مقام معظم رهبری (مدظلهالعالی) به مناسبتهای مختلف همواره از صفت خبیث برای انگلیس استفاده کردهاند و در آخرین دیدارشان با ائمه جمعه سراسر کشور در همین سهشنبه گذشته (26 تیرماه 98) مجدداً از واژه خباثت برای انگلیسیها در قضیه توقیف نفتکش ایرانی در جبلالطارق استفاده کردند و فرمودند: «آنها که خباثتشان برای همه آشکار است کشتی ما را با راهزنی دریایی ربودهاند اما سعی میکنند به آن شکل قانونی بدهند. البته عناصر مؤمن در جمهوری اسلامی این کارها را بیجواب نمیگذارند و در فرصت و جای مناسب پاسخ خواهند داد.» در واقع مروری بر رفتارهای تاریخی انگلیس چه در مورد ایران و چه در مورد سایر کشورها نشاندهنده خباثت انگلیسیها است. توقیف نفتکش ایرانی توسط انگلیس، تازهترین خباثت انگلوساکسون ها در مورد ایران به شمار میرود. مرور برخی از رفتارهای خبیثانه انگلیس در مورد ایران و سایر کشورها میتواند این مسئله را بیشتر روشن کند.
1. شاخصهای خباثت انگلیس در مورد ایران
خبیث در لغت به معنای فاسد، پلید و بداندیش است. در واقع، زمانی که انگلیس با این صفت خوانده میشود یعنی این کشور هم بداندیش است و هم پلید؛ اما نمونههای این پلیدی و بدطینتی چیست؟
انگلیس طلایهدار استعمار
انگلیس از پیشتازان استعمار به شمار میرود. انقلاب صنعتی در انگلستان بود و این انقلاب چهره این قاره را تغییر داد، کشورهای پیشتاز در این تحول با تکیهبر اندیشه سیاسی غالب در این کشورها برای تأمین منابع موردنیاز خود برای تولید بیشتر و نیز پیدا کردن بازار برای فروش کالاهای تولیدی خود، به توسعهطلبی در دیگر کشورها پرداختند، این بدان علت بود که قاره اروپا با توجه به وسعت کم و کمبود منابع اولیه و خام و نیز زیادی رقبا مکان مناسبی برای رشد و توسعه سرمایه و ثروت نبود، لذا کشورهای اروپایی پیشتاز در زمینه انقلاب صنعتی به فکر خروج از اروپا افتاده و به تقسیم کشورهای آسیایی و آفریقایی بین خود پرداختند و بهجز چند کشور، سایر ملتها تحت استعمار غرب و اروپا قرار گرفتند، هرچند ایران هیچگاه به مستعمره تبدیل نشد، اما همواره از سوی استعمارگران، رنج و آسیبدیده است. در صدر کشورهای استعماری که همواره در تاریخ دویست سال اخیر ملت ایران، نقش پررنگی داشته است، استعمار پیر یعنی انگلیس است.
فرقههای ساختگی
از اقدامات دیگر استعمار برای تأمین مقاصد خود و تضعیف ایران، مسئله فرقه سازی بود، در ابتدا شکلگیری «بابیت» برای از بین بردن وحدت مذهبی میان شیعیان و ایجاد تشتت میان مردم بود که با اقدامات قاطع امیرکبیر روبهرو شد، اما بعدها این فرقهها در قالب بهائیت که موردحمایت انگلیس بود به حیات خود ادامه داد. ارتباط بهاییت بهخصوص پیوند آن با انگلیس، مورد اجماع مورخین است. اعطای لقب «سِر» و نشان «نایت هود» توسط دربار لندن به عباس افندی، پیشوای بهاییان که بهپاس خوشخدمتیهای وی صورت گرفت، از واقعیات مسلم تاریخ معاصر است که این خوشخدمتیها شامل تأمین آذوقه برای ارتش انگلیس در قدس، استفاده از نفوذ و نظریات پیشوای بهاییت، جاسوسی بهاییان در ایران برای انگلیس در هنگامه جنگ بین متفقین و متحدین و… است. جالب آنکه پس از اشغال فلسطین توسط انگلیس، عباس افندی سلطه انگلیسها را «برپا شدن خیمههای عدالت» شمرد و البته انگلیس هم عباس افندی را زیر چتر حمایت خود گرفت.
هولوکاستی که انگلیس در ایران به وجود آورد
فاجعه قحطی سالهای ۱۲۹۶ الی ۱۲۹۸ شمسی همزمان با جنگ جهـانی اول زمانی اتفاق افتاد که سراسر ایران در اشغال نظامیان انگلستان بود. درست زمانی که مردم ایران به دلیل قحطی نابود میشدند، ارتش انگلیس مشغول خرید مقادیر عظیمی غلات و مواد غذایی از بازار ایران بود و با این کار هم افزایش شدید قیمت مواد غذایی را سبب شد و هم مردم ایران را از این آذوقه محروم کرد. جالبتر اینکه انگلیسیها حتی مانع واردات مواد غذایی از آمریکا، هند و بینالنهرین به ایران شدند. بهعلاوه در زمان قحطی، انگلیسیها از پرداخت پول درآمدهای نفتی ایران امتناع ورزیدند. طبق اسناد آمریکایی، در سال ۱۹۱۴ جمعیت ایران ۲۰ میلیون نفر بود که در سال ۱۹۱۹ به ۱۱میلیون نفر کاهش یافت، یعنی حدود ۱۰ میلیون نفر از مردم ایران در اثر گرسنگی و بیماریهای ناشی از کمبود مواد غذایی و سوءتغذیه که یکی از عوامل اصلی آن دولت انگلیس بود، مردند. همچنین توطئه انگلیسیها برای شکست ملی شدن صنعت نفت در دولت مصدق از نمونههای شاخص خباثت آنها نسبت به ملت ایران است که تاریخ در حافظه خود آن را برای همیشه ثبت کرده است.
طراحی و هدایت فتنهها
برنامهریزی و هدایت فتنههایی چون فتنه 78 و 88 از مصادیق بارز خباثت انگلیس در دو دهه اخیر است. سفارت انگلیس در تهران به اتاق هدایت و پناهگاهی برای جاسوسان و فتنه گران تبدیل شد و در مسائل داخلی ایران دخالت میکردند. در همین حال، بنگاه خبرپراکنی بیبیسی فارسی که چند ماه قبل از فتنه 88 تأسیسشده بود با پخش اخبار و تحلیلها به خط دهی و مشوش کردن بیشتر اوضاع کمک میکرد.
توقیف نفتکش ایران
اما جدیدترین خباثت انگلیسیها در مورد ایران مربوط به توقیف نفتکش ایرانی است. نیروی دریایی انگلیس، بامداد روز پنجشنبه 13 تیرماه یک نفتکش حامل 2 میلیون بشکه نفت ایران را در سواحل تنگه جبلالطارق توقیف کرد. درحالیکه انگلیس مدعی شد توقیف این کشتی باهدف ممانعت از نقض تحریمهای اتحادیه اروپا علیه سوریه انجامگرفته که دولت اسپانیا که بر سر حاکمیت بر آبهای اطراف جبلالطارق با لندن اختلاف دارد، در بیانیهای تأکید کرد که انگلیس این اقدام را به درخواست آمریکا انجام داده است. انگلیس پیشازاین نیز در سال 1330 نخستین کشوری بود که نفت ایران را تحریم کرده بود. شهریورماه ۱۳۳۰ دولت انگلستان خرید نفت ایران را تحریم کرد و اعلام کرد که هر شرکتی هم نفت ایران را بخرد تحت تعقیب قضایی قرار میگیرد! علاوه بر آن فروش تجهیزات نفتی به ایران را ممنوع اعلام کرد، ذخایر ارزی ایران را توقیف کرد، دستور داد شرکت نفت ایران و انگلیس از پرداخت بدهیهای خود به ایران امتناع کند، اموال بازرگانان ایرانی و کالاهایی که از شرکتهای انگلیسی خریده بودند، توقیف شد و از ورود آهن، فولاد، شکر، چای و دیگر کالاهای اساسی به ایران جلوگیری شد.
2. خباثت بینالمللی انگلیسیها
البته خباثت انگلیسیها تنها در مورد ایران نبوده و سایر کشورهای جهان نیز طعم این رفتار پلیدانه را چشیدهاند که از آن جمله میتوان به اشغال هند و قحطیهای کشنده در این کشور، جنگهای بوئر در آفریقای جنوبی و چندین هزار انسان بیگناه را فقط برای جلوگیری از خطرات احتمالی شورش داخلی، در اردوگاههای کار اجباری زندانی کردن بهگونهای که در عرض یک سال، 10 درصد از مردم بوئر در مریضی و گرسنگی در این اردوگاهها مردند یا کشتار مردم ایرلند شمالی و کشتار مردم یمن در شکنجهگاههای عدن طی سالهای 1963-1966 یکی دیگر از جنایتهای انگلستان است. هرچند این کشتار امروز در قالب جدیدتری از طریق ارسال سلاح و دادن آموزش به نیروهای سعودی در جنگ یمن، نشان از خباثت انگلیسیها در عصر جدید است.
ارسال نظرات