سه‌شنبه ؛ 24 تير 1404

سامانه تروریستی گاسپل در یک نگاه

کد خبر : 19410

سامانه‌ی گاسپل که توسط یگان اطلاعاتی 8200 ارتش رژیم صهیونیستی توسعه یافته، یکی از پیشرفته‌ترین نمونه‌های استفاده از هوش مصنوعی در شناسایی و هدف‌گذاری نظامی است.

گاسپل دقیقاً چیست؟

گاسپل یک سیستم هوش مصنوعی مکانی (GeoAI) است که وظیفه‌اش شناسایی سریع اهداف نظامی بر پایه تحلیل خودکار داده‌های مکانی، ارتباطی، تصویری و رفتاری است. این سیستم به‌جای تکیه بر تحلیل انسانی، با پردازش هم‌زمان هزاران داده، تصمیم‌سازی می‌کند.

 

گاسپل چه نوع داده‌هایی جمع‌آوری و پردازش می‌کند؟

 

۱. داده‌های مکانی (Geospatial Data)

🔺موقعیت‌یابی افراد از طریق GPS، وای‌فای و دکل‌های مخابراتی

🔻تحلیل تصاویر ماهواره‌ای و پهپادی برای شناسایی تغییرات فیزیکی، تجمعات و ساختارهای مشکوک

🔺شناسایی ساختمان‌ها یا مکان‌هایی که الگوی رفت‌وآمد مشکوک دارند

 

۲. داده‌های تصویری و ویدیویی

🔺استفاده از بینایی ماشین برای تحلیل چهره‌ها، وسایل نقلیه، اشیاء و تجهیزات

🔻تلفیق تصاویر زنده با داده‌های قبلی برای تشخیص تحرکات جدید

 

۳. شنود و تحلیل ارتباطات (SIGINT)

🔺شنود تماس‌ها، پیامک‌ها، پیام‌رسان‌ها و ارتباطات رمزنگاری‌شده

🔻استخراج واژه‌ها و الگوهای رفتاری مشکوک با استفاده از NLP (پردازش زبان طبیعی)

 

۴. تحلیل رفتار دیجیتال

🔺رصد فعالیت‌های آنلاین، خرید اینترنتی، حضور در شبکه‌های اجتماعی

🔻استخراج الگوهای روزانه رفت و آمد، مکان‌های پرتردد و ارتباطات اجتماعی افراد

 

۵. داده‌های بیومتریک و شناسایی چهره

🔺تحلیل چهره‌ها از طریق تصاویر دوربین‌های عمومی یا پهپاد

🔻تطبیق با پایگاه‌داده برای شناسایی افراد یا گروه‌های هدف

 

گاسپل چگونه عمل می‌کند؟

با ترکیب این داده‌ها،گاسپل در عرض چند دقیقه اهداف احتمالی را شناسایی کرده و به تیم عملیاتی پیشنهاد می‌دهد. تحلیلگر انسانی تنها باید تصمیم نهایی را – گاهی در کمتر از ۳۰ ثانیه – بگیرد.در جریان جنگ غزه، گاسپل به ارتش رژیم صهیونیستی  کمک کرد تا روزانه صدها هدف جدید را شناسایی و حمله کند؛ چیزی که پیش‌تر هفته‌ها یا ماه‌ها زمان می‌برد. به‌نظر می‌رسد رژیم  نامشروع صهیونیستی در جنگ دوازده روزه با ایران نیز از بروزترین سیستم‌های هوش مصنوعی نظیر لاوندر (Lavender) و گاسپل (Gospel) استفاده کرده است.

تعداد بالای تلفات انسانی جنگ رژیم صهیونیستی علیه غزه همواره مورد انتقاد حتی دولت‌های حامی این رژیم بوده استدر جریان حمله به غزه، مقامهای نظامی رژیم صهیونیستی برای اولین بار اعتراف کردند که یک رایانه اهداف احتمالی آن‌ها را تامین می‌کند. به نظر می‌رسد قصد دور زدن محدودیت‌های اعمال شده از سوی ارزیابی‌های انسانی درباره تلفات احتمالی با برون سپاری قتل‌ها به یک ماشین بوده استافشاگران تایید می‌کنند که با توجه به پارامتر‌های جدید درباره اینکه چه کسی و چه چیزی می‌تواند مورد حمله قرار گیرد، سیستم هوش مصنوعی به نام «گاسپل»، فهرستی از اهداف را به سرعت تولید می‌کند.از آنجایی که حماس نه‌تنها یک شاخه نظامی دارد، بلکه دولت منطقه محصور را اداره می‌کند، سیاست جدید به طور احتمالی دایره اهداف را گسترش می‌دهد و شامل کارمندان دولت، پلیس، کارکنان بهداشت، مربیان، روزنامه‌نگاران و امدادگران می‌شوددر گزارشی که به تازگی منتشر شده، گاردین اتکای رژیم صهیونیستی به سیستم محاسباتی «گاسپل» را تایید کرد.این روزنامه به نقل از یک مقام سابق کاخ سفید که با توسعه سیستم‌های تهاجمی هوش مصنوعی پنتاگون آشنا بود، میگوید که جنگ هوش مصنوعی بدون منع رژیم صهیونیستی در غزه «لحظه‌ای مهم» بود.شاید مهم‌ترین افشاگری‌های مقامهای فعلی و سابق رژیم صهیونیستی این واقعیت است که این رژیم می‌داند که هزاران حمله هوایی خود به مناطق مسکونی غزه تأثیر حداقلی بر مقاومت دارد.رژیم صهیونیستی به سیاست‌های نظامی دیرینه خود در قبال غزه ادامه می‌دهد؛ عمدتاً «دکترین ضاحیه»، که گاهی اوقات به‌عنوان «چمن‌زنی» شناخته می‌شوداین دکترین حملات مکرر رژیم صهیونیستی به غزه را در ۱۵ سال گذشته هدایت کرده است. دکترین مذکور پس از تخریب کل محله ضاحیه بیروت در جنگ لبنان در سال ۲۰۰۶ نامگذاری شده است.  به‌طور سنتی، «دکترین ضاحیه» عمدتاً درباره تخریب زیرساخت‌ها بود. حداقل به‌طور رسمی، با توجه به سخت‌گیری‌های قوانین بین‌المللی، رژیم صهیونیستی مدعی می‌شد که هشدار‌های قبلی را برای تخلیه مناطق هدف صادر می‌کند

 

ارسال نظرات