گروسی مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی به بلومبرگ گفت: «ما در یک مقطع زمانی بسیار مهم هستیم و نامه ترامپ به ایران را داریم. من در نوامبر گذشته در ایران بودم و با رئیسجمهور و وزیر خارجه ایران صحبت کردم. ممکن است دوباره به ایران بروم. این روشن است که ما به نوعی از تفاهم با ایران نیاز داریم؛ تفاهمی که از رسیدن ایران به تسلیحات هستهای جلوگیری کند. ما توافق برجام را در سال ۲۰۱۵ داشتیم اما این توافق دیگر وجود ندارد و فقط نام آن باقی مانده است. درباره مواد اعلامنشده و بازرسیها، در جایی نیستم که باید باشیم. ما درباره ذرات اورانیوم از همکاران ایرانی خود سوال کردیم اما پاسخهای قانعکننده دریافت نکردهایم. این روند همچنان ادامه دارد. من در ایران بودم و قصد دارم این روند را ادامه دهم اما این موارد با هم یکی شدهاند، چراکه شما در یک طرف سوالهای حلنشده از گذشته را دارید و در عین حال، امکان توافق عملی برای آینده را دارید اما بر اساس یک مبنای متزلزل نمیتوانید آن را بسازید. در ابتدا به صداقت نیاز دارید تا ببینید به کجا میخواهید بروید. ما قصد داریم با ایالات متحده، ایران و اروپا کار کنیم. ما باید این کار را انجام دهیم چراکه بسیار مهم است.» این ادعاها از سوی گروسی در حالی مطرح میشود که او در باب اظهارات خود باید به چند نکته پاسخگو باشد:
1-سفر به ایران: گروسی در حالی سخن از سفر دوباره به ایران میگوید که او هنوز پاسخ نداده است چگونه در سفر گذشته خود به تهران از روابط آژانس و ایران ابراز رضایت کرد و توافقات گذشته را مبنای ادامه مذاکرات دانست حال آنکه پس از آن سفر تا به امروز به هیچ کدام از تعهدات خود عمل نکرده و سیاسی کاری را به جای رویکرد فنی و حرفه ای ادامه داده است؟ نمی شود که هم از سفر ابراز رضایت کرد و هم ادعاهای واهی و تکراری را مطرح نمود؟!
2-توافق ضد هستهای: گروسی در شرایطی مدعی که به دنبال تفاهمی برای هستهای نشدن ایران است که به اذعان گزارشهای او مدیرکلهای سابق آژانس ایران بیشترین نظارتها و بازرسیها را داشته است و همواره نیز عنوان شده است که ایران به دنبال سلاح هستهای نمیباشد. این تناقضات رفتاری و زیادهگوییهای گروسی نشان میدهد که او نه بر اساس ان پی تی و مقررات آژانس بلکه بر اساس مجموعهای از زیاده خواهیهای دیکته شده از بیرون درباره ایران رفتار میکند. او باید پاسخ دهد که چگونه ادعای راهکاری برای نرفتن ایران به سمت بمب هستهای را مطرح میسازد در حالی که تمامی گزارشها از صلح آمیز بودن فعالیت هستهای ایران حکایت دارد در عین آنکه آقای گروسی تاکنون اقدامی عملی برای مقابله با دارندگان سلاح هستهای همچون رژیم صهیونی که اخیرا در طرطوس سوریه نیز از این سلاحها استفاده کرده صورت نداده است؟ آقای گروسی باید پاسخگوی این دوگانگی و سیاسی کاری رفتاری باشد؟
آژانس با ادعای توافق جدید به دنبال تحمیل زیاده خواهی های طرف های غرب در لوای توافق جدید است تا به زغم خویش خواسته های آنها برای برچیدن فعالیت هسته ای ایران را اجرایی سازد.
3-رسیدن به توافق جدید: ایران تاکنون بارها با آژانس توافقاتی جامع داشته و تهران نیز بر اساس سوالات آژانس پاسخهای فنی و حرفهای داده است حال آنکه پس از مدتی آژانس به جای مختومه سازی پرونده ایران باز هم همان سوالهای ادعایی را در قالبی دیگر مطرح کرده است که خلاف توافق است! این رفتارها نشان می دهد که آژانس با ادعای توافق جدید به دنبال تحمیل زیاده خواهیهای طرفهای غرب در لوای توافق جدید است تا به زغم خویش خواستههای آنها برای برچیدن فعالیت هستهای ایران را اجرایی سازد. آقای گروسی که از توافق جدید و ارتباط آژانس با تهران سخن میگوید هنوز به این سوال پاسخ نداده است که چگونه در برابر ادعای مشاور امنیت ملی ترامپ که مدعی شده خواست آمریکا بر چیده شدن تمام فعالیتهای هستهای ایران است موضعی نداشته است حال آنکه ایران به عنوان عضو آژانس حق برخورداری از فعالیت هستهای با هر غنایی را دارد بویژه اینکه ایران صلح آمیز بودن فعالیت هستهایاش اثبات شده است؟!!
4-برجام مرده است: گروسی در تقریبا تمامی مصاحبههای خویش مدعی میشود برجام مرده است و یک کاغذ است حال این سوال مطرح است که یک توافق سیاسی میان ایران و 1+5 چه ارتباطی به اقای مدیر کل دارد!؟ این توافق هیچ ارتباطی به روابط فنی و عملکرد حرفهای و تخصصی آژانس ندارد و رویکرد گروسی به طرح این موضوع نشان میدهد که او نه یک رویکرد فنی بلکه نگاهی کاملاً سیاسی دارد و سعی دارد تا مکملی برای فشار حداکثری علیه ایران باشد. قابل توجه آنکه آقای گروسی تا به امروز حتی یک بار نیز حاضر نشده است از نقض تعهدات غرب در برجام سخن بگوید و صرفا رویکرد فشار علیه ایران داشته است که ابهامات در صداقت رفتاری و گفتاری وی را بیش از پیش می سازد!!
5-هماهنگی با اروپا و آمریکا: آقای گروسی مدیر کل یک نهاد مستقل و فنی به آژانس است که موظف به رفتارهای مستقل و حرفهای میباشد و نباید هیچ ارتباطی با هیج کشوری جز در حوزه راستی آزمایی هستهای داشته باشد. حال این سوال از آقای گروسی مطرح است که او چگونه از تعامل و هماهنگی با آمریکا و اروپا در قبال ایران سخن میگوید؟ ایا این سخنان اعترافی آشکار به همراهی در فشار حداکثری و کنار نهادن استقلال آژانس نمیباشد؟!! به نظر میرسد مواضع گروسی مهر تاییدی بر گلایههای ایران از آژانس که هماهنگی و همکاری آن با غرب را زمینهساز گزارشها و رفتارهای مغرضانه آژانس علیه خود میداند. سخنان گروسی اعترافی آشکار بر این حقیقت است که آژانس بازیچه دست غرب بوده و شخص مدیر کل نیز صرفا بازیچهای برای تحقق اهداف آنهاست که استقلال و ماهیت آژانس را به دره نابودی سوق می دهد.
آقای گروسی مدیر کل یک نهاد مستقل و فنی به آژانس است که موظف به رفتارهای مستقل و حرفه ای می باشد و نباید هیچ ارتباطی با هیج کشوری جز در حوزه راستی آزمایی هسته ای داشته باشد. حال این سوال از آقای گروسی مطرح است که او چگونه از تعامل و هماهنگی با آمریکا و اروپا در قبال ایران سخن می گوید؟
جان کلام
به نظر میرسد اقای گروسی مدیر کل آژانس به جای آنکه ادعاهای زیاده خواهانه و سیاسی کارانه علیه ایران در ادامه دهد پیش از هر چپز باید پاسخ این ابهامات و شهبات را بدهد. رفتار آقای گروسی در حالی ابعاد گسترده منفی آژانس و انحرافات آن از رویکرد فنی و حرفه ای به اقدامات سیاسی کارانه را آشکار میسازد که می رود تا آژانس را به نیز به ورطه نابودی و تشدید بیاعتمادی جهانی به آن سوق دهد. آقای گروسی نه یک مدیر کل مستقل و فنی بلکه مهرهای در دستان غرب است که هیچ اعتباری برای آژانس باقی نگذاشته است و رفتارهایش میرود تا بسیاری از اعضا در نهایت گزینه خروج از ان پی تی را در پیش گیرند و شخص گروسی مسئول این وضعیت خواهد بود که ماهیت مستقل و حرفه ای آژانس را به خواستههای سیاسی و انحصارگرایانه غرب فروخته است تا چند روزی بیشتر بر مسند قدرت باشد. نویسنده : قاسم غفوری
ارسال نظرات