15 اسفند 1397 - 09:40
اخبار ویژه روزنامه‌ها

۱۵ اسفند ماه / حریم خصوصی اشخاص شامل چه مواردی است؟ / زمان صدور حکم «دکل نفتی گمشده» / تعهد اروپا برجام است نه اینستکس

رئیس جمهور در تخطئه مجمع تشخیص مصلحت نظام و تکالیف قانونی آن، به انواع روش‌های مغالطه متوسل می‌شود.
کد خبر : 2437

به نقل از مشرق ، روزنامه‌ها در لابه‌لای گزارش‌ها و سرمقاله‌ها، قسمتی از صفحات خود را به اخبار روزهای گذشته یا اخبار ویژه اختصاص می دهند که مشرق در ادامه به آنها اشاره می‌کند.

******

 

 

کیهان

 

 

از جیب مردم تخفیف ندهید تعهد اروپا برجام است نه اینستکس


رئیس شورای روابط خارجی گفت عملکرد سریع در اجرای اینستکس، فضای کنونی علیه اروپا را تغییر می‌دهد.


به گزارش ایلنا، کمال خرازی در دیدار هیئتی از اندیشکده فرانسوی مونتین، اظهار داشت: با توجه به رویکردهای همراه با فشار غرب، حساسیت شدیدی در ایران در خصوص FATF وجود دارد.


خرازی گفت: رویکرد اروپا در قبال برجام، حساسیت‌ها را مضاعف کرده و موجب بی‌اعتمادی افکار عمومی در ایران به اروپا شده است.


وی خاطرنشان کرد: عملکرد سریع‌تر اروپا در اجرای اینستکس می‌تواند فضای کنونی را علیه اروپا تغییر دهد.


با تاکید بر صحت اظهارات دکتر خرازی درباره بی‌اعتمادی عمومی ملت ایران نسبت به مواضع اروپا، باید این نکته را متذکر شد که تعهد اروپا در قبال تعهد برجامی ایران، مقابله با تحریم‌های مالی و بانکی و اقتصادی بوده و نه اجرای اینستکس.

 

اروپا در چند مرحله عقبگرد، ابتدا زیر تعهدات برجامی زد و مدعی راه‌اندازی کانال مبادلات مالی ویژه موسوم به SPV برای مبادله نفت در مقابل غذا و دارو شد که اساساً توهین‌آمیز و نقض تعهد بود. اما حتی پای این وعده نیز نماند و مدعی راه‌اندازی اینستکس برای مبادله غذا و دارو با پول نفت فروخته شده ایران به کشورهای غیراروپایی شد.


با این اوصاف، اعتماد از دست رفته، صرفاً با اجرای تعهدات برجامی، امکان بازسازی تدریجی دارد و نه به واسطه بازی با واژگان مجعولی چون SPV و اینستکس.

 

 

کوپن نقد شما تمام شده کمی هم پاسخگو باشید!

 

یک بزک‌کننده اعتماد به شیطان بزرگ، می‌گوید منافع در بسیاری موارد قربانی ایدئولوژی استکبارستیزی و آمریکاستیزیی شده که با لباس اسلامی به ما تزریق می‌شود (!)


به گزارش ایرنا، صادق زیباکلام در دانشگاه فرهنگیان اصفهان گفت: امروز آمریکاستیزی، گفتمان اصلی انقلاب شده و اهداف اصلی انقلاب را به حاشیه برده است.


وی اظهار داشت: آمریکاستیزی جزء هویت نظام شد و اگر آن را از مسئولان بگیرند، دچار بحران هویت می‌شوند زیرا نمی‌دانند دیگر از چه بگویند؟ آیا دستاوردی مانده است؟ از اقتصاد و دزدخانه‌ای که درست کرده‌اند می‌توانند چیزی بگویند؟


وی ادامه داد: اگر مرگ بر آمریکا نگویند از چه بگویند برای دستاورد چهل ساله و لذا آمریکاستیزی را به عنوان نمادی علم کردند و برایشان مهم نیست که چه بر سر منافع ملی می‌آید.


زیباکلام ادامه داد: صدالبته که مسئولان ما آمریکاستیزی را به عنوان یک ضرورت مطرح می‌کنند در حالی که اگر دقت شود همان ایدئولوژی است.


زیباکلام تصریح کرد: سوال اینجا است: که چرا جایی که بین منافع ملی و ایدئولوژی تعارض حاصل شده است، مسئولان در تصمیمات خود بیش از آنکه در جهت منافع ملی حرکت کنند در جهت پیشبرد ایدئولوژی گام برداشته‌اند.


وی افزود: گفته‌ای که به عنوان اتهام متوجه من است اینکه شما می‌گویید ما باید تسلیم آمریکا و اسرائیل شویم در حالی که من اصلاً نمی‌گویم باید غلام حلقه به گوش آنها شویم بلکه ما می‌توانیم مثل سایر کشورها با هم تعامل داشته باشیم.


ویژگی ممتاز آقای زیباکلام البته این است که معمولاً به روی مبارک نمی‌آورد که باید غیر از ادعاپراکنی، پاسخگوی وعده‌های عوام‌فریبانه خود و هم‌طیفانش باشد. به عنوان مثال، اکنون زمانی نیست که آقای زیباکلام بخواهد درباره گفتمان انقلاب و مبارزه با استکبار خدشه کند؛ او و بزرگ‌تر از او این حرف‌های تکراری را در طول ۴ دهه گذشته تکرار کرده و پنج سال قبل مدعی شدند که با آمریکا به نحو دیگری هم می‌شود مواجه شد؛ مشروط بر اینکه امتیاز بدهیم.

 

نظام با اعتماد به نفس مجال تجربه چندبار آزموده شده را برای پختگی بیشتر افکارعمومی به ویژه نسل جوان فراهم کرد. پاسخ دولت اوباما به این رویکرد دولت آقای روحانی (که زیباکلام تظاهر می‌کرد از او حمایت می‌کند و حتی در ستادهای انتخاباتی وی سخنرانی کرد) چه بود!؟

 

از یک طرف با نقض برجام، قانون محدودیت ویزایی برای شهروندان ۳۸ کشور در صورت سفر به ایران را به اجرا گذاشتند که ضد و از سوی دیگر، به معاون سیاسی دفتر رئیس‌جمهور که قرار بود به عنوان نماینده جدید ایران در سازمان ملل مشغول به کار شود، ویزا ندادند. چرا؟ آیا رفتار آنها ایدئولوژیک نبود؟! البته در همه این موارد بنا به دلیل روشن، آقای زیباکلام ساکت بود، نه می‌دید و نه می‌شنید؛ بدون هیچ واکنشی، مثل یک مجسمه ساکت و صامت!


از سوی دیگر اهداف انقلاب بدون مبارزه با مداخله‌جویی‌ها و سنگ‌اندازی‌های آمریکا امکانپذیر نیست. بله مبارزه با ظلم استکبار، از اهداف انقلاب است و به آن افتخار می‌کند و روشن است که انقلاب علیه حکومت دست‌نشانده استکبار، بدون مبارزه با استکبار، فاقد هویت است؛ و این همان بحران هویتی است که گریبانگیر نهضت نفت و دکتر مصدق شد و نهضت را به آغوش کودتا و کودتاگران آمریکایی- انگلیسی انداخت. آیا آقای زیباکلام با کودتاگران آمریکایی و انگلیسی کنترات بسته است؟!


اما درباره تعبیر دزدخانه، کسی که از شهرام جزایری تا مه‌آفرید خسروی و از مفسدان اقتصادی بخش خصوصی تا مدیران نجومی‌بگیر در دولت تدبیر و امید، با صراحت تمام حمایت کرده و آنها را استیو جابز، کارآفرین نمونه و نابغه‌های در حد استیو جابز نامیده، بی‌جا می‌کند. درباره اقتصاد و دزدی هم حرف بزند.


نکته بعدی این است که آیا اروپا و آمریکا، رفتار غیر ایدئولوژیک دارند؟ چرا ادعای صهیونیستی هولوکاست، تبدیل به خط قرمز آمریکا و برخی کشورهای اروپایی شده است؟ چرا شعار جنگ تمدن‌ها دادند و به همان هم عمل کردند و پرچم صهیونیسم مسیحی به دست، چهارگوشه غرب آسیا را با شعار نابودی اسلام و تمدن اسلامی شخم زدند و میلیون‌ها نفر را قتل‌عام کردند و چند برابر آن را از خانه و کاشانه خود آواره کردند؟ چرا ملتی را تاراندند و برای صهیونیست‌ها در فلسطین اشغالی، حیاط خلوت درست کردند؟ چرا زنان مسلمان در این کشورها با داشتن حجاب، از حق تحصیل و اشتغال و… محروم می‌شوند؟


و بالاخره اینکه، دستیابی به یک توافق دو طرفه و سپس خروج آمریکا از آن و تعطیلی تعهدات اروپا به نحوی که فقط اجرای تعهدات ایران باقی بماند، نامش «تعامل» است؟!

 

خوش ذوقی در به کارگیری انواع فنون مغالطه به جای عذرخواهی


«رئیس جمهور در تخطئه مجمع تشخیص مصلحت نظام و تکالیف قانونی آن، به انواع روش‌های مغالطه متوسل می‌شود».


روزنامه رسالت در یادداشتی نوشت: مجمع تشخیص مصلحت بر اساس منطق حقوقی قانون اساسی آخرین ایستگاه تصمیم‌گیری و تصمیم‌سازی در امور مهم کشور است. مدتی است رئیس‌جمهور که عضو حقوقی مجمع است در جلسات مجمع شرکت نمی‌کند. این مدت شامل زمانی هم می‌شود که آقایان هاشمی رفسنجانی و هاشمی شاهرودی ریاست مجمع را به‌عهده داشتند.

 

برای همین است که نمی‌داند اعضای مجمع تشخیص مصلحت ۱۰- ۲۰ نفر نیست، مجمع تشخیص مصلحت برحسب آخرین حکم مقام معظم رهبری ۳۸ عضو حقیقی دارد. رؤسای قوا، فقهای شورای نگهبان، رئیس ستاد کشور، نیروهای مسلح، دبیر شورای عالی امنیت ملی، ‌ وزیر یا رئیس دستگاهی که موضوع مورد بحث به آن دستگاه مربوط است، رئیس کمیسیون متناسب با موضوع بحث از مجلس شورای اسلامی، اعضای حقوقی مجمع هستند که اگر به آن ۳۸ نفر اضافه شوند، می‌شوند ۵۱ نفر با ۱۰- ۲۰ نفری که رئیس‌جمهور حدس می‌زند عضو مجمع باشند خیلی فاصله دارد.


مجمع تشخیص مصلحت نظام بر اساس معماری و تدبیر رهبر کبیر انقلاب اسلامی در بازنگری قانون اساسی برای خروج از انسداد در قانونگذاری گنجانده شده و در اصل ۱۱۲ قانون اساسی جایگاه ویژه‌ای دارد.


معلوم نیست رئیس‌جمهور که سوگند خورده پاسدار قانون اساسی کشور باشد چه طور جایگاه تصمیم‌سازی و تصمیم‌گیری در چنین نهادی را تخطئه می‌کند. مسئله لوایح مربوط به FATF به ویژه لایحه معروف به «پالرمو» و CFT مهم است. سخن از تصویب برجام ۲ با خسارت‌های مضاعف است، چه طور می‌شود با ساده انگاری و ساده لوحی، کشور را در چاه ویلی از تعهدات بین‌المللی انداخت که خسارت آن بیشتر و عمیق‌تر از برجام است؟


رئیس دولت و وزارت خارجه بارها گفته‌اند با پذیرش این لوایح هیچ گرهی از مشکلات اقتصادی کشور باز نمی‌شود، پس چه طور این‌همه ولع برای پیوستن به آن نشان می‌دهند؟


البته این حرف رئیس‌جمهور که می‌گوید؛ «نمی‌شود کشور را به ۱۰ - ۲۰ نفر داد و بگوییم تابع تصمیمات شما هستیم»، قدری درست است و باید واکاوی شود. دولت در مسئله برجام علی‌رغم توصیه‌های رهبری و شروط مجلس و شروط شورای امنیت ملی توافقی را پذیرفت که جز خسارت محض حاصلی نداشت. نه ۱۰-۲۰ نفر بلکه کمتر از انگشتان یک دست رفتند قراردادی را امضاء کردند که از چند و چون پیچیدگی‌ها و ظرافت‌های آن بی‌خبر بودند و کشور را تا ۲۰ سال متعهد یک قرارداد یک سویه کردند، جرأت هم نمی‌کنند بگویند اشتباه کردیم و کلاه سرمان گذاشتند.

 

اکنون هزینه‌های این قرارداد را مردم با دلار ۱۵ هزار تومانی و گوشت ۱۲۰ هزار تومانی می‌پردازند بدون اینکه تحریمی برداشته یا تهدیدی از سوی دشمن کاسته شود. یک رقم از تصمیم‌سازی‌ها و تصمیم‌گیری‌های دولت، همین تصمیم ارز ۴۲۰۰ تومانی است که تعادل بودجه در سال ۹۷ و نیز تعادل قیمت‌ها در بازار را به هم زد و برخلاف قانون تصمیمی گرفته شد که موجب اغتشاش در قیمت‌ها و تولید رانت‌های هزار میلیاردی برای زالو صفتان بازار و دولت شد.


از هر که سوال می‌شود که این تصمیم را چه کسی گرفت؟ می‌گوید من نبودم، بانک مرکزی می‌گوید مخالف بودم، رئیس‌جمهور می‌گوید من هم مخالف بودم، معاون اول می‌گوید من فقط این تصمیم را اعلام کردم، شورای پول و اعتبار و شورای اقتصاد نیز از آن بی‌خبر است. یک نفر حاضر نیست مسئولیت قبح این تصمیم‌گیری را که برخلاف قانون بوده، بپذیرد.


رئیس‌جمهور نمی‌تواند بگوید من قانون را قبول ندارم. نهادهای قانونی را قبول ندارم، فرآیند تصمیم‌سازی و قانونی را قبول ندارم. او نمی‌تواند بگوید شروط نهادهای قانونی کشور را قبول ندارد و برود و یک تصمیم بزرگ در حوزه اقتصاد، سیاست خارجی و کنوانسیون‌های بین‌المللی بگیرد و هزینه آن را بر سفره و سبد کالای مردم بار کند.


ما در منطق حداقل ۱۰ نوع مغالطه داریم. متأسفانه رئیس‌جمهور برای کتمان ناکارآمدی دولت و عدم توفیق در پاسخ به مطالبات مردم و فقر پاسخگویی، در گویش سیاسی خود به انواع مغالطه روی می‌آورد تا حرف نادرستی را به کرسی بنشاند و حرف درستی را از میدان به در ببرد، حتی با هزینه ناسزا به رقیب. این شیوه دولت‌داری و حکومت‌داری شایسته دولتی نیست که ادعای عقلانیت و تدبیر دارد.


رئیس‌جمهور در این گویش از مغالطه نقل، عدم دقت و مغالطه ادعای بدون استدلال، مغالطه مقام نقد و مقام دفاع، توأمان استفاده کرده است.کیفیت چند و چون آن را به اهل منطق واگذار می‌کنیم.

 

 

آرمان: روند تحولات ثابت کرد اروپا قابل اعتماد نیست

 

یک روزنامه اصلاح‌طلب با استقبال از هشدار تازه منتشر شده رهبرانقلاب خطاب به دولتمردان که ۸ ماه قبل عنوان شده، نوشت: اروپا ایران را قانع نمی‌کند. آرمان به قلم حسن هانی‌زاده نوشت: اظهارات رهبر انقلاب در جریان دیدار رئیس‌جمهور و اعضای کابینه با ایشان پیرامون رابطه با غرب نشان می‌دهد که اروپایی‌ها پس از توافقنامه برجام یک سلسله پیش شرط‌ها و موانعی را قرار دادند تا از زیر بار تعهدات خودشان خارج شوند.

 

رهبرمعظم انقلاب اسلامی به خوبی مواضع دوگانه اتحادیه اروپا نسبت به ایران را شرح دادند و این نشان می‌دهد که مقام رهبری با توجه به تجربه و مسئولیت‌هایی که به عهده داشتند و دارند، به خوبی دریافته‌اند که اتحادیه اروپا دنبال بهانه‌گیری است و مشروط کردن شرایط اقتصادی کشور به نرمش اتحادیه اروپا و همکاری این اتحادیه، ایران را از اهداف و ظرفیت‌های داخلی خودش دور می‌کند به همین دلیل تاکید ایشان بر این است که باید از توانمندی‌ها و ظرفیت‌های اقتصادی بالا برای بهبود وضعیت اقتصادی استفاده کرد و نباید برجام و شرایط اقتصادی را به اروپایی‌ها گره زد.


به نظر می‌رسد دولت در سال آینده نسبت به اقتصاد درون‌زا و اقتصاد بومی و ظرفیت‌های داخلی توجه بیشتری نشان خواهد داد. با توجه به اینکه دولت آقای روحانی در طول سه سال گذشته، یعنی بعد از توافقنامه برجام، تمام تعهدات خودش را عملیاتی و مسیر اعتمادسازی را طی کرد اما متاسفانه آمریکا و اتحادیه اروپا ثابت کردند که طرف‌های قابل اعتمادی نیستند و به همین دلیل در جریان گفت‌وگوهای ایران با اتحادیه اروپا، یکسری شرط‌هایی را قرار دادند که قابل اجرا شدن نیست.

 

لذا الان اتحادیه اروپا درصدد بهانه‌گیری است تا مانند آمریکا از توافقنامه خارج شود و یا حداقل از اجرای تعهدات خود شانه خالی کند. به همین دلیل به نظر می‌رسد که برجام اکنون به یک توافقنامه غیرقابل عملیاتی که جایگاه خودش را از دست داده، تبدیل شده و دولت آقای روحانی باید در این خصوص اولاً یکسری ضرب‌الاجل‌هایی را برای اتحادیه اروپا به منظور اجرایی کردن تعهداتش تعیین کند و در غیر این صورت درصدد یارگیری جدیدی در شرق و بخشی از کشورهای منطقه باشد.


اکنون جامعه جهانی هم به این نتیجه رسیده که اتحادیه اروپا همانند آمریکا قصد ندارد که با ایران تعاملی محترمانه و براساس منافع مشترک داشته باشد و لذا این احتمال هم وجود دارد که اتحادیه اروپا صریحاً اعلام کند که نمی‌خواهد برجام را عملیاتی کند. البته رهبر انقلاب راه را نبسته‌اند و دست دولت را برای تعامل با جهان خارج بازگذاشته‌اند.


به هر حال اتحادیه اروپا ثابت کرد طرف با انصافی نیست که بخواهد بدون قرار دادن شرایطی و گره زدن برجام به یک شرایط منطقه‌ای و جهانی تعهدات خودش را عملیاتی کند.

 

 

 

 

 

ایران

 

شهروندان اردنی بازداشت شده در ایران آزاد شدند

 

خبر اول اینکه، سفیان القضاه، سخنگوی وزارت خارجه اردن اعلام کرد که ایران روز گذشته ۳ شهروند اردنی بازداشت شده در جنوب کشور را که به اشتباه وارد آب‌های منطقه‌ای ایران شده بودند، آزاد کرده است. او افزود که این ۳ شهروند اردنی اکنون به کاردار سفارت اردن در تهران تحویل داده شده‌اند تا مقدمات سفرشان به اردن را انجام دهند.

 

به گزارش ایسنا، سخنگوی وزارت خارجه اردن در ادامه گفت که ایران تقریباً دو هفته پیش وعده آزادی شهروندان اردنی و دریافت غرامت مالی از امان به دلیل ورود غیر قانونی شهروندانش به آب‌های ایران و آسیب دیدن قایق ایرانی را داده بود و سفارت اردن در تهران از همان زمان پرداخت غرامت به ایران را انجام داده بود و در مقابل ما شهروندان بازداشت شده را تحویل گرفتیم.

 

سفیان القضاه با تقدیر و تشکر از ایران به خاطر آزادی شهروندان اردنی گفت که ما از همان روز اول با همکاری طرف ایرانی مسأله بازداشت شهروندان خود در تهران را پیگیری کردیم. وی همچنین اعلام کرد که وزارت خارجه اردن تمام مقدمات بازگشت شهروندان اردنی نزد خانواده‌هایشان را انجام داده است.

 

تحلیل روزنامه قطری از پیشنهاد مذاکره امارات با ایران

 

خبر دیگر اینکه، روزنامه قطری «الشرق» در واکنش به مواضع اخیر مقامات امارات درخصوص جزایر سه‌گانه ایرانی خلیج فارس نوشت: امارات از قدرت ایران حیرت زده شده است و به همین دلیل از تهدیدهای سابق خود دست برداشته و به خواهش از ایران برای مذاکره متوسل شده است.

 

به گزارش انتخاب، این روزنامه قطری با یادآوری اینکه انورقرقاش وزیر خارجه امارات در رشته توئیت‌هایی با لحن خاضعانه نوشته بود که حساسیت بیش از حد ایران درخصوص جزایر تنب بزرگ، تنب کوچک و ابوموسی نامفهوم است، افزود: در حالی که امارات حاضر به مذاکره برای حل بحران خلیج فارس نبود، وزیر مشاور امارات در توئیت‌های خود ایران را به گفت‌وگو دعوت کرده است.

 

کارشناسان سیاسی معتقدند در حالی که اسناد متقن تاریخی و جغرافیایی بر حق حاکمیت سرزمینی ایران بر جزایر ابوموسی، تنب کوچک و تنب بزرگ مهر تأیید زده‌اند و این سه جزیره را جزو لاینفک خاک ایران دانسته‌اند، اظهارات مقامات امارات درباره این جزایر مصداق دخالت در امور داخلی ایران است که مغایر با فضای اعتماد و احترام متقابل در مناسبات میان دو کشور است.

 

«مشایی» به زندان بازگشت

 

دست آخر اینکه، اسفندیار رحیم مشایی، رئیس دفتر دولت احمدی‌نژاد که از پنجم اسفندماه به مرخصی آمده بود، دوشنبه شب به زندان بازگشت. به گزارش ایسنا، مشایی از روز یکشنبه ۵ اسفندماه بیش از یک هفته از زندان اوین به مرخصی آمده بود.

 

رحیم‌مشایی، معاون وقت احمدی‌نژاد در تاریخ ۲۶ اسفندماه ۹۶ در حال خروج از منزل بقایی بازداشت شد. او در سه فقره عنوان اتهامی دایر بر اجتماع و تبانی برای ارتکاب جرم علیه امنیت ملی مطابق ماده ۶۱۰ قانون مجازات اسلامی به ۵ سال حبس محکوم شده است.

 

 

 

 

خراسان

 

 

خبر خوش برای بازنشستگان علاقه مند به مسئولیت دولتی

 

بر اساس ابلاغیه یک مقام مسئول در دولت به تعدادی از مدیران اجرایی، اعلام شده حسب پرسش های ارسال شده درباره امکان به کارگیری بازنشستگان در هیئت مدیره برخی سازمان های دولتی، بررسی ها نشان می دهد با توجه به تبصره ۲ قانون مورد اشاره که نوع فعالیت آنها را مقید به کار خاصی نکرده، بنابراین در صورتی که برای فرد بازنشسته، پست سازمانی منظور نشده و قرارداد ساعتی تنظیم شود، فعالیتشان به عنوان عضو غیر موظف هیئت مدیره شرکت دولتی بلا اشکال خواهد بود.

 

حریم خصوصی اشخاص شامل چه مواردی است؟

 

گزارش یک نهاد مسئول در قوه مجریه که پس از استعلامات صورت گرفته درخصوص ضرورت تشخیص و تفکیک اطلاعات خصوصی و داده های شخصی آحاد جامعه از اطلاعات عمومی، تهیه شده است نشان می دهد از نظر این نهاد مسئول، اطلاعات مربوط به هویت، احوال شخصی، عقاید و باورها، پست الکترونیکی، عکس و فیلم و صوت و تصویر و عادات رفتاری و فردی، مشخصات همسر، والدین و فرزندان، ناراحتی‌ های جسمی و روحی، شماره حساب بانکی و رمز عبور، محل کار و سکونت و همچنین اطلاعات مربوط به انجام امور تجاری، مالی و آموزشی از جمله مهم ترین مصادیق حریم خصوصی در کشور محسوب می شود که باید به آن احترام کامل گذاشت.

 

 

 

 

آرمان

 

 

صدور حکم «دکل نفتی گمشده» تا ۲۰ اسفند

 

شنیده شد که وکیل مدافع یکی از متهمان پرونده معروف به «دکل نفتی گمشده» از پایان یافتن محاکمه متهمان این پرونده خبر داد و گفت: طبق اعلام قاضی، حکم دادگاه تا ۲۰ اسفند صادر می‌شود. ایرنا نوشت؛ سید محمود علیزاده طباطبایی اظهار داشت: روز دوشنبه دوازدهمین جلسه رسیدگی به پرونده دکل نفتی فورچونا در شعبه ۱۰۶۳ مجتمع امور اقتصادی به ریاست قاضی فضلعلی برگزار شد و قاضی از تمام متهمان، دفاع آخر را اخذ کرد.این وکیل دادگستری افزود: پس از اخذ آخرین دفاع، قاضی ختم رسیدگی را اعلام کرد و گفت که تا ۲۰ اسفند حکم خود را صادر می‌کند.

 

علیزاده طباطبایی اضافه کرد: انتظار داشتیم دادگاه عنوان اتهامی را از خیانت در امانت به اختلاس تغییر دهد اما این اتفاق نیفتاد و متهمان بر اساس عنوان اتهامی خیانت در امانت محاکمه شدند که متاسفانه این عنوان اتهامی در صورت احراز مجرمیت از سوی دادگاه، غیر از دو سال حبس، رد مال ندارد. وکیل مدافع رضا طباطبایی گفت: شرکت تاسیسات دریایی نیز به عنوان شاکی پرونده، هیچ دادخواستی برای دریافت ضرر و زیان نداده است و ۸۷ میلیون دلاری که در این پرونده حیف و میل شده، بلاتکلیف می‌ماند.

 

موافقت با اعزام نرگس محمدی به بیمارستان

 

شنیده شد که وکیل مدافع نرگس محمدی روزنامه نگار و فعال مدنی که در زندان اوین به سر می‌برد از موافقت مسئولان زندان برای اعزام موکلش به بیمارستان خبر داد. ایرنا نوشت؛ محمود بهزادی راد اظهار داشت: قرار بود موکلم روز یکشنبه هفته جاری برای معاینه و معالجه توسط پزشک متخصص، از زندان به بیمارستان ایرانمهر اعزام شود اما این کار صورت نگرفت.

 

وی افزود: علت اعزام نشدن موکل را از مسئولان زندان پیگیری کردیم که موافقت خود را با اعزام خانم محمدی به بیمارستان برای پیگیری‌های درمانی اعلام کردند اما گفتند زمان اعزام به بیمارستان طوری باشد که همه پزشکان متخصص حضور داشته باشند تا در یک روز تمام معاینه‌ها و کارهای درمانی انجام شود. بهزادی راد توضیح داد: اکنون قرار شده تا پیش از پایان سال، زمان جدیدی را برای اعزام موکلم به بیمارستان بگیریم و به زندان اعلام کنیم تا در زمان مقرر که همه پزشکان متخصص مربوطه حضور دارند، اعزام انجام شود.

 

اختلاس ۲ میلیارد ریالی در بانک ملی

 

شنیده شد که رئیس کل دادگستری استان مازندران از کشف یک اختلاس دو میلیارد ریالی در یکی از شعبات بانک ملی شهرستان تنکابن خبر داد و گفت: کارمند متخلف بانک به زندان معرفی شد. حجت الاسلام محمدعلی تقوی فرد افزود: در پی وصول گزارش و جمع آوری مستندات در خصوص برداشت غیرمجاز وجوه از حساب تعدادی از مشتریان توسط یکی از کارمندان بانک ملی در تنکابن، دستورات قضائی لازم به پلیس آگاهی صادر و متهم دستگیر شد.

 

رئیس شورای قضائی استان مازندران ادامه داد: با ارجاع پرونده به شعبه اول بازپرسی تنکابن، اتهام کارمند متخلف دایر بر اختلاس دو میلیارد ریالی از وجوه سپرده مشتریان بانک ملی به وی تفهیم و متهم به اختلاس از حساب بانکی مشتریان اقرار کرد. تقوی‌فرد خاطرنشان کرد: با صدور دستور قضائی، قرار تامین از نوع وثیقه توسط مقام قضائی صادر و به دلیل عجز متهم از تودیع وثیقه، فرد مذکور به زندان معرفی شد.

 

حادثه برای کشتی ایرانی حامل گندم در آستاراخان

 

شنیده شد که وزارت شرایط اضطراری منطقه آستاراخان روسیه گزارش داد کشتی باری ایرانی یکشنبه با ۴۹۰۰ تن گندم در کانال ولگا در دریای خزر به مانع برخورد کرد و اکنون در راه ایران است. وزارت شرایط اضطراری منطقه آستاراخان گزارش داد کشتی باری ایرانی سپانو در سوم ماه مارس (یکشنبه) با ۴۹۰۰ تن گندم در کانال ولگا در دریای خزر در منطقه آستاراخان به مانع برخورد کرد.

 

این تصادم در سال ۹:۲۵ وقت محلی (۸:۲۵ به وقت مسکو) در منطقه ایکریاننسکی میان شهرهای نینوکا و فدوروکا اتفاق افتاده است. هیچ خسارت و هیچ نشتی گزارش نشده است.بنا بر اعلام این وزارتخانه، این کشتی دارای ۱۴ خدمه است و هیچکدام زخمی نشده‌اند. آن‌ها ذخیره غذایی برای ۱۰ روز دارند.این کشتی در مسیر آستاراخان در روسیه به مقصد امیرآباد در ایران است.

 

تعلیق مجوز یکی از نمایندگی‌های سایپا

 

شنیده شد که در پی شکایت یکی از مشتریان گروه سایپا از برخورد ناشایست یک نفر از پرسنل یکی از نمایندگی‌های استان کرمان، مجوز این نمایندگی تعلیق و از مشتری گرامی نیز دلجویی شد. در روزهای اخیر یکی از شهروندان کرمانی برای پیگیری امور مربوط به خرید خودرو به یکی از نمایندگی‌های سایپا در کرمان مراجعه می‌کند که متاسفانه با برخورد ناشایست یکی از پرسنل مواجه می‌شود.

 

این شهروند پس از این برخورد، شکایتی را مطرح کرد که موضوع در اسرع وقت پیگیری و با محرز شدن آن، مجوز نمایندگی به دلیل عدم تکریم مشتریان تعلیق شد.تکریم مشتریان محترم همواره مورد تاکید مدیرعامل گروه سایپا و سرلوحه وظایف و خط‌مشی تمامی مدیران، کارکنان و نمایندگی‌های گروه خودروسازی سایپا بوده و عدم رعایت آن به هیچ عنوان قابل چشم‌پوشی و اغماض نیست.

 

تجمع کارکنان وزارت جهاد کشاورزی

 

شنیده شد که صبح دیروز عده زیادی از کارکنان وزارت جهاد کشاورزی در اعتراض به عدم افزایش امتیازات آن‌ها به میزان ۵۰ درصد براساس مندرجات فصل دهم قانون مدیریت خدمات کشوری در مقابل مجلس شورای اسلامی تجمع کردند. به گفته معترضان؛ تبعیض در پرداخت حقوق‌ها موجبات رنج فراوانی را برای کارکنان این وزارتخانه که مسئولیت خطیر و انقلابی تامین غذای ملت را بر عهده دارند، فراهم آورده است.

 

آن‌ها می‌گویند که بی‌حاصل بودن دو سال پیگیری و نامه‌نگاری با مقامات کشور باعث شده که عده‌ای به نمایندگی از بیش از ۴۰ هزار نفر کارکنان وزارت جهاد کشاورزی در سرتاسر کشور خود را به مقابل مجلس برسانند تا در روزهای پایانی سال ناخشنودی خود را از بی‌توجهی به مطالبه قانونی‌شان ابراز دارند.

 

بازگشت مشایی به زندان

 

شنیده شد که اسفندیار رحیم مشایی رئیس دفتر دولت احمدی‌نژاد که از پنجم اسفندماه به مرخصی آمده بود یکشنبه به زندان بازگشت. مشایی از روز یکشنبه ۵ اسفندماه بیش از یک هفته از زندان اوین به مرخصی آمده بود.اسفندیار رحیم‌مشایی، معاون وقت احمدی‌نژاد در تاریخ ۲۶ اسفندماه ۹۶ در حال خروج از منزل بقایی بازداشت شد.

 

عبدا…پور، وکیل مدافع اسفندیار رحیم‌مشایی در آن زمان گفته بود که احتمالاً موکلم به دلیل اقدام اخیر در خصوص آتش زدن حکم آقای بقایی دستگیر شده است. سوم شهریورماه و ۱۱ شهریور ماه سال جاری اولین و دومین (آخرین) جلسه رسیدگی به اتهامات اسفندیار رحیم‌مشایی، رئیس دفتر رئیس‌جمهور سابق در شعبه اول دادگاه انقلاب اسلامی تهران برگزار شد.

 

تعلیق پلیس ترکیه به‌دلیل برخورد با پناهجویان ایرانی

 

شنیده شد که دادستان ترکیه اعلام کرد یکی از پلیس‌هایی که به جمعی از پناهجویان ایرانی در مقابل دفتر پناهندگی در شهر دنیزلی ترکیه، اسپری فلفل زده بودند، موقتاً از کار تعلیق شده است. به گزارش ایسنا، روز یکشنبه، جمعی از مهاجران که عموماً ایرانی و افغان بودند، در مقابل دفتر پناهندگی شهر دنیزلی، تجمع کرده بودند تا مدارک شناسایی خود را تمدید کنند.

 

گزارش شده که در این حین، پلیس ترکیه برای متفرق کردن جمعیت از اسپری فلفل استفاده کرده است. «احوال‌نیوز» به نقل از دادستان ترکیه گزارش داد که تحقیقاتی در این زمینه به جریان افتاده است و پلیس دنیزلی، حداقل یک افسر را که با اسپری فلفل به پناهجویان هجوم برده بود را از کار تعلیق کرده است.

 

واکنش ضرغامی به دستکاری آمار در صداوسیما

 

عزت ا…ضرغامی در حساب توئیتری خود نوشت؛ فردوسی پور و گلزار را همه دوست دارند. اینکه کدام برنامه موفق تر است، به جامعه مخاطبین آنان بر می‌گردد. تقدم و تاخر مجازی آنان، نباید دو قطبی کاذب ایجاد کند. عادل و محمدرضا، می‌توانند زیباترین قضاوت‌ها را نسبت به یکدیگر، تقدیم هوادارانشان کنند.

منبع: مشرق

ارسال نظرات