16 مرداد 1398 - 11:48

ظریف: نه امنیت می‌خریم و نه امنیت می‌فروشیم/از ما عصبانی‌اند چون "چشم‌گفتن" را نپذیرفتیم

وزیر امور خارجه کشورمان گفت: ما هیچ‌وقت امنیت نمی‌خریم و هیچ‌وقت امنیت نمی‌فروشیم زیرا امنیت، پیشرفت و مشروعیت خود را از مردم می‌گیریم.
کد خبر : 3646

پایگاه رهنما :

محمدجواد ظریف در همایش بزرگداشت روز جهانی حقوق بشر اسلامی و کرامت انسانی که در مرکز همایش‌های صداوسیما برگزار شد اظهار کرد: گروهی از کشور‌ها آینده و امنیت خود را در گروی وابستگی می‌بینند و امنیت را قابل خریداری تصور و فکر می‌کنند با پرداخت پول و خرید اسلحه می‌توانند امنیت خود را حفظ کنند و از تاریخ نیز درس نمی‌گیرند، هم آن که دوست خود را تبدیل به دشمن و او را محکوم، تحریم و متهم به نقض حقوق بشر کرده و هم آن طرف که دید پول برایش امنیت نمی‌آورد.

وی افزود: مگر عربستان ۷۵ میلیارد دلار در اختیار رژیم صدام قرار نداد که علیه ایران مبارزه و مردم ایران را به خاک و خون بکشد؟ چرا نفهمید پول امنیت نمی‌آورد و بعد از این صدام همان سلاح را علیه عربستان به‌کار برد، هنوز هم امید دارند که رژیم صهیونیستی که ۷۰ سال است خانه برادران و خواهرانشان را اشغال کرده و امروز گنبد آهنینش نمی‌تواند حتی در برابر موشک‌های حماس مقاومت کند، در برابر دریوزگی‌شان از آن‌ها حمایت کند.

وزیر امور خارجه اضافه کرد: قدرت جمهوری اسلامی در این است که گفتمان دیگری را به جهان معرفی کرده است، گفتمانی که مبنای قدرت، مشروعیت، امنیت، پیشرفت و استقلال خود را مردمش می‌داند نه یک قدرت خارجی. ما هیچ‌وقت امنیت نمی‌خریم و هیچ‌وقت امنیت نمی‌فروشیم، زیرا امنیت، پیشرفت و مشروعیتِ خود را از مردم می‌گیریم. آن‌ها (غربی‌ها) ما را تحریم می‌کنند؛ البته تحریم لغت غلطی است و نباید از آن استفاده کنیم، زیرا تحریم در لغت به‌معنای ابزار اجرای قانون است. آنچه آن‌ها انجام می‌دهند تروریسم است و هدف تحریم‌ها مردم و انسان‌ها هستند.

ظریف بیان کرد: دیروز هفتاد و چهارمین سالگرد بمباران هیروشیما و هفتادوچهارمین سالگرد استفاده از سلاح هسته‌ای در طول تاریخ بود. سلاح هسته‌ای سلاح کشتار جمعی غیرنظامیان است. تفکری که معتقد است برای حتی خاتمه دادن به یک جنگ می‌تواند صد‌ها هزار انسان و زن و مرد و کودک را به نابودی بکشاند، امروز هم وزیر خارجه‌اش اعلام می‌کند "مردم ایران باید تصمیم بگیرند که آیا نان می‌خواهند یا ادامه سیاست‌های کنونی. "، این، همان سیاست است و تفاوتی در آن نگرش و دیدگاه به‌وجود نیامده است. (خطاب به سردمداران آمریکا؛) آیا این مردم از نظر شما حقوق و کرامت انسانی دارند؟

وزیر امور خارجه کشورمان ابراز کرد: تعریف رسمی تروریسم می‌گوید استفاده از ابزار زورمدارانه برای تحمیل روش‌های سیاسی مورد نظر. پمپئو می‌گوید "ما آن‌قدر بر مردم ایران فشار وارد می‌کنیم و امیدواریم خودشان دولتشان را تغییر دهند. "، اگر این تروریسم نیست پس چیست؟ تروریسمی که ۸۲ میلیون انسان را هدف قرار داده و قرار است با فشار اقتصادی مردم ایران را از منابع و امکانات خود محروم کند. این سیاستی است که گفتمانش بر مبنای تحمیل، حذف، کشورگشایی و قانون‌گریزی است. یک گروهی هم هستند که با تکیه بر این گفتمان می‌خواهند پیشرفت، اقتدار و سربلندی بخرند. آیا نوکری با سربلندی یکی است؟

ظریف ادامه داد: وحشت از ایران به‌خاطر سلاح هسته‌ای و حضور منطقه‌ای نیست بلکه از گفتمان و نگرش ماست. گرچه براساس فتوای رهبر معظم انقلاب از سلاح‌های هسته‌ای استفاده نمی‌کنیم، اما هر توانی را که نیاز باشد برای تقویت این گفتمان ایجاد می‌کنیم. از حرف و ارائه نظر ما می‌ترسند تا اجازه ندهند ما با مردم‌شان صحبت کنیم، زیرا از گفتمان و نگرش ما هراس دارند.

وی تأکید کرد: قدر این نگرش، گفتمان و جهت‌گیری را باید دانست. چرا خانم هاشمی را زندان کردند؟ چه‌کار کرده بود؟ جز مشارکت در برنامه تلویزیونی که آن‌ها ادعای آزادی مطبوعات دارند چه گناهی کرده بود؟ چون مبنای امنیت، پیشرفت و توسعه سیاسی و اقتصادی خود را بر مبنای مردم گذاشتیم هرچه کردند، ما جلوتر رفتیم. البته به‌طور حتم وظیفه ما این است که این فشار را کم کنیم و هرچه کم‌کاری کردم در برابر ملت عذرخواه هستم.

ظریف اضافه کرد: گفتند "صدام می‌تواند از انواع سلاح‌ها علیه شما استفاده کند"، و یک رژیم بین‌المللی کنترل صدور تسلیحات را درست کردند. این کمیته نامش برای منع صدور تسلیحات بود، اما در اصل فقط ایران را تحریم کردند و بانیان نظام کنترل تسلیحات از کمک به عراق کم نگذاشتند. در جنگ تحمیلی ما برای دفاع از خودمان یک وسیله درست نداشتیم، اما مقاومت کردیم و جنگ تمام شد. امروز دارای سلاح‌هایی هستیم که خودمان می‌سازیم. شکایت می‌کنند که "چرا سلاح می‌سازید؟ "، مگر توقع دارید امنیت‌مان را به شما واگذار کنیم؟! اگر به شما واگذار می‌کردیم که امنیت نداشتیم.

وزیر امور خارجه افزود: یک راکتور هسته‌ای برای ایران در دهه ۵۰ میلادی بر اساس طرح آیزنهاور ساختند. در آن زمان برای این راکتور سوخت ۹۰ درصد در نظر گرفتند. بعد از انقلاب به ۲۰ درصد تبدیل کردند و در سال ۹۰ میلادی به ما گفتند "نمی‌توانید از ما اورانیوم غنی‌سازی ۲۰ درصد بخرید. "، خواستیم از یک کشور دیگر بخریم مانع شدند، خیال کردند ما چشم می‌گوییم، چون عادت به این گفتمان دارند. علت اینکه از ما دلخور هستند این است که این گفتمان را نپذیرفتیم، خیال کردند ایران هم چشم می‌گوید، اگر چشم می‌گفتیم که الآن اینجا نبودیم.

وی گفت: البته دوست داریم همکاری کنیم و نشان دادیم که حاضر به همکاری هستیم. نشان دادیم که ما دنبال درگیری نیستیم، اما نمی‌توانیم گفتمان خود را تغییر دهیم، گفتمانی که حقوق بشر را فقط یک وظیفه الهی نمی‌داند بلکه حقوق بشر را ضرورت امنیت ملی خود می‌دانیم، چون امنیت خود را با وابستگی فراهم نکردیم و امنیت ملی ما وابسته به همین مردم است. حقوق بشر برای ما اصالت ذاتی دارد و ابزار نیست. حق‌الناس بودن رأی مردم و، ولی نعمت بودن مردم اصالت دارد نه مانند فراموش شدن قتل خاشقچی. به‌نظر من بعد از قتل خاشقچی غرب باید مطلقاً سکوت کند.

وی تأکید کرد: روی ایران فشار می‌آورند و می‌خواهند فروش نفت را صفر کنند. امروز اعلام می‌کنیم که ما غذای مردم خود را تأمین خواهیم کرد و شما فردا به ما ایراد خواهید گرفت که "چرا این‌گونه غذای مردم را تأمین کردید؟ "، اما همین‌جا می‌گویم که مشکل از شماست. ما اجازه نمی‌دهیم مردم‌مان بی‌غذا و بی‌دارو باشند. شما علی‌رغم دستور صریح دیوان بین‌المللی دادگستری افراد را به‌جرم خرید قطعات هواپیمای غیرنظامی زندان می‌کنید. همین چند روز پیش یک ایرانی را در یکی از کشور‌های اروپایی فقط به این اتهام که برای ایران تلاش کرده قطعات هواپیمای غیرنظامی بخرد زندانی کردند تا به آمریکا بفرستند.

ظریف تصریح کرد: غذای مردم خود را تأمین می‌کنیم، زیرا یاد گرفتیم نمی‌توانیم با اتکای به شما پیش برویم. ما خواهان تعامل سازنده هستیم، اما بر اساس گفتمان خودمان، و اگر گفتمان خود را از دست بدهیم، هویتمان را از دست داده‌ایم.
منبع: تسنیم

ارسال نظرات