سه‌شنبه ؛ 17 تير 1404
نویسنده: حجت الاسلام و المسلمین علی شیرازی

جنگ تحمیلی صهیونی 12 روزه

کد خبر : 19341

 

«بسم الله الرحمن الرحیم

مقدمه

با توجه به حساسیت موقعیت راهبردی و اهمیت ژئوپلتیک کشورمان در عرصه سیاست بین الملل نقش ایران به عنوان یکی از کشورهای موثر و جریان‌ساز در منطقه غرب آسیا، جمهوری اسلامی ایران همواره از ناحیه آمریکا و هم‌پیمانانش در معرض انبوهی از تهدیدات و جنگ‌های مختلف قرارگرفته است. هدف از این جنگ‌ها، فشار و آسیب رساندن به نظام جمهوری اسلامی ایران است و روز به روز بر میزان پیچیدگی و گستردگی آن‌ افزوده خواهد شد. بررسی روند این دشمنی‌ها نشان می‌دهد؛ منطق حاکم بر آن‌ها، فزونی در ابهام و گستردگی در پیچیدگی است. تجاوز نظامی و شکست آمریکا در طبس، کودتا در پایگاه شهید نوژه، وقوع جنگ تحمیلی 8 ساله، پشتیبانی از گروهک‌های تروریستی و ضدانقلاب، متهم کردن ایران به نقض حقوق بشر، برجسته‌سازی موضوع هسته‌ای ایران در مجامع بین‌المللی و اعمال تحریم‌های اقتصادی، طراحی و عملیاتی کردن ترور دانشمندان هسته‌ای، همه نمونه‌ای از تهدیدات و دشمنی‌هایی است که با هدف تضعیف و کاهش کارآمدی نظام، ایجاد شکاف میان مردم و حاکمیت، مشروعیت‌ زدایی از نظام توسط آمریکا شکل پذیرفته‌است. یک نمونه از آن جنگ دوازده روزه ایران با اسرائیل است.

جنگ دوازده روزه جنگ بین کفر و ایمان

جنگ دوازده روزه نقطه عطفی در شکل‌دهی به درکی جدید از مفهوم جنگ در دوران معاصر بود. نبردی که در ساحت‌های رسانه، ادراک و روایت، به شدت تاثیرگذار و تعیین کننده بود. تا چندی پیش جنگ‌ها صرفاً در میدان نبرد خلاصه می‌شدند و جغرافیای فیزیکی خاصی را در برمی‌گرفتند. اما در دنیای پیچیده امروز، نبردها صرفاً در میدان نظامی خلاصه نمی‌شوند. نبرد 12 روزه در عرصه های بسیاری نمود و بروز پیدا کرد. این جنگ دقیقاً و حقیقتاً جنگ بین ایمان و کفر، و جنگ بین مستضعفان جهان و مستکبرین بود. این جنگ یکی از نقاط درگیری میان انقلاب اسلامی ایران و رژیم غاصب صهیونی، در در عرصه «جنگ شناختی» بود؛ نبردی که با ابزار رسانه، اطلاعات نادرست، عملیات روانی و تخریب باورها، ذهن و ادراک مردم را هدف گرفت.  در این جنگ با توجه به حوادثی که در فضای دیپلماسی و مذاکره پیش آمد، رژیم غاصب صهیونی با هماهنگی آمریکای جهانخوار، دست به ترور غافلگیرانه فرماندهان عالی رتبه نظامی و دانشمندان هسته‌ای زد تا با تنظیم امورات خود، ضربات جبران‌ناپذیری بر ساختار کشور و انقلاب اسلامی وارد نماید. در حال حاضر نیز که جنگ دوازده‌ روزه رژیم صهیونیستی علیه جمهوری اسلامی ایران، متوقف شده است؛ آثار و پیامدهای آن، همچنان برفضای منطقه و معادلات جهانی سایه افکنده است. این رویداد، نه صرفاً یک نبرد نظامی، بلکه میدان آزمونی برای اقتدار ملی، وحدت اجتماعی و عُمق راهبردی جمهوری اسلامی بود. و در این میان، نقش سازمان عقیدتی سیاسی فراجا در تبیین واقعیات، تقویت روحیه کارکنان فراجا و مردم و صیانت از آرامش و انسجام داخلی، بیش از پیش نمود داشت.

منطق جمهوری اسلامی

در نخستین ساعات ۲۳ خردادماه، رژیم کودک‌کش و جنایت‌پیشه صهیونیستی، با نقض آشکار قوانین بین‌المللی و تمامی اصول انسانی، به خاک ایرانِ اسلامی حمله کرد. این جنایت آشکار، بار دیگر ماهیت پلید و تجاوزگر این رژیم را برای جهانیان نمایان ساخت. آنچه، جمهوری اسلامی ایران را از بسیاری دیگر کشورها متمایز می‌سازد، منطقِ روشن و مبتنی بر عقلانیت و دفاع مشروع آن است. چنانکه حضرت امام خامنه‌ای مدظله‌العالی، رهبر معظم و حکیم انقلاب اسلامی،  در بیانیۀ گام دوم تصریح فرموده‌اند: انقلاب اسلامی ملّت ایران [...] در هیچ معرکه‌ای حتّی با آمریکا و صدّام، گلوله‌ اوّل را شلّیک نکرده و در همه‌ی موارد، پس ‌از حمله‌ دشمن از خود دفاع کرده و البتّه ضربت متقابل را محکم فرود آورده است.

رویکرد حکیمانه ایران اسلامی

این رویکرد حکیمانه، در ماجرای جنگ تحمیلی رژیم صهیونی به‌خوبی نمایان شد. جمهوری اسلامی ایران، در حالی که همچنان پای‌بند به تلاش برای کاهش تنش بود، هدف حملات ناجوانمردانه دشمنِ صهیونیستی قرار گرفت. پاسخ ایران اما، پاسخی هوشمندانه، قاطع و حساب‌شده بود؛ واکنشی که از درک عمیق الزامات امنیت ملی و ضرورت بازدارندگی در برابر تجاوزگران سرچشمه می‌گرفت. نمونۀ دیگر این رویکرد هوشمندانه، عملیات موفق «بشارت فتح» بود. پاسخی قاطع و مدبرانه به مقر فرماندهی آمریکایی‌ها در پایگاه نظامی العدید قطر در مقابل تجاوز مستقیم آمریکا در بُمباران مراکز صلح‌آمیز هسته‌ای ایران. بدین ترتیب، جمهوری اسلامی ایران، در حالی که هم‌زمان درگیر جنگی تحمیلی با رژیم صهیونیستی بود، نشان داد که در برابر هیچ سطحی از تعرض سکوت نخواهد کرد و حتی قدرتِ پوشالی ایالات متحده نیز نمی‌تواند عزم و ارادۀ ملت ایران را در دفاع از امنیت و عزت ملی، سُست کند. این عملیات، علاوه بر آنکه پیام صریح اقتدار و ظرفیت بازدارندگی ایران را به واشنگتن و متحدانش مخابره کرد، به جهانیان فهماند که امنیت ملی ایران، نه یک شعار، بلکه مرزی حقیقی و غیرقابل عبور برای هر دشمنی است.

نقش پررنگ ملت

ملت ایران، پس از این حمله ناجوانمردانه، نه‌تنها دچار تزلزل نشد، بلکه با حضور آگاهانه در جشن‌های غدیر، نمازهای جمعه و اجتماعات مردمی، تصویری از انسجام، عزت و شجاعت را به نمایش گذاشت. این رفتار مردم، نشان از عُمق بلوغ اجتماعی و هوشیاری ملی داشت؛ ویژگی‌هایی که حاصل چهار دهه تجربه، بصیرت دینی و رهبری حکیمانه امام خامنه‌ای مد ظله العالی است. رهبری که با عنایات الهی به تبعیت از ائمه اطهار علیهم السلام و به تبعیت از امام راحل و مکتب ناب اسلام محمدی (ص)، امت اسلامی  را مقتدرانه رهبری نمودند.

اهداف دشمن در جنگ

هدف دشمن در این نبرد، ایجاد شکاف میان مردم و حاکمیت، بی‌اعتبارسازی چهره‌های انقلابی و مسئولان نظام؛ وارونه‌سازی واقعیات و جایگزینی دروغ به جای حقیقت، ضربه به اعتماد عمومی و مشارکت سیاسی- اجتماعی، و تخریب جایگاه ولایت فقیه به عنوان ستون خیمه انقلاب اسلامی بود. امام خامنه‌ای با درایت و حکمت  هدایت الهی امت اسلامی، همه این اهداف دشمن را خنثی نمودند.

نقش سازمان عقیدتی سیاسی فراجا

در فضای غبار آلود جنگ، سازمان عقیدتی سیاسی فراجا، مأموریت داشت با بهره‌گیری از ظرفیت‌های فرهنگی، اعتقادی و رسانه‌ای خود، ضمن آگاهی‌بخشی صحیح به کارکنان فراجا، آرامش و اعتماد عمومی را تقویت کند. بخش مهمی از این وظیفه، تبیین ماهیت تجاوز کارانه دشمن و افشای چهرۀ واقعی رژیم جعلی صهیونیستی و حامیان بین‌المللی آن بود؛ رژیمی که در سایه حمایت‌های آمریکا و اروپا، دست به جنایات ضدبشری ‌زد و صلح و ثبات منطقه را تهدید نمود. نقش سازمان عقیدتی سیاسی فراجا در پیشگیری از نفوذ جنگ روانی و شایعات دشمن، بسیار حائز اهمیت بود. دشمن، علاوه بر حمله نظامی، تلاش داشت با ایجاد فضای ترس، تفرقه و یأس، اراده ملی را تضعیف کند. مقابله با این سناریو، نیازمند حضوری هوشمندانه و مؤثر در میدان فرهنگی و اجتماعی بود.

سازمان عقیدتی سیاسی، با یاری خداوند بزرگ و با تکیه بر آموزه‌های قرآنی، فرهنگ مقاومت و روحیه ایستادگی، اُمید، آرامش و وحدت را در بین کارکنان فراجا و جامعه تقویت نمود. خداوند در آیه 139 سوره آل عمران می فرمایند «وَ لا تَهِنوا وَ لا تَحزَنوا وَ أَنتُمُ الأَعلَونَ إِن کُنتُم مُؤمِنین» نترسید و سست نشوید.اگر ایمان داشته باشید در جایگاه بلندی قرار دارید. این بیان الهی نقشه راهی برای ملت ایران و مسئولان جمهوری اسلامی ایران به شمار می‌رود. ملت سرافراز و همیشه سربلند ایرانِ اسلامی، به‌درستی دریافته است که «وَ لا تَهِنوا وَ لا تَحزَنوا»، یعنی نه سُستی رواست، نه ترس و اندوه سزاوار است، چرا که وعده الهی بر پیروزی اهل ایمان قرار گرفته است.

تجربه موفق پاسخ به تجاوز اخیر، ثابت کرد که تعرض به ایران اسلامی، هزینه‌های سنگینی برای متجاوز در پی خواهد داشت. عبور نیروهای مسلح جمهوری اسلامی از لایه‌های پیچیده دفاعی رژیم اشغالگر قدس و هدف قرار دادن مراکز حساس اسرائیل، حامل این پیام آشکار بود که ایران بزرگ، در دفاع از امنیت و تمامیت ارضی خود، هیچ‌گاه تردید نخواهد کرد.

سازمان عقیدتی سیاسی فراجا، با درک واقعیت‌های صحنه و تکلیف الهی و با نگاهی عمیق و تحلیلی، پیامدها و ابعاد مختلف این رویداد را برای کارکنان خدوم و پرتلاش فراجا و آحاد مختلف جامعه تشریح نمود. تأکید بر وحدت ملی، تقویت انسجام اجتماعی، روشنگری در خصوص نقشه‌های دشمن و مقابله با جنگ شناختی، از جمله الزاماتی بودکه در این مقطع حساس به آن پرداخته شد.

حرکت بر مدار ترسیم شده از سوی ولایت

 امام خامنه‌ای بر این باورندکه در جنگ باید «نقشه دشمن» را شناخت و تا عمق اتاق فرماندهی‌اش را رصد کرد. نباید جنگ را آن‌گونه که دشمن می‌خواهد بازنمایی و تصویرسازی کند، فهمید. این، مرز ابتکار عمل با انفعال است. پیشرفته‌ترین جنگ‌افزار‌های نظامی، نمی‌تواند اراده ملتی با شعور را در هم بشکند، اما «جنگ شناختی، تحلیل‌های مسموم و ارزیابی‌های دستکاری شده» می‌تواند هزار برابر بمب بتن‌شکن، اثرگذار باشد. تحلیل‌های شکاف‌افکن، هراس‌افکن و یأس‌افکن، به مراتب خطرناک‌تر از جنگ افزار نظامی دشمن است. ایشان معتقدند که مهمترین کاری که دشمن می خواهد بکند تصویرسازی غلط از وضع کشور است؛ نه فقط برای اغوای افکار عمومی دنیا بلکه حتی برای اغوای افکار عمومی داخل خود کشور؛ یعنی حرف می زنند برای اینکه بنده و جنابعالی که خودمان در این فضا داریم تنفس می‌کنیم، چیز دیگری فرض کنیم غیر از واقعیتی که وجود دارد. معظم له می‌فرمایند جنگ روانی از جمله بدترین سلاح های جنگی دوران معاصر علیه فکر، عقیده، شجاعت و اطمینان و میل به جنگیدن است. این جنگ در عین حال که نوعی دفاع به شمار می رود، حالت تهاجمی نیز دارد زیرا در عین تقویت روحیه ملت و سربازان خودی، به شکستن روحیه دشمن می‌پردازد ایشان می‌افزایند: یک نقطه دیگر از عرصه‌های درگیری، فهم درست واقعیت های ایران و جهان است. اینکه شما فهم درستی از واقعیت های کشورتان داشته باشید، به ضرر آنهاست، با این مخالف هستند، با این مبارزه می کنند، با چه ابزاری؟ با ابزار بسیار خطرناک رسانه به خصوص رسانه‌هایی که امروز نوپدید است. امروز سیاست قطعی رسانه‌های معاند جمهوری اسلامی، این است که واقعیت‌ها را تحریف کنند و دائم دارند کار تحویل می‌دهند در تحریف واقعیت‌ها و دروغ پردازی... به همین جهت است که جهاد تبیین یک فریضه قطعی و فوری است.

همه کارکنان فهیم سازمان عقیدتی سیاسی فراجا بر اساس این تدابیر و در راستای عمق بخشی به رشد فهم سیاسی جامعه در این جنگ تحمیلی 12 روزه با هوشمندی، حضور مؤثر خود را در تمامی عرصه‌ها گسترش دادند. انتقال پیام مظلومیت ملت ایران، روشنگری درباره ماهیت تجاوز صهیونیست‌های کودک‌کُش و نقش پشت‌پرده آمریکا و برخی قدرت‌های اروپایی و وطن فروشان جاسوس بخش مهمی از این حضور است.

نقش علما و روحانیون

در همین راستا، سازمان عقیدتی سیاسی فراجا با بهره‌گیری از ظرفیت علما، روحانیون، اساتید دانشگاه و نخبگان فرهنگی، محافل گفتگو، نشست‌های بصیرتی و برنامه‌های فرهنگی را تقویت نمود تا زمینه ایجاد آگاهی، بصیرت و هوشیاری عمومی، بیش از پیش فراهم شود. بصیرت موجب ارتقای دشمن‌شناسی به دشمن‌ستیزی و پر رنگ کردن مرزهای سیاسی و فرهنگی با دشمنان اسلام و مسلمانان است. بصیرت، شمشیر دو لبه مسلمان انقلابی در میدان جهاد کبیر است. از یک طرف مایه برانگیختن عزم و اراده مسلمان انقلابی برای عدم تبعیت از دشمن می‌شود و از سوی دیگر او را به عدم غفلت از سرمایه‌های شناختی خود وامی‌دارد.

نقش بصیرت در انسجام بخشی

امام خامنه‌ای معتقدند ملتی که بصیرت دارد، مجموعه جوانان یک کشور وقتی بصیرت دارند، آگاهانه حرکت می‌کنند و قدم برمی‌دارند، همه  تیغ های دشمن در مقابل آنها کُند می شود. شما در جبهه جنگ اگر راه را بلد نباشید، اگر نقشه خوانی بلد نباشید، اگر قطب نما در اختیار نداشته باشید، یک وقت نگاه می‌کنید می‌بینید در محاصره دشمن قرار گرفته‌اید؛ راه را عوضی آمده‌اید...این قطب نما همان بصیرت است.

تجربه جنگ تحمیلی 12 روزه، بار دیگر ضرورت تقویت روحیه خدمتگزاری، حضور میدانی در میان مردم و رسیدگی به خانواده‌های معظم شهدا و جانبازان را یادآور شد. کارنان خدم عقیدتی سیاسی فراجا به عنوان نهادی برخاسته از متن جامعه، با اخلاق اسلامی، تواضع و اخلاص، در کنار مردم حضور داشتند و با ارتقاء روحیه عمومی، از آسیب‌های اجتماعی و روانی ناشی از این رویداد جلوگیری کردند.

توجه به ظرفیت عظیم رسانه‌های داخلی و فضای مجازی، نیز در این میدان نقشی کلیدی داشت. نیروهای مخلص و خدوم انتظامی کشور با برنامه‌ریزی دقیق، روایت صحیح و واقعیات میدان را به افکار عمومی داخلی و جهانی منتقل نمودند و اجازه ندادند تحریف، سیاه‌نمایی و وارونه‌نمایی واقعیت‌ها، بر ذهن مردم شریف ایران سایه افکند.

از سوی دیگر، لازم بود تا رویکرد مسئولانه و عزتمندانه ایران در قبال تهدیدات خارجی، به‌درستی تبیین شود. ملت ایران، همان‌گونه که رهبر حکیم انقلاب اسلامی تأکید فرمودند، ملتی استوار، عزیز و تسلیم‌ناپذیر است. این حقیقت، رمز اصلی عزت ملی و اقتدار جمهوری اسلامی در برابر دشمنان است.

امروز، ایرانِ اسلامی، با تکیه بر ایمان، وحدت و هوشیاری ملی، در جایگاهی قرار دارد که می‌تواند همزمان از امنیت داخلی صیانت کرده و نقش‌آفرینی مؤثری در معادلات منطقه‌ای و جهانی داشته باشد. در این مسیر، سازمان عقیدتی سیاسی فراجا، همچون گذشته، نقشی کلیدی در تقویت روحیه و امید آفرینی کارکنان و تأمین امنیت روانی، تقویت انسجام اجتماعی و ارتقاء سطح آگاهی عمومی ایفاء خواهد نمود.

پیروزی در جنگ اخیر، صرفاً حاصل توانمندی‌های نظامی نیست؛ بلکه نتیجه انسجام ملی، بصیرت دینی، مدیریت هوشمندانه، فرهنگ مقاومت و رهبری حکیمانه حضرت آیت‌الله‌العظمی امام خامنه‌ای عزیزی(مدظله‌العالی)  است. تداوم این مسیر، نیازمند مشارکت همگانی، هوشیاری دائمی و بهره‌گیری از همه ظرفیت‌های فرهنگی و اجتماعی است.

در نهایت، آیندۀ ایران، نه صرفاً یک آرمان غیرقابل‌دستیابی، بلکه واقعیتی قابل تحقق است؛ آینده‌ای سرشار از عزت، امنیت و پیشرفت که ریشه در ایمان ملت، بصیرت اجتماعی، وحدت ملی و هدایت‌های حکیمانۀ رهبر فرزانۀ انقلاب اسلامی دارد. حوادث اخیر، نشان داد که هرگاه ملت ایران با تکیه بر این مؤلفه‌های حیاتی گام بردارد، دشمن ناگزیر به عقب‌نشینی و شکست است. تجربه مقابله با رژیم وحشی صهیونیستی و پاسخ قاطع به تجاوزگران، اثباتی بر این حقیقت بود که مسیر عزت و اقتدار ملی، با صبر، مقاومت و وحدت، هموار خواهد شد. امید، انگیزه و معنویت، راهگشای مسیر در این شرایط دشوار است. اسلام ناب محمدی(ص) همواره اهل ایمان را در سخت‌ترین شرايط به اميد، رجا و توكل دعوت مي‌كند. امید احساسی است که به ما کمک می‌کند تا در برابر چالش‌ها و سختی‌ها مقاومت کنیم و به تلاش برای رسیدن به اهدافمان راه حق را ادامه دهیم. در واقع امید به‌عنوان یک متغیر روان‌شناختی با ایجاد انتظارات ذهنی مثبت نسبت به حال و آینده، موجب سعادت انسان در دنیا و آخرت می‌شود. امید، به انسان وسعت دید می‌دهد تا در سایه آن بسیاری از مشکلات فردی و سازمانی و اجتماعی کاهش ‌یابد و زمینه‌ساز روحیه ایثار، از خودگذشتگی و شهادت‌طلبی قرار گیرد.

بشارت الهی

چنانکه خداوند بزرگ در آیه 126 سوره آل عمران می فرمایند: وَ مَا النَّصرُ إِلّا مِن عِندِ اللّهِ العَزیزِ الحَکیم؛ پیروزی فقط از جانب خدای عزیز و حکیم است. این وعدۀ قطعی الهی، همواره راهنمای ملت بزرگ ایران بوده و خواهد بود، به یقین ایرانی وابسته به خدا، با ایستادگی و هوشیاری، قله‌های پیشرفت و سربلندی را فتح خواهد کرد. سازمان عقیدتی سیاسی فراجا نیز، به عنوان جمعی از ملت بزرگ ایران اسلامی همچون گذشته، با ابتکار، هوشیاری و بهره‌گیری از تمام ظرفیت‌های فرهنگی و معنوی، راه در پیش رو را ادامه می‌دهد و با حرکت در مسیر مستقیم الهی و بر اساس یک تکلیف دینی، تمام تلاش خود را برای ارتقاء امنیت روانی، تقویت وحدت اسلامی و رشد بصیرتی کارکنان فراجا و ملت شریف ایران به کار می‌بندد.

یقین داریم که حرکت  در مسیر خدا و برای خدا، انسان را تا انتهای راه و رسیدن به پیروزی نهایی کمک خواهد کرد. امیدوارم همواره با نیت خالصانه گام برداریم و در راه دفاع از مردم خوبمان، خادمی پا در رکاب باشیم و قدر ملت عزیز ایران را بدانیم.

ارسال نظرات