاکره جدید را باز کنیم!

منبع: مشرق

ارسال نظرات