دوشنبه ؛ 26 شهريور 1403
08 ارديبهشت 1398 - 16:28

درخواست «مقتدی الصدر» برای تعطیلی سفارت آمریکا در عراق

«مقتدی الصدر» خواستار تعطیلی سفارت آمریکا در عراق شد.
کد خبر : 2807

 

به نقل از الوقت، «مقتدی الصدر»، رهبر جریان الصدر و رئیس ائتلاف سائرون عراق، سفارت ایالات متحده آمریکا در بغداد را تهدید کرد.

الصدر شنبه (۷ اردیبهشت) در بیانیه‌ای از افزایش آنچه که مداخله در امور عراق می‌خواند، ابراز نگرانی کرد و برای خروج عراق از این وضعیت چند پیشنهاد داد که بستن سفارت آمریکا یکی از آن‌ها است.

او گفت که عراق نباید در درگیری‌های سیاسی و عقیدتی بین ایران و اتحاد دوجانبه آمریکایی-صهیونیستی (ترامپ و نتانیاهو) به اجبار وارد شود.

رهبر جریان الصدر عراق گفت که به دنبال حفظ روابط خوب با ایران است به گونه‌ای که خاک عراق به جایی برای حمله به ایران تبدیل نشود و سیاست‌های تهران نیز منجر به ضرر و زیان به کشور و مردم عراق نشود.

دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا به هنگام حضور در پایگاه هوایی عین الاسد عراق جهت دیدار با نظامیان آمریکایی به مناسبت عید کریسمس، گفته بود که آمریکا از عراق، ایران را رصد می‌کند.

الصدر گفت عراق از «جنگ صدام» با ایران، تداوم جنگ‌ها، حمله به کویت و اشغال این کشور، سیطره اشغالگری آمریکا و هیمنه تروریسم بر عراق تا به امروز آسیب‌های زیادی دیده است و مردم، دولت، نیروهای امنیتی و الحشد الشعبی این کشور باید خود را از این درگیری‌ها دور کنند.

به گزارش شبکه سومریه، رهبر ائتلاف سائرون پیشنهاد داد که دولت عراق هیأت‌‌هایی به اتحادیه اروپا، سازمان همکاری اسلامی و سازمان ملل متحد اعزام کند تا با آن‌ها درباره دور کردن عراق از هرگونه درگیری در منطقه صحبت کرده و از راه‌حل‌های آن‌ها استفاده کند.

مقتدی الصدر همچنین گفت که هیأتی به عربستان سعودی فرستاده شود و بین این کشور و ایران جهت دست‌یابی به راه‌حل وساطت کند.

او سفارت آمریکا را تهدید به بستن و حمله به آن کرد و گفت که اگر عراق به اجبار وارد درگیری‌‌ها در منطقه شود، باید سفارت آمریکا در عراق بسته شود؛ در غیر این صورت این سفارتخانه در تیررس نیروهای مقاومت قرار خواهد گرفت.

مقتدی الصدر همچنین پیشنهاد داد که دولت عراق با ایران و عربستان تفاهم‌نامه‌های دوجانبه یا سه‌جانبه‌ای جهت تحقق صلح امضا کند.

پیش از این نیز برخی دیگر از گروه‌های سیاسی و احزاب عراق خواستار خروج آمریکا از این کشور شده بودند و از جمله "محمود الربیعی"، سخنگوی جنبش "صادقون" وابسته به ائتلاف "الفتح" تاکید کرده است که باید جدول‌بندی جهت عقب نشینی نیروهای خارجی از عراق طی دوره آتی به رأی گذاشته شود

آمریکایی‌ها به طور رسمی اعلام کرده‌اند که پایگاهی در عراق ندارند؛ اما رئیس جمهوری آمریکا در سفر از پیش اعلام نشده خود در اواخر دسامبر سال گذشته به عراق با سربازانش در پایگاه "عین الاسد" واقع در غرب بغداد دیدار کرد، اما با هیچ کدام از مسئولان عراقی دیداری نداشت.

تعداد نیروهای آمریکایی در عراق در سال ۲۰۰۳ میلادی به ۱۷۰ هزار سرباز در مناطق مختلف عراق می‌رسید، اما پس از آن، "باراک اوباما"، رئیس جمهور سابق آمریکا تصمیم به عقب‌نشینی نیروهایش در اواخر سال ۲۰۱۱ میلادی گرفت.

با این حال نیروهای آمریکایی در سال ۲۰۱۴ میلادی در چارچوب ائتلاف بین‌المللی ضد داعش مجددا به عراق بازگشتند و مناطق گسترده‌ای در عراق و سوریه را تحت تصرف خود درآوردند.

در بهمن‌ماه گذشته نیز، نخست‌وزیر عراق تاکید کرد که در ژانویه ۲۰۱۸، حدود ۱۱ هزار سرباز خارجی در این کشور حضور داشتند که حدود ۷۰ درصد آن‌ها آمریکایی بودند. وی ادامه داد، تعداد کلی آن‌ها در حال حاضر به هشت هزار تن کاهش یافته است که شش هزار تن از آنها آمریکایی هستند

منبع: الوقت

ارسال نظرات