به نقل از مشرق- روزنامهها در لابهلای گزارشها و سرمقالهها، قسمتی از صفحات خود را به اخبار روزهای گذشته یا اخبار ویژه اختصاص میدهند که مشرق در ادامه به آنها اشاره میکند.
******
نوع پرداختن اصلاحطلبان به ماجرای قتل فجیع میترا استاد همسر محمدعلی نجفی، یک ورشکستگی اخلاقی بود.
علی علیزاده فعال رسانهای مقیم لندن در اینباره نوشت: چند روز پیش افکار عمومی ایران با زلزلهای خبری شوکه شد: سیاستمدار سرشناس اصلاحطلب با اسلحه گرم همسر سیسال جوانترش را به قتل رساند.
- چند ساعت بعد جزییات بیشتر منتشر شد. مثل اغلب موارد زنکُشی، رابطه پرخشونت بوده و شوهر بارها زن جوانش را ضرب و شتم کرده بوده.
- خشونت خانگی علیه زنان امروزه تابویی نابخشودنی و گناهی کبیره است و حتی یک سیلی، پایان زندگی یک سیاستمدار یا هنرمند یا ورزشکار. چرا که عدالت حکم میکند که زنان از منظر فیزیکی و اجتماعی و اقتصادی «غالبا» در موقعیت آسیبپذیر و مستضعفتر و شوهران در موقعیت قدرتمندتر قرار دارند.
- واکنش طبیعی که انتظار میرفت انفجار خشم عمومی از این جنایت بود، همدلی با مادر و پسر سیزده ساله قربانی.
- اما ماجرا روندی کاملاً متفاوت یافت. ماشین تبلیغاتی و پروپاگاندایی و رسانهای عظیمی بلافاصله به راه افتاد. سرجوخههای تبلیغاتی اصلاحات برای به خط کردن فضای مجازی گسیل شدند. بعد هم بیبیسی فارسی و تلویزیون سعودی ایران اینترنشنال و بعد هم سلبریتیها برای مدیریت احساسی فضا به کمک آمدند.
- اول سعی در تلطیف فضا کردند. گفتند نباید دیگران را قضاوت کنیم. گفتند ممکن است چنین سرنوشتی گریبان همه را بگیرد. (نه! هر کسی نمیتواند قاتل باشد). روی هوش نجفی در دوره تحصیل مانور دادند. (انگار قتل و خشونت خانگی ربطی به رتبه کنکور دارد). و بعد وارد فاز تهاجمی شدند. انگار دستور از اتاق فکر رسیده باشد. مسائل انحرافی را مطرح کردند. از مقتول یک هیولا ساختند. و از قاتل یک قربانی مظلوم.
- در کمتر از چند ساعت شایعه کردند که مقتول یک «پرستو» بوده. به زبان مودبانه یک روسپی الیت یا نخبه که برای سازمانهای امنیتی کار میکند. گفتند عکسهای خصوصی را به سازمانهای امنیتی میفرستاده.
- زنان معروف فمینیست اصلاحات مثل شهیندخت مولاوردی که رگ گردنشان علیه خشونت خانگی بیرون میزند کلمهای در همدلی با زن قربانی و محکومیت جنایت همحزبیشان نگفتند. در بیبیسی وکلای فمینیستی مثل شادی صدر و مهرانگیز کار که سالها به اسم مقابله با خشونت خانگی اسلامهراسی میکنند، فقط و فقط از حقوق شوهر سیاستمدار دفاع کردند و کلمهای علیه اصل جنایت حرف نزدند.
یک سایت حامی دولت درباره سخنان اخیر رئیسجمهور مبنی بر نظرسنجی چشمی از مردم نوشت کسی باور نمیکند این سخنان روحانی باشد.
انتخاب مینویسد: اظهارات اخیر حسن روحانی رئیسجمهور، شماری از حامیان او را که در طول ۶ سال گذشته، دستکم به تغییر بنیانهای فکری دولت دل بسته بودند، ناامید کرده است.
حسن روحانی چهارم خردادماه در دیدار اصحاب رسانه با او، گفته است: «من هر روز از توی ماشینم قیافه مردم را میبینم و نظرسنجی میکنم. از روی اینکه چند نفر میخندند، چند نفر عصبانی هستند، چند نفر قیافهشان گرفته است.»
این اظهارات، واکنشهای فراوانی از سوی اهالی رسانه، مردم عادی و تعدادی از شخصیتهای مشهور به دنبال داشته است. اساس انتقاد آنها نیز بر این موضوع استوار شده که «نظرسنجی» مورد اشاره روحانی- اگر بتوان نام آن را نظرسنجی گذاشت- اولاً علمی نیست و در ثانی نتیجهگیری روحانی از آن نادرست است. اگر به سال ۹۲ و فضای انتخاباتی آن سال بازگردیم، باور اینکه گوینده این سخنان حسن روحانی باشد، بسیار دشوار است.
نویسنده میافزاید: با این وجود، دولت دوم روحانی پس از چند ماه، به تدریج نشانههایی بروز داد که گویا اصول کلی و اساسی که پایه اعتماد مردم و نخبگان سیاسی و اجتماعی به آن بود را کنار گذاشته است. این موضوع، در اظهارات شخص حسن روحانی و گاه برخی مقامهای ارشد دولت به چشم میخورد. اینکه روحانی از «نظرسنجی» از روی «قیافه» مردم آن هم از داخل خودروی خود میگوید، نباید انتظار داشته باشد همان مردمی که از پوپولیسم و اظهارات و تصمیمات غیرعلمی رویگردان شده بودند، از آن استقبال کنند.
این اظهارات در گستره بزرگی مورد تمسخر مردم قرار گرفته و عدهای به تلخی از آن اظهار تاسف کردهاند. برخی به محاسبه نشستهاند که روحانی در خودروی ضدگلولهاش در مسیری که برای رسیدن به محل کارش طی میکند با سرعتی که خودرو دارد، چند نفر را خواهد دید و چهره آنها احتمالاً چگونه خواهد بود! سایر واکنشها هم تا همین حد شوخطبعانه و در عین حال واقعبینانه و تلخ است.
اظهارات روحانی در مورد مهم نبودن کوچک شدن سفره مردم حتی از این هم بدتر است. این اظهارات از سوی عدهای، بیتوجهی به وضعیت معیشت مردم تلقی شده، از سوی عدهای دیگر، حتی نوعی اذعان به کوچکتر کردن عمدی سفرههای مردم به قصد توجه به اولویتهای دیگر عنوان شده است.
روحانی حتی به این موضوع ساده هم توجه نکرده که چنین اظهاراتی در شرایطی که اوضاع اقتصادی مردم روزبهروز بدتر میشود، و چشم امید همه به وعدههای مسئولین است، نوعی دهنکجی به مردم، نمک بر زخم آنها پاشیدن و بستن روزنههای امید آنها به بهبود اوضاع معیشتیشان تلقی میشود.
بسته رونق مسکن، همان نسخه مسکن مهر قدیمی است. روزنامه جوان ضمن انتشار این مطلب نوشت: دولت پس از ۶ سال حمله به مسکن مهر و تخریب و تحمیق آن، نسخهای را ابلاغ کرد که در واقع روی دیگر مسکن مهر است.
این روزنامه مینویسد: بسته جدید رونق مسکن در قالبی شبیه به مسکن مهر که تا پیش از این مزخرف اعلام شده بود؛ بعد از شش سال رونمایی شده که در شرایط حاضر و در صورت پیشبینیهای لازم برای جلوگیری از رانت برای عدهای خاص میتواند به عنوان موتور محرک نه فقط در بازار کاملاً راکد مسکن که در کل اقتصاد اثرگذار باشد.
وزیر راه و شهرسازی بسته جدید رونق مسکن که شامل واگذاری زمین دولتی، کاهش ۵۰ درصدی هزینه صدور پروانه و مجوزها، ۲۵ میلیون وام ساخت با نرخ سود صفر درصد و خرید مصالح از بازار تعهدی با تخفیف ۳۰ درصدی را ابلاغ کرد.
محمد اسلامی در نامهای به مدیران کل راه و شهرسازی استانها دستور داد که با اهتمام ویژه و با محوریت سازمان ملی زمین و مسکن حداکثر توان و تلاش خویش را برای احداث پروژههای آمادهسازی زمین، انبوهسازی و خدماتی با مشارکت بخش خصوصی به کار گیرند.
«اقدام ملی» طرح جدید سیاستگذاران در حوزه مسکن است که به منظور رونق این بخش و براساس تقویت هر دو طرف عرضه و تقاضا تدوین شده است.
بنابراین گزارش، در برنامه اقدام ملی ساخت ۴۰۰ هزار مسکن در مدت دو سال و تا سال ۹۹ در دستور کار قرار دارد. در این برنامه مهمترین موضوع کاهش هزینه مسکن در قیمت تمام شده است.
با توجه به اینکه زمین بیش از ۶۰ درصد هزینه مسکن را به خود اختصاص میدهد، در برنامه «اقدام ملی» سیاستگذار تلاش کرده تا با واگذاری زمینهای دولتی به سازندگان، هزینه ساخت را در این طرح کاهش دهد.
همچنین علاوه بر زمینهای وزارت راه و شهرسازی براساس دستورالعمل رئیسجمهور تمام دستگاههای دولتی موظف شدهاند تا زمینهای دولتی را برای ساخت و ساز در اختیار وزارت راه و شهرسازی قرار دهند. شش بسته تأمین مالی و شش بسته تأمین سرمایه که بانک مسکن تدوین کرده، از جمله پیشنهادهای مطرح شده در طرح اقدام ملی است.
اختیارات و تصمیمات اقتصادی متعددی معطل اجرا توسط دولت و رئیس جمهور است.
روزنامه خراسان ضمن انتشار این مطلب نوشت: طی روزهای اخیر رئیس جمهور چندبار به صورت تلویحی و گاهی صریح خواستار افزایش اختیارات خود شده است. از جمله صحبتهای ۳۰ اردیبهشت مبنی بر این: «در دوران جنگ تحمیلی نیز در مقطعی که با مشکل مواجه شدیم، شورای عالی پشتیبانی جنگ ایجاد شد و همه اختیارات در دست این شورا بود و حتی مجلس شورای اسلامی و قوه قضاییه نیز در تصمیمگیری آن شورا دخالتی نداشتند و امروز هم در شرایط جنگ اقتصادی قرار داریم.»
واضح است که در شرایط جنگی، وحدت فرماندهی یک ضرورت است. چه جنگ نظامی باشد و چه جنگ اقتصادی. همچنین ضروری است بخش اجرایی برای مدیریت اقتصاد کشور اقدامات فوری انجام دهد. بهویژه در بخشهایی از جمله ارز و نفت، تصمیمات سریع برای مواجهه با حملات دشمن ضروری است.
در مواجهه با چنین شرایطی از ابتدای سال گذشته، شورای هماهنگی اقتصادی قوا راه افتاد تا بتواند تصمیمات اقتصادی را که نیازمند هماهنگی قواست اتخاذ کند. این شورا با حضور سران قوا و ترکیبی از ۱۰ مقام دولتی، چهار مقام از مجلس و سه مقام از قوه قضاییه، تصمیمات مهم اقتصادی کشور را اتخاذ میکند و مواردی را که نیاز به تصویب مجلس داشته باشد، با فوریت به مجلس میفرستد.
این شورا با مجوز رهبر انقلاب و به ریاست رئیس جمهور، عملاً بخشی از اختیارات اداره کشور را در اختیار دارد و بهویژه در زمینه اصلاح تصمیمات غلط ارزی، مصوبات مهمی داشته است. به این ترتیب، بخشی از افزایش اختیارات نسبت به شرایط عادی، اعمال شده است. در چنین شرایطی طرح اختیارات بیشتر آن هم در حالی که به وضوح مشکل کشور معطلی دولت در تصمیمات اقتصادی بر اساس همین اختیارات موجود است، محل تامل و سوال است.
کافی است تصمیمات مهم دولت در یک سال اخیر و تصمیمات بر زمین ماندهای که با اختیارات فعلی دولت قابل اجراست، مرور شود. تصمیم تعیین نرخ ارز ۴۲۰۰ تومانی و اختصاص ارز برای همه نیازهای ارزی با این نرخ و چهار ماه دوام این تصمیم غلط، مهمترین مصداق تصمیمات غلطی است که با اختیارات موجود گرفته شده است.
اکنون نیز تصمیم درباره حمایت غذایی و اختصاص کالابرگ الکترونیک به جای ارز ۴۲۰۰ تومانی برای اقلام غذایی با وجود نظر کارشناسی مثبت برخی از دستگاههای دولتی و حتی تکمیل سامانه مورد نیاز توسط بانک مرکزی، ماههاست معطل اجراست. تصمیمی که علاوه بر جلوگیری از هدررفت ارز ۴۲۰۰ تومانی، در شرایط تورم سنگین ۸۰ درصدی خوراکیها، حمایت غذایی بسیار خوبی از خانوارهای محروم و حتی متوسط ایجاد میکند.
اکنون ابلاغ رهبر انقلاب برای اصلاحات ساختاری، مالیات بر عایدی سرمایه، اصلاحات در نحوه اختصاص یارانه انرژی و برخی دیگر از تصمیمات مهم اقتصادی، در دستور کار دولت و دیگر قواست و دولت در برابر تصمیمات مهمی قرار دارد که میتواند با توجه به اختیارات ویژه شورای هماهنگی سران قوا و همراهی که دیگر قوا داشتهاند، این تصمیمات را اجرایی کند.
در چنین شرایطی، طرح نیاز به اختیارات فراتر، آن هم به صورت کلی، کمکی به رفع مشکلات اساسی کشور نمیکند. همه منتظرند تا دولت براساس همان اختیارات فعلی خود که اختیارات قابل توجهی است و عزل و نصب مدیران اقتصادی، تدوین لوایح، تصمیمات مهم اقتصادی و بسیاری از اختیارات دیگر را شامل میشود، تصمیمات اقتصادی مهم را بگیرد.
عضو فراکسیون مستقلین میگوید سران فراکسیون امید به جای سرزنش دیگران در ماجرای انتخابات هیئت رئیسه مجلس باید خود را سرزنش کنند.
غلامعلی جعفرزاده در روزنامه آرمان نوشت: اعضای فراکسیون امید باید از آقای عارف مسئولیتپذیر باشند و در اظهاراتشان افراد دیگر را زیر سوال نبرند. فراکسیون امید از اول میدانست که تعداد فراکسیون صد نفر بوده و بدون ائتلاف با فراکسیون دیگر پیروز نمیشوند، اما از همان ابتدا بر نیروی خود تکیه کرد؛ اتفاقی که مسبوق به سابقه بود.
حال که در این انتخابات شکست خوردند و کرسی نایب رئیسی را از دست دادهاند به جای محکومکردن سایرین، باید خود را سرزنش کنند؛ چرا که اگر فراکسیون امید به رای مستقلین نیاز داشت با این فراکسیون ائتلاف میکرد.
وقتی آقای عارف حتی حاضر نشد با رئیس فراکسیون مستقلین آقای جلالی صحبت کند و وی را به آقای حسینزاده حواله داد، مستقلین باید چه میکردند؟ خودمان بیش از آنها از رای نیاوردن آقای مطهری ناراحت هستیم، اما وقتی با مستقلین برخورد تحقیرآمیز صورت میگیرد که گویی نیروی فراکسیون امید هستند، به اعضای فراکسیون بر میخورد. هرچه خواستیم از اعضای فراکسیون دلجویی کنیم که از آقای مطهری حمایت کنند نشد. آقای پزشکیان نیز قومیتی رای آورد و رای او از جانب فراکسیون امید نبود.
در مجموع رویکرد آنها موجب شد کرسی مهمی چون نایب رئیسی مجلس از دست برود و آقای مطهری نتواند رای بیاورد. مستقلین گرچه با شخص آقای عارف اختلافنظر شدید دارند، اما برای اینکه آقای مطهری بالا بماند و استراتژی ائتلاف حفظ شود حدود ۱۰ روز در پی امیدیها بودند، چون احساس قرابت و نزدیکی بیشتری با آنها داشتند، اما این امیدیها بودند که نخواستند این استراتژی حفظ شود.
مشخص است زمانی که فراکسیون امید حاضر نیست بخش مهمی از مجلس را که مستقلین هستند، ببیند و با آنها ائتلاف کند، مسلماً آنها نیز رویکرد دیگری اتخاذ میکنند. برخی از اصلاحطلبان که ادعای خردجمعی و مشارکت عمومی دارند، انحصارگری نشان داده و بدون ائتلاف وارد انتخابات شدند. اگر حرف چنین چهرههایی از اصلاحطلبان درست بود، آقایان تاجگردون، مطهری وتابش در موضع مخالف آنها صحبت نمیکردند.
خبر اول اینکه، حجتالاسلام سید احمد علمالهدی در جلسه تفسیر سوره احزاب در مهدیه مشهد افزود: همان طور که زن بیعفت موجب فساد است، مردان بی عفت هم باعث فساد میشوند و اگر در جامعهای عفاف حاکم نباشد، آن جامعه بیمار است، اما حجاب که بیاید جلوی فساد را میگیرد و جامعهای که زن و مرد در آن فاسد نباشند، به سمت دین میآیند.
به گزارش تابناک، امام جمعه مشهد ادامه داد: اینکه یک زن باحجاب با یک فرد نامحرم بگو و بخند داشته باشد و دل بدهد و قلوه بگیرد، حرام و بی عفتی است و اینکه مردان بازوها و سینه و یقه باز خود را به نمایش بگذارند و لباسی بپوشند که موجب تحریک زنها شوند هم بیعفتی شمرده میشود که بخصوص در مجالس فامیلی این موارد بیشتر رخ میدهد. نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی همچنین توصیه کرد که به جای مجریان زن در صدا و سیما از مجریان مرد استفاده شود.
خبر دیگر اینکه، سایت رجانیوز، رسانه نزدیک به جبهه پایداری در گزارشی با تیتر «انتقامجویی بازنشستگان مهلت یافته از مدیران جوان انقلابی» به برکناری جواد رمضاننژاد، مدیر شبکه پنج از سوی رئیس صدا و سیما انتقاد و تأکید کرده که علی عسگری این جوان انقلابی را سپر عملکرد نامطلوب و مورد انتقاد خود در سازمان کرده است.
نویسنده این مطلب افزوده: در مورد اشتباهاتی که به کرات در یک سال اخیر در واحد بازرگانی سازمان صدا و سیما صورت گرفته است، باید اقدام عاجلی همچون برکنار شدن مدیرکل بازرگانی صدا و سیما نیز صورت بگیرد.
با این شیوه جدید مدیریت و اصلاح امور به خاطر انتقادهایی که به دفعات درخصوص ضعف سریالها و مجموعههای نمایشی این سالهای تلویزیون مطرح شده است یا بهخاطر پررنگ شدن حضور مجری سلبریتیها، یا حتی به خاطر نفوذ مافیای موسیقی که پای چهرههای مبتذل موسیقی را به تلویزیون باز کرد، باید مدیرانی همچون مرتضی میرباقری معاون سیما هم برکنار شوند تا راه برای ورود مدیران مستعد باز شود. گفتنی است رمضاننژاد که چندی پیش از شبکه افق به شبکه پنج آمده بود، در پی پخش یک مداحی تفرقهافکنانه از مدیریت این شبکه برکنار شد.
دست آخر اینکه، چهارشنبه هشتم خرداد، بنا به دعوت آیتالله حسینی شاهرودی، نماینده ولی فقیه در کردستان جلسه هماندیشی با حضور استاندار و نمایندگان مردم استان در مجلس شورای اسلامی، نمایندگان مجلس خبرگان و تعدادی از مسئولان دستگاههای اجرایی، نظامی و انتظامی استان در سنندج برگزار شد اما این نشست هماندیشی با بروز اختلاف نظرهایی در نهایت به درگیری لفظی و فیزیکی کشیده شده است.
به گزارش فارس، مشاجره لفظی بین نمایندگان کردستان در مجلس با ابواقاسم اماناللهی مدیرکل صدا و سیمای استان منجر به درگیری فیزیکی بین علی محمد مرادی نماینده قروه و دهگلان در مجلس با مدیرکل صدا و سیما شد. خوشاقبال معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار کردستان در این باره گفت: بعد از اتمام جلسه رسمی، اختلاف نظرهایی بین تعدادی از نمایندگان و مدیرکل صدا و سیما درخصوص شیوه اجرایی فعالیتهای این رسانه به وجود آمد که موجب مشاجره لفظی تندی بین آنها شد.
طبق نامه روزهای اخیر یک نهاد مهم اجرایی به همه سازمان ها و ادارات، تاکید شده با توجه به برنامه دولت برای صرفه جویی همه جانبه و پرهیز از مصارف غیر ضروری، هزینه کرد از منابع و اعتبارات دولتی لذایذ خرید اقلام پذیرایی در جلسات و دفاتر دستگاه ها مانند آجیل، میوه، انواع شیرینی، شکلات، آبمیوه و نظایر آن در سال ۱۳۹۸ به هر عنوان ممنوع بوده و در صورت برگزاری جلسات، صرفاً باید چای و بیسکویت تولید داخل تهیه شود.
یک مسئول مهم اقتصادی در دولت با ارسال بخشنامه ای خطاب به شرکت ها و سازمان های دولتی و نیز نهادهای عمومی غیر دولتی، از آنها خواسته است کلیه حساب های خود را که منابع آن از محل کمک های مردمی تامین می شود صرفاً از طریق خزانه داری کل کشور و نزد بانک مرکزی افتتاح کنند چراکه نگهداری این گونه حساب ها در بانکی غیر از محل ذکر شده، در حکم تصرف غیرقانونی در اموال عمومی تلقی می شود.
شنیده شد که فرمانده انتظامی شهرستان کازرون در پی پخش خبر خودکشی قاتل امام جمعه کازرون گفت: این خبر کاملاً تکذیب میشود. سرهنگ محمد عبادینژاد، ضمن هشدار به انتشاردهندگان اخبار کذب اظهارکرد: با منشأ انتشار این خبر کذب برخورد قانونی خواهد شد. پیش از این خبری مبنی بر خودکشی قاتل امام جمعه کازرون در فضای مجازی انتشار یافته بود.
شنیده شد که بهتازگی ویدئوهایی در اینترنت منتشرشده که در آنها دیده میشود که چگونه آیتا… سیدرحیم توکل شخصاً دفاع از خود را به جوانان میآموزد؛ طوری که قمنیوز در توئیتر مینویسد: طلاب و روحانیت با توجه به مسائل اخیر باید به فنون دفاع شخصی مسلط باشند تا در صورت ایجاد هرگونه مشکل از خود و مردم در مقابل اشرار محافظت نمایند.
شنیده شد که سرمربی تیم ملی والیبال ایران از کوبیاک خواست تا برای شناختن مردم ایران به کشورمان سفر کند. بعد از صحبتهای جنجالی کوبیاک کاپیتان تیم ملی والیبال لهستان در مورد مردم ایران، ایگور کولاکوویچ بهعنوان سرمربی تیم ملی ایران در صفحه مجازی خود از این والیبالیست خواست تا در ایران حضور پیدا کند تا مردم ایران را بهتر بشناسد. متن کولاکوویچ خطاب به کوبیاک به شرح زیر است: کوبیاک عزیز، شما والیبالیست بزرگی هستید اما حق اشتباه دارید. لطفاً به ایران بیایید تا ببینید کشور ایران چه مردمان فوقالعادهای دارد.
شنیده شد که محمدعلی آهنگران که با انتشار پستی در اینستاگرام به خبرنگاران توهین کرده و آنها را مترادف با کفتار خوانده بود! با بازتابهای بسیار منفی درخصوص پست اینستاگرامیاش روبهرو گردید. از این رو با انتشار پست جدیدی گفته است: از آنجا که عکس آن پست شائبه توهین به خبرنگاران و تشبیه آنان به کفتار را در فضای مجازی به همراه داشته، از جامعه خبرنگاران و همه آنها که این پست را توهین به خود و حرفه خود دانستهاند صمیمانه و متواضعانه عذرخواهی میکنم.
شنیده شد که حجتالاسلام محمدجواد باقری امام جمعه اسالم ضمن تأکید بر برخورد قاطع با مفسدان اقتصادی گفت: باید از این دزدان اقتصادی پرسید چرا موقع خوشگذرانی با پول بیتالمال کراوات میزنید ولی وقتی در دادگاه حاضر میشوید پیشانیتان پینه میبندد و انگشتر عقیق به دست کرده و ریش میگذارید؟ میخواهید اسم اسلام و انقلاب را خراب کنید؟ میخواهید بگویید مذهبیها مفسد اقتصادی هستند؟ دست شما بوقلمونصفتها برای مردم رو شده است. مردم فرق خادم و خائن را میدانند و از دستگاه قضا این را میخواهند: «مفسدان اقتصادی را به دریا بریزید.»
شنیده شد که سخنگوی سازمان حفظ نباتات کشور اظهار کرد: براساس اقدامات صورتگرفته برای مقابله با ملخهای مهاجر، این آفات دیگر تهدیدی برای استانهای نیمه شمالی کشور از جمله تهران و خراسان رضوی به حساب نمیآیند.
محمد رضا میر سخنگوی سازمان حفظ نباتات کشور درباره احتمال ورود ملخهای مهاجم صحرایی به نیمه شمالی کشور و شهرهایی مانند تهران و مشهد گفت: ملخهایی که در فضای مجازی از آن یاد میشود که به نیمه شمالی کشور آمدهاند مهاجر یا صحرایی نیستند و ملخهای بومی کشور خودمان به حساب میآیند که هر ساله در نیمه شمالی کشور مشاهده میشود. وی افزود: این ملخها به مراکشی معروف هستند و با توجه به شرایط آب و هوای مناسب کشور این ملخها مانند دیگر آفات جمعیت آنها در کشور زیاد شده است که امری طبیعی به حساب میآید.
شنیده شد که رئیس دادگستری دزفول (خوزستان) با اشاره به رهایی قاتل از چوبه دار با تلاش و کوشش اعضای شعبه ۱۲ شورای حل اختلاف این شهرستان اظهار کرد: در سال ۱۳۸۸ نزاعی خانوادگی در دزفول رخ داده بود که منجر به قتل یک زن شد که در این حادثه دو نفر از یک خانواده، یکی قاتل و دومی معاون در قتل دستگیر و روانه زندان شدند.
یارمحمدی گفت: به درخواست دادستان عمومی و انقلاب دزفول مبنی بر ارجاع پرونده به شعبه ۱۲ شورای حل اختلاف این شهرستان و تلاش همهجانبه برای حل و فصل این موضوع، بلافاصله رئیس و اعضای این شعبه با ورود به موضوع و دعوت طرفین و برگزاری چندین جلسه، خوشبختانه پس از دو هفته کاری موفق به اخذ رضایت و بخشش قاتل توسط خانواده مقتول شدند و قاتل پس از ۱۰ سال که منتظر اجرای حکم قصاص بود، از چوبه دار رهایی یافت.
شنیده شد که با تلاش ماموران ناجا عوامل تیراندازی در پایانه بندر ماهشهر دستگیر شدند. فرمانده انتظامی ماهشهر گفت: در پی تیراندازی به سمت کارگران ماشینهای باربری در پایانه بندر ماهشهر، بررسی و دستگیری عوامل این حادثه در دستور کار قرار گرفت. سرهنگ رضا پاپی افزود: در بررسی ماموران مشخص شد که سه نفر با یک دستگاه پژو ۲۰۶ با سلاح شکاری به جمعی از کارگران تیراندازی کرده و متواری شدند.
وی افزود: با تلاش ماموران ناجا و در کمتر از سهساعت دو نفر از عوامل این تیراندازی در مخفیگاهشان دستگیر و جستوجو برای دستگیری عامل سوم و کشف و شناسایی سلاح به کار رفته ادامه دارد که متهمان دستگیر شده علت تیراندازی را اختلاف کاری بیان کردند. در پی این تیراندازی سهنفر از کارگران مصدوم که یکی از مجروحان به صورت سرپایی درمان و یک نفر دیگر در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستان بندر ماهشهر تحت درمان قرار دارد.
شنیده شد که انتشار خبر ترور یک نماینده مجلس در غرب تهران واکنش جانشین رئیس پلیس تهران را در پی داشت. خبری مبنی بر ترور یک نماینده مجلس در بلوار آیتا… کاشانی توسط دو ضارب، دستبهدست چرخید.
در این خبر آمده بود: دو فرد سوار بر خودروی دنا مشکی به یکی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی حمله کرده و وی را ترور کردند و در حال حاضر در یکی از بیمارستانهای پایتخت تحت مداوا قرار دارد.
اما اصل موضوع از این قرار است که سهنفر که ظاهراً نسبت فامیلی داشتهاند با یکدیگر درگیر شده و یکی از طرفین درگیری با ضربات چاقو و شلیک گلوله مجروح شده است. در همینارتباط سردار حمید هداوند جانشین فرمانده انتظامی تهران بزرگ اظهار کرد: خبر ترور یکی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی شایعه است و این موضوع تکذیب میشود.
سردار هداوند تصریح کرد: در درگیریای که در یکی از خیابانهای غرب تهران رخ داد، یکی از طرفین درگیری آسیب دیده و هماکنون در یکی از بیمارستانهای پایتخت تحت مداوا قرار دارد. پلیس دنبال دستگیری ضاربان است، لذا شایعهای مبنی بر نمایندهبودن فرد مضروب در محافل نقل شده که این موضوع قویاً تکذیب میشود.
ارسال نظرات