جمعه ؛ 30 شهريور 1403
22 اسفند 1396 - 07:38

آشنایی با بازی‌های رایانه‌ای

بازی‌های رایانه‌ای از پرکاربردترین موضوعات در اینترنت هستند. کاربران این شبکه گسترده جهانی را بازی‌بازانی تشکیل می‌دهند که در دنیای بازی به آنان «بازی‌خور» یا «گیمر» می‌گویند. اکنون چهار شبکه بزرگ بازی‌باز در دنیای بازی وجود دارد؛ کاربران کنسول‌های پلی‌استیشن، ایکس‌باکس، نینتندو و کاربران رایانه‌های خانگی.
کد خبر : 335
بازی‌های رایانه‌ای از پرکاربردترین موضوعات در اینترنت هستند. کاربران این شبکه گسترده جهانی را بازی‌بازانی تشکیل می‌دهند که در دنیای بازی به آنان «بازی‌خور» یا «گیمر» می‌گویند. اکنون چهار شبکه بزرگ بازی‌باز در دنیای بازی وجود دارد؛ کاربران کنسول‌های پلی‌استیشن، ایکس‌باکس، نینتندو و کاربران رایانه‌های خانگی.
شیوه شبکه‌سازی کنسول‌های بازی و رایانه‌های خانگی متفاوت است. در کنسول‌ها، طراحان به‌گونه‌ای برنامه‌ریزی کرده‌اند که کاربر بتواند از شبکه انحصاری کنسول استفاده کند و با دیگر کنسول‌ها ارتباطی نداشته باشد. شبکه انحصاری کنسول ایکس‌باکس XboxLive، پلی‌استیشن PSN، کنسول نینتندو Nintendo Network نام دارند، اما در رایانه‌های خانگی، دیگر انحصاری وجود ندارد و یک رایانه به رایانه‌های دیگر و همه کنسول‌ها نیز می‌تواند متصل شود.
چند شرکت با آماده‌سازی زیرساخت‌های مورد نیاز، اقدام به ارائه نرم‌افزار‌هایی کرده‌اند تا بازی‌خور‌ها بتوانند با استفاده از آن در شبکه تحت مدیریت شرکت‌ها عضو شوند. برخی از مهم‌ترین شبکه‌های مربوط به بازی‌خور‌های رایانه‌های خانگی عبارتند از: «استیم»، «اوریجین» و «گارِنا». کاربران (گیمرها) در این شبکه ارتباطی می‌توانند گروه تشکیل دهند، گفت‌وگوی صوتی و تصویری داشته باشند، اطلاعات خود را در حافظه ابری ذخیره کنند، فهرست دوستان سایر شبکه‌های اجتماعی خود را در این بستر وارد کنند و...
بازی‌های رایانه‌ای براساس روند و نحوه انجام بازی (گیم پلی) به ژانر یا سبک‌های مختلفی تقسیم می‌شوند که هر سبک نیز زیرسبک‌های متعددی دارد که به صورت مختصر در اینجا معرفی می‌شوند:
سبک اکشن (هیجانی)
در بازی‌های اکشن وظیفه اصلی بازیکن هدایت قهرمان است. قهرمان بازی باید مراحل را یکی پس از دیگری پشت سر بگذارد، مأموریت‌های خواسته شده را انجام دهد، از موانع عبور کند و با دشمنان مختلف مبارزه کند. معمولاً در پایان برخی از مراحل نیز غول قدرتمندی وجود دارد که نابود کردن آن از بقیه دشمنان بازی سخت‌تر است. از مهم‌ترین زیرسبک‌های اکشن می‌توان به سکوبازی، مبارزه‌ای، بزن‌بکش و... اشاره کرد.
سبک تیراندازی (Shooting)
ژانر تیراندازی در درجه اول روی مبارزه‌های با استفاده از سلاح‌های شلیکی مانند تفنگ و موشک تمرکز دارد. هدف اصلی بازیکنان در بازی‌های این سبک، شلیک کردن به دشمنان و پشت سرگذاشتن مراحل بازی بدون کشته شدن شخصیت اصلی است. این ژانر زیرسبک‌های مختلفی مانند تیراندازی اول شخص، تیراندازی سوم‌شخص، شوتم‌آپ، تیراندازی راهکنشی و... دارد.
سبک راهبردی (Strategy)
راهبردی سبکی است که در آن فکر کردن و انتخاب طرح و نقشه درست برای دستیابی به پیروزی اهمیت بالایی دارد. در بیشتر بازی‌های راهبردی، بازیکن از نمای بالا، کار را دنبال می‌کند و نظارت غیر مستقیمی بر واحد‌های تحت فرمانش دارد. بازیکن‌ها باید با برنامه‌ریزی مجموعه‌ای از حرکات و حمله به یک یا چند دشمن، تعداد سربازان و نیرو‌های آن‌ها را کاهش دهند تا در نهایت بر آن‌ها غلبه کنند. در این بازی‌ها برای رسیدن به پیروزی باید با یک طراحی دقیق و بی‌نقص جلو رفت و عناصر شانسی نقش کم‌رنگ‌تری را ایفا می‌کنند.
سبک معمایی و چیستانی
در این گونه بازی‌ها هدف حل مسئله فکری و هوشی، معمای ریاضی یا درست کردن جورچین (Puzzle) است.
سبک ماجراجویی، ورزشی و شبیه‌سازی نیز از دیگر ژانر‌های بازی‌های رایانه‌ای است.
(برگرفته از کتاب حقیقت مجازی)

ارسال نظرات