25 اسفند 1398 - 10:40
اخبار ویژه روزنامه‌ها

۲۵ اسفند ماه / روایت مشاور خاتمی از اختلاف جهانگیری و روحانی/ هشدار جدی به مدیران علاقه‌مند به ترک تشریفات/ آمریکا ممکن است رکورددار مرگ و میر در اثر کرونا شود

روزنامه نیویورک تایمز در گزارشی نوشت احتمال دارد بین ۱۶۰ تا ۲۱۴ میلیون آمریکایی به ویروس مبتلا شوند که می‌تواند به مرگ ۲۰۰ هزار الی ۱/۷ میلیون نفر ختم شود.
کد خبر : 5566

پایگاه رهنما:

 

روزنامه‌ها در لابه‌لای گزارش‌ها و سرمقاله‌ها، قسمتی از صفحات خود را به اخبار روزهای گذشته یا اخبار ویژه اختصاص می دهند که مشرق در ادامه به آنها اشاره می‌کند.

***********

 

 

کیهان

 

  روایت مشاور خاتمی از اختلاف جهانگیری و روحانی

 

یک روزنامه اصلاح‌طلب می‌گوید: ماجرای غیبت معاون اول رئیس‌جمهور در جلسات دولت، به دلخوری‌های گذشته برمی‌گردد.

آرمان نوشت: از حواشی نشست اخیر هیئت دولت، غیبت اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس‌جمهوری بود که در جلسه گذشته هیئت دولت نیز حضور نداشت. اختلافات میان جهانگیری و نوبخت و شخصیت‌های نزدیک به نوبخت، همواره در حدی بوده که باعث شده هر از چند گاهی شائبه استعفای معاون اول رئیس‌جمهوری از دولت بر سر زبان‌ها بیفتد.

در روزهای اخیر مدیر روابط عمومی دفتر معاون اول رئیس‌جمهور درباره شایعه ابتلای جهانگیری به کرونا، اظهار کرد که این خبر صحت ندارد و آقای جهانگیری در دفتر کارشان حاضر هستند. اما با این حساب برخی گمانه‌زنی‌ها حاکی از این است که ماجرای غیبت‌های مکرر جهانگیری در برخی جلسات هیئت دولت کماکان به ماه‌های گذشته باز می‌گردد.

برخی رسانه‌ها از درگیری لفظی اسحاق جهانگیری و حسن روحانی خبر دادند. این درگیری لفظی تیرماه در شورای عالی اقتصادی رخ داده بود.

هرچند خبر رسانه‌ها از سوی دولت تکذیب شد اما شنیده‌ها حکایت از این دارد که اختلاف‌نظر میان جهانگیری و روحانی به صورت جدی وجود داشته و اکنون نیز ادامه دارد. موضوع این اختلاف‌ به نظر می‌رسد از قیمت‌گذاری و نحوه اجرای طرح سهمیه‌بندی بنزین بوده است.

آرمان در ادامه از عبدالله ناصری فعال اصلاح‌طلب پرسید: خبرهای اختلافات جهانگیری با برخی اعضای کابینه دقیقا از چه زمانی آغاز شد و آیا اساسا صحت دارد؟

ناصری در پاسخ گفته است: برخی در دولت در شرایط حساس آن جدیتی که نیاز است، داشته باشند را ندارند. این امر سبب می‌شود تا افراد با سابقه طولانی در امر مدیریت و اجرا و افراد دلسوز کابینه نتوانند این‌گونه شرایط را تحمل کنند.

شاهد هستیم در برهه‌ای حساس که کرونا کشور را تحت تاثیر قرار داده و برای مقابله با آن نیاز است که با تمام پتانسیل به برنامه‌ریزی و مقابله پرداخت، ستاد ملی مبارزه با کرونا توسط وزیری با دستان بسته اداره می‌شود که کمترین امکانات و اختیارات را دارد.

این اختلافات و جدی نگرفتن مسائل از گذشته نیز وجود داشته است به نحوی که در سهمیه‌بندی بنزین نیز نمود پیدا کرده بود و حتی مشاور رئیس‌جمهور و سخنگوی دولت نیز به صورت ضمنی آن را تایید کرده بودند.

بنابراین آنچه که مسلم است اختلاف وجود دارد و از قبل از این حوادث اخیر در کشور نیز وجود داشته است.

مشاور خاتمی در پاسخ به این سوال که ریشه اختلافات درون کابینه دقیقا از کجا نشأت گرفت؟، می‌گوید: مدیریت دولت و در راس امور اجرایی کشور قرار گرفتن امر بسیار خطیری است به شکلی که شاید مهم‌ترین نیاز آن جدیت در کار است. این جدیت را ما از همان سال ۹۲ در فعالیت‌های جهانگیری مشاهده می‌کردیم اما در راس دولت این مقوله وجود نداشت.

این عدم وجود جدیت شاید در دولت‌های دیگر نیز وجود داشت اما این دوره به شکلی عجیب بیشتر نمایان شد. معاون اول رئیس‌جمهوری بارها به این علت قصد استعفا داشته است و این از همان دوره نخست دولت نیز وجود داشت اما به توصیه بسیاری از بزرگان نظام این کار را انجام نداد و هر بار که اختلافات جدی می‌شد، زمزمه استعفا نیز بیشتر به گوش می‌رسد اما به نظر ایشان سیاست صبر را در پیش گرفته تا در مدت زمان باقی‌مانده از دولت التهاب جدیدی ایجاد نشود. برخی از چهره‌ها نیز به ایشان توصیه کردند فضای دولت را نباید خالی کرد و از همین اختیارات محدود نیز باید به بهترین شکل در پیشبرد امور مردم بهره جست.

ناصری می‌افزاید: من معتقد هستم این اختلافات بیشتر در حوزه عملکرد مدیریتی بروز و ظهور پیدا کرده است و دقیقا از همان ابتدا و زمانی که استانداران منصوب شدند شاهد بودیم نخستین جرقه‌های اختلافات زده شد.

حتی شاهد بودیم در انتخاب مدیران کشوری نیز جدیت کافی نشد و صرفاً با انتخاب‌هایی تشریفاتی مواجه بودیم. در این میان برخی شخصیت‌ها نیز در دولت وجود داشتند که سنگ جلوی پای جهانگیری انداختند و دلخوری‌ها را افزایش دادند.

تغییرات مکرر در دولت نشان می‌دهد کار از دست در رفته است و رئیس‌جمهوری به تنهایی نمی‌تواند در اداره کابینه و همچنین امور جاری کشور تصمیم بگیرد.

روحانی در شرایط بحرانی نمی‌تواند امور را به طور دقیق مدیریت کند.

یادآور می‌شود عبدالله ناصری در کنار ابراهیم اصغرزاده، از جمله افراطیون مدعی اصلاح‌طلبی است که سال ۹۲ گفتند دولت روحانی رحم اجاره‌ای اصلاح‌طلبان است.

 

آمریکا ممکن است رکورددار مرگ و میر در اثر کرونا شود

 

برخی رسانه‌های آمریکایی نسبت به وخامت اوضاع در این کشور در اثر شیوع کرونا هشدار می‌دهند. برخی از این رسانه‌ها احتمال می‌دهند شرایط مرگ و میر حتی از ایتالیا هم بدتر شود.

روزنامه نیویورک تایمز در گزارشی نوشت احتمال دارد بین ۱۶۰ تا ۲۱۴ میلیون آمریکایی به ویروس مبتلا شوند که می‌تواند به مرگ ۲۰۰ هزار الی ۱/۷ میلیون نفر ختم شود.

نیویورک تایمز اندکی گزارش تکان‌دهنده‌ای را منتشر کرد. این گزارش درباره تحقیقی است که مرکز کنترل و پیشگیری بیماری‌های آمریکا (سی. دی. سی.) ماه گذشته انجام داده و تاکنون منتشر نشده است. این تحقیق شامل مدل‌سازی آینده کروناویروس در آمریکا بر اساس داده‌های موجود است.

در این مدل‌سازی وضعی تصور شده که مداخله جدی از سوی دولت برای کنترل کروناویروس انجام نشود. در این وضعیت، بین ۱۶۰ تا ۲۱۴ میلیون آمریکایی می‌توانند به ویروس مبتلا شوند که به مرگ ۲۰۰ هزار الی ۱/۷ میلیون نفر خواهد انجامید.

در این میان ۲/۴ الی ۲۱ میلیون نفر به بستری شدن نیاز خواهند داشت در حالی که ظرفیت کنونی بیمارستان‌های آمریکا ۹۲۵ هزار تخت است.

در همین حال لس آنجلس تایمز نوشت: در حالی که آمار رسمی آمریکا درباره تعداد آلودگی به ویروس کرونا حدود ۸۰ نفر است، محققان می‌گویند احتمالا ده‌ها هزار نفر در آمریکا به این ویروس آلوده شده‌اند و دولت، آمار درست را منتشر نمی‌کند.

محققان تخمین می‌زنند تا اول مارس (۱۱ اسفند) این ویروس تا ۱۰ هزار نفر را آلوده کرده بود که هنوز شمارش نشده‌اند. بر اساس یک سناریوی واقع گرایانه‌تر تعداد آنها به راحتی می‌تواند ۹۴۸۴ نفر باشد.

در حالی که شهردار واشنگتن دی‌سی در پایتخت وضعیت اضطراری اعلام کرده، نشریه وایس به نقل از کارشناسان نوشت ممکن است شیوع ویروس کرونا در آمریکا مخرب‌تر از ایتالیا بشود.

فرانسوآ بولو، مدرس داده‌پردازی علوم بیولوژی در دانشگاه کالج لندن گفت: «مورد آمریکا یک مورد ویژه است. وضعیت ممکن است در آمریکا بدتر باشد. آمریکا در گرفتن تست کرونا بسیار عقب است.»

نبود بیمه همگانی و پیش‌بینی مرخصی به هنگام بیماری برای کارگران و کارمندان آمریکایی یک مشکل بزرگ است. در آمریکا بسیاری از کارگران و کارمندان از مرخصی با حقوق به هنگام بیماری برخوردار نیستند. به همین علت به احتمال قریب به یقین، بسیاری از آنها با مخفی نگه داشتن بیماری خود سرکار خواهند رفت و همین موضوع به شیوع بیشتر ویروس کرونا خواهد انجامید.

به گزارش نشریه وایس، بیش از ۲۰ میلیون آمریکایی تحت هیچ پوشش بیمه درمانی قرار ندارند. برای این گروه هر بار رفتن به مطب دکتر ممکن است حدود ۱۰۰ دلار خرج بردارد. حتی بخش بزرگی از کسانی که در آمریکا بیمه درمانی خصوصی یا بیمه پزشکی گروهی از طریق کارفرما دارند باید بخشی از هزینه‌های درمانی خود را تقبل کنند.

همین دو عامل می‌تواند هزاران آمریکایی را از رفتن به دکتر منع کند و علاوه‌بر بالا بردن شانس مرگ و میر، به انتقال ویروس در میان آنها را شتاب بخشد. به همین دلیل ممکن است آمار قربانیان این ویروس در ایالات متحده بسیار بالاتر از ایتالیا باشد و بنابر پیش‌بینی کارشناسان آمریکایی، به چند صد هزار نفر افزایش دهد.

دکتر لیندا لی از متخصصان موسسه فناوری پزشکی «یو.وی انجل» هم به شبکه فاکس نیوز گفت «در بهترین شرایط، ویروس کرونا ۱۰ برابر یک اپیدمی بزرگ آنفلوآنزا خواهد بود و در بدترین حالت به همه‌گیری مرگباری بدل خواهد شد که جان میلیون‌ها آمریکایی را خواهد گرفت.

بنابر مدلی که متخصصان بالینی دانشگاه جان هاپکینز تهیه کرده‌اند احتمال دارد که جمعیتی میان ۲۰۰ هزار تا دو میلیون و ۹۰۰ هزار آمریکایی به ویروس کرونا مبتلا شوند و نیاز به بستری شدن داشته باشند اما سیستم درمانی و ظرفیت بیمارستانی آمریکا نمی‌تواند به آنها خدمات عرضه کند.»

هفته گذشته دکتر اریک تونر، متخصص مرکز امنیت سلامت دانشگاه جان هاپکینز به نیویورک تایمز گفته بود: «همین حالا وقتی در میانه فصل آنفولانزا قرار می‌گیریم، تقریبا تمام اتاق‌های آی‌سی‌یو پر می‌شود از بیمارانی که نیاز به دستگاه‌های کمک-تنفسی دارند... در صورت شیوع ویروس کرونا ما با دردسر بزرگی روبرو خواهیم بود.»

در این گزارش نیویورک‌تایمز آمده بود که بنابر یک بررسی دولت آمریکا، این کشور در صورت مواجهه با یک اپیدمی بیماری‌های ریوی، دست کم به ۷۴۰ هزار دستگاه کمک تنفسی نیاز دارد حال اینکه تعداد دستگاه‌های کمک تنفسی موجود در سراسر آمریکا حدود ۶۲ هزار دستگاه است.

چنانچه مدل استفاده شده برای این پیش‌بینی‌ها به واقعیت نزدیک شود، ممکن است صدها هزار آمریکایی دارای نیاز فوری به دستگاه کمک تنفسی نتوانند به موقع آن را دریافت کنند. بنا بر گفته دکتر توماس آر. فریدمن، رئیس‌سابق مرکز کنترل بیماری‌های آمریکا «آن وقت این پزشکان و پرستاران خواهند بود که باید با تصمیمی سرنوشت‌ساز در حد مرگ و زندگی برای گزینش بیماران بگیرند.»

دونالد ترامپ روز جمعه به خاطر گسترش بیماری کرونا در آمریکا وضعیت اضطراری اعلام کرد.

 

 

 

 

ایران

 

«ایلهان عمر» خواستار تعلیق تحریم‌های ایران شد

 

  خبر اول اینکه، یک عضو کنگره امریکا خواستار تعلیق تحریم‌های این کشور علیه ایران در بحبوحه گسترش ویروس کرونا در دنیا شد.

به گزارش فارس، «ایلهان عمر»، نماینده کنگره امریکا در شرایط گسترش شیوع ویروس «کرونا» در دنیا خواستار تعلیق تحریم‌های امریکا علیه ایران شده است.

ایلهان عمر در توئیتر پیام یک فعال فضای مجازی که از کمبود تجهیزات پزشکی در ایران به‌دلیل تحریم‌ها گلایه کرده نوشته است: «لازم است ما این تحریم‌ها را پیش از آنکه جان‌های بیشتری از دست بروند تعلیق کنیم.»

ایلهان عمر پیش از این هم اعتراف کرده که تحریم‌ها «جنگ اقتصادی» علیه ایران به‌شمار می‌روند. او در ماه ژانویه در توئیتر نوشت: «هیچ معنایی ندارد. تحریم‌ها جنگ اقتصادی هستند. این تحریم‌ها همین الان باعث کمبود کالاهای پزشکی و مرگ افراد بی‌شماری در ایران شده‌اند.»

او در پیامی دیگر نوشت: «نمی‌توان ادعا کرد که به‌دنبال تنش‌زدایی هستیم و بدون هیچ هدف مشخصی تحریم‌های تازه اعمال کنیم. این، اقدام سنجیده‌ای نیست.»

 

بازداشت یکی از مدیران به‌دلیل عدم اجرای مصوبات ستاد کرونا

 

  دست آخر اینکه، دادستان عمومی و انقلاب شهرستان دهلران در استان ایلام گفت: یکی از مدیران دستگاه‌های اجرایی شهرستان دهلران به‌دلیل عدم توجه به مصوبات ستاد کرونا شهرستان دهلران بازداشت شده است.

صابر نجومی در گفت‌وگو با مهر اظهار کرد: با توجه به شیوع ویروس کرونا مصوباتی در راستای پیشگیری از این ویروس در ستاد کرونا شهرستان دهلران در جلسه‌ای که همه مدیران اجرایی حضور داشتند مصوب شد، ولی متأسفانه برخی از مدیران بدون توجه به اجرایی شدن مصوبات تنها مصوبات را امضا کردند.

وی بیان کرد: این دادستانی در راستای بهداشت عمومی و اجرای مصوبات ستاد کرونا شهرستان هریک از مدیران دستگاه‌های اجرایی را که کم کاری کنند برابر قانون بازداشت خواهد کرد.

نجومی ضمن هشدار به مدیران اجرایی شهرستان گفت: مصوبات ستاد کرونا شهرستان دهلران لازم الاجرا است و هیچ گونه کم کاری از مدیران در این راستا پذیرفته نیست.

 

 

 

خراسان

 

دستور فوری برای مقابله با تورهای کرونایی

 

یک نهاد مسئول در ابلاغیه روزهای اخیر خود خطاب به تعدادی از مدیران دولتی و مسئولان صنفی از آن ها خواسته است با توجه به این که پس از شیوع کرونا در بسیاری از کشورهای دنیا، محدودیت های مختلفی برای ورود به این کشورها اعمال شده و عملا برگزاری تورهای گردشگری یا صدور ویزا مقدور نیست، بنابراین مخاطبان موظف اند ضمن رصد تبلیغات عده‌ای فرصت طلب که از فروش تورهای ارزان یا ویزای فوری خبر می دهند، اطلاعات آن ها را برای رسیدگی با عنوان کلاهبرداری به دستگاه قضایی و ضابطان مربوط ارسال کنند.

 

هشدار جدی به مدیران علاقه‌مند به ترک تشریفات

 

پس از وصول تذکراتی از سوی یک دستگاه نظارتی به یکی از مدیران مهم اقتصادی در دولت در خصوص عملکرد مشکل زا و دارای ایراد برخی دستگاه های اجرایی در انجام فرایند ترک تشریفات مناقصه، مقرر شده همه ادارات و سازمان های دولتی از این پس موظف شوند گزارش توجیهی خود را مبنی بر میسر نبودن انجام مناقصه با ذکر دلایل متقن و رعایت ترتیبات قانونی، تهیه کنند و به امضای مقام های مجاز و ذکر شده در قانون برگزاری مناقصات برسانند.

منبع: مشرق

ارسال نظرات