12 آذر 1398 - 15:55
اخبار ویژه روزنامه‌ها

۱۲ آذر ماه / آقای مشاور تا حالا کجا بودی که راننده مسافرکش را ندیدی؟! /دستورات رئیس جمهور آنلاین رصد می‌شود/ یارانه ۱۶ میلیون نفر حذف می‌شود؟

مشاور رئیس‌جمهور هم تلویحا بی‌تدبیری دولت در نحوه سهمیه‌بندی بنزین و گران کردن آن را نکوهش کرد.
کد خبر : 4538

پایگاه رهنما :

روزنامه‌ها در لابه‌لای گزارش‌ها و سرمقاله‌ها، قسمتی از صفحات خود را به اخبار روزهای گذشته یا اخبار ویژه اختصاص می دهند که  در ادامه به آنها اشاره می‌شود.

***********

کیهان

 

پوست خربزه زیر پای دولت /حجاریان: دولتمردان استعفا دهند

 

اظهارات سعید حجاریان چند روز پس از سخنان مشاور خاتمی درباره لزوم استعفای روحانی و برخی وزرا، از نقشه افراطیون مدعی اصلاحات برای فرمانی کردن دولتی حکایت می‌کند که آن را رحم اجاره‌ای می‌خواندند.

اخیراً عبدالله ناصری (مشاور خاتمی و عضو شورای سیاستگذاری اصلاح‌طلبان) که از تصریح‌کنندگان نگاه «رحم اجاره‌ای» به دولت روحانی بود، در گفت‌وگو با سایت انتخاب تصریح کرد: روحانی به خاطر عملکرد نامناسب، هزینه سنگینی را به کشور تحمیل و کار مهم او می‌تواند جرأت استعفا دادن باشد. واقعیت این است که بخش اعظم جامعه او را قبول ندارد.

چند روز پس از این سخنان، روزنامه دولتی ایران -که توسط برخی گردانندگان نشریات زنجیره‌ای اداره می‌شود- از قول سعید حجاریان خواستار استعفای برخی دولتمردان شد!!

هزینه در این مصاحبه می‌گوید: به همان میزان که غیر سیاسی می‌شویم از هزینه دادن سیاسی هم می‌گریزیم؛ شاید نوعی رواقی‌گری یا حتی کلبی مسلکی... نوعی بدبینی نسبت به کار سیاسی نهادینه شد. این بدبینی در ما ریشه دوانده است و ایرانی‌ها معتقدند عالم سیاست پرهزینه و کم منفعت است.

عضو حزب منحله مشارکت ادامه داد: من مجموعاً دنبال کاهش هزینه سیاسی (اصلاح‌طلبان) هستم آن هم در دوره‌ای که فایده‌ای بر آن مترتب نیست.

خبرنگار روزنامه ایران می‌پرسد «هزینه دادن در سیاست را می‌توان علاوه بر افراد و احزاب به دولت هم تعمیم داد. دولت‌ها تا چه حد می‌توانند و باید هزینه بپردازند». و حجاریان پاسخ می‌دهد:

به نظر بهتر است این پرسش را قدری انضمامی‌تر پاسخ دهیم. ببینید! فرض کنیم آقای روحانی تصمیم بگیرد با رئیس‌جمهوری آمریکا دیدار کند و ترامپ را به آرزوی دیرینه‌اش یعنی عکس یادگاری برساند. اگر روحانی این تصمیم را براساس برداشت و تحلیل شخصی‌اش بگیرد، عملی نادرست مرتکب شده چون صرفاً خود را قربانی کرده است. اما همین عمل ممکن است در حالتی دیگر درست و دقیق باشد.

چنانکه می‌دانیم همه اعضای کابینه مسئولیت مشترک دارند و باید قوه مجریه را به پیش برانند. اگر عقل جمعی کابینه و نظرهای کارشناسی، مذاکره را توصیه کند و مذاکره را مثلاً به «استعفا» گره بزند و حتی رضایت جمعی از نمایندگان مجلس را هم جلب کند، همان عمل نادرست، موجه می‌شود. زیرا پس از مذاکره احتمالی روحانی- «حتی بدون استجازه»- که ممکن است هر عاقبتی را در پی داشته باشد، هزینه‌ها سرشکن شده است.

این اظهارات در حالی است که دو سال قبل نیز همین حجاریان و برخی دیگر از اصلاح‌طلبان، خواستار استعفای روحانی شدند تا سپس بتوانند مظلوم‌نمایی کنند و خیانت خود در دادن آدرس اعتماد به آمریکا و خسارت‌های آن را لاپوشانی نمایند.

دو دوزه‌بازی افراطیون یادآور مصاحبه حجاریان با خبرنگار یک نشریه ضد انقلاب در دوره ریاست جمهوری خاتمی بود که ضمن آن با وجود تصریح بر استفاده ابزاری از خاتمی و مجمع روحانیون، تصریح کرده «مجمع» بد فراوان دارد و گروه خونی آنها با ما نمی‌خواند.

همان زمان نیز تندروها با تلقی این که تاریخ مصرف خاتمی به پایان رسیده، او را اردک فلج و شاه سلطان حسین خواندند و خواستار استعفای او و برخی وزرا و نمایندگان مجلس ششم در قالب خروج از حاکمیت برای تهدید و امتیازگیری در انتخابات مجلس هفتم شدند اما از نظام تودهنی خوردند.
 

زیباکلام: بی‌تفاوتی روحانی ما را شرمنده مردم کرده است

 

یک حامی دولت می‌گوید نمی‌توانم در چشم کسانی که با تشویق من به روحانی رأی داده‌اند، نگاه کنم.

نامه‌نیوز نوشت: لبخند حسن روحانی و گفتن اینکه من هم روز جمعه از قیمت بنزین مطلع شدم واکنش‌های منفی بسیاری را برانگیخت به‌نحوی که سرسخت‌ترین حامیان او مانند نیروهای حزب کارگزاران سازندگی هم به تندی به او انتقاد کردند؛ چنانچه غلامحسین کرباسچی گفت متأسف و ناامیدم.

صادق زیباکلام، به «نامه‌نیوز» گفت: «من به‌عنوان کسی که آرای بسیاری برای آقای روحانی جذب کردم و نزدیک به 3ماه به این استان و آن استان رفتم تا مردم را تشویق به رأی‌دادن به او کنم اکنون اذعان می‌کنم که به این رویه‌های او انتقاد دارم. او تعهدی به 24میلیون رأیی که در سال96 اخذ کرد نداشت. آقای روحانی به‌عنوان دومین فرد این مملکت کوچک‌ترین واکنشی بعد از افزایش قیمت بنزین و ناآرامی‌های اخیر نشان نداد، مگر لبخندزدن و گفتن اینکه من هم جمعه از قیمت بنزین مطلع شدم و این خیلی دردناک است. باور کنید که رویم نمی‌شود در چشم کسانی که با تشویق من به روحانی رأی دادند، نگاه کنم؛ شرمنده آنهایم. آقای روحانی در این 2سال و نیم حتی یک کنش سیاسی، اقتصادی، و فرهنگی از خودش نشان نداد و هیچ چیز را تغییر نداد. بعد از افزایش قیمت بنزین روحانی آن‌قدر بی‌تفاوت بود که انگار آب از آب تکان نخورده است و اصلا دغدغه هزینه‌هایی که بر کشور وارد شد را نداشت و این واقعا حیرت‌انگیز است».

زیباکلام گفت: «بی‌توجهی به افکار عمومی فقط داستان امروز نیست. وقتی او بعد از گذشت 100روز از ریاست‌جمهوری‌اش نخستین سخنانش را با مردم زد و اسمش را گذاشت گزارش 100روزه نامه‌ای سرگشاده به او نوشتم و گفتم که آقای روحانی چرا مردم را بچه فرض کرده‌اید؟ او می‌توانست نه‌تنها در موضوع بنزین که در تمام مسائل به مردم توضیح دهد و افکار عمومی را قانع کند یا اگر هم افکار عمومی قانع نمی‌شدند، دست‌کم از او به این میزان گلایه‌مند نمی‌شدند. در موضوع بنزین استدلال‌هایی وجود داشت که بحث تخصصی است و بسیاری با آن موافق و بسیاری مخالف آن هستند اما اینکه از چند مدت پیش از افزایش قیمت به مردم اطلاع‌رسانی نشد واقعا نشان از این دارد که دولت وظیفه خود نمی‌داند به مردم توضیح دهد. این است کارنامه آقای روحانی!»

گفتنی است افراطیون مدعی اصلاحات یاد گرفته‌اند، با عوام‌فریبی و گفتن اینکه «شرمنده مردم هستیم»، از مسئولیت خود شانه خالی کنند و حال آنکه آنها مقصر اصلی در به انحراف‌بردن دولت در حوزه سیاست خارجی و مدیریت اقتصادی هستند.
 

 

آقای مشاور تا حالا کجا بودی که راننده مسافرکش را ندیدی؟!

 

مشاور رئیس‌جمهور هم تلویحا بی‌تدبیری دولت در نحوه سهمیه‌بندی بنزین و گران کردن آن را نکوهش کرد.

حسام‌الدین آشنا در توئیتی نوشت: «چراغ بنزینش روشن شده بود. گفت تمام شد؛ 10 لیتر زدم 30 تومن، ولی باهاش 26 هزار تومن کار کردم. جماعت زیادی از راه مسافرکشی با ماشین شخصی زندگی می‌کنند یا به کمک آن به‌عنوان کار دوم، زندگی‌شان را اداره می‌کنند.»

این توئیت در یک فضای رسانه‌ای روشنفکرانه در حالی است که مشاوران رئیس‌جمهور با سوابق حضور در مرکز مطالعات استراتژیک، موظفند پیش از وقوع چالش‌ها، از صاحب‌نظران نظرخواهی و بحران‌های احتمالی را پیش‌بینی کنند و به دولت منتقل کنند نه اینکه پس از وقوع فاجعه، با توئیت‌پراکنی از خود رفع مسئولیت کنند و ضمناً در یادداشت‌های دیگر، دم از دفاع از حق اعتراض مردم بزنند! انگار که مثلا رئیس دولت احمدی‌نژاد است و جناب آشنا، در ستاد انتخاباتی نامزد رقیب کار می‌کند!!

یادآور می‌شود چند سال پیش محمود سریع‌القلم از مشاوران غیررسمی دولت - و در واقع از تئوری‌پردازان نظریات منتهی به برجام- ضمن اعتراض به نظرخواهی صداوسیما از مردم کف خیابان، مدعی شده بود لبوفروشان و رانندگان تاکسی حق اظهارنظر درباره مسائلی مانند مذاکره و برجام را ندارند.

از سوی دیگر رئیس‌جمهور محترم نیز معتقد است نظرسنجی‌ها اعتبار ندارد و او هنگام عزیمت از خانه خود در ولنجک به محل کار، در اتوبان از مردم و ناراحتی و خوشحالی آنها به شکل چشمی نظرسنجی می‌کند.
با این اوصاف معلوم نیست اولویت آقای آشنا از یک راننده مسافرکش، چقدر مطلوب و مورد اعتنای برخی دولتمردان و مشاوران آنها باشد.
 

 

نظرسنجی از پشت شیشه کافی است روحانی به میان مردم برود

 

 

یک حامی دولت در مذاکرات منتهی به برجام، از عملکرد رئیس‌جمهور و دولت به شدت ابراز نگرانی کرد.

محمدسعید احدیان در روزنامه خراسان و در یادداشتی با عنوان «آقای رئیس‌جمهور ما به شدت نگرانیم»، نوشت: وظیفه خود می‌دانم  به شکلی صریح نگرانی خود را از فاصله بسیار جدی دولتمردان  با مردم اعلام کنم. جنابعالی همراه با خنده توضیح دادید که  مانند مردم از افزایش قیمت بنزین صبح جمعه که از خواب بیدار شده‌اید، مطلع شده‌اید. با شنیدن این اظهارات بیش از تعجب، نگرانی‌گریبانم را گرفت.

هنگامی که رئیس‌محترم جمهور چندین ساعت پس از مردم عادی از یکی از مهم‌ترین تصمیمات تمام دولتش مطلع می‌شود(چون مردم شب قبل از این بمب خبری مطلع شده بودند)، زمانی که رئیس‌محترم شورای عالی امنیت ملی چندین ساعت پس از شروع اعتراضات و آغاز چالش‌هایی که امنیت بخشی از مردم را به خطر انداخته بود، از آن مطلع می‌شود و زمانی که نوبخت بحث‌های صورت گرفته درباره افزایش قیمت بنزین را «کافی» می‌داند و رئیس‌دفتر رئیس‌جمهور توضیحات نیم «ساعته» رئیس‌جمهور در هیئت دولت را برای مردم «کافی» اعلام می‌کند، به ما حق دهید که دوباره نگران شویم. همان نگرانی که قبلا خدمت شما معروض داشتم.

به یاد دارید که در جلسه افطاری اصحاب رسانه از جنابعالی سؤال کردم  با توجه به ملاحظاتی که ما در انتشار برخی از شرایط زندگی مردم به دلیل حفظ روحیه امید داریم، نگران هستیم که آیا شما از وضعیت واقعی مردم اطلاع دارید یا خیر؟ پاسخ شما همان توضیحات معروف بود که فرمودید از وضعیت مردم مطلع‌اید چون روزانه از پشت شیشه خودرو با دیدن قیافه مردم نظرسنجی می‌کنید. این توضیحات نه تنها نگرانی ما را برطرف نکرد بلکه به آن افزود و اینک با شنیدن صحبت‌های اخیر شما  همان دغدغه قدیمی برای ما پررنگ شده است که شما و دولتمردان اقتصادی شما چه درکی از مردم دارند؟ آیا شرایط امروز مردم را درک می‌کنند؟  

جناب آقای روحانی، برگشتن به عقب را برای شرایط امروز جامعه اولویت نمی‌دانم اما یک واقعیت عینی و رو به جلو در جامعه وجود دارد که من را مجبور کرد قلم به انتقاد بگشایم و آن نگرانی از وضعیت گرانی‌های شروع شده پیش رو است. جناب آقای روحانی از شما استدعا می‌کنیم که از مسئولان دفتر خود بخواهید، دراین چندماه باقی مانده تا پایان دوره ریاست‌جمهوری برای شما برنامه ثابتی در نظر بگیرند تا  از اتاق‌های دربسته خارج شوید و به میان مردم بروید. بر این باورم اگر این اتفاق بیفتد دیگر امکان ندارد شما چندین ساعت پس از مردم از افزایش قیمت بنزین مطلع شوید. اگر جناب عالی سری به میان مردم بزنید، نگرانی مردم را از آینده سفره‌های کوچک شده‌شان لمس می‌کنید و در نتیجه اجازه نمی‌دهید مسئولان مربوط مانند وزارت صمت و تعزیرات و مرکز تنظیم بازار، روزهای عادی را سپری کنند و همچنین تا زمانی که احساس اقناع شدن مردم را مشاهده نکنید، آرام نخواهید نشست.

جناب آقای رئیس‌جمهور، ما به شدت نگرانیم که حمایت میلیونی مردم از امنیت کشورشان، باعث برداشت نادرست دولتمردان در رضایت آنها از شرایط تلقی شود. ما به شدت نگرانیم که درددل‌های مردمی که به دلیل سوءاستفاده دشمن در کلید زدن آشوب و ناامنی، نمی‌توانند اعتراض‌شان را فریاد بزنند، شنیده نشود و در نتیجه دولتمردان مسیری پرخطا را مانند گذشته طی کنند. آقای روحانی، بر این باورم که اصلی‌ترین مشکل که مقدمه بسیاری از مشکلات فعلی است، همین فرسنگ‌ها فاصله میان مردم و برخی مسئولان و بسنده کردن به نظرسنجی‌های از پشت شیشه خودرو است بنابراین از شما خاضعانه تقاضا می‌کنیم تا دیر نشده خود و دیگر مدیران‌تان به میان مردم بروید.
 

 

نظرسنجی دانشگاه مریلند؛ مردم ایران به رغم دشواری اقتصادی مخالف آشوب هستند

 

دو نظرسنجی خارجی پیشین درباره اعتراضات مشابه اعتراضات اخیر در ایران نشان می‌دهد به‌رغم اوضاع سخت اقتصادی، اکثر ایرانی‌ها از اقدامات امنیتی دولت خود حمایت کرده و مخالف آشوب‌های داخلی هستند.

راشاتودی با اشاره به اغتشاش اخیر در ایران می‌نویسد، اعتراضات اولیه مردم در مخالفت با افزایش بهای بنزین واقعی بود، مسئله‌ای که دولت هم بلافاصله پذیرفت، ولی برای درک واکنش ایرانی‌ها در روزهای اخیر نگاهی به نظرسنجی مشترک مرکز مطالعات بین‌المللی دانشگاه مریلند و موسسه نظرسنجی ایران‌پل مستقر در تورنتو می‌اندازیم که بلافاصله بعد از اغتشاشات 2017 و 2018 و همچنین در ماه‌های می، آگوست و اکتبر 2019 انجام شد.

آنچه در نگاه اول به چشم می‌خورد این‌که ایرانی‌ها در نظرسنجی سال 2018، 86 درصدشان مشخصا با افزایش قیمت بنزین مخالفت کردند. در نظرسنجی سال 2018 تنها 16 درصد ایرانی‌ها از این ادعا که مردم ایران خواستار تغییرات اساسی در سیستم سیاسی هستند، حمایت کردند و 77 درصد مخالف آن بودند.

راشاتودی با اشاره به اقدام نیروهای امنیتی در مقابله با آشوب افزود: به‌رغم سرخبر رسانه‌های غربی، بیشتر ایرانی‌ها از واکنش دولت در قبال اغتشاشگران حمایت کرده‌اند به‌گونه‌ای که 85 درصد ایرانی‌ها موافقت کرده‌اند که دولت برای مقابله با آشوبگران که به خشونت متوسل شده و یا به اموال عمومی آسیب می‌رسانند، باید سرسخت‌تر باشد.

راشاتودی با اشاره به ناامنی در همسایگی ایران می‌نویسد، ایرانی‌ها خود را در حال جنگ با آمریکا می‌بینند که باید مقابل براندازی، خرابکاری، جاسوسی، توطئه‌چینی، نفوذ مرزی و غیره بایستند.

ایران از جانب آمریکا و برخی متحدانش نظیر انگلیس، اسرائیل و عربستان هدف جنگ سایبری است و لذا جای تعجب ندارد که مقامات ایران، اینترنت را قطع کردند.
 

 

دولت هم قانون دارد و هم مدیر اما اراده اجرای قوانین را ندارد

 

 

یک کارشناس اقتصادی می‌گوید دولت همچنان مشغول سر کار گذاشتن مردم است.

عباس همتی به روزنامه آفتاب یزد گفت: رهبری نظام در سال 90 اصول کلی شفاف‌سازی و مبارزه با فساد را به وزیر اقتصاد ابلاغ می‌کنند با عنوان ارتقاء سلامت اداری اما تنها دو قانون از این اصول کلی در سال 91 بخشنامه می‌شود تا جایی که رهبر انقلاب در سال 95 صراحتاً از ناکارآمد بودن رفتارهای مبارزه با فساد و شفاف‌سازی می‌گویند و شعار اقدام و عمل را مطرح می‌کنند. حالا و در انتهای دولت دوم حسن روحانی تازه تصمیم بر این شده است تا لایحه شفافیت و مبارزه با فساد و تعارض منافع به مجلس فرستاده شود در حالی که تعارض منافع در قانون منع مداخلات مصوب 1337 وجود دارد.

وی می‌افزاید: چرا می‌گوییم دولت مردم را سر کار گذاشته است زیرا، دولت هم قانون دارد هم ابزار هم مدیر اما چنین احساس می‌شود که بدنه دولت عزم جدی برای اجرایی کردن قوانین موجود را ندارند و هر روز قانون و لایحه‌ای جدید به مجلس می‌فرستند که این خود معادل تلف کردن زمان و عدم توجه به شفافیت، نظم مالی و مبارزه با فساد است!

ایران

 

تهیه فهرست 30 نفره از دانشجویان بازداشتی

 

خبر اول اینکه، فاطمه سعیدی، عضو هیأت رئیسه فراکسیون امید مجلس شورای اسلامی‌، از تهیه فهرست حدوداً 30 نفره از دانشجویان بازداشت شده تا هفته گذشته خبرداد و با بیان اینکه در این مدت تعدادی از دانشجویان آزاد شده‌اند، اعلام کرد که تا آزادی آخرین دانشجوی بازداشتی پیگیر خواهیم بود. به گزارش ایسنا، او اضافه کرد که در همین راستا با مسئولانی از وزارت علوم، رؤسا و معاونان دانشجویی دانشگاه‌های تهران و شهرهای بزرگ هم در تعامل و ارتباط دائمی هستیم. سعیدی با اشاره به اینکه کمیته دانشگاهیان فراکسیون امید در حال رایزنی برای آزادی دانشجویان بازداشتی است، از تداوم رایزنی‌های نمایندگان با قوه قضائیه برای آزادی سایرین خبرداد. سعد الله نصیری قیداری، سرپرست دانشگاه شهید بهشتی نیز از بازداشت ۳ دانشجوی دانشگاه شهید بهشتی در وقایع اخیر کشور خبر داد و گفت: ما در جریان وضعیت آنان قرار داریم و حتی پیگیری‌های لازم را انجام می‌دهیم، اما تاکنون خبری درباره حل مشکل این دانشجویان دریافت نکرده‌ایم و این دانشجویان همچنان در بازداشت هستند.

 

بازداشت عامل آتش زدن کنسولگری ایران در نجف

 

شنیدیم که، یک سایت عراقی از دستگیری یک فرد نفوذی و عامل به آتش کشیدن کنسولگری ایران در شهر نجف خبر داد. به گزارش العالم، تارنمای خبری «آفاق» بدون ذکر نام فرد بازداشت شده، نوشت وی اعتراف کرده است که در مقابل دریافت 30 هزار دلار از سفارت امارات در عراق، اقدام به آتش‌زدن کنسولگری ایران در نجف کرده است. گروه‌های خشونت طلب عراقی چهارشنبه گذشته با حمله به ساختمان کنسولگری جمهوری اسلامی ایران در نجف که نقض آشکار مصونیت اماکن دیپلماتیک به‌شمار می‌رود آن را به آتش کشیدند. از سویی دیگر حسن سلمان تحلیلگر و روزنامه‌نگار عراقی هم در میزگرد سیاسی در شبکه تلویزیونی «المیادین» با اشاره به نقش امارات متحده عربی در آتش زدن کنسولگری ایران در نجف گفت: سفارت امارات در بغداد ۳۰ هزار دلار بابت آتش زدن کنسولگری ایران هزینه کرده است. به گزارش ایرنا، وی گروه وابسته به «عدنان الزرفی» استاندار اسبق نجف و همچنین جریان‌های منحرف یمانی، شیرازی و صرخی را به دست داشتن در آتش زدن کنسولگری ایران در نجف متهم کرد و افزود: فردی که پول از امارات گرفته بخشی از آن را برای خود برداشته و بقیه را بین دیگر گروه‌های مشارکت کننده در آتش زدن کنسولگری ایران توزیع کرده است.

 

مرگ شماری از اعضای منافقین در زلزله آلبانی

 

دست آخر اینکه، یک وبگاه ویژه منطقه بالکان مدعی شد در جریان زمین لرزه اخیر در آلبانی برخی عناصر گروهک منافقین کشته یا زخمی شده‌اند. به دنبال زلزله اخیر در بخش‌هایی از آلبانی، یک رسانه ویژه پوشش اخبار منطقه بالکان به تخریب بخش‌هایی از پایگاه «اشرف-۳» نزدیک «تیرانا»، پایتخت آلبانی و کشته شدن برخی عناصر گروهک منافقین در جریان این زمین لرزه خبر داد. به گزارش فارس، وبگاه «بالکان پست» در مطلبی در این زمینه مدعی شد که مقر منافقین در فاصله پنج کیلومتری زمین لرزه قدرتمند ۵.۳ ریشتری قرار داشته و تعدادی از ساکنان پایگاه اشرف-۳ در این پایگاه نه چندان مستحکم مجروح یا کشته شده‌اند. بالکان پست در گزارش خود اشاره کرده که رسانه‌ها و مقامات آلبانیایی به دلیل حساس بودن این مسأله از انتشار آمار تلفات اتباع خارجی در جریان این زمین لرزه و البته هرگونه گزارشی از سرنوشت منافقین خودداری کردند. این وبگاه با اشاره به نحوه کسب اخبار و اطلاعات بیشتر از این ماجرا مدعی شد که خبرنگارانش حین بازدید از یک بیمارستان در پایتخت آلبانی برای کسب اطلاعات جدید در این خصوص، با خودروهای امدادی و پلیس و هشدارهای نیروهای حاضر در بیمارستان برای متفرق شدن از صحنه و عدم عکس گرفتن از بیمارستان به دلیل ورود «بیماران بسیار مهم» مواجه می‌شوند.

 

خراسان

 

 

دستورات رئیس جمهور آنلاین رصد می شود

 

پس از آن که یک مقام مسئول در ابلاغیه چندی قبل خود، از طراحی سامانه ای در دولت خبر داد که دستورات و پی نوشت‌ های مسئولانی چون رئیس جمهور و مقامات نهاد ریاست جمهوری و نیز گردش الکترونیکی آنلاین مکاتبات شان را در دولت مورد پایش قرار می دهد و گزارش می کند، طی روزهای اخیر ابلاغیه جدیدی خطاب به وزارتخانه ها و سازمان های دولتی ارسال شده که از آن ها خواسته یک کد خاص در اولین صفحه مکاتبات شان درج کنند تا امکان رصد موضوع فوق فراهم 

باشد.

 

برنامه جدید دولت برای جان دادن به بورس

 

با توجه به بیانات اخیر رهبر انقلاب در خصوص حمایت از سرمایه‌ گذاری‌ های مولد همچون بورس، یک مقام مسئول در ابلاغیه جدید خود به تعدادی از دستگاه های ذی ربط با یادآوری دستور حجت الاسلام روحانی در شهریور سال ۹۶ مبنی بر لزوم کوچک سازی دولت از طریق واگذاری شرکت های زیرمجموعه دستگاه های اجرایی در بورس، از مخاطبان خواسته است این موضوع جدی تر از گذشته در دستور کار قرار بگیرد و در عین حال گزارش پیشرفت روند اجرایی برای بررسی، تهیه شود.

 

آرمان

 

 

نماد ملی نیوزلند در انتخابات ایران!

 

برای چندمین مرتبه است که در ستاد انتخابات وزارت کشور به اشتباه از تصویر یک قله خارجی به جای قله دماوند - نماد ملی کشورمان - استفاده می‌شود.

 

محاکمه یک گروه دیگر از متهمان فساد ارزی

 

اولین جلسه رسیدگی به پرونده فساد گروه «طرح و نقشه پناهی» (متهم‌جنت‌مکان) به ریاست قاضی صلواتی برگزار می‌شود. اولین جلسه این دادگاه امروز ساعت 9:30 در شعبه چهارم دادگاه‌های ویژه مفاسد اقتصادی برگزار خواهد شد. پرونده گروه طرح و نقشه پناهی از جمله پرونده‌های فساد ارزی است که در دادگاه ویژه مبارزه با مفاسد اقتصادی رسیدگی خواهد شد.

 

یارانه ۱۶ میلیون نفر حذف می‌شود؟

 

با اعلام رسمی انتخاب ۶۰ میلیون نفر از یارانه‌بگیران برای کمک حمایتی دولت، به نظر می‌رسد دیگر پرداخت یارانه به ۱۶ میلیون نفری که محق حمایت معیشتی نبودند و در سه دهک بالای درآمدی طبقه‌بندی شده‌اند، معنا نداشته و باید منتظر حذف یارانه نقدی آن‌ها نیز بود؛ موضوعی که تکلیف قانونی هم هست. از روال طی شده اینگونه به نظر می‌رسد که جمعیت شناسایی شده برای کمک حمایتی در واقع همان جمعیتی هستند که قرار بود در سبد یارانه‌بگیران ۴۵ هزار و ۵۰۰ تومانی باقی بمانند و اظهارات مسئولان وزارت رفاه تا حدی این موضوع را تائید می‌کند.

 

فعلا به عراق سفر نکنید

 

مدیرکل امنیتی، انتظامی و امور مرزی استانداری خوزستان گفت: با توجه به اتفاقات اخیر در عراق، مردم سفر خود را به این کشور به تاخیر بیندازند. رضا نجاتی با اشاره به ناآرامی‌های اخیر در عراق، گفت: مردم باید به فکر امنیت خود باشند و تا عادی شدن شرایط در عراق، سفر خود به این کشور را به تاخیر بیندازند و به زمان دیگری موکول کنند. وی افزود: کشور عراق نیز یک سری محدودیت‌ها و ممنوعیت‌ها برای تردد در نظر گرفته است. نجاتی با بیان اینکه امنیت در مرزهای شلمچه و چزابه برقرار است، گفت: در حال حاضر مرزهای خوزستان برای صادرات باز هستند و مشکل خاصی در این زمینه وجود ندارد.

 

زمان تک نرخی شدن بنزین

 

هادی حق شناس، نماینده پیشین مجلس و استاندار استان گلستان گفت: در شرایط فعلی مواضع رهبری و سران سه قوه کاملا مشخص است. هم رهبری و هم سران سه قوه در رابطه با قیمت بنزین و دو نرخی شدن آن نظرات خود را اعلام کردند و در هر حال حاضر بعید به نظر می‌رسد تلاش این عده از نمایندگان مجلس ره به جایی برد. همان طور که در سال ۹۴ دولت پس از چند سال دو نرخی بودن اقدام به تک نرخی کردن قیمت بنزین گرفت اکنون هم بهتر است زمانی بگذرد و با در نظر گرفتن ضعف‌ها و قوت‌ها تصمیم گیری کرد.

 

خداحافظی تنها نماینده مستعفی مجلس

 

محمد قسیم عثمانی تنها نماینده مستعفی مجلس با اعلام این خبر در اینستاگرام خود از عالم سیاست خداحافظی کرد و آن را آلوده نامید و نوشت: برای هیچ حوزه انتخابیه‌ای در انتخابات مجلس ثبت نام نمی‌کنم و پس از ١٢ سال نمایندگی و کار طاقت فرسا و علیرغم اطمینان کامل به لطف و اعتماد چند باره مردم فرهیخته بوکان و حومه، با وجدانی راحت از این سمت کنار می‌روم و با دنیای آلوده سیاست خداحافظی نموده و زندگی با عزت خود را در کلاس درس و دانشگاه پی می‌گیرم.

 

گفتند دایی را برکنار نکن

 

حمیدرضا سیاسی، رئیس سابق هیأت‌مدیره باشگاه پرسپولیس پس از حدود ۴ سال سکوت گفت: بنده حدود ۲۰ میلیارد از خودم به باشگاه تزریق کردم و یک ریال آن هم برنگشت. ما با چند نفر از مسئولان درباره برکناری علی دایی صحبت کردیم و به ما گفتند شما اشتباه می‌کنید که او را کنار می‌گذارید. بگذارید بماند و دو بازی دیگر ببازد تا تماشاگر با سنگ و کلوخ و شیشه نوشابه به او حمله کنند و او را پایین بکشند و بدون اینکه پولی به او بدهید، خودش می‌گذارد و می‌رود. من گفتم این مردانه نیست و باید به اصول قراردادمان با ایشان پایبند باشیم.

 

عده‌ای مفت سواری سیاسی می‌کنند

 

سعیدحجاریان گفت:مبارزه مسلحانه ره به‌جایی نبرد. به‌همین خاطر امام هم بشدت با مبارزه چریکی منفصل از توده مخالفت کرد و تروریسم را در همه اشکالش محکوم کرد. فرض کنیم آقای روحانی تصمیم بگیرد با رئیس جمهوری آمریکا دیدار کند اگر روحانی این تصمیم را براساس برداشت و تحلیل شخصی‌اش بگیرد، عملی نادرست مرتکب شده، چون صرفاً خود را قربانی کرده است. هزینه‌های سیاست‌ورزی روی عده‌ای قلیل و حتی سیاست‌ورزان شناسنامه‌دار بار می‌شود هر چند فردای پیروزی‌ها، مفت‌سواران سیاسی می‌آیند و میوه کنش‌های جمعی را می‌چینند. مثلاً در انقلاب یا حتی انتخابات این دغدغه مطرح است.

 

کودک زباله‌گرد ناپدید شد

 

دادستان فردیس با اشاره به انتشار فیلم آزار و اذیت یک کودک کار در این شهرستان گفت: متهم اصلی این پرونده دارای سوابق کیفری متعدد است. حسن جهانشاهلو افزود: عوامل این کودک‌آزاری تفهیم اتهام شده و در بازداشت به سر می‌برند. وی اظهار کرد: متهم اصلی این پرونده دارای سوابق کیفری متعدد است. جهانشاهلو در خصوص وضعیت کودک آزار دیده هم اعلام کرد: این کودک هنوز پیدا نشده است. دو متهم این پرونده ضمن ابراز پشیمانی از رفتار خود با این کودک از مردم خواستند که آن‌ها را ببخشند؛ آن‌ها به خبرنگاران گفتند که بعد از این اتفاق از این کودک دلجویی کرده بودند.

 

سعید مولایی شهروند مغولستان شد

 

سعید ملایی جودوکار ۲۷ ساله ایرانی که سابقه قهرمانی جهان را در کارنامه دارد، بعد از درخواست پناهندگی به آلمان، حالا قبول کرده است برای مغولستان به میدان برود.شنیده می‌شود سعید ملایی، پیشنهاد باتلوگا خالتما، رئیس جمهور و رئیس فدراسیون جودوی مغولستان را پذیرفته و شهروندی این کشور را قبول کرده است. ؛ فدراسیون جودوی مغولستان که نمی‌خواهد روند مدال گرفتنش در المپیک به خطر بیفتد ملایی را راضی کرده که به جای تیم پناهندگان، در تیم ملی مغولستان به میدان رود.

 

تنبیه دانش‌آموز اینبار در زنجان

 

روز قبل شاهد خبری مبنی بر تنبیه یک دانش‌آموز به دست معلم ورزش مدرسه در ناحیه یک زنجان بودند. متاسفانه پدیده مضموم تنبیه دانش‌آموزان در سال‌های اخیر در زنجان نیز وجود داشته و با وجود اعلام برخورد اداره‌کل آموزش و پرورش استان با این عمل، ولی متاسفانه دوباره شاهد تکرار این فعل در مدارس استان هستیم. ذبیح‌ا... تاراسی، معاون تربیت‌بدنی و سلامت اداره‌کل آموزش و پرورش استان زنجان، توضیح در رابطه با تنبیه دانش‌آموز توسط معلم تربیت‌بدنی را به واحد روابط‌عمومی این اداره‌کل موکول کرده و پاسخی به پرسش‌های مطرح‌شده نداد. مدیر روابط‌عمومی اداره‌کل آموزش و پرورش استان زنجان نیز در پاسخ به سئوالات مطرح شده در رابطه با تنبیه این دانش‌آموز، می‌گوید: این اداره‌کل از طریق مجاری قانونی تعیین شده، این موضوع را به دنبال و پیگیری می‌کند.

 

 

بازداشت عامل تخریب بانک‌های در تهران

 

رئیس پلیس پیشگیری تهران بزرگ اعلام کرد: از چندی قبل گزارشاتی مبنی بر تخریب شیشه و تابلوی بانک‌ها در محدوده کلانتری١٤٧ گلبرگ به پلیس پیشگیری پایتخت واصل شد که ماموران انتظامی اقدامات خود را برای شناسایی و بازداشت عامل یا عاملان این تخریب‌ها آغاز کردند. سردار کیوان ظهیری افزود: بررسی‌های اولیه نشان داد فردی با اسلحه ساچمه‌ای به سمت تابلو و شیشه بانک‌ها تیراندازی کرده و به سرعت از محل متواری می‌شود. وی با بیان اینکه متهم از خود ردی به جای نمی‌گذاشت، گفت: تلاش ماموران برای شناسایی این متهم آغاز شد و ماموران پس از کار اطلاعاتی موفق به شناسایی مخفیگاه این متهم شدند و وی طی یک عملیات ضربتی بازداشت شد.

 

 

بازگشت طالقانی به فدراسیون کشتی

 

محمدرضا طالقانی که حدود ۲ دهه قبل ریاست فدراسیون کشتی را برعهده داشت و پس از کنار رفتن در اواسط دهه۸۰، دیگر به فدراسیون کشتی بازنگشت، با حکم وزیر ورزش به‌عنوان عضو هیات رئیسه این فدراسیون منصوب شد. آنطور که سایت وزارت ورزش اعلام کرده، بنا به درخواست علیرضا دبیر، ریاست فدراسیون کشتی با حکم مسعود سلطانی‌فر، محمدرضا طالقانی به‌عنوان عضو هیات رئیسه فدراسیون کشتی منصوب شد. علیرضا دبیر که چند ماه بیشتر نیست ریاست فدراسیون کشتی را برعهده گرفته، در ماه‌های اخیر از پیشکسوتان نامداری همچون حمید سوریان و حسن رنگرز در پست‌های دیگر دعوت کرده و حالا نوبت به طالقانی رسیده که کارش را با عضویت در هیات رئیسه فدراسیون آغاز کند.

منبع: مشرق

ارسال نظرات